Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#252 Re: Sarajevski derbi
Vještica je
ali kako cemo to dokazati
bacit cemo je u vodu, ako ispliva onda je 100% vještica pa cemo je onda na lomaču.
A ako ne ispliva, onda yebiga ali barem nije vještica
E tako i Red Army sa svojim saopštenjima...ako Željo pobjedi onda ja namješteno sigurno, a ako Željo izgubi onda jbg, ali barem nije namješteno ,ako ništa
A ako ne ispliva, onda yebiga ali barem nije vještica
E tako i Red Army sa svojim saopštenjima...ako Željo pobjedi onda ja namješteno sigurno, a ako Željo izgubi onda jbg, ali barem nije namješteno ,ako ništa
- smoki_choko
#253 Re: Sarajevski derbi
na vas
-
LSD
#254 Re: Sarajevski derbi
Ja samo pišem šta treba raditi...evo sad pred naredni derbi trebaju navijaci izdati zvanicno saopštenje da je derbi namješten...ako Sarajevo pobjedi onda je naravno namješten, ako slucajno izgubi...onda jbg, "greška u procjeni" (kao onda kad je Malta procjenio žrtvenog bekana u vidu sopstvemog kluba) ali barem nije bilo namješteno što je najbitnije, sve je pošteno bilo,naš tim pobjedio, svi sretni i zadovolji i idemo dalje.ćiro wrote:Prvo nije tačno da Red Army ne postoji, čak i sad za vrijeme bojkota utakmica FK Velež su aktivni i prate RK Velež. Od kada počinje bojkot FK Veleža od strane grupe?LSD wrote:Vidiš ta službena saopštenja od strane navijackih grupa su vrlo zanimljiva...posebno od Red Army koji gotovo i ne postoji i koji je vec godinama u nekakvom stihijskom bojkotu.
Ali dobra ideja za druge, ako ništa....trebali su i Manijaci kad su prošle godine izgubili derbi, napraviti službeno saopštenje da je sve izrežirano i namješteno....ili još bolje prije utakmice to izbaciti- mudra taktika, nema šta.
Odsad tako treba....yebote, dokle je došlo ne smije se ni pobjediti u Vrapčićima, a ako se slucajno pobjedi ,odmah usljedi službeno saopštenje navijacke grupe.
Ako aludiraš na drugi gol Sarajeva u zadnjem derbiju na Grbavici, moguće je da je bio ofsajd, ali gledajući utakmicu u cjelini tj. kriterij koji je bio to se može isključivo pripisati slučajnoj greški.
Šta bi mi mogli reći za utakmicu Zrinjski-Sarajevo od prošle godine i onaj ofsajd?
Jasno je tebi kao i svima šta je bilo u Vrapčićima, ali to nećete nikada priznati. Gubio je Večež i druge utakmice kući, čak i od vas, a ovo je bio prvi put da se javno kaže da je namješteno. Ne vidim motiv kod Red Army tašto bi baš ovu utakmicu proglasili kao namještenu ???
To je sva prica.
-
LSD
#255 Re: Sarajevski derbi
Sjetimo se malo parole na sjeveru Yebeš namješten derbi...pa kad Sarajevo povede, ukloni se na brzinu parola

-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#256 Re: Sarajevski derbi
http://www.youtube.com/watch?v=rvrK4x49 ... re=related
nijde veze da je offside, pa pogledajte kad dzakmic daje loptu alenu, da im desni bek tad izlazi iz 16 metara tj na samoj je crti sesnesterca, a skoro paralelno s loptom utrcava u 16, znaci offisde- nidje veze
btw ni Osim ovdje nije spomenuo te silne ofsajde u koje se vi kunete.
nijde veze da je offside, pa pogledajte kad dzakmic daje loptu alenu, da im desni bek tad izlazi iz 16 metara tj na samoj je crti sesnesterca, a skoro paralelno s loptom utrcava u 16, znaci offisde- nidje veze
btw ni Osim ovdje nije spomenuo te silne ofsajde u koje se vi kunete.
-
smaja_
#257 Re: Sarajevski derbi
Sjedi 1 za kraj godine...smoki_choko wrote:na vas
Ko o cemu strumfovi o postenju...
- Lakat Jebić
#258 Re: Sarajevski derbi
eto danas je bila osveta, znaci u nedjelju reprizahz__semir wrote:A sto ne bi bila danas repriza onih 2:2, a u nedjelju osveta u vidu 0:2Joey Tribbiani wrote:@LSD
danas osveta za kup, u nedjelju repriza 11 kola od prije 11 godina
- BSn
#259 Re: Sarajevski derbi
Ima materijala da napokon gledamo kvalitetan derbi, al' ono bas vatrenu tekmu.
- Obuca9
#260 Re: Sarajevski derbi
Samo sam čekao ko će se prvi zakačiti za ovaj postLakat Jebić wrote:eto danas je bila osveta, znaci u nedjelju reprizahz__semir wrote:A sto ne bi bila danas repriza onih 2:2, a u nedjelju osveta u vidu 0:2Joey Tribbiani wrote:@LSD
danas osveta za kup, u nedjelju repriza 11 kola od prije 11 godina
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- Charuga
- Globalni moderator
#262 Re: Sarajevski derbi
Sutra u 11:00 na Radiju 8 u emisiji „Raspoloženi vikend“ gosti su Amar Osim i Mirza Varešanović.
- svakako_lud
#263 Re: Sarajevski derbi
Jah...Ništa čudno, jednom velikan dolazi u sezoni u goste....Željo povisuje cijene karata?
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra
Nedjeljni derbi koji će biti odigran na stadionu Grbavica bez mnogo sumnje najveća je utakmica u BiH, a samim time očekuje se da i tribine Željinog stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta.
Obzirom na veliko interesovanje navijača oba gradska rivala, iz Željezničara su najavili da će u prodaju vjerovatno biti pušteno 10. 000 ulaznica, a nije isključeno da i cijena karata bude povisene u odnosu na posljednji duel gradskih rivala na Grbavici.
Naime, u 94. duelu vječitih, koji je odigran u novembru prošle godine na Grbavici, u prodaji je bilo 9. 000 ulaznica, iako je prema procjenama u medijima na tribinama bilo 13. 000 ljubitelja «plavog» i «bordo» tima. Tada su se cijene karata kretale od pet do 20 KM. Ulaz na južnu i istočnu tribinu koštao je pet KM, za sjever 10 KM, a za zapad 20 KM.
Kako saznaje SCsport.ba za nedjeljni derbi cijene karata će biti povisene. Ulaz za južnu, odnosno isočnu tribinu, vjerovatno će koštati sedam KM, a oni koji budu željeli duel vječitih rivala gledati sa sjeverne tribine morat će izdvojiti više od 10 KM. Također, ulaz na zapadnu tribinu vjerovatno će koštati 30 KM.
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra.
-
Cafe Camargue
#264 Re: Sarajevski derbi
svakako_lud wrote:Jah...Ništa čudno, jednom velikan dolazi u sezoni u goste....Željo povisuje cijene karata?
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra
Nedjeljni derbi koji će biti odigran na stadionu Grbavica bez mnogo sumnje najveća je utakmica u BiH, a samim time očekuje se da i tribine Željinog stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta.
Obzirom na veliko interesovanje navijača oba gradska rivala, iz Željezničara su najavili da će u prodaju vjerovatno biti pušteno 10. 000 ulaznica, a nije isključeno da i cijena karata bude povisene u odnosu na posljednji duel gradskih rivala na Grbavici.
Naime, u 94. duelu vječitih, koji je odigran u novembru prošle godine na Grbavici, u prodaji je bilo 9. 000 ulaznica, iako je prema procjenama u medijima na tribinama bilo 13. 000 ljubitelja «plavog» i «bordo» tima. Tada su se cijene karata kretale od pet do 20 KM. Ulaz na južnu i istočnu tribinu koštao je pet KM, za sjever 10 KM, a za zapad 20 KM.
Kako saznaje SCsport.ba za nedjeljni derbi cijene karata će biti povisene. Ulaz za južnu, odnosno isočnu tribinu, vjerovatno će koštati sedam KM, a oni koji budu željeli duel vječitih rivala gledati sa sjeverne tribine morat će izdvojiti više od 10 KM. Također, ulaz na zapadnu tribinu vjerovatno će koštati 30 KM.
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra.
- BSn
#265 Re: Sarajevski derbi
Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#266 Re: Sarajevski derbi
Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stoliceBSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
- svakako_lud
#267 Re: Sarajevski derbi
Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#268 Re: Sarajevski derbi
Kad vec onu rusevinu od 5-6 stepenica sto tribinom nazivaju naplacuju 7KM onda ocekujem da ce ,barem nas dio sjevera,dici na 20KM
Meni je ok,mi cemo biti tu,samo mi je zao manijaka oni opet na proljece nece gledati svoj klub
Meni je ok,mi cemo biti tu,samo mi je zao manijaka oni opet na proljece nece gledati svoj klub
- ultima_palabra
#269 Re: Sarajevski derbi
To je za vaše dobro, ionako nemate ni za plate, kamoli još štetu da plaćate1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stoliceBSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
- BSn
#270 Re: Sarajevski derbi
1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stoliceBSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Znate sta bude kad se vama dadne sektor sa stolicama - ostane sektor bez stolica.
Podize se cijena, ali ravnomjerno i gostima i domacim navijacima. To je vec politika kluba i nema veze ni s Hordama ni Manijacima. BizMis.svakako_lud wrote:Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
- veljaca
#271 Re: Sarajevski derbi
Kuha se, kuha ..... Nije lose .....
Samo da vrijeme bude dobro ....
Btw - za ovu utakmicu i lijepo vrijeme protiv Borca - rece mi kolega - Cuva Bog Zelju svog .....
Da hoce biti lijepo vrijeme u nedjelju ..... ( mada meni ni kisa ne smeta - jer sam na pokrivenom Sjeveru
) ...
A za cijene karata ( iako sam protiv podizanja ) - jednostavno zakon ponude i potraznje.
Samo da bude za sve isti princip - a ne prema necemu drugome ...
Samo da vrijeme bude dobro ....
Btw - za ovu utakmicu i lijepo vrijeme protiv Borca - rece mi kolega - Cuva Bog Zelju svog .....
Da hoce biti lijepo vrijeme u nedjelju ..... ( mada meni ni kisa ne smeta - jer sam na pokrivenom Sjeveru
A za cijene karata ( iako sam protiv podizanja ) - jednostavno zakon ponude i potraznje.
Samo da bude za sve isti princip - a ne prema necemu drugome ...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#272 Re: Sarajevski derbi
Raspitaj se još jednom, da bezveze ne lupetaš k'o šerpa niz stepeniceultima_palabra wrote:To je za vaše dobro, ionako nemate ni za plate, kamoli još štetu da plaćate1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice
- Šibicar
#273 Re: Sarajevski derbi
Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?
- veljaca
#274 Re: Sarajevski derbi
1946 wrote:Raspitaj se još jednom, da bezveze ne lupetaš k'o šerpa niz stepeniceultima_palabra wrote:To je za vaše dobro, ionako nemate ni za plate, kamoli još štetu da plaćate1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice. Igrači Sarajeva dobiju premije, kakvu vaši igrači imaju platu za 2 mjeseca. Za stare dugove...Bože moj, dok se skupi malo para otplatiće se i to, samo da se ne ide u dalja zaduživanja
Ne iznosi neistine ....
- svakako_lud
#275 Re: Sarajevski derbi
Nije nekorektno 10km, ali se govori da će biti viša, a sa obzirom da nikad tolika nije u sezoni bila, onda jeste nekorektno...Šibicar wrote:Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?