Ma predivan. Furamo retro stil.Zastavnik_dzemo wrote:most je divan ... nekako je bas retro
Novi most na Skenderiji
- Logovan
#251 Re: Novi most na Skenderiji
- sheilak
#252 Re: Novi most na Skenderiji
a mozda ga premazu zlatom sad.karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
- OldMayor
#253 Re: Novi most na Skenderiji
ne razum'jes se ti u to dobro.karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
ovo ti je sad in, svuđe se koristi u svijetu
pa evo arhitekti rekli ljudima
-
L u c i f e r
#254 Re: Novi most na Skenderiji
Nema ovde više odgovornosti ni za šta, krade se otvoreno, nepotizam se podrazumijeva...homega wrote: Ubijeđen sam da za ovaj javašluk i štete u izgradnji ograde mosta, neće niko odgovarati![]()
To je nama naša borba dala imamo kitu za maršala...
- muha_sa
#255 Re: Novi most na Skenderiji
ako su oni rekli vjerujemoOldMayor wrote:ne razum'jes se ti u to dobro.karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
da nas foliraju i prodaju muda pod bubrege
- e-lla
#256 Re: Novi most na Skenderiji
Bosanska posla. Ukradi, prevari i još pričaj kako si najpametniji. 
- sheilak
#257 Re: Novi most na Skenderiji
evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
- O'zone
- Globalni moderator
#258 Re: Novi most na Skenderiji
Ne bih da se pravim pametan ali moglo se preko njega preći autom i prije renoviranjasheilak wrote:evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
- kanocale
#259 Re: Novi most na Skenderiji
kako ce to IN izgledati za godinu ili dvije?....ne smijem ni pomisliti. da li si prosetao u zadnje vrijeme preko mosta kod bosmala? VJERUJ IZGLEDA KAO KRS.kako ga uporediti sa starim mostom? nikako.OldMayor wrote:ne razum'jes se ti u to dobro.karanana wrote:ne vjerujem da je tako da je premazivanje 370 hiljada. mada ne znam ni ja. prvi put prodjoh preko u nedjelju. ona ograda izgleda katastrofalno.
Last edited by kanocale on 13/09/2014 22:12, edited 1 time in total.
- sheilak
#260 Re: Novi most na Skenderiji
bila sam ironicna...pretpostavljam i ti.O'zone wrote:Ne bih da se pravim pametan ali moglo se preko njega preći autom i prije renoviranjasheilak wrote:evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
- O'zone
- Globalni moderator
#261 Re: Novi most na Skenderiji
sheilak wrote:bila sam ironicna...pretpostavljam i ti.O'zone wrote:Ne bih da se pravim pametan ali moglo se preko njega preći autom i prije renoviranjasheilak wrote:evo jutros vozimo se preko mosta. pa ono fakat siromasno izgleda, oronulo. a i kao da ga je dijete projektiralo. ali barem je eto funkcionalan. moze se preko njega preci i autom.
-
Zastavnik_dzemo
#262 Re: Novi most na Skenderiji
Men je most dobar
Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
- mayab
#263 Re: Novi most na Skenderiji
Samo je malo pohrđo, ali bože moj 
- O'zone
- Globalni moderator
#264 Re: Novi most na Skenderiji
Sjećate se mosta Korzije ex most Skenderija. Stranica i stranica isčuđavanja nad upotrebom cor-ten čelika i naglašavanja njegove neupotrebljivosti pa nam je rečeno da se ne razumijemo u modernu umjetnost, arhitekturu i građevinarstvo.
I cor-ten čelik su izribali skinuli hrđu sa njega "zaštitni sloj" je time uništen opet i farbaju most na novo

Elem na moje oduševljenje nađem danas radnike HP Investinga kako ribaju most"Ideja projektanta je bila da se ugradnjom kombinacije između korten čelika sa lampinjonima, betonskim modulima i rukohvatima od inoksa uspostavi kompozicija odnosno ne naruši cjelina ograde mosta Skenderija sa sportsko kulturnim centrom Skenderija. To je materijal koji u urbanizmu ima značenje i umjetnici u svijetu ga koriste. Taj čelik u kontaktu sa prirodom dobije prvi sloj i nakon nekog vremena dobije boju narandžasto-crvenu. To je bila simbolika i ideja Instituta za arhitekturu koji je radio prijedlog izgleda", pojasnila nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.
Dodala je da je posebna vrijednost ovog materijala to što kad dobije zaštitni sloj, više nema potrebe da se ponovo boji, pa je olakšano održavanje.
"Na našim prostorima ovaj materijal nije poznat. Kiša može uzrokovati pojavu mrlja u prvoj fazi formiranja zaštitnog sloja korten čelika, po formiranju zaštitnog sloja oksidacije koja traje oko dva mjeseca i formiranja planiranog izgleda i boje, planirano je da se izvrši premazivanje kortena transparentnim premazima", kazala je Zilić.
I cor-ten čelik su izribali skinuli hrđu sa njega "zaštitni sloj" je time uništen opet i farbaju most na novo

- Logovan
#265 Re: Novi most na Skenderiji
Jebo lud zbunjenog.
-
StupskaBitanga
#266 Re: Novi most na Skenderiji
http://www.klix.ba/vijesti/bih/neobicno ... /140909084
"Ideja projektanta je bila da se ugradnjom kombinacije između korten čelika sa lampinjonima, betonskim modulima i rukohvatima od inoksa uspostavi kompozicija odnosno ne naruši cjelina ograde mosta Skenderija sa sportsko kulturnim centrom Skenderija. To je materijal koji u urbanizmu ima značenje i umjetnici u svijetu ga koriste. Taj čelik u kontaktu sa prirodom dobije prvi sloj i nakon nekog vremena dobije boju narandžasto-crvenu. To je bila simbolika i ideja Instituta za arhitekturu koji je radio prijedlog izgleda", pojasnila nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.
- O'zone
- Globalni moderator
#267 Re: Novi most na Skenderiji
Ostaje pitanje koliko je plaćeno ribanje mosta i ponovno farbanje? Nisam vidio da su preko cor-tena navlačili neki clear coat kako bi se spriječilo daljnje slijevanje hrđe niz zidove mosta što znači da će se opet najdalje do godine ponovo izdvojiti pare za ribanje i farbanje mosta a kaže gospoja Zilić
Dodala je da je posebna vrijednost ovog materijala to što kad dobije zaštitni sloj, više nema potrebe da se ponovo boji
- šatirana_ljubičica
#268 Re: Novi most na Skenderiji
To su oni namjerno ostavili nepremazano da se svako malo mora ponovo farbati i ostalo, tj.da se svako malo može ekipica ugraditi 
-
Wind
#269 Re: Novi most na Skenderiji
Za ovu ublehu fakat treba frku napraviti i složit krivične prijave. Pa dokle više!!
Čuj farbaju ploče???
Čuj farbaju ploče???
- karanana
#270 Re: Novi most na Skenderiji
pa jel ovo planirano vako da se desi?
mozda je ukljuceno u cijenu.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#271 Re: Novi most na Skenderiji
Koliko se sjecam nije. Pricali su da ce to prefarbano zeljezo dobiti nekakav specijalan izgled...i eto, to je to.karanana wrote:pa jel ovo planirano vako da se desi?
Edit: eto gore imas
I sada ga upakovaseStupskaBitanga wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/neobicno ... /140909084"Ideja projektanta je bila da se ugradnjom kombinacije između korten čelika sa lampinjonima, betonskim modulima i rukohvatima od inoksa uspostavi kompozicija odnosno ne naruši cjelina ograde mosta Skenderija sa sportsko kulturnim centrom Skenderija. To je materijal koji u urbanizmu ima značenje i umjetnici u svijetu ga koriste. Taj čelik u kontaktu sa prirodom dobije prvi sloj i nakon nekog vremena dobije boju narandžasto-crvenu. To je bila simbolika i ideja Instituta za arhitekturu koji je radio prijedlog izgleda", pojasnila nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.
- karanana
#272 Re: Novi most na Skenderiji
strucnjaci.
od doktora do arhitekata, nasa zemlja je puna strucnjaka kojih nema na vascijelom svijetu.
od doktora do arhitekata, nasa zemlja je puna strucnjaka kojih nema na vascijelom svijetu.
-
__Phoenix__
#273 Re: Novi most na Skenderiji
Ko dozvoli ovoj djeci da se igraju arhitekata, eto im lego kockice pa udri...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#274 Re: Novi most na Skenderiji
Ma nisu se oni igrali....uspjesno su odradili projekat kojem je glavni cilj bio ukrasti sto je vise moguce.
Zamazali oci javnosti, uzeli pare....
Zamazali oci javnosti, uzeli pare....
- Logovan
#275 Re: Novi most na Skenderiji
Kao i svaki put što se uradi.I am Happy wrote:Zamazali oci javnosti, uzeli pare....