Novi most na Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#251 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Logovan »

Zastavnik_dzemo wrote:most je divan ... nekako je bas retro
Ma predivan. Furamo retro stil. 8-)
sheilak

#252 Re: Novi most na Skenderiji

Post by sheilak »

karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
a mozda ga premazu zlatom sad.
OldMayor

#253 Re: Novi most na Skenderiji

Post by OldMayor »

karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
ne razum'jes se ti u to dobro.
ovo ti je sad in, svuđe se koristi u svijetu
pa evo arhitekti rekli ljudima
L u c i f e r

#254 Re: Novi most na Skenderiji

Post by L u c i f e r »

homega wrote: Ubijeđen sam da za ovaj javašluk i štete u izgradnji ograde mosta, neće niko odgovarati :-) :(
Nema ovde više odgovornosti ni za šta, krade se otvoreno, nepotizam se podrazumijeva...
To je nama naša borba dala imamo kitu za maršala...
muha_sa

#255 Re: Novi most na Skenderiji

Post by muha_sa »

OldMayor wrote:
ako su oni rekli vjerujemo :D jesul se školali za to il jok :D

da nas foliraju i prodaju muda pod bubrege :lol:
e-lla

#256 Re: Novi most na Skenderiji

Post by e-lla »

Bosanska posla. Ukradi, prevari i još pričaj kako si najpametniji. :x
sheilak

#257 Re: Novi most na Skenderiji

Post by sheilak »

evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
O'zone
Globalni moderator

#258 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

sheilak wrote:evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
Ne bih da se pravim pametan ali moglo se preko njega preći autom i prije renoviranja
kanocale

#259 Re: Novi most na Skenderiji

Post by kanocale »

OldMayor wrote:
kako ce to IN izgledati za godinu ili dvije?....ne smijem ni pomisliti. da li si prosetao u zadnje vrijeme preko mosta kod bosmala? VJERUJ IZGLEDA KAO KRS.kako ga uporediti sa starim mostom? nikako.
Last edited by kanocale on 13/09/2014 22:12, edited 1 time in total.
sheilak

#260 Re: Novi most na Skenderiji

Post by sheilak »

O'zone wrote:
sheilak wrote:evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
Ne bih da se pravim pametan ali moglo se preko njega preći autom i prije renoviranja
bila sam ironicna...pretpostavljam i ti. :D
O'zone
Globalni moderator

#261 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

sheilak wrote:
O'zone wrote:
bila sam ironicna...pretpostavljam i ti. :D
:mrgreen:
Zastavnik_dzemo

#262 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Zastavnik_dzemo »

Men je most dobar

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
mayab

#263 Re: Novi most na Skenderiji

Post by mayab »

Samo je malo pohrđo, ali bože moj :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#264 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Sjećate se mosta Korzije ex most Skenderija. Stranica i stranica isčuđavanja nad upotrebom cor-ten čelika i naglašavanja njegove neupotrebljivosti pa nam je rečeno da se ne razumijemo u modernu umjetnost, arhitekturu i građevinarstvo.
"Ideja projektanta je bila da se ugradnjom kombinacije između korten čelika sa lampinjonima, betonskim modulima i rukohvatima od inoksa uspostavi kompozicija odnosno ne naruši cjelina ograde mosta Skenderija sa sportsko kulturnim centrom Skenderija. To je materijal koji u urbanizmu ima značenje i umjetnici u svijetu ga koriste. Taj čelik u kontaktu sa prirodom dobije prvi sloj i nakon nekog vremena dobije boju narandžasto-crvenu. To je bila simbolika i ideja Instituta za arhitekturu koji je radio prijedlog izgleda", pojasnila nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

Dodala je da je posebna vrijednost ovog materijala to što kad dobije zaštitni sloj, više nema potrebe da se ponovo boji, pa je olakšano održavanje.

"Na našim prostorima ovaj materijal nije poznat. Kiša može uzrokovati pojavu mrlja u prvoj fazi formiranja zaštitnog sloja korten čelika, po formiranju zaštitnog sloja oksidacije koja traje oko dva mjeseca i formiranja planiranog izgleda i boje, planirano je da se izvrši premazivanje kortena transparentnim premazima", kazala je Zilić.
Elem na moje oduševljenje nađem danas radnike HP Investinga kako ribaju most :lol: :lol: :lol: :lol:

I cor-ten čelik su izribali skinuli hrđu sa njega "zaštitni sloj" je time uništen opet i farbaju most na novo

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Logovan

#265 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Logovan »

Jebo lud zbunjenog.
StupskaBitanga

#266 Re: Novi most na Skenderiji

Post by StupskaBitanga »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/neobicno ... /140909084
"Ideja projektanta je bila da se ugradnjom kombinacije između korten čelika sa lampinjonima, betonskim modulima i rukohvatima od inoksa uspostavi kompozicija odnosno ne naruši cjelina ograde mosta Skenderija sa sportsko kulturnim centrom Skenderija. To je materijal koji u urbanizmu ima značenje i umjetnici u svijetu ga koriste. Taj čelik u kontaktu sa prirodom dobije prvi sloj i nakon nekog vremena dobije boju narandžasto-crvenu. To je bila simbolika i ideja Instituta za arhitekturu koji je radio prijedlog izgleda", pojasnila nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.
O'zone
Globalni moderator

#267 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

Ostaje pitanje koliko je plaćeno ribanje mosta i ponovno farbanje? Nisam vidio da su preko cor-tena navlačili neki clear coat kako bi se spriječilo daljnje slijevanje hrđe niz zidove mosta što znači da će se opet najdalje do godine ponovo izdvojiti pare za ribanje i farbanje mosta a kaže gospoja Zilić
Dodala je da je posebna vrijednost ovog materijala to što kad dobije zaštitni sloj, više nema potrebe da se ponovo boji
šatirana_ljubičica

#268 Re: Novi most na Skenderiji

Post by šatirana_ljubičica »

To su oni namjerno ostavili nepremazano da se svako malo mora ponovo farbati i ostalo, tj.da se svako malo može ekipica ugraditi :)
Wind

#269 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Wind »

Za ovu ublehu fakat treba frku napraviti i složit krivične prijave. Pa dokle više!!

Čuj farbaju ploče???
karanana

#270 Re: Novi most na Skenderiji

Post by karanana »

pa jel ovo planirano vako da se desi?
mozda je ukljuceno u cijenu.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#271 Re: Novi most na Skenderiji

Post by I am Happy »

karanana wrote:pa jel ovo planirano vako da se desi?
mozda je ukljuceno u cijenu.
Koliko se sjecam nije. Pricali su da ce to prefarbano zeljezo dobiti nekakav specijalan izgled...i eto, to je to.

Edit: eto gore imas
StupskaBitanga wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/neobicno ... /140909084
I sada ga upakovase :pisnuo:
karanana

#272 Re: Novi most na Skenderiji

Post by karanana »

strucnjaci.

od doktora do arhitekata, nasa zemlja je puna strucnjaka kojih nema na vascijelom svijetu.
__Phoenix__

#273 Re: Novi most na Skenderiji

Post by __Phoenix__ »

Ko dozvoli ovoj djeci da se igraju arhitekata, eto im lego kockice pa udri...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#274 Re: Novi most na Skenderiji

Post by I am Happy »

Ma nisu se oni igrali....uspjesno su odradili projekat kojem je glavni cilj bio ukrasti sto je vise moguce.
Zamazali oci javnosti, uzeli pare....
Logovan

#275 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Logovan »

I am Happy wrote:Zamazali oci javnosti, uzeli pare....
Kao i svaki put što se uradi.
Post Reply