Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ringhio

#251 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Ringhio »

sherbett wrote:Ja bi se posebno uredjivala za ispite, usmene. Nekako iz postovanja prema profesorima, a i njima je to bio pokazatelj postovanja. Jednom sam na usmenom izvalila takvu glupost da me sram i sjecati je se, i uvjerena sam da me nije rusio i da sam dobila tak dobru ocjenu jer sam se obukla kako on voli, sto sam se ranije raspitala. Kosulju zakopcanu do grla i preko pulover :lol:
Kod ovog iz suvremne polit povijesti Hrvatske je bilo pozeljno doci u tamnom, a prolaz je ovisio o porijeklu studenta. Iako ne znam kako, dobila sam jako dobru ocjenu.
Na predavanja sam isla svakako, al ne u trenirci.
Odjeca je vazan stepen neverbalne komunikacije. I neovisno o kompleksima i ostalome, ona ipak puno govori o nama i odnosu prema drugima. Bar u "javnosti"
Oprostite na mom Francuskom,

Serem se ja na fakultet u kojem nacin na koji se oblacis utice na tvoju zavrsnu ocjenu.

Toliko.
zateznistub

#252 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by zateznistub »

Ringhio wrote:
sherbett wrote:Ja bi se posebno uredjivala za ispite, usmene. Nekako iz postovanja prema profesorima, a i njima je to bio pokazatelj postovanja. Jednom sam na usmenom izvalila takvu glupost da me sram i sjecati je se, i uvjerena sam da me nije rusio i da sam dobila tak dobru ocjenu jer sam se obukla kako on voli, sto sam se ranije raspitala. Kosulju zakopcanu do grla i preko pulover :lol:
Kod ovog iz suvremne polit povijesti Hrvatske je bilo pozeljno doci u tamnom, a prolaz je ovisio o porijeklu studenta. Iako ne znam kako, dobila sam jako dobru ocjenu.
Na predavanja sam isla svakako, al ne u trenirci.
Odjeca je vazan stepen neverbalne komunikacije. I neovisno o kompleksima i ostalome, ona ipak puno govori o nama i odnosu prema drugima. Bar u "javnosti"
Oprostite na mom Francuskom,

Serem se ja na fakultet u kojem nacin na koji se oblacis utice na tvoju zavrsnu ocjenu.

Toliko.
Serem se i ja na "studenta" koji nema ni truni digniteta ni postovanja spram ustanove koja mu usađuje znanje...

Toliko...na latinskom
lua

#253 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by lua »

Koliko su profesori lijepo obučeni i mirišljavi, vrlo je upitno. Koliko su profesori dobro odgojeni, kulturni i kvalitetni, također je vrlo upitno. Koliko znanja ti "usadi" bilo koja ustanova u BiH, je još upitnije. Koliko studente trebaš cijeniti po garderobi koju nose, graniči već na fašizam. Koliko je trenerka opasna, upitno je do bola. Znači sve ima svoje. Niko nije 100% ispravan.
m_l

#254 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by m_l »

lua wrote:Koliko su profesori dobro odgojeni, kulturni i kvalitetni, također je vrlo upitno. Koliko znanja ti "usadi" bilo koja ustanova u BiH, je još upitnije.
Od svega ovo je najbolnije. Akademska elita. :twisted:
lua

#255 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by lua »

m_l wrote:
Od svega ovo je najbolnije. Akademska elita. :twisted:
Dođe da te ispituje vonja na star znoj i poklonjen viski. Ma Bože sačuvaj. :-)
Bodkin

#256 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Bodkin »

Sta ima moralisti

Sent from my Lumia
Jack Be Nimble

#257 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Jack Be Nimble »

mehoxy wrote:Ja sam i na fakultet znao otici u trenerci,vidim da bi me pojedinci lincovali :lol: kakvim se vi glupostima opterecujete majko mila :-)
Ja gledao polupospane u pidzami sa dekom na ledjima kako idu u 8 na ispite :-D
suncica24

#258 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by suncica24 »

Nego de mi recite sta znaci "dotjerana"?

Ovo?
Image

Ili ovo?
Image
daddy-kool

#259 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote: Ja na faks isao u trnerci. Kladim se da je renomiraniji nego sto ti mozes pomisliti
U Americi su standardi u eleganciji i oblačenju na niskom nivou, malo su previše ležerni u svakodnevnici, a opet znaju pretjerati i u drugu stranu sa frakovima i haljinama. :D
Međutim, njihov business attire mi se sviđa.
Ujedam

#260 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Ujedam »

Ja pod "dotjerana" nisam mislila samo na odjeću..

Sunčice ako je između toga, onda prva definitivno :thumbup:
Bodkin

#261 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote: Ja na faks isao u trnerci. Kladim se da je renomiraniji nego sto ti mozes pomisliti
U Americi su standardi u eleganciji i oblačenju na niskom nivou, malo su previše ležerni u svakodnevnici, a opet znaju pretjerati i u drugu stranu sa frakovima i haljinama. :D
Međutim, njihov business attire mi se sviđa.
Ne kvari mi argumentiranje :D slazem se naravno ali je akcenat na renomirani faks i trenerke :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#262 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Truba »

što sam stariji trenirka (nezamisliva prije), papuče i ostala kućna varijanta mi je sve više i više prihvatljivija za izlazak iz kuće i odlazak sve dalje i dalje...do banke...merkatora...
OldMayor

#263 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by OldMayor »

Ma jebo to, vani lola u trenerci izadje u poderanom sorcu, boli ga q..na racunu ima 100k EUR. A kod nase se hadzo sredi cakum pakum, a na bioru i nema za bibera.

Poenta, mi smo jos u nekom razvoju...pokusavamo dokazati sebi i drugima da imamo, a zapravo se kuburi iz dana u dan. Zivot na kredit. Stan na kredit. Auto na kredit. Mobitel na kredit. Odjeca na kredit...

A kad pukne...e onda smo najebali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#264 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Truba »

ma dobro imam prijatelja :D pretci njemačko-poljske grofovije
taj hoda reko bi ko je ova bijeda a sve nas može kupiti
nit je stipsa niti bilo šta negativno što biste pomislili
samo mrvicu germanskog razmišljanja
GaRGa

#265 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by GaRGa »

OldMayor wrote:Ma jebo to, vani lola u trenerci izadje u poderanom sorcu, boli ga q..na racunu ima 100k EUR. A kod nase se hadzo sredi cakum pakum, a na bioru i nema za bibera.

Poenta, mi smo jos u nekom razvoju...pokusavamo dokazati sebi i drugima da imamo, a zapravo se kuburi iz dana u dan. Zivot na kredit. Stan na kredit. Auto na kredit. Mobitel na kredit. Odjeca na kredit...

bitno je sta drugi misle a ne sta je stvarno...
paladinka

#266 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by paladinka »

OldMayor wrote:Ma jebo to, vani lola u trenerci izadje u poderanom sorcu, boli ga q..na racunu ima 100k EUR. A kod nase se hadzo sredi cakum pakum, a na bioru i nema za bibera.

Da, kod nas ljudi gledaju dosta na garderobu, u smislu ako si bolje obucen, da je odmah pomisao da ima dobar novcanik.
Ja licno ne volim trenerke , najvise volim recimo farmerice i neku lijepu majicu , ili kosuljicu, da se napucam bas treba da bude neka ekstra prilika ( napucati , u smislu tona sminke, neke ekstra haljine, stikle od 15 cm ) , trenerka mi je bas ono za po kuci. Ovdje gdje ja zivim, ljudi ne gledaju na to kako si obucen, mozes stvarno u bilo koji restoran otici , niko te nece lose pogledati ako si jednostavno obucen ( ok, ja licno ne bi obukla trenerku za restoran ), jer znaju da odijelo nije mjerilo bogatstva.
pashasolidni

#267 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by pashasolidni »

moda56 wrote:
suncica24 wrote:

Image
pa sta radi ovdje kibinica bogavam, jel to i ona neka vazna licnost? :D
aj kibinica,al' nalbantichka :D
daddy-kool

#268 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote: Ne kvari mi argumentiranje :D slazem se naravno ali je akcenat na renomirani faks i trenerke :)

Tu smo stvarno tanki do bola. :(

(Sav prostor bivše države, da ne bude zabune.)
Bambi_na_kofeinu

#269 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Mislim da sve to treba dići na jedan novi nivo, evo potaknuta idejom haljine inspirisane poplavama (hvala gđo Konaković) ja sam za to da svaka bosanka koja drži do sebe ima spremnu kombinaciju za eventualni zemljotres, požar, najezdu termita, deratizaciju i sl.
U dobro obučenom tijelu zdrav duh!
Bambi_na_kofeinu

#270 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Milloni wrote: Bambi the king :-)
Frizuru i sminku obavezno prilagoditi.
Ženi koja drži do sebe to ne treba ni napominjati.
A mogućnosti su bezbrojne, od frizure "oluja u kosi, moj stajling to može izdržati" do šminke "mišija groznica na usnama".

Jer odjeća nije tek puko pokrivalo, njom šaljemo poruku svijetu.
Bilo da je to fleka od pite kojom poručujemo šta smo netom ručali (za one bez instagrama) ili obrisi tangi koji poručuju da će večeras biti akcije (if ju nou vot aj min :namig: )

Prava žena zna...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#271 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by _BataZiv_0809 »

E cuj haljina inspirisana poplavama :skoljka: Golemo!

To je degutantnije od oblacenja/zloupotrebe djetata iz razloga slanja politicke poruke.

Jasmina Gutosic je za njih Jovanka :thumbup:
Bambi_na_kofeinu

#272 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Jel' pod zloupotrebu djeteta spada samo palestinska zastava ili i one majice sa britanskim, američkim, na če gevare, lenjine i tako to?
Budimo pošteni veća zloupotreba je kupiti djetetu patike koje je šio njegov vršnjak u kini za šaku riže nego dijete u palestinskoj zastavi ;)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#273 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by _BataZiv_0809 »

Bambi_na_kofeinu wrote:Jel' pod zloupotrebu djeteta spada samo palestinska zastava ili i one majice sa britanskim, američkim, na če gevare, lenjine i tako to?
Budimo pošteni veća zloupotreba je kupiti djetetu patike koje je šio njegov vršnjak u kini za šaku riže nego dijete u palestinskoj zastavi ;)
Vjerujem da ste svjesni razlike izmedju kupovine majice sa printom americke zastave u New Yorkeru za 19,95 i krojenja haljine koja izgledom simbolizuje nesto sto u sebi nosi snaznu politicku poruku. I to na potpuno neprikladnom mjestu za takvo sto. Cinjenica da je Palestina u cijeloj prici good guy, ne mijenja ovo sto sam maloprije rekao.

Sto se tice sivenja za saku rize, pa da nije miljarde ljudi koja robovski radi, ne bismo imali ni racunara sa kojih ovo pisemo, niti stolica na kojima sjedimo i svega ostalog. Zloupotreba? Svakako. Mozes li promijeniti? Sasvim sigurno ne! Mozes li se obuci u palestinsku zastavu, a dijete koje vjerovatno ne razumije o cemu se radi, obuci u odjecu prikladnu za njegove godine? Ne samo da mozes, nego i moras!
Bambi_na_kofeinu

#274 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

_BataZiv_0809 wrote:Mozes li se obuci u palestinsku zastavu, a dijete koje vjerovatno ne razumije o cemu se radi, obuci u odjecu prikladnu za njegove godine? Ne samo da mozes, nego i moras!
Ne bih se složila (ali se složimo da se ne slažemo :-D )

Živimo u društvu gdje djeca imaju izbor između pinkovih i hajatovih "zvijeda", gdje se šalje poruka o poplavama "wet look frizurama" na crvenom tepihu, gdje veliki broj klinaca ni ne završi srednju školu, gdje se škole renoviraju tek kao dio predizorne kampanje i gdje se djeca zloupotrebljavaju na daleko brutalnije načine.

Na onoj fotci vidim djevojčicu koja je obučena kao njena majka i to je sigurno veseli, mene bi u tim godinama, poruka koju šalju za mene nije politička već je nedvojbeno poruka mira.
U ovom trenutku ne vidim razliku između palestinske zastave i zastave sa bijelim golubom i maslinovom grančicom...baš zato što je Palestina u ovom slučaju good guy mnogo mijenja na stvari.
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 20/08/2014 18:09, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#275 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by _BataZiv_0809 »

We agree to disagree :kakoste:
Post Reply