alkalna_baterija wrote:Ma nije mi jasno kako nekome može pas s ulice biti važniji od nečijeg djeteta, ili bilo kojeg drugog čovjeka.
Nedavno sam vidjela situaciju kad je pas kod BBI centra zaganjao neku djevojku, za njim je trčao i čopor, a čovjek koji radi u centru je izletio i udario ga kišobranom, na šta su pobjegli i on i ostatak čopora.
Međutim, tu se našla neka pametnica i počela da vrijeđa čovjeka zašto je udario psa?! Čovjek ostao zabezeknut njenim pitanjem... Razgovor se odvijao otprilike ovako:
"Ali zašto ste ga udarili, on je samo pas, ne može se braniti?"
"Je li vaš?"
"Pa nije, ali isto kao da jeste!"
"Pa onda ga svežite na povodac, umalo da ujede djevojku!"
"Ali, imao je još metar do nje..."
"Znači trebao sam ga pustit da je ujede, pa onda da reagujem?!"
"Sad ću da vas prijavim policiji, s Vama je nemoguće razgovarati normalno!"
"Marš u pi*ku materinu i ti i policija i onaj ko te dovede u Sarajevo, jeb*la mater svoju glupu..."
Djevojka koja je bila napadnuta se smirivala u centru i zovnula brata da dođe po nju, kad je došao sve mu ispričala šta se desilo, pa i reakciju one glupače. Izlaze njih dvoje iz centra, prilaze onoj ženi, ona priča na mobitel onako sva iznervirana, zaboga... momak joj svinta šamarčinu bez ijedne jedine riječi, okrenu je u mjestu i produži...
I neka je, trebao je još jedan.
Nisam ni ja za zaljevanje nekim kiselinama i sličnim iživljavanjem, ali eutanazija nakon određenog vremenskog roka je jedino što može poboljšati situaciju.
to ko nešto od prije dvije godine kad je muž branio trudnu ženu od kerova a našli se kreteni koji su onda napali muža,kao šta ima udarati jadne kerove,imam komšiju koji je kad je čuo da je gradski autobus udario kera krenuo se raspitivati koji bus,koja linija,koji vozač,ko da bi on se nešto raspravljao zbog kera,budale,neki su prije desetak mjeseci kad su bili oni protesti pred parlamentom bih zazivali novog karadžića i novi genocid zbog jebenih kerova