Ford Customline Tudor, model 1953, sa V-8 motorom
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja ne mogu 100% da se sjetim sta su bile marice prije rata, VW T3 nije sigurno (nezgodan zbog motora nazad i vertikalnih vrata), T4 se tek pojavio pred sami rat, sve mi vuce na C25, a sliku je sigurno jako tesko naci na netu bar pod nekim uobicajenim pojmovima.johntra wrote:Teško je naći C25 u Marica varijanti milicije, tražio sam...RIval je mislim bio u SUP Srbije, kod nas rijetko...

Tacno, zaboravio da i C25 ima leptir pa me to zavaralo. Evo jos par kom iz naftalina, sa parade u BGD iz 85, Land Roveri Serije II i i Pinngaueri 710 sve zajedno sa gliserima (haman jahtama) jedinice ZSUP-a (Zajednicki Sekretarijat Unutrasnjih Poslova SFRJ - Specijalna jedinica). Inace nasao sam podatak da je ustavnim amandmanima 71 ustavom iz 74 opremanje SUP-ova je preslo sa drzavnog na republicki i pokrajinski nivo zbog cega su BH drotovi imali privilegiju da se vozikaju u VW-ovima, a ne ficama, tristacima i stojadinima k'o ostatak drzave. Doduse saobracajna milicija u ZBG je imala bube i minije.johntra wrote:Ovo je C25, uspravne ručke i enterijer...Rival je bio samo u prvoj generaciji u MUP-u Srbije najviše....
ubode ga gorane...

Ovo je vjerovatno autentican auto, ali treba biti oprezan sa filmskim i muzejskim primjercima od 90-te naovamo jer su ih gro replike. Prosla su vremena kad su se filmovi finansirali iz SIZ-ova (Samoupravna Interesna Zajednica), pa SIZ sa Kulturu od SUP-a ili SNO-a zatrazi vozila i oprema za rekvizitu i ovi to zdusno stave na raspolaganje nemilice sve zajedno sa pratecim ljudima.johntra wrote:Evo ga, hebo sebe...iz Srbije varijanta, 1996. godina iz nekog filma, ali ostalo je sve isto, osim natpisa policija...

Besic je imao 2 nacunirana C25, tog zelenog i bordo, oba nekad stajala na platou na gornjim Ciglanama. Sto se marica tice, njih je koristilo i Min. pravde tj. Zatvorska i Sudska policija.johntra wrote:Izgleda da policija RS ima jedan u svom vlasništvu, što znači da su naši SUP-ovi prije rata imali ovo u arsenalu...ovaj je naprednija varijanta od onog običnog, sa drugim čovjekom koji upravlja topom na kraju...
Evo i TAM nadgradnje:
inače, što se tiče C25 u Marica varijanti u Sarajevu, znam da je jedna sigurno prodata firmi Bešić Spektar poslije rata...prefarbana jednom ili dvaput, posljednja aktivna boja je bila zelena metalik...imao je i dalje reflektor iznad stražnjih vrata...

7 :40 Minika milicijska ,johntra wrote:
To je taj,ja sam nesto otisao da je i to Citroen.