Strankinja vs. Domaca

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#251 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Great Cornholio »

A uzrok zašto je princeza Dajana ubijena je zbog toga što "plemstvo" nije moglo dozvoliti da se "plava" krv princeze Dajane "pomiješa" sa " arapskom" krvlju njenog ljubavnika s kojim je ostala trudna.

Ja mislim da je Naš jezik najbolji na svijetu (najlogičniji i "najbogatiji"), a pošto svi od nas očekuju da se mi njima prilagođavamo, neće oni nama da se prilagođavaju, nikad ne bih mogao oženiti neku ženu koja ne govori Našim jezikom ( taj jezik ima četiri naziva), niti bih mogao živjeti u nekoj državi u kojoj bi morao govoriti stranim jezikom, a pošto nije dobro da dijete istovremeno uči dva različita jezika ( u većini slučajeva ne nauči ni jedan kako treba), i pošto bih volio da i mom djetetu maternji (osnovni, jezik koji prvo uči) jezik bude Naš jezik, ja između strankinje i domaće biram "domaću".

Al' takvu ću birati kad postanem normalan :D :run:
sha_ba

#252 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by sha_ba »

Bogati GC odakle ti to da nije dobro da dijete uci dva jezika istovremeno???? :shock:
spreca

#253 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by spreca »

Great Cornholio wrote:A uzrok zašto je princeza Dajana ubijena je zbog toga što "plemstvo" nije moglo dozvoliti da se "plava" krv princeze Dajane "pomiješa" sa " arapskom" krvlju njenog ljubavnika s kojim je ostala trudna.

Ja mislim da je Naš jezik najbolji na svijetu (najlogičniji i "najbogatiji"), a pošto svi od nas očekuju da se mi njima prilagođavamo, neće oni nama da se prilagođavaju, nikad ne bih mogao oženiti neku ženu koja ne govori Našim jezikom ( taj jezik ima četiri naziva), niti bih mogao živjeti u nekoj državi u kojoj bi morao govoriti stranim jezikom, a pošto nije dobro da dijete istovremeno uči dva različita jezika ( u većini slučajeva ne nauči ni jedan kako treba), i pošto bih volio da i mom djetetu maternji (osnovni, jezik koji prvo uči) jezik bude Naš jezik, ja između strankinje i domaće biram "domaću".

u rusiji od drugog razreda skole djeca uce strani jezik a od petog jos jedan
Last edited by spreca on 05/12/2013 17:23, edited 1 time in total.
spreca

#254 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by spreca »

Ramzess Veliki wrote:Saćete me ubit' ... i ja bih se sad ubio, ovako je izgledala života mi ...
Image

dobro te je jaran zajebo
fantom slobode

#255 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:A uzrok zašto je princeza Dajana ubijena je zbog toga što "plemstvo" nije moglo dozvoliti da se "plava" krv princeze Dajane "pomiješa" sa " arapskom" krvlju njenog ljubavnika s kojim je ostala trudna.

Nevezano za tvoj komentar...a jesi li primjetio koliko je eluna pametna i obrazovana zena...vi biste se super nadopunjavali....posalji joj pp...pozovi je na casicu razgovora i flasu vina u nekom skupom lokalu recimo u Kladnju...
fantom slobode

#256 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Ramo, je li ti ovo prva ljubav?

Mojne se ubijat'...nije dotle doshlo...
spreca

#257 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by spreca »

.
Great Cornholio

#258 Re: Strankinja vs. Domaca

sha_ba wrote:Bogati GC odakle ti to da nije dobro da dijete uci dva jezika istovremeno???? :shock:
Ja sam po zanimanju logoped :) Bilngvizam se navodi kao jedan od uzroka govornih poremećaja, i zato se ne preporučuje da dijete uči prvi jezik (maternji jezik) u dvojezičnoj sredini. Zbog toga se preporučuje da se majka ili otac kojima su maternji jezici različiti, dok svoje dijete uče prvi jezik ( jer dijete kad se rodi ne zna niti jedan jezik), dok dijete ne savlada jezik za koji su se roditelji odlučili da će mu biti maternji ( a najmudrije je da to bude službeni jezik države u kojoj se dijete rodilo i namjerava se tu školovati, živjeti itd), dogovore kojim će jezikom govoriti u kući.

Učenje drugog jezika nije preporučljivo dok dijete dobro ne savlada svoj maternji jezik, jer nema šanse da može dobro naučiti Naš jezik i npr. francuski ako ih uči istovremeno, a ako se npr. roditelji prvo odluče za francuski dijete će Naš jezik naučiti, ali će imati problema u artikulaciji glasa R , al' ako je to dijete rođeno u Francuskoj "zločin" bi bio da prvo ne nauči francuski, jer to je jezik kojim govore njegovi drugovi u vrtiću, kasnije u školi itd.
Great Cornholio

#259 Re: Strankinja vs. Domaca

spreca wrote: u rusiji od drugog razreda skole djeca uce strani jezik a od petog jos jedan
To je dobro, prvo dobro savladati maternji jezik, pa onda krenuti sa učenjem stranih jezika.
Great Cornholio

#260 Re: Strankinja vs. Domaca

fantom slobode wrote: Nevezano za tvoj komentar...a jesi li primjetio koliko je eluna pametna i obrazovana zena...vi biste se super nadopunjavali....posalji joj pp...pozovi je na casicu razgovora i flasu vina u nekom skupom lokalu recimo u Kladnju...
Ja ne pijem, niti sam na forumu zbog traženja partnera, a prokomentarišem ono što smatram da bi trebao, ne gledam puno ko je nešto napisao (koliko ima škole, kojeg je spola, nacije, vjere itd), već šta je napisano :)
madner

#261 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by madner »

Tacno je da se mjesanjem dobiju neke dobre osobine, no isto tako se izgube druge.

Medicina je daleko dogurala, tako da je prednost kod jednorasnih. :D
Great Cornholio

#262 Re: Strankinja vs. Domaca

madner wrote:Tacno je da se mjesanjem dobiju neke dobre osobine, no isto tako se izgube druge.

Medicina je daleko dogurala, tako da je prednost kod jednorasnih. :D
Ne znam šta bih ti odgovorio, ali kod nas je teško knjižicu ovjerit', pa se ne uzdaj previše u našu medicinu :D
madner

#263 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by madner »

Imam dodatno osiguranje, ali naspram vecine zemalja nase je odlicno. :D
Great Cornholio

#264 Re: Strankinja vs. Domaca

Ja vala samo jedem bijeli luk, neće na meni doktori zarađivati :D
_mufljuz_

#265 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by _mufljuz_ »

spreca wrote: jesi siguran da si bio na pravom mjestu :oops: :lol:
nisam ni u sta siguran jaruga kad ga mećem
fatamorgana

#266 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote:
Nevezano za tvoj komentar...a jesi li primjetio koliko je eluna pametna i obrazovana zena...vi biste se super nadopunjavali....posalji joj pp...pozovi je na casicu razgovora i flasu vina u nekom skupom lokalu recimo u Kladnju...
Ja ne pijem, niti sam na forumu zbog traženja partnera ...
A bogami se jednom i pilo i tražilo, :wink:
fantom slobode

#267 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote: Nevezano za tvoj komentar...a jesi li primjetio koliko je eluna pametna i obrazovana zena...vi biste se super nadopunjavali....posalji joj pp...pozovi je na casicu razgovora i flasu vina u nekom skupom lokalu recimo u Kladnju...
Ja ne pijem, niti sam na forumu zbog traženja partnera, a prokomentarišem ono što smatram da bi trebao, ne gledam puno ko je nešto napisao (koliko ima škole, kojeg je spola, nacije, vjere itd), već šta je napisano :)
ja rekoh da bi se vi super nadopunjavali...a tebi odmah pred ocima partner...polako...uzivaj u razmjeni misljenja sa njom...pa ako sta zaiskri, nemoj da se ogranicavas...popice eluna za tebe vino, ti gledaj...eluna je njezniji pol...ima skodu i uziva u zivotu. Vec si vjerovatno primjetio da se intelektualno itekako nadopunjujete...pa sto onda ne kontaktirati i sresti takvu damu, sigurno imate toliko zajednickih tema.
sha_ba

#268 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by sha_ba »

:mrgreen:
Ramzess Veliki

#269 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Ramzess Veliki »

fantom slobode wrote:Ramo, je li ti ovo prva ljubav?

Taman posla ... roknuću jarana. :twisted:

Ljubav? Ne kontam te ... imala je strašne sise i nekretnine u EU. Kakva ljubav ... ja bih nju iz interesa. :lol: :lol: :lol:
Great Cornholio

#270 Re: Strankinja vs. Domaca

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote:
Ja ne pijem, niti sam na forumu zbog traženja partnera ...
A bogami se jednom i pilo i tražilo, :wink:
Da, promijenio sam se ja, nabolje.
Great Cornholio

#271 Re: Strankinja vs. Domaca

fantom slobode wrote:
Great Cornholio wrote:
ja rekoh da bi se vi super nadopunjavali...a tebi odmah pred ocima partner...polako...uzivaj u razmjeni misljenja sa njom...pa ako sta zaiskri, nemoj da se ogranicavas...popice eluna za tebe vino, ti gledaj...eluna je njezniji pol...ima skodu i uziva u zivotu. Vec si vjerovatno primjetio da se intelektualno itekako nadopunjujete...pa sto onda ne kontaktirati i sresti takvu damu, sigurno imate toliko zajednickih tema.
Prije ovog foruma ja sam pisao na dva foruma, danas niti posjećujem te forume, niti pišem na njima, samo je pitanje vremena kad ću napustiti i ovaj forum, i poslije toga neće biti novih foruma. Ko ima ispunjen život, ko radi, oženjen je, ima djecu, nema potrebe da vrijeme i energiju troši na forumima, a ko ništa od toga nema onda nije toliko strašno da malo svog vremena i energije potroši na forumu, onako opušteno, bez pritiska i pretjeranog vezivanja za forumaše :)
fantom slobode

#272 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Neka si nam izlozio svoje planove...znaci kad se ozenis, aBd ispunice ti se zivot. Nego vidi ti malo ovo predlozeno...eli je ziva vatra...diskusija uzivo bi vas ispunila...
fantom slobode

#273 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Ramzess Veliki wrote:

Ljubav? Ne kontam te ... imala je strašne sise i nekretnine u EU. Kakva ljubav ... ja bih nju iz interesa. :lol: :lol: :lol:
ma ja upitah je li prva ljubav...nekako mi maloljetno djeluje...
Ramzess Veliki

#274 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by Ramzess Veliki »

fantom slobode wrote:
Ramzess Veliki wrote:

Kako maloljetno kad sam spomenuo vožnju na motoru.
I odakle maloljetnici petice ispod raskopčane košulje? 8-)
fantom slobode

#275 Re: Strankinja vs. Domaca

Post by fantom slobode »

Ramzess Veliki wrote:
fantom slobode wrote:
Ramzess Veliki wrote: Taman posla ... roknuću jarana. :twisted:

Kako maloljetno kad sam spomenuo vožnju na motoru.
I odakle maloljetnici petice ispod raskopčane košulje? 8-)
na osnovu slike pomislih da ti se radi o prvoj ljubavi, nisam ti ja pratio te tvoje voznje motorom...a sto - ima i maloljetnih sa peticama, pa te prevare...
Post Reply