Zakon je takav i takav je prema svima. Ali sada od januara 2016. dali su nam velike olaksice, pa je sada moguce dobiti radnu dozvolu i bez deficitarnog zanimanja. Tako da je sada lakse doci legalno do posla i zivota u Njemackoj nego ikada.uglavnomja wrote:da ne duzimo sa licnim pricama, ovo je jedan dio poente onoga o cemu pricam, kakve su sanse otici i traziti posao, mislim dobiti ga. legalno.friskyoreo wrote:Problem je bio sa zakonom doticne drzave. Nisam mogao dobiti radnu dozvolu zato sto nemam deficitarno zanimanje. Uz sav trud i zalaganje tih ljudi koji su mi pomagali, nije moglo. I nije to samo onako da mi kazu, nego sam licno prisustvovao kada se moj buduci poslodavac doslovce svadjao sa sluzbom za zaposljavanje, jer nisu htjeli da izdaju sagalasnost.
I njihovi zakoni i nisu toliko strogi, kao nasi npr. Raspitaj se sta jedan stranac u BiH dozivi i prezivi. Svaki puta kada vade dozvolu za produzenje boravka moraju izvaditi podvrdu da nemaju sidu...
Evo ti pa procitaj malo:
http://forum.klix.ba/privremeni-boravak ... 20065.html
Problem je sto nasi ljudi kada odu tamo brzo zaborave odakle su dosli i zasto su uopste otisli...