animals wrote:Problem je sto su svi svatili da Islamske izbjeglice, imaju veci natalitet..
pa ne mogu lako da se prilagode nacinu zivota..
pa onda normalno po vjerskim slobodama, moras im uskoro praviti dzamije..
i itd..i na kraju vecina pravi svoja geta u tim drzavama..
sad ce me mnogi prozvati Islamofobom..ali to su cinjenice..
i zato je lakse primati krscane, ne moras im nista od toga udovaljati..
To za geta vazi za sve izbjeglice, ukljucujuci i nase.
Evo sirijski krscani u Svedskoj su super, integrisali se pravo. Al u limburgu..
Sve go kriminalac i prevarant, ako se i bavi necim legalnim samo gleda kako da eksploatise i eskivira placanje poreza. Sirijski vlasnici zlatara uredno rade sa kriminalcima i kupuju ukradeni nakit npr.
Djeca im se rode u Svedskoj u zovu svedjane "svedskim pederima", jer su ko oni bolji od njih, a starci mu ni poslije 10 godina beknukti jezika ne znaju.
Nego lako je kriviti muslimane, cim govori arapski i ima tamnu kozu garant je musliman 100%, a vamo krst preko pola ledja. Tako evropljani generaliziraju muslimane i sta god neki bliskoistocnjak uradi to pada na pleca muslimanima, bili oni krivi ili ne.
NataliDizdar wrote:
DA, moras razumijeti to, MUSLIMANI SU SAMO NAJVECI KRIVCI. Prije francusko-talijanskog bombardovanja Libije su se Libijci sami masovno bunili protiv Gadafija, Sirijci sada masovno protiv "kjafira" Asada...kao sto kaze Bodkin, procitaj sam teme o Libiji i Siriji, pune su muslimana koji podrzavaju razne pobune, podrzavaju "uvodjenje demokratije".
A onda kad narod masovno bjezi zbog te iste "ceznje za demokratijom", onda je kriv zapad
Taj narod nije sam izasao na ulice nego ga je podstakla interesna grupa, po istom receptu kao i u ostalim drzavnim udarima. Pa zar ne vidis ociti obrazac koji je primjenjen na svakoj zemlji Latinske Amerike i Bliskog Istoka (pa i na nama samima): zemlja funkcionise najnormalnije, razvija se, strane firme ulazu, narod zadovoljan.. odjednom se pojavi "lider" i "opozicija", baci par koski ovcama i odjednom masovni protesti. Naravno, uvijek isti akteri intervenisu sa uvijek istim rezultatom: zemlja razorena, demokratija uvedena.
Probudi se, ne kontam u kojoj utopiji ti zivis. Mozda gledas previse Fox News?