Isto,ili čak više,mnogo više...kritichar wrote:samo nek je po pokrivenim
šta tek otkrivene rade
Al ko je krvi onima što im je želja za većim mehrom bitnija od prave definicije braka.Divim se samo izuzecima....
Isto,ili čak više,mnogo više...kritichar wrote:samo nek je po pokrivenim
šta tek otkrivene rade
mujke82 wrote:Nema sumnje da su djevice bolje od dirnutih.
a zasto nije normalno? i ko je to rekao?Great Cornholio wrote:Pa nije normalno mijenjati partnere "k'o čarape".Kikibombona wrote:Ne fali nista. Sta fali ako se ne vjencaju? Sta je tu lose?nasa wrote:Sta fali i da se vjencaju
za blud, dok nam svira arapski muzički instrument Ud (koji je preteča lutnje i gitare, stariji rođak zapravo)Chisum wrote:Sto bi rekao jedan poznati hadzija u Bosnjaka:
ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud
Joj tebe, ti k'o da si u najmanju ruku nast'o bezgrešnim začećem il' te direktno roda spustila u kolijevku ....pazi dobro wrote:KURVANJE
Zar vama ne dosadi da prokleti šejtan vas jaše kao malu djecu? Zar mislite da niste providni sa tim igranjem riječi da kurvanje uljepšavate? Šta to radite sa sobom? Čim vas šejtan pozove, odazivate mu se da pišete po forumu kako vam on šapće?
Zar vam se to ne gadi pa iako ste anonimni? Zašto inspiraciju nalazite u prljavom i ponižavajućem za čovjeka? Zašto uživate biti gori od stoke?
Nemojte biti naivni pa nasjedati na šejtanske spletke, pa onda i vi da druge zavodite! Pokažite da možete biti razboriti, nemojte se zavoditi, okanite se prljavog i odvratnog posla!
fatamorgana wrote:-
Što baš mene, ima ovdje i drugih kjafira,pazi dobro wrote:fatamorgana wrote:-
Ah kako si ružnog i odvratno društvo uzeo. Pogledaj samo kako te piša prokleti. Kako se igra sa tobom ko sa zvečkom.
pazi dobro wrote:KURVANJE
Zar vama ne dosadi da prokleti šejtan vas jaše kao malu djecu? Zar mislite da niste providni sa tim igranjem riječi da kurvanje uljepšavate? Šta to radite sa sobom? Čim vas šejtan pozove, odazivate mu se da pišete po forumu kako vam on šapće?
Zar vam se to ne gadi pa iako ste anonimni? Zašto inspiraciju nalazite u prljavom i ponižavajućem za čovjeka? Zašto uživate biti gori od stoke
pazi dobro wrote:KURVANJE
Zar vam se to ne gadi pa iako ste anonimni? Zašto inspiraciju nalazite u prljavom i ponižavajućem za čovjeka? Zašto uživate biti gori od stoke?
Nemojte biti naivni pa nasjedati na šejtanske spletke, pa onda i vi da druge zavodite! Pokažite da možete biti razboriti, nemojte se zavoditi, okanite se prljavog i odvratnog posla!
Naravno, onda dolazi do ubjeđivanja, nagovaranja, gurkanja, prijetnji vatrom a ponegdje i do prisile, direktne ili indirektne iako se kaže i preporučuje da u vjeri nema prisile ....rtmper44 wrote:Nema gore stvari kada neko nešto što treba da bude lična intimna stvar poput vjere, počne da pripovjeda i postane masovna, tek tada nastanu problemi. tačnije tada se i stvaraju.
E čuj prevaziđeno.U šta bi svrstao preljubu?Blud nema samo religijsku konotaciju.Riječ kao riječ.Riječ blud baš zvuči starozavjetno, pustinjskonomadski optužujuće i zapravo prevaziđeno.
Pa napisao sam prevaziđeno da ne bih napisao primitivno ili zaostalo. Da li u blud spadaju i predbračna iskustva i da li se ti ili drugi vjernici koje poznaješ pridržavate uzdržavanja od istog?sour cherry wrote:E čuj prevaziđeno.U šta bi svrstao preljubu?Blud nema samo religijsku konotaciju.Riječ kao riječ.Riječ blud baš zvuči starozavjetno, pustinjskonomadski optužujuće i zapravo prevaziđeno.
Spadaju.Pridržavam.Šta znam šta drugi rade :mrgreen:Ima ih dosta koji se pridržavaju,a ima ih dosta koji se ne pridržavaju.Ima ih koji nikad ne pričaju o religiji,a pridržavaju se načela iste.Te ljude iznimno poštujem.Ima ih kojima su puna usta propisa,a ne ponašaju se prema istim.Ima ih koji otvoreno nude blud,a puna im usta šerijata.Ali niko ni za koga neće odgovarati tako da me se ne tiče.Meni moje,njima njihovo.Da li u blud spadaju i predbračna iskustva i da li se ti ili drugi vjernici koje poznaješ pridržavate uzdržavanja od istog?