Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#251 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

alkalna_baterija wrote:Ma nije mi jasno kako nekome može pas s ulice biti važniji od nečijeg djeteta, ili bilo kojeg drugog čovjeka.

Nedavno sam vidjela situaciju kad je pas kod BBI centra zaganjao neku djevojku, za njim je trčao i čopor, a čovjek koji radi u centru je izletio i udario ga kišobranom, na šta su pobjegli i on i ostatak čopora.

Međutim, tu se našla neka pametnica i počela da vrijeđa čovjeka zašto je udario psa?! Čovjek ostao zabezeknut njenim pitanjem... Razgovor se odvijao otprilike ovako:
"Ali zašto ste ga udarili, on je samo pas, ne može se braniti?"
"Je li vaš?"
"Pa nije, ali isto kao da jeste!"
"Pa onda ga svežite na povodac, umalo da ujede djevojku!"
"Ali, imao je još metar do nje..."
"Znači trebao sam ga pustit da je ujede, pa onda da reagujem?!"
"Sad ću da vas prijavim policiji, s Vama je nemoguće razgovarati normalno!"
"Marš u pi*ku materinu i ti i policija i onaj ko te dovede u Sarajevo, jeb*la mater svoju glupu..."

Djevojka koja je bila napadnuta se smirivala u centru i zovnula brata da dođe po nju, kad je došao sve mu ispričala šta se desilo, pa i reakciju one glupače. Izlaze njih dvoje iz centra, prilaze onoj ženi, ona priča na mobitel onako sva iznervirana, zaboga... momak joj svinta šamarčinu bez ijedne jedine riječi, okrenu je u mjestu i produži...

I neka je, trebao je još jedan.

Nisam ni ja za zaljevanje nekim kiselinama i sličnim iživljavanjem, ali eutanazija nakon određenog vremenskog roka je jedino što može poboljšati situaciju.

to ko nešto od prije dvije godine kad je muž branio trudnu ženu od kerova a našli se kreteni koji su onda napali muža,kao šta ima udarati jadne kerove,imam komšiju koji je kad je čuo da je gradski autobus udario kera krenuo se raspitivati koji bus,koja linija,koji vozač,ko da bi on se nešto raspravljao zbog kera,budale,neki su prije desetak mjeseci kad su bili oni protesti pred parlamentom bih zazivali novog karadžića i novi genocid zbog jebenih kerova
celava_dlaka

#252 Re: Problem pasa lutalica

Post by celava_dlaka »

pici wrote:to je kad vidiš da psi napadaju neko dijete il bilo koga...staneš i gledaš kako ga raspore...kad su onu djevojčicu na bjelavama napali čopori a komšija izašao da je istrga iz njihovi zuba... eto trebo se je neko naći od ovih dušebrižnika i napasti čovjeka što se petlja u lov izmedju lovaca i plijena... :-)
pa kako nerazumijes kerovi su gladni oni jedva nasli pogodan plijen i komsija da im otme to ? dokle ?!?!? :-)
Alfons Kauders

#253 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

kakavdanakneiskustvu wrote:
alkalna_baterija wrote:Ma nije mi jasno kako nekome može pas s ulice biti važniji od nečijeg djeteta, ili bilo kojeg drugog čovjeka.

Nedavno sam vidjela situaciju kad je pas kod BBI centra zaganjao neku djevojku, za njim je trčao i čopor, a čovjek koji radi u centru je izletio i udario ga kišobranom, na šta su pobjegli i on i ostatak čopora.

Međutim, tu se našla neka pametnica i počela da vrijeđa čovjeka zašto je udario psa?! Čovjek ostao zabezeknut njenim pitanjem... Razgovor se odvijao otprilike ovako:
"Je li vaš?"
"Marš u pi*ku materinu i ti i policija i onaj ko te dovede u Sarajevo, jeb*la mater svoju glupu..."

Djevojka koja je bila napadnuta se smirivala u centru i zovnula brata da dođe po nju, kad je došao sve mu ispričala šta se desilo, pa i reakciju one glupače. Izlaze njih dvoje iz centra, prilaze onoj ženi, ona priča na mobitel onako sva iznervirana, zaboga... momak joj svinta šamarčinu bez ijedne jedine riječi, okrenu je u mjestu i produži...

Nisam ni ja za zaljevanje nekim kiselinama i sličnim iživljavanjem, ali eutanazija nakon određenog vremenskog roka je jedino što može poboljšati situaciju.

to ko nešto od prije dvije godine kad je muž branio trudnu ženu od kerova a našli se kreteni koji su onda napali muža,kao šta ima udarati jadne kerove,imam komšiju koji je kad je čuo da je gradski autobus udario kera krenuo se raspitivati koji bus,koja linija,koji vozač,ko da bi on se nešto raspravljao zbog kera,budale,neki su prije desetak mjeseci kad su bili oni protesti pred parlamentom bih zazivali novog karadžića i novi genocid zbog jebenih kerova
ma fanatici, nista vise... ko vehabije... samo s ajfonima
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Alfons Kauders wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

"Je li vaš?"

ma fanatici, nista vise... ko vehabije... samo s ajfonima

bolesno,bolesno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#256 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

celava_dlaka wrote:
pici wrote:to je kad vidiš da psi napadaju neko dijete il bilo koga...staneš i gledaš kako ga raspore...kad su onu djevojčicu na bjelavama napali čopori a komšija izašao da je istrga iz njihovi zuba... eto trebo se je neko naći od ovih dušebrižnika i napasti čovjeka što se petlja u lov izmedju lovaca i plijena... :-)
pa kako nerazumijes kerovi su gladni oni jedva nasli pogodan plijen i komsija da im otme to ? dokle ?!?!? :-)

evo sa jedne druge teme nadam se da mi forumas nece zamjeriti sto prenosi dio njegovo teksta...
Ima puno lutalica u mojoj ulici,prosle godine neki "djecaci" bacili macica od komsije pred lutalice,ovaj jadan se dere a oni ga ne cuju,i ubi ga lutalica :(

Kako je komso poludio, a oni se kao pravdaju da nisu znali da je njegova, pa jebo te i da ste znali ne baca se macic pred lutalicom

ima mnogo monstruma medju nama, neki se kriju iza tih kerova a zapravo su malodušni, uživaju da napakoste nekome...vjeruj mi da za njih nemam milosti...seljaci drže dva eventualno tri kera da im čuvaju stada ovaca, rijetko koji više jer mu ne treba, kerovi su dobri u policiji, vojsci, u dvorištu kuće od lopova, mali za stana ko maze itd itd...ovi na ulici ni za qurac nisu eto tako da se izrazim, pogotovo u čoporima...
LINQ

#257 Re: Problem pasa lutalica

Post by LINQ »

pici wrote: ima mnogo monstruma medju nama, neki se kriju iza tih kerova a zapravo su malodušni, uživaju da napakoste nekome...vjeruj mi da za njih nemam milosti...seljaci drže dva eventualno tri kera da im čuvaju stada ovaca, rijetko koji više jer mu ne treba, kerovi su dobri u policiji, vojsci, u dvorištu kuće od lopova, mali za stana ko maze itd itd...ovi na ulici ni za qurac nisu eto tako da se izrazim, pogotovo u čoporima...
Ulični su najbolji....više para zbog njih uđe u Bosnu preko paypal donacija nego što dijaspora donese. Jesi gledao one FB profile gdje male fukse "zaštitnice" prose da se spase nedužne njuškice od nas, primitivnih i divljih bosanaca? I šta neka Carol iz Britanije zna laže li ona....neko 5, neko 2, neko 10 "ojra"....velik je svijet paša moj, uzmu oni fine pare. Nema tu ljubavi i hemije, samo matematika.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#258 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

a to je provaljeno odavno...zato im i treba djelit šamarčine...a pogotovo političkoj stoci...koja stoji iza ovih lihvarskih pranja novca...

Image
drugtito2011

#259 Re: Problem pasa lutalica

Post by drugtito2011 »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#260 Re: Problem pasa lutalica

Post by Chmoljo »

:sabur:
seoBIH

#261 Re: Problem pasa lutalica

Post by seoBIH »

Evo opet kucoljupaca. PA kako vas nije stid? Dabogda vam najmilije ugrizli pa onda se opametili.

Azil, 10-30 dana i onda ako ga nema eutanazija. Kojeg vraga vise hocete? I to je previse!
Dino_noDi

#262 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Prijavljena oba posta. Mislim da se nije vidjelo moje pitanje. Da li moze opstina proglasiti vanredno stanje u svojoj opstini?

Npr. Opstina Stari grad proglasi vanredno stanje izazvano kerovima, pofatat kerove, odredjen broj rijesiti na human nacin druge kastrirati i u pracu.

Volio bih kad bi veterina uradila istrazivanja kako su nasi kerovi mutirali. gledam sinoc copor pasa 20 ih kod vijecnice bukvalno vidis glavnog i idu oni, zaginut hladno :roll:
O'zone
Globalni moderator

#263 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Pet do trinest wrote:Nije to samo u jednom dijelu grada tako je u citavom gradu znaci trebali bi sve lutalice pohvatat....
Oni da su htjeli davno bi to uradili samo je pitanje sto nece i sta vise cekaju...
Kod poste na malti gledam neki dan kerusa i sedam osam malih za njom trce :D
Znaci ipak se razmnozavaju...
Nisu to njeni to je neko dovez'o u kombijima van grada a ona samo prihvatila kao svoje jer opšte poznato je da je većina lutalica sterilizirano :oops: :skoljka:
Dino_noDi

#264 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Jao ublehe, ovo kastiranje dog trusta velika ubleha govore o tome a svako malo 6 novih kucica se rodi i krecu gradom

Kod ekonomije 6 novih.

Lud zbunjen normalan.

Samo vanredno stanje, ako ne moze u drzavi u entitetu onda i rijesiti problem. Mene bukvalno strah ovih ulica i svega. Djeca u skolu krenula svasta moze biti
drug_profi

#265 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

kerusa sto se proljetos okotila i koja ima sad troje polugodisnjih stenaca koji su konacno naucili lajat, opet je skotna...
blago meni, moracu opet na babine ici.
Dino_noDi

#266 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Isto tako kako je glupo da politicke stranke ne uzimaju ovaj problem da dobiju neku prednost na izborima. Pa kad bi se neko planski rijesio pola kerova iz grada ispred neke stranke ako ne bi dobio 30% glasova vise... cudno.
nightvision

#267 Re: Problem pasa lutalica

Post by nightvision »

drugi profil wrote:kerusa sto se proljetos okotila i koja ima sad troje polugodisnjih stenaca koji su konacno naucili lajat, opet je skotna...
sta nosis na babine? malokalibarku? sacmaricu? kasikaru? misomor? ili nesto efikasnije? :mrgreen:
drug_profi

#268 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Meni ovo predstavlja problem koji me ugrozava jednako kao i secesije, recesije itd.
Mozda cak i vise. A ne zavisi od velikih sila, diplomatije, pregovora i sl.
Samo od volje vlasti u kantonu.
Ima nakaradan drzavni zakon. Pa hebemu nadji pravnika da nadje rupu u tom zakonu jer kod nas svaki zakon je supalj ko reseto zato sto ih pisu pravnici koji su protrcali kroz pravni fakultet.
Dakle nadji uporiste za eutanaziju, odstrel, sanitaciju, nazovi kako hoces. Kako moze ker imati veca prava od pacova, vrane, macke...
drug_profi

#269 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

nightvision wrote:
drugi profil wrote:kerusa sto se proljetos okotila i koja ima sad troje polugodisnjih stenaca koji su konacno naucili lajat, opet je skotna...
sta nosis na babine? malokalibarku? sacmaricu? kasikaru? misomor? ili nesto efikasnije? :mrgreen:
Ma nista. Ja budala hranio....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#270 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

evo jutros opet masovna steriliziacija na radiju jer se od jednog para za 4 godine može stvoriti 20 000 pasa dakle nije greška
i u samoj reklami sistemska greška
dakle ako se steriliše 99% pasa a 1% ne opet ostaje problem :D
a nikad ih sve ne možeš sterilizirati
tako da u samoj reklami se čuje kako je sve uzalud
jedino uklanjanje
ja ih ne bih mogao uklanjati ali imaju ljudi koji to mogu i imaju opreme
samo im se plati i to je to
jbg
NIN

#271 Re: Problem pasa lutalica

Post by NIN »

Truba

#272 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

gledao sam sinoć dokumentarac o dingosima u australiji
kasnije surfam na netu
da je jedno vrijeme bila nagrada za leš ako doneseš prije 80 godina doduše
pa je bilo da ih truju nekim sodijumom peblablabla i nisu im ništa mogli

valjda se brzo množe

ako dingose nisu mogli tako kako ćemo mi u ovakvoj zemlji ove naše domaće avlijanere potamaniti :? :?
pakica_

#273 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Ne znam kako vam se da vise truniti o ovome.. Narocito oni koji veze nemaju o tematici, nego negdje procitali nesto i sad satro imaju misljenje..
To bi nesto trovalo, pucalo, bla bla.. Pa hajde vise, ne serite nego trujte i pucajte kad ste baje! Manite nas suplje, ako Boga znate
Truba

#274 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

jok moje znanje dolazi iz genetskog materijala ljudskog roda :D ne trebam ništa čitati

pa gdje ćemo saznati nešto nego čitanjem i gledanjem :? :? :?

mene je gricno pas i to vlasnički mali... imam valjda neko predznanje za ovakve teme
a i 2 puta sam imao psa...1993. i 2012.
NIN

#275 Re: Problem pasa lutalica

Post by NIN »

Black swan wrote:gledao sam sinoć dokumentarac o dingosima u australiji
kasnije surfam na netu
da je jedno vrijeme bila nagrada za leš ako doneseš prije 80 godina doduše
pa je bilo da ih truju nekim sodijumom peblablabla i nisu im ništa mogli

valjda se brzo množe

ako dingose nisu mogli tako kako ćemo mi u ovakvoj zemlji ove naše domaće avlijanere potamaniti :? :?
Drugo su dingosi jer su to divlji psi, kao sto je bezze usporedba s Australijom od prije 100 godina. Bijeli doseljenici su pobili 90% vrsta velike faune Australije, vecinom iz obijesti.

Doaci psi su evoluirali s ljudima i ogromna vecina njih su korisni i bezopasni. Bas kao sto i u ljudskom drustvu imas odredjen postotak idiota, tako i u njihovim populacijama imas odredjen procenat agresivnih jedinki. Gledati cijelu populaciju ulicnih pasa kroz nekoliko incidenata u odredjenom vremenskom periodu je isto kao gledati sve muslimane planete kroz prizmu nekolicine primata sto se raznose po Bliskom.

A pogledajte gore na linku kako se Istanbul nosi sa 150.000 pasa lutalica.
Locked