Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smaja_

#251 Re: Sarajevski derbi

Post by smaja_ »

LSD

#252 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Vještica je :!: ali kako cemo to dokazati :?: :? bacit cemo je u vodu, ako ispliva onda je 100% vještica pa cemo je onda na lomaču.
A ako ne ispliva, onda yebiga ali barem nije vještica :lol: :lol:

E tako i Red Army sa svojim saopštenjima...ako Željo pobjedi onda ja namješteno sigurno, a ako Željo izgubi onda jbg, ali barem nije namješteno ,ako ništa 8-)

smoki_choko

#253 Re: Sarajevski derbi

Post by smoki_choko »

smaja_ wrote:http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/a ... 6-07_8.jpg

Na koga li se ovo odnosilo ???
na vas
LSD

#254 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

ćiro wrote:
LSD wrote:Vidiš ta službena saopštenja od strane navijackih grupa su vrlo zanimljiva...posebno od Red Army koji gotovo i ne postoji i koji je vec godinama u nekakvom stihijskom bojkotu.
Ali dobra ideja za druge, ako ništa....trebali su i Manijaci kad su prošle godine izgubili derbi, napraviti službeno saopštenje da je sve izrežirano i namješteno....ili još bolje prije utakmice to izbaciti- mudra taktika, nema šta.
Odsad tako treba....yebote, dokle je došlo ne smije se ni pobjediti u Vrapčićima, a ako se slucajno pobjedi ,odmah usljedi službeno saopštenje navijacke grupe.
Prvo nije tačno da Red Army ne postoji, čak i sad za vrijeme bojkota utakmica FK Velež su aktivni i prate RK Velež. Od kada počinje bojkot FK Veleža od strane grupe?
Ako aludiraš na drugi gol Sarajeva u zadnjem derbiju na Grbavici, moguće je da je bio ofsajd, ali gledajući utakmicu u cjelini tj. kriterij koji je bio to se može isključivo pripisati slučajnoj greški.
Šta bi mi mogli reći za utakmicu Zrinjski-Sarajevo od prošle godine i onaj ofsajd?
Jasno je tebi kao i svima šta je bilo u Vrapčićima, ali to nećete nikada priznati. Gubio je Večež i druge utakmice kući, čak i od vas, a ovo je bio prvi put da se javno kaže da je namješteno. Ne vidim motiv kod Red Army tašto bi baš ovu utakmicu proglasili kao namještenu ???
Ja samo pišem šta treba raditi...evo sad pred naredni derbi trebaju navijaci izdati zvanicno saopštenje da je derbi namješten...ako Sarajevo pobjedi onda je naravno namješten, ako slucajno izgubi...onda jbg, "greška u procjeni" (kao onda kad je Malta procjenio žrtvenog bekana u vidu sopstvemog kluba) ali barem nije bilo namješteno što je najbitnije, sve je pošteno bilo,naš tim pobjedio, svi sretni i zadovolji i idemo dalje.
To je sva prica.
LSD

#255 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Sjetimo se malo parole na sjeveru Yebeš namješten derbi...pa kad Sarajevo povede, ukloni se na brzinu parola :lol: :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#256 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

http://www.youtube.com/watch?v=rvrK4x49 ... re=related

nijde veze da je offside, pa pogledajte kad dzakmic daje loptu alenu, da im desni bek tad izlazi iz 16 metara tj na samoj je crti sesnesterca, a skoro paralelno s loptom utrcava u 16, znaci offisde- nidje veze

btw ni Osim ovdje nije spomenuo te silne ofsajde u koje se vi kunete.
smaja_

#257 Re: Sarajevski derbi

Post by smaja_ »

smoki_choko wrote:
smaja_ wrote:http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/a ... 6-07_8.jpg

Na koga li se ovo odnosilo ???
na vas
Sjedi 1 za kraj godine...

Ko o cemu strumfovi o postenju...
Lakat Jebić

#258 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

hz__semir wrote:
Joey Tribbiani wrote:@LSD
danas osveta za kup, u nedjelju repriza 11 kola od prije 11 godina
A sto ne bi bila danas repriza onih 2:2, a u nedjelju osveta u vidu 0:2 :)
eto danas je bila osveta, znaci u nedjelju repriza :D
BSn

#259 Re: Sarajevski derbi

Post by BSn »

Ima materijala da napokon gledamo kvalitetan derbi, al' ono bas vatrenu tekmu.
Obuca9

#260 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

Lakat Jebić wrote:
hz__semir wrote:
Joey Tribbiani wrote:@LSD
danas osveta za kup, u nedjelju repriza 11 kola od prije 11 godina
A sto ne bi bila danas repriza onih 2:2, a u nedjelju osveta u vidu 0:2 :)
eto danas je bila osveta, znaci u nedjelju repriza :D
Samo sam čekao ko će se prvi zakačiti za ovaj post :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#261 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Charuga
Globalni moderator

#262 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Sutra u 11:00 na Radiju 8 u emisiji „Raspoloženi vikend“ gosti su Amar Osim i Mirza Varešanović.
svakako_lud

#263 Re: Sarajevski derbi

Post by svakako_lud »

Željo povisuje cijene karata?
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra

Nedjeljni derbi koji će biti odigran na stadionu Grbavica bez mnogo sumnje najveća je utakmica u BiH, a samim time očekuje se da i tribine Željinog stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Obzirom na veliko interesovanje navijača oba gradska rivala, iz Željezničara su najavili da će u prodaju vjerovatno biti pušteno 10. 000 ulaznica, a nije isključeno da i cijena karata bude povisene u odnosu na posljednji duel gradskih rivala na Grbavici.

Naime, u 94. duelu vječitih, koji je odigran u novembru prošle godine na Grbavici, u prodaji je bilo 9. 000 ulaznica, iako je prema procjenama u medijima na tribinama bilo 13. 000 ljubitelja «plavog» i «bordo» tima. Tada su se cijene karata kretale od pet do 20 KM. Ulaz na južnu i istočnu tribinu koštao je pet KM, za sjever 10 KM, a za zapad 20 KM.

Kako saznaje SCsport.ba za nedjeljni derbi cijene karata će biti povisene. Ulaz za južnu, odnosno isočnu tribinu, vjerovatno će koštati sedam KM, a oni koji budu željeli duel vječitih rivala gledati sa sjeverne tribine morat će izdvojiti više od 10 KM. Također, ulaz na zapadnu tribinu vjerovatno će koštati 30 KM.

Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra.
Jah...Ništa čudno, jednom velikan dolazi u sezoni u goste.... :skoljka:
Cafe Camargue

#264 Re: Sarajevski derbi

Post by Cafe Camargue »

svakako_lud wrote:
Željo povisuje cijene karata?
Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra

Nedjeljni derbi koji će biti odigran na stadionu Grbavica bez mnogo sumnje najveća je utakmica u BiH, a samim time očekuje se da i tribine Željinog stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Obzirom na veliko interesovanje navijača oba gradska rivala, iz Željezničara su najavili da će u prodaju vjerovatno biti pušteno 10. 000 ulaznica, a nije isključeno da i cijena karata bude povisene u odnosu na posljednji duel gradskih rivala na Grbavici.

Naime, u 94. duelu vječitih, koji je odigran u novembru prošle godine na Grbavici, u prodaji je bilo 9. 000 ulaznica, iako je prema procjenama u medijima na tribinama bilo 13. 000 ljubitelja «plavog» i «bordo» tima. Tada su se cijene karata kretale od pet do 20 KM. Ulaz na južnu i istočnu tribinu koštao je pet KM, za sjever 10 KM, a za zapad 20 KM.

Kako saznaje SCsport.ba za nedjeljni derbi cijene karata će biti povisene. Ulaz za južnu, odnosno isočnu tribinu, vjerovatno će koštati sedam KM, a oni koji budu željeli duel vječitih rivala gledati sa sjeverne tribine morat će izdvojiti više od 10 KM. Također, ulaz na zapadnu tribinu vjerovatno će koštati 30 KM.

Konačnu odluku o cijenama ulaznica donijet će Predsjedništvo FK Željezničar koje će se sastati večeras ili sutra.
Jah...Ništa čudno, jednom velikan dolazi u sezoni u goste.... :skoljka:
:lol: :lol: haha djesem' gigantski.. joj Saraj'va :D :D
BSn

#265 Re: Sarajevski derbi

Post by BSn »

Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#266 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946 »

BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice :)
svakako_lud

#267 Re: Sarajevski derbi

Post by svakako_lud »

BSn wrote:Ovo opet znaci da je ispostovano ono da gostujuci navijaci placaju jednako kao i domaci shodno mjestu gdje se nalaze. Ovo je regularno, opet komsije mijesate babe i zabe.
Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#268 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Kad vec onu rusevinu od 5-6 stepenica sto tribinom nazivaju naplacuju 7KM onda ocekujem da ce ,barem nas dio sjevera,dici na 20KM

Meni je ok,mi cemo biti tu,samo mi je zao manijaka oni opet na proljece nece gledati svoj klub :D
ultima_palabra

#269 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

1946 wrote:
To je za vaše dobro, ionako nemate ni za plate, kamoli još štetu da plaćate ;-)
BSn

#270 Re: Sarajevski derbi

Post by BSn »

1946 wrote:

Znate sta bude kad se vama dadne sektor sa stolicama - ostane sektor bez stolica.
svakako_lud wrote:
Šta bolan pričaš, za tribinu iza gola gdje je uvijek jedna cijena bila a sad se podiže...
Očekujem adekvatan odgovor za tribinu iza gola na Koševu koja je tamo na jugu , brat bratu 20km....
Pa kome prije dosadi...
Podize se cijena, ali ravnomjerno i gostima i domacim navijacima. To je vec politika kluba i nema veze ni s Hordama ni Manijacima. BizMis.
veljaca

#271 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

Kuha se, kuha ..... Nije lose .....

Samo da vrijeme bude dobro ....

Btw - za ovu utakmicu i lijepo vrijeme protiv Borca - rece mi kolega - Cuva Bog Zelju svog .....
Da hoce biti lijepo vrijeme u nedjelju ..... ( mada meni ni kisa ne smeta - jer sam na pokrivenom Sjeveru :D ) ...

A za cijene karata ( iako sam protiv podizanja ) - jednostavno zakon ponude i potraznje.
Samo da bude za sve isti princip - a ne prema necemu drugome ...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#272 Re: Sarajevski derbi

Post by 1946 »

ultima_palabra wrote:
1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice :)
Raspitaj se još jednom, da bezveze ne lupetaš k'o šerpa niz stepenice :) . Igrači Sarajeva dobiju premije, kakvu vaši igrači imaju platu za 2 mjeseca. Za stare dugove...Bože moj, dok se skupi malo para otplatiće se i to, samo da se ne ide u dalja zaduživanja :thumbup:
Šibicar

#273 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?
veljaca

#274 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

1946 wrote:
ultima_palabra wrote:
1946 wrote:Nije ispoštovano, jer mi nećemo imati stolice :)
Raspitaj se još jednom, da bezveze ne lupetaš k'o šerpa niz stepenice :) . Igrači Sarajeva dobiju premije, kakvu vaši igrači imaju platu za 2 mjeseca. Za stare dugove...Bože moj, dok se skupi malo para otplatiće se i to, samo da se ne ide u dalja zaduživanja :thumbup:

Ne iznosi neistine ....
svakako_lud

#275 Re: Sarajevski derbi

Post by svakako_lud »

Šibicar wrote:Jel' to nekorektno da karta za sjever bude 10KM?
Nije nekorektno 10km, ali se govori da će biti viša, a sa obzirom da nikad tolika nije u sezoni bila, onda jeste nekorektno...
Post Reply