BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#251 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by uglavnomja »

mislis zajebancija :D
zebih

#252 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by zebih »

uglavnomja wrote:mislis zajebancija :D
ja kont'o da je to svima jasno :roll:
ing-ecc

#253 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by ing-ecc »

zebih wrote:
Ljudi , lijepo vas molim ako moze neko od forumasa obajsniti inzinjeru pojam ironija, sarkazam .. bit cu zahvalan do groba , ja nemam tih umnih kapaciteta
I ne trebaš uopšte da imaš umne kapacitete za objašnjavanje pojmova, to nije tvoja stvar bar ne na temi o BH T.
Čuvaj ti svoje (oskudne?) umne kapacitete za druge stvari u životu, treba će ti. :D
agnostic_front

#254 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by agnostic_front »

Kome smeta bošnjačka prosječna brzina?

Pravda za 5mbps!
KIseljak12

#255 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by KIseljak12 »

ing-ecc wrote:
zebih wrote:
Ljudi , lijepo vas molim ako moze neko od forumasa obajsniti inzinjeru pojam ironija, sarkazam .. bit cu zahvalan do groba , ja nemam tih umnih kapaciteta
I ne trebaš uopšte da imaš umne kapacitete za objašnjavanje pojmova, to nije tvoja stvar bar ne na temi o BH T.
Čuvaj ti svoje (oskudne?) umne kapacitete za druge stvari u životu, treba će ti. :D
Sta ce mi treba?
zebih

#256 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by zebih »

KIseljak12 wrote:
ing-ecc wrote:
zebih wrote:
Sta ce mi treba?
e pa nemoj sad i ti zakuhavati.. morat ce opet nekog do sebe pitati :-)
stakasa

#257 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by stakasa »

agnostic_front wrote:Kome smeta bošnjačka prosječna brzina?

Pravda za 5mbps!
Nikad skorojevicem!!!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#258 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by mk ultra »

Pravda za 5mbps!
pa rumuni imaju najbrži internet u europi, pa su odron :lol:

BHT je imao šansu da bude prvi i najbolji, ali su zasrali, zbog nesposobnih ljudi (odnosno sposobnih da naštimaju pare gdje treba)
kontaj kad imaš kompletnu infrastrukturu, toliki novac i preteknu te 2 kablovska operatera koji su pravili sve od nule...
Warashii

#259 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Warashii »

Hoće BHT da ugroze, a o kadru da ne pričamo.
Ja sam nedavno prelazio sa jednog paketa na drugi, odradio zahtjev bla bla radnica aktivirala i veli u skorije vrijeme ce mi nestati mreže tada samo ugasim telefon i kad ga upalim to će biti to, ne moze bas odmah da realizuje zahtjev al zvat će me kad bude gotovo jer moram jos uredjaj da uzmem.
Hajde reko ok. Nisam ja to bas odmah gledao, tek kasnije vidim nema mreže, ugasim i upalim opet nema mreze i tako ja palio i gasio satima, salatao sim u druge aparate a on ni mukajet.
Raspalim ja u BHtelekom kad veli ona mene zvala al ja nedostupan, kažem joj ja sta je i kako je i da sim nije aktivan, pogleda ona nalog i kaze da jest.
Čačkali jos malo, saltali sim u druge aparate i neće. Nazove ona neke tam i oni joj vele da treba sim zamjeniti jer je najvjerovatnije rikavela.
Uglavnom dobijem ja drugi sim koji su mi uredno naplatili iako sam ni kriv ni duzan, očigledno je glavni uzrok bio promjena paketa al majku mu sta ja imam s tim.
Sa ovakvim sitnicama samo odbijaju korisnike od sebe toliko da nisu toga ni svjesni.
dzejkej

#260 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by dzejkej »

uglavnomja wrote:
dzejkej wrote:strogo pazite na uslugu NASEG BH Telekoma - msurf active.
to je sjajan potencijal za deracinu od strane NASEG BH Telekoma. Nas. Moj. :lol: :lol: :lol: jest mi nesto smjesno :lol: :lol:
je si li prosjecn ili neprosjecan bosnjak :oops:
oni nama mi smo bOsanci. mi smo bOsnjOci. i volimo nas, vas, moj, tvoj, otaj, odotaj BH Telekom :lol: :lol:
i BH Telekom voli naske :lol: :lol:
stakasa

#261 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by stakasa »

Warashii wrote:Hoće BHT da ugroze, a o kadru da ne pričamo.
Ja sam nedavno prelazio sa jednog paketa na drugi, odradio zahtjev bla bla radnica aktivirala i veli u skorije vrijeme ce mi nestati mreže tada samo ugasim telefon i kad ga upalim to će biti to, ne moze bas odmah da realizuje zahtjev al zvat će me kad bude gotovo jer moram jos uredjaj da uzmem.
Hajde reko ok. Nisam ja to bas odmah gledao, tek kasnije vidim nema mreže, ugasim i upalim opet nema mreze i tako ja palio i gasio satima, salatao sim u druge aparate a on ni mukajet.
Raspalim ja u BHtelekom kad veli ona mene zvala al ja nedostupan, kažem joj ja sta je i kako je i da sim nije aktivan, pogleda ona nalog i kaze da jest.
Čačkali jos malo, saltali sim u druge aparate i neće. Nazove ona neke tam i oni joj vele da treba sim zamjeniti jer je najvjerovatnije rikavela.
Uglavnom dobijem ja drugi sim koji su mi uredno naplatili iako sam ni kriv ni duzan, očigledno je glavni uzrok bio promjena paketa al majku mu sta ja imam s tim.
Sa ovakvim sitnicama samo odbijaju korisnike od sebe toliko da nisu toga ni svjesni.
Sjebo si SIM karticu i sad ti krivi... Da ne kazem Bosnjaci
Neil Robertson

#262 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Neil Robertson »

Ako neko ima iskustva, jel se isplati prebaciti na Eronet Super 15 tarifu?
Siddratho

#263 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Siddratho »

Počinjete da me nervirate moram zbog vas ostajati poslije radnog vremena ali ipak ću odgovoriti.
StupskaBitanga wrote:Tugo moja ali rečenica od domara do direktora pričaju o privatizaciji i kako ce sačuvati firmu pa makar proteste organizovali ali telecom ne daju
Dali ste ga SDA koji ga je srozao koji ce sada imati dva puta ili početi čistiti i ustabiliti ili ce sto je izvjesnije onom našom guraj pod tepih ne talasaj praviti se da je sve u redu i do kraja urušiti preduzece i drastično mu umanjiti vrijednost
Ja ti lijepo kažem, svaka reorganizacija firme i posla - MOŽE, ali privatizacija NIKAD. Glas radnika nije toliko uticajan ali će se itekako čuti, a da se neko odvaži na izdaju na privatizaciju, protesta će sigurno biti. I direktor je više puta govorio kako privatizacije u skorije vrijeme sigurno neće biti.
dembele wrote:Da se nije pojavila konkurencija jos bi mi u BHT placali internet paket od 3Gb 30 KM. Ove samoproglasene patriote vjerovatno ni u tome ne bi vidjeli neki veci problem.
S druge strane nas patriotski BHT Zeljku Mitrovicu za pink kanale svaki mjesec na ruke istovari 125 hiljada eura. Moze covjek odrzavati kompaniju samo od prodaje svog smeca od kanala ovim idiotima iz BHT. Dajemo vise :bih:
Cifra od 125 000 eura nije tačna i koristila se samo da bi uzdrmali Hamdu Katicu, počev od lešinara iz slobodne bosne pa nadalje. Iako niko nije ni vidio ugovor, vijest je ostala na šuška se, taman nivo avaz expressa.

Tačno je da je ugovor oko distribucije Pink kanala potpisan po posebnim tarifama, jer su to vrlo gledani kanali i Pink to zna te znaju da imaju prostora za cjenkanje i dizanje cijene. Ali ipak 1 euro po korisniku je gnusna laž, pa da tako potpisuje ugovore bh telecom bi propao do sljedećeg mjeseca. Laž.
stakasa wrote: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Popravio si mi dan. Nadam se da te nece prebrzo banirat te da ces se javljat i na ostalim temama, ne samo ovde braneci maticnu firmu.
Dobro nam dosao
Šta je smiješno u tome presudnost trenutka? Istina je da Bošnjaci generalno imaju sklonost da ga nikad ne osjete (presudan trenutak). Ne branim ja bh telecom, ima on svojih mana, samo hoću reći da su njegove mane ništa naspram mana drugih operatera i što je najgore te mane drugih operatera povrh onih tehničkih (internet prekida, hd tv redovno u kvaru i sl) udaraju i na bošnjački narod, konkretno ako se osvrnem na telemach.
JThomas wrote:pa kaže, veza možda i ima, ali su vrata firme otvorena svakome kvalifikovanom... :lol:
Kvalifikovanih je mnogo. Ali onih koji su zaista potrebni firmi nije mnogo, takve trebamo lupom tražiti.
Kada se zapošljavaju novi radnici u sektor marketinga, pravnu službu, računovodstvo i sl.. velika je ponuda onih kvalifikovanih, makar na papiru.. i naravno da će doći do povlačenja veza, to je svugdje tako, naravno da je to loše. Hiljade ljudi se tu vrti a vrlo mali broj će dobiti posao, naravno da ima veza, očekivano je takvo nešto u ovakvom društvu.
Sa druge strane kada tražimo inženjere sa 10-15 godina iskustva.. e tu nastaje mali problem, jer su liste obično prazne. Konkretno u gornjem primjeru hiljade ljudi kukaju kako su sve štele, kako ne možeš do posla, a u nekim drugim sektorima trebaš lupom tražiti radnika.
I na kraju ga opet ne nađeš, pa moraš angažovati partner firmu da ti odradi dio posla. A to se naravno mora masno platiti.

Minus BH Telecoma je što je prethodna uprava otjerala par jakih inženjera koji su držali dio firme. Nema ko sposoban to da zamjeni, oni su otišli u privatne firme ili osnovali svoje nove, jer takvi će ljudi lako naći posao. Sadašnji direktor je pokušao to izgladiti ali ne ide, gotovo je sad, neće da se vrate.
hizo ramidovic wrote:nasim ljudima nevalja niko. kolko se samo pljuvaca javilo naovoj temi da pljuje po bhtelekomu. a svi znamo daje to kompanija sa naj vecim uspijehom u bih. imaju naj veci profit, unjemu su zaposleni naj strucniji strucnjaci, naj vece patrijote, osoblje je naj ljubaznije i naj kulturnije i td. pojedincima je krivo sto se nemogu tamo zaposlit, pa normalno kad se tamo primaju ljudi sa naj boljm sivijevima. al naj je lakse pljuvat po svemu stoje uspijesno...
Slažem se.
mk ultra wrote: znam samo da mi je prijatelj govorio da plata zna da bude 20tog, ili čak krajem mjeseca, barem njemu u njegovom sektoru

i plata od 1500KM za ing je smješna, odmah da ti kažem... izjednačava se papak koji je završio fakultet u teočaku i neko ko se zajebavao 5 godina da dođe do diplome
rad se ne cijeni, nikog ne boli briga za firmu, pa ni uposlene

a to da će biti novih primanja, ne vjerujem, možda ovih što ima na stipendijama, ako budu baš potrebni
kadar sa iskustvom ne postoji, šta misliš koja je šansa da je neki inženjer baš radio na tome što firma traži, inženjeri se uvijek obučavaju i uvijek bi trebali da uče novo, tako da ovi studenti sa stipendijama nauče to za 1mj, šta god treba
Koga god ja znam a da sam prisan sa njim (da možemo pričati o plati), nikad niko nije dobio platu 20og, uvijek ranije.
Za ovo drugo se slažem i to stoji ali poluge odlučivanja u firmi imaju upravo svi sem inženjera tako da će to teško doći na red.
Biće primanja što u narednim mjesecima a pogotovo na jesen (u septembru), bar se tako priča po firmi kada bi trebalo doći jako mnogo novih kadrova.

Najbolji studenti konstantno dolaze u firmu i mogu reći da su zadovoljni.
stakasa wrote:Gladan si, pet do deset... Mjera. Reko momak iz ugledne familije...
A sad ozbiljno, mislite li vi da on nas lozi iliti kolika je mogucnost da ovakav frajer zaista postoji u RL? Ovo ozbiljno pitam
Kolika je tebi brzina interneta kad si tako pametan?
Čovjek je završio studije ekonomije i informatike. Uradio istraživanje tržišta na temu šta se najviše gleda, kakvi se pozivi najčešće upućuju, kakve radnje radi prosječan Bošnjak na internetu. Istraživanje je rađeno prije 2 godine i radiće se opet.

Šta ti, ili Chmoljo, ili ovaj Agnostic konkretno radite na internetu da vam je malo 5-10 mbps?
mk ultra wrote:

Pravda za 5mbps!

BHT je imao šansu da bude prvi i najbolji, ali su zasrali, zbog nesposobnih ljudi (odnosno sposobnih da naštimaju pare gdje treba)
kontaj kad imaš kompletnu infrastrukturu, toliki novac i preteknu te 2 kablovska operatera koji su pravili sve od nule...
Radnici BH Telecoma su bili u posjeti Rumuniji, gdje smo gledali napredak na polju internet tehnologija u jednoj zemlji koja je otprilike u sličnom ekonomskom stanju.

Napredak je omogućen upravo prelaskom na optiku, koja je izuzetno skupa i za koju su se Rumuni mnogo zadužili. Ali i sa tom optikom je pokriveno pola zemlje, mahom veća naseljena mjesta.

Zaključak posjete je bio da ćemo mi razvijati ADSL tehnologiju pristupa internetu, te u budućnosti razvijanje i popularizciju 4G pristupa mobilnom internetu. Optika je trenutno preskupa i ne uklapa se u zacrtane ciljeve.
mk ultra wrote:

Pravda za 5mbps!

Ko pravio sve od nule?
Vidiš li ti ko stoji iza Telemacha? Znaš li koliko je novca uloženo da se BH Telecom krene uništavati?
Znaš li koliko je novca plaćeno da se najbolji inženjeri odvuku od BHT? Znaš li šta će se desiti kad telemach preuzme neki monopol u budućnosti?

Znaš li koliko je mita dolazilo u BHT da bi pojedini nečasni direktori radili sulude poteze koji su omogućavali širenje tom istom agresorskom telemachu. Bošnjo prokleti i telemach agresorski, na kraju se odlično složiše. Ali to bošnji nije dovoljno pa mora pljuvati po svome.
Neil Robertson wrote:Ako neko ima iskustva, jel se isplati prebaciti na Eronet Super 15 tarifu?
Ne isplati se. Ovdje možeš pogledati bht ponudu:
http://www.bhtelecom.ba/bhmobile.html

A ako do sada nisi bio korisnik bh telecoma evo ti link da svoj broj preneseš u bht
http://www.bhtelecom.ba/5306.html
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#264 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by mk ultra »

Siddratho wrote: Znaš li koliko je mita dolazilo u BHT da bi pojedini nečasni direktori radili sulude poteze koji su omogućavali širenje tom istom agresorskom telemachu. Bošnjo prokleti i telemach agresorski, na kraju se odlično složiše. Ali to bošnji nije dovoljno pa mora pljuvati po svome.
l
možemo zaključati temu

ti si ovime upravo pokazao da su upravo bošnjaci pokopali BHT
šta je tu narod kriv? da podržava idiote?

edit:
znam sigurno da HS ni tadašnji euro pro-net nije imao nijedne žice u gradu
Last edited by mk ultra on 30/03/2015 17:09, edited 1 time in total.
stakasa

#265 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by stakasa »

Covjece ja nisam vjerovao da si ti stvaran, shvatas li ti uopste da si ti moj novi idol
muha_sa

#266 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by muha_sa »

stakasa wrote:Covjece ja nisam vjerovao da si ti stvaran, shvatas li ti uopste da si ti moj novi idol
:lol: :lol: :thumbup:
Cherry-Cherry

#267 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Cherry-Cherry »

mk ultra wrote:

Pravda za 5mbps!

Pa stvarno... Imali su sve servirano na tacni i nisu bili u stanju da budu prvi.
KIseljak12

#268 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by KIseljak12 »

Siddratho wrote:Počinjete da me nervirate moram zbog vas ostajati poslije radnog vremena ali ipak ću odgovoriti.
....
Kad malo razmislim u pravu si sve sto pises. Bosnjaci ne znaju prepoznati presudni momenat. Vracam se na BHT za sve telekomunikacijske usluge, ali ovo s Bosnjacima mi nije skroz jasno, pa ako moze neko pojasnjenje. Naime, ja sam Bosanac i mislim da bi mi trebala malo veca brzina od ove za Bosnjake, ispravi me ako grijesim.
Cherry-Cherry

#269 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Cherry-Cherry »

muha_sa wrote:
stakasa wrote:Covjece ja nisam vjerovao da si ti stvaran, shvatas li ti uopste da si ti moj novi idol
:lol: :lol: :thumbup:
:mrgreen: :mrgreen: :sax:
stakasa

#270 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by stakasa »

KIseljak12 wrote:
Siddratho wrote:Počinjete da me nervirate moram zbog vas ostajati poslije radnog vremena ali ipak ću odgovoriti.
....
Kad malo razmislim u pravu si sve sto pises. Bosnjaci ne znaju prepoznati presudni momenat. Vracam se na BHT za sve telekomunikacijske usluge, ali ovo s Bosnjacima mi nije skroz jasno, pa ako moze neko pojasnjenje. Naime, ja sam Bosanac i mislim da bi mi trebala malo veca brzina od ove za Bosnjake, ispravi me ako grijesim.
Pricekaj da se odmakne od zgrade, odgovorice ti s ceste kao dokaz da je 5-10 sasvim dovoljno
rovac13

#271 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by rovac13 »

Neil Robertson wrote:Ako neko ima iskustva, jel se isplati prebaciti na Eronet Super 15 tarifu?
Ja imam iskustva sa super 25.....koristim vec trecu godinu i prezadovoljan sam.....poslije raznih opcija na bh telekomu ovo je osvjezenje.

Super 15 jest malo jeftinija ali je i osjetno slabija od super 25.

Jel mora bit pretplata.....ako razmisljas o eronetu imas na dopune tarifa savrsena......cini mi se da je to bolja opcija.......a nista slicno tome neces naci na bht u i na mtel u......koliko se sjecam.
gidra

#272 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by gidra »

Lik vas trola a vi se upalili ko kutnjak.

Ali i ne razumijem pojedince, zašto pljujete toliko po toj firmi, liberalno je tržište, ne sviđa ti se net, uzmi Telemach, HS, Logosoft;
TV, opet iste firme; mobilna telefonija: Eronet, Mtel, Happy, Haloo... Koji ste mazohisti za nepovjerovati :izet:
A odgovor je samo jedan, boli vas to što se ne možete uvaliti tamo pa onda hajmo pljuvati.
Jebe mi se za BHT korisnik sam Telemacha ali sam zadovoljan njihovom mobilnom telefonijom i lijepo bi bilo da su im cijene niže u tom segmentu.
Alkos

#273 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Alkos »

Frajer ostao prekovremeno... :shock:
agnostic_front

#274 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by agnostic_front »

Pravi Bošnjak :bih:
Cherry-Cherry

#275 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Cherry-Cherry »

Tako se dokazuje patriotizam. :bih: