Better Man wrote:Kako nazvati one koji su to uradili nego barbarima koje treba povješati javo na sred Marindvora. Pečanac Mora podnijeti ostavku, jer je pozvao policiju da ne udara na građane i nije osigurao da nedođe do paljjenja objekata i uništavanja ovako vrijedne građe. Isto tako treba to uraditi i Radončić, jer mu je u opisu radnog mjesta da štiti objekte i imovinu koja nije imovina političara, već svih nas i gdje se nalazi naša istorija. Propustili smo priliku da masovnim demonstracijama i bez vandalizma napravimo promjene. Zašto vandali nisu uništavali imovinu političara? Da li se iko zapitao kako to da političarima nije pala ni dlaka s glave i da im ništa nije uništeno i oštečeno, a jeste uništena imovina koja pripada svim građanima BiH.
Vrlo realan post, slazem se sa svim izuzev ovog zahtjeva za ostavku Pecanca. Doduse, nisam bas puno upoznat sa njegovim politickim djelovanjem opcenito, ali ono sto znam iz svakodnevnice je da se taj covjek zauzima za policiju koliko god moze, bori se za njihove interese i status u drustvu, da ih se uposli vise, da dobiju kvalitetniju opremu, itd., i to mi je dovoljno. A nije bas jednostavno reci policiji udaraj narod tek tako, i to bi bilo za osudu da je receno na samom pocetku, iako, nakon sinocnjeg vandalizma sad bih i ja to odobrio.
Mene najvise od svega smeta to bezumlje, besmisao svega. Da je ona masa ljudi krenula i spalila sve, i to bih mogao shvatiti, gladni ljudi, prekipilo im...ali nije tako, taj vandalizam je uradilo 5% ljudi, jalijasa, kriminalaca, koji uopste nisu ni imali za cilj bilo sta osim nasilja i izivljavanja. Medju onom djecom i jalijasima nije ni bilo dovoljno pametnih ljudi da onakve stvari rade sracunato, radi revolucije, boljeg sutra. Oni su to radili tek tako, radi izivljavanja.
To mene boli, kad Sarajevo podrzava takve stvari, takav vandalizam. Nije to ljudi zbog protesta, to je jalija uradila. Papci. Nazovite kako god hocete.