Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
GeeTnT

#251 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
NataliDizdar wrote: Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.
Ja to znam samo se čudim tebi i ostalima što se bunite kada to otvoreno konstatujem i nazovem pravim imenom, :oops:
Slovaci su dobili protestne note od Njemacke...a najbolji komentar je od glasnogovornice EU komisije:

EU Commission spokeswoman Annika Breithard said in a press conference yesterday: "We do not comment on comments and we will not enter into hypothetical discussions. Above all, let us not forget that we are talking about people. People like you and I, who happen to be less fortunate than us. Member states have a full obligation to respect and comply by the European Charter of Fundamental Rights and the rules of the Common European Asylum System (CEAS)."
Drinski

#252 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

vivaldi wrote:
Drinski wrote:
vivaldi wrote:
pa nije ni to cudno, nismo u skoli ucili ni arpaski ni hebrejski, vec engleski, njemacki, francuski...farmerke kupovali u trstu, a ne u dubaiju. oduvijek smo tamo naginjali
Ucili smo i ruski, pa niko ne ode u Rusiju. A ja mislim da smo najbolje smo naucili sta znaci DEM.
u rusiju koja se raspadala ko i mi i ratovala s cecenima?
Tacno tako, lova je bitna, lova. DEM se uvijek vise volio od rublje, BMW od volge, ko ce se gnjaviti po rusiji ili po pustinji kada imas one svabice. Kakva vjera i bakraci.
NataliDizdar

#253 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by NataliDizdar »

suntek wrote: Zmaci muslimani su krivi sto se u njihove zemlje uvodi "demokratija" od strane mahom drzava koje su najveci duznici tim zemljama (tipa francusko i talijansko bombardovanje Libije)? Kako, de objasni.. Mislis da su muslimani sami skontali da bi bilo super sprziti blagostanje u Libiji i pretvoriti je u rusevine?

Nidje veze...
DA, moras razumijeti to, MUSLIMANI SU SAMO NAJVECI KRIVCI. Prije francusko-talijanskog bombardovanja Libije su se Libijci sami masovno bunili protiv Gadafija, Sirijci sada masovno protiv "kjafira" Asada...kao sto kaze Bodkin, procitaj sam teme o Libiji i Siriji, pune su muslimana koji podrzavaju razne pobune, podrzavaju "uvodjenje demokratije".

A onda kad narod masovno bjezi zbog te iste "ceznje za demokratijom", onda je kriv zapad :-) :-) :-)
Last edited by NataliDizdar on 20/08/2015 23:12, edited 1 time in total.
Drinski

#254 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Bodkin wrote: I opet znam ljudi koji su zavrsili u moskvi i dan danas zive
Znam i ja neke koji su završavli po Saudiji i Jordanu i danas žive tamo, načuditi im se nisam mogao. Izuzetak nije pravilo.
Jelde da su i jedni i drugi budale?
Drvosjeca iz Dejcica

#255 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
NataliDizdar wrote: Pa na arapskom naravno. Mislis da Slovaci nisu svjesni toga? Njima problem nije arapski jezik nego islam.
Ja to znam samo se čudim tebi i ostalima što se bunite kada to otvoreno konstatujem i nazovem pravim imenom, :oops:
Ljudi primaju izbjeglice. To nije pozitivno?
Praviti razliku na vjerskoj osnovu među izbjeglicama baš i nije pozitivno. Eno i ISIL ima izbjeglice koje su našli utočiste kod njih, sve muslimani i njihove pristalice, zar i to nije pozitivno. :oops:
suntek

#256 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by suntek »

animals wrote:Problem je sto su svi svatili da Islamske izbjeglice, imaju veci natalitet..
pa ne mogu lako da se prilagode nacinu zivota..
pa onda normalno po vjerskim slobodama, moras im uskoro praviti dzamije..
i itd..i na kraju vecina pravi svoja geta u tim drzavama..
sad ce me mnogi prozvati Islamofobom..ali to su cinjenice..
i zato je lakse primati krscane, ne moras im nista od toga udovaljati..
To za geta vazi za sve izbjeglice, ukljucujuci i nase.

Evo sirijski krscani u Svedskoj su super, integrisali se pravo. Al u limburgu..
Sve go kriminalac i prevarant, ako se i bavi necim legalnim samo gleda kako da eksploatise i eskivira placanje poreza. Sirijski vlasnici zlatara uredno rade sa kriminalcima i kupuju ukradeni nakit npr.
Djeca im se rode u Svedskoj u zovu svedjane "svedskim pederima", jer su ko oni bolji od njih, a starci mu ni poslije 10 godina beknukti jezika ne znaju.

Nego lako je kriviti muslimane, cim govori arapski i ima tamnu kozu garant je musliman 100%, a vamo krst preko pola ledja. Tako evropljani generaliziraju muslimane i sta god neki bliskoistocnjak uradi to pada na pleca muslimanima, bili oni krivi ili ne.
NataliDizdar wrote: DA, moras razumijeti to, MUSLIMANI SU SAMO NAJVECI KRIVCI. Prije francusko-talijanskog bombardovanja Libije su se Libijci sami masovno bunili protiv Gadafija, Sirijci sada masovno protiv "kjafira" Asada...kao sto kaze Bodkin, procitaj sam teme o Libiji i Siriji, pune su muslimana koji podrzavaju razne pobune, podrzavaju "uvodjenje demokratije".

A onda kad narod masovno bjezi zbog te iste "ceznje za demokratijom", onda je kriv zapad :-) :-) :-)
Taj narod nije sam izasao na ulice nego ga je podstakla interesna grupa, po istom receptu kao i u ostalim drzavnim udarima. Pa zar ne vidis ociti obrazac koji je primjenjen na svakoj zemlji Latinske Amerike i Bliskog Istoka (pa i na nama samima): zemlja funkcionise najnormalnije, razvija se, strane firme ulazu, narod zadovoljan.. odjednom se pojavi "lider" i "opozicija", baci par koski ovcama i odjednom masovni protesti. Naravno, uvijek isti akteri intervenisu sa uvijek istim rezultatom: zemlja razorena, demokratija uvedena.

Probudi se, ne kontam u kojoj utopiji ti zivis. Mozda gledas previse Fox News?
Last edited by suntek on 20/08/2015 23:22, edited 2 times in total.
Drinski

#257 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

NataliDizdar wrote:
suntek wrote: Zmaci muslimani su krivi sto se u njihove zemlje uvodi "demokratija" od strane mahom drzava koje su najveci duznici tim zemljama (tipa francusko i talijansko bombardovanje Libije)? Kako, de objasni.. Mislis da su muslimani sami skontali da bi bilo super sprziti blagostanje u Libiji i pretvoriti je u rusevine?

Nidje veze...
DA, moras razumijeti to, MUSLIMANI SU SAMO NAJVECI KRIVCI. Prije francusko-talijanskog bombardovanja Libije su se Libijci sami masovno bunili protiv Gadafija, Sirijci sada masovno protiv "kjafira" Asada...kao sto kaze Bodkin, procitaj sam teme o Libiji i Siriji, pune su muslimana koji podrzavaju razne pobune, podrzavaju "uvodjenje demokratije".

Pa da je kriv zapad, ne bi tamo bjezali.
GeeTnT

#258 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

NataliDizdar wrote: DA, moras razumijeti to, MUSLIMANI SU SAMO NAJVECI KRIVCI.

Mijenjaj nik u Vedrana Rudan...
vivaldi

#259 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:I opet znam ljudi koji su zavrsili u moskvi i dan danas zive
ma ima nasih ljudi svugdje, nego sto mnogi ovdje porede rusiju vs. 30 zemalja zapadne evrope i sjeverne amerike i australije.

cak i da rusija ima zapadni standard ona nama nikada ne bi bila prihvatljiva zbog daljine, klime i preskupog prevoza. ja sam uvijek imao zelju da odem do st. petersbursga ko turista, ali kada sam u par navrata pravio racunicu to mi je jednostavno bilo preskupo. puno jeftinija mi je uvijek bila zapadna evropa.

rusija je zapravo zemlja sa ponajvise imigranata u svijetu, skoro 10% populacije, ali mahom iz centralne azije
Drvosjeca iz Dejcica

#260 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Drinski wrote:
Znam i ja neke koji su završavli po Saudiji i Jordanu i danas žive tamo, načuditi im se nisam mogao. Izuzetak nije pravilo.
A valjda sudbine, šta ja znam. Ali znam da sam ostao PAF :shock: kada lik reće da je bio izbjeglica u Jordanu. A moj Emire reko što nisi sadake kakve udijelio...pa gdje u Jordan. Lik se malo ljutnu, kao što, pa meni je sve plaćeno, fakultet, stan, hrana, ovo, ono te se ja tu poklopi.
animals

#261 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

suntek wrote:
animals wrote:Problem je sto su svi svatili da Islamske izbjeglice, imaju veci natalitet..

Sve go kriminalac i prevarant, ako se i bavi necim legalnim samo gleda kako da eksploatise i eskivira placanje poreza. Sirijski vlasnici zlatara uredno rade sa kriminalcima i kupuju ukradeni nakit npr.
Djeca im se rode u Svedskoj u zovu svedjane "svedskim pederima", jer su ko oni bolji od njih, a starci mu ni poslije 10 godina beknukti jezika ne znaju.

Nego lako je kriviti muslimane, cim govori arapski i ima tamnu kozu garant je musliman 100%, a vamo krst preko pola ledja. Tako evropljani generaliziraju muslimane i sta god neki bliskoistocnjak uradi to pada na pleca muslimanima, bili oni krivi ili ne.
Vidi, Strache u Austriji kaze..mi ce mo primiti krscane, a muslimane nek primi Saudijska Arabija i druge bogate muslimanske zemlje..
koliko je krscana iz Evrope otislo u SA, kao izbjeglice..ni jedan..
zasto..
vivaldi

#262 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Praviti razliku na vjerskoj osnovu među izbjeglicama baš i nije pozitivno.
naravno da nije, ali se to vec desava. mislim da vecina nije primjetila kakve se pormjene desavaju kod birtanaca na hinjaka u zadnje vrijeme..

na to sam slucajno naletio prije par mjeseci pa sad malo vise pratim vijesti koje nisu "headlines"
Drvosjeca iz Dejcica

#263 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

vivaldi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Praviti razliku na vjerskoj osnovu među izbjeglicama baš i nije pozitivno.
naravno da nije, ali se to vec desava. mislim da vecina nije primjetila kakve se pormjene desavaju kod birtanaca na hinjaka u zadnje vrijeme..

na to sam slucajno naletio prije par mjeseci pa sad malo vise pratim vijesti koje nisu "headlines"
Ma znam, mislim iskreno da se ovdje radi o nečem dubljem i da je na tragu one "kršćanske tradicije i nasljeđa Evrope" što Voljitila onomad reće. Smatram da tu postoje dvije struje, ona radikalna kršćanska koja nije puno odmakla od ISIL-a koja bi tu izgovorenu gadost od strane pape pretočila doslovno u djelo za 24h da kako može dok druga ipak gaji liberalniju tradiciju onu bolju stranu Evrope. To je moje mišljenje, ostavljam mogućnost da griješim mada sve govori u prilog da sam u pravu.
Sanjarko

#264 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

animals wrote:
suntek wrote:

Vidi, Strache u Austriji kaze..mi ce mo primiti krscane, a muslimane nek primi Saudijska Arabija i druge bogate muslimanske zemlje..
zasto..
Pa u SA 8 miliona stranaca radnika pola Krscani.
Blage nemate samo valjate gluposti nacionalisticke i ksenofobne.
Vratite se na moje komentare da shvatite sto dolaze u Europu.
A pisao sam i bolja objasnjenja o tome na drugim temama.
MuaDib

#265 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by MuaDib »

Ista ta Evropa je kurvanjski slijedila Ameriku u pohodu na Irak, Libiju i Siriju. Lijepo su aocijalisti i komunisti u evropskom parlamentu upozoravali da će ta politika stvoriti migracijski val. Sa kojim će doći do imigracione implozije u Evropi, koja će u kombinaciji sa desničarskim tendencijama stvoriti ogromne društvene porbleme i ekonomsko opterečenje.
E nek sada ta ista Evropa trpi kopile svog kurvanja, jer nema libijskog zida, jer pred ISIL-om sve normalno bježi, jer Turci tamane kurde, jer šiti preuzimaju Irak. Što je posijala nek žanje. A Amerika je jako dobro znala, šta radi.
Bodkin

#266 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Ok recimo da su izuzeci
animals

#267 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

MuaDib wrote:Ista ta Evropa je kurvanjski slijedila Ameriku u pohodu na Irak, Libiju i Siriju. Lijepo su aocijalisti i komunisti u evropskom parlamentu upozoravali da će ta politika stvoriti migracijski val. Sa kojim će doći do imigracione implozije u Evropi, koja će u kombinaciji sa desničarskim tendencijama stvoriti ogromne društvene porbleme i ekonomsko opterečenje.
E nek sada ta ista Evropa trpi kopile svog kurvanja, jer nema libijskog zida, jer pred ISIL-om sve normalno bježi, jer Turci tamane kurde, jer šiti preuzimaju Irak. Što je posijala nek žanje. A Amerika je jako dobro znala, šta radi.
Pa zato sto citav svijet vode veliki koncerni..
jebe se njima za Evropu i Afriku..
vazan je profit i samo profit..
ubrzo ce se svima to obiti o glavu..
mora kad tad doci do nemira, a tada ni svjetski rat nije iskljucen..
Drvosjeca iz Dejcica

#268 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

MuaDib wrote:Ista ta Evropa je kurvanjski slijedila Ameriku u pohodu na Irak, Libiju i Siriju. Lijepo su aocijalisti i komunisti u evropskom parlamentu upozoravali da će ta politika stvoriti migracijski val. Sa kojim će doći do imigracione implozije u Evropi, koja će u kombinaciji sa desničarskim tendencijama stvoriti ogromne društvene porbleme i ekonomsko opterečenje.
Vazda ti komunisti, bezbožnici, ateisti, socijalisti nešto zanovjetaju. :mrgreen:
don vito

#269 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Bodkin wrote:Opet lbija. Pa sta je sa svim ostaim? Drugo, eno teme onlibiji na forumu. Pun kurac za neke tamo rebele koji oslobadjaju libiju. Sta je sad problem? Isto i sa sirijom. Pun kurac ljudi za rebele koji oslobadjaju siriji. Kad je oslobode onda ce biti rahatluk. Nema potrebe za selidbom
Kosovo oslobodjeno prije 16 godina
Nema "ludjacke dejtonske kosulje", "uvodjenja demokratije bombama" i slicnih izgovora za propast drustava u kojima su muslimani vecina, a opet Kosovari broj 2 medju traziocima azila, odmah iza Sirijaca. Cak su prije pola godine patentirali madjarsku rutu koju danas koriste Sirijci.
Nesto je trulo u drzavi (ne Danskoj)
solo2

#270 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by solo2 »

Vazda ti komunisti, bezbožnici, ateisti, socijalisti nešto zanovjetaju. :mrgreen:
Od njih je to sve i pocelo - samo sjede i slute i eto ti sad'
vivaldi

#271 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma znam, mislim iskreno da se ovdje radi o nečem dubljem i da je na tragu one "kršćanske tradicije i nasljeđa Evrope" što Voljitila onomad reće. Smatram da tu postoje dvije struje, ona radikalna kršćanska koja nije puno odmakla od ISIL-a koja bi tu izgovorenu gadost od strane pape pretočila doslovno u djelo za 24h da kako može dok druga ipak gaji liberalniju tradiciju onu bolju stranu Evrope. To je moje mišljenje, ostavljam mogućnost da griješim mada sve govori u prilog da sam u pravu.
pa ne znam i ja da li je to iznudjen potez (sto je vrlo moguce) ili nije, ali sam siguran da se plan napravio.

ne znam bas tacno koja je vijest na koju sam naletio meni slucajno privukla paznju, ali sam nakon nekon vremena upratio dramu kada je prije par mjeseci ukinut child tax credit u cilju "stednje" 12 milijardi funti, sto je izazvalo paniku medju imigrantima jer su njihova djeca fakticki korisnici 90% te pomoci.. par dana nakon toga na naslovnici expressa ili tako neke malo manje poznate je preko cijele strane bio naslov da svaka treca ili cetvrta rodejna beba u uk ima strano porijeklo, ali je to imalo neki uznemiravajuci prizvuk..

nema sanse da je to sve slucajno, ali puno hinjskije nego ovi slovaci sto na umu to na drumu
Drvosjeca iz Dejcica

#272 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

solo2 wrote:
Od njih je to sve i pocelo - samo sjede i slute i eto ti sad'
:mrgreen:
Sanjarko

#273 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
animals wrote: Vidi, Strache u Austriji kaze..mi ce mo primiti krscane, a muslimane nek primi Saudijska Arabija i druge bogate muslimanske zemlje..
zasto..
SA ima vise imigranata radnika nego cijela Europa zajedno po glavi stanovnika.
SA 27 miliona stanovnika 8 miliona stranih radnika.
Njemacka 80M 10M stranih radnika.
SA 4M Krscana radnika na 27M
Njemacka 5M Muslimana na 80M.
Drvosjeca iz Dejcica

#274 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
animals wrote: Vidi, Strache u Austriji kaze..mi ce mo primiti krscane, a muslimane nek primi Saudijska Arabija i druge bogate muslimanske zemlje..
zasto..
SA ima vise imigranata radnika nego cijela Europa zajedno po glavi stanovnika.
SA 27 miliona stanovnika 8 miliona stranih radnika.
Njemacka 80M 10M stranih radnika.
SA 4M Krscana radnika na 27M
Njemacka 5M Muslimana na 80M.
Ovo nisam znao. Mislim jesam da imaju masu stranih radnika ali za ovoliki broj kršćana nisam znao. :shock:
LARVA

#275 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LARVA »

MAKEDONSKA vlada proglasila je izvanredno stanje na južnom i sjevernom dijelu granice zbog velikog priljeva migranata, javlja Tanjug. Više od 4.000 migranata blokiralo je prugu Solun-Skoplje. Reuters je objavio da su na teren poslani interventna policija i vojska u oklopnim vozilima.

Reutersov reporter iz makedonskog grada Đevđelija javio je da su vojnici i interventni policajci naoružani suzavcem jednostavno blokirali prolaz tisućama izbjeglica koji su nagrnuli iz smjera Grčke. "No more Macedonia", rekao je jedan policajac na engleskom jeziku sirijskom državljaninu koji je tražio da ga puste.

Otkad je na teren izašla vojska, priljev izbjeglica u Đevđeliju, koji je iznosio i do 2000 dnevno, iznenada je stao. Većina izbjeglica u Makedoniji se ukrcava na vlakove prema Srbiji, odakle pokušavaju ući u zonu Schengena. Trenutno na ničijoj zemlji između Makedonije i Grčke čeka više od tisuću izbjeglica.

"U našoj zemlji je rat. Nema ničega. Želimo u Njemačku, želimo novi život", kaže njegova sunarodnjakinja Amina Asmani koja je iz Kobanija, pred divljacima koji se bore za Islamsku državu, pobjegla zajedno sa suprugom. Na putu im se rodilo i dijete.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/izva ... 37311.aspx
Locked