Izjasnjavanje na popisu

Locked
theTruePath

#251 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

I sta mislite realno,ima li Bosanac sansu da predje 30%?
cyprus

#252 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

theTruePath wrote:I sta mislite realno,ima li Bosanac sansu da predje 30%?
Nema... Biće to nekih 5-6%
spreca

#253 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by spreca »

cyprus wrote:
+1
miki.ba

#254 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

spreca wrote:
cyprus wrote:
+1
Sve zavisi sta ce se dešavati u periodu do popisa, ako uopšte i bude popisa.
Što razocarenje u ovu politiku bude vece više ce biti bosanaca (nije nužno bosanaca, ali biti ce više marsovaca i tako tih gluposti, sve u svemu ostalih)... moguce i da griješim.
theTruePath

#255 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Ali sumnjam da moze preci cifru 10% ,sve i da se dogode masovne demonstracije protiv vlasti
cyprus

#256 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

theTruePath wrote:Ali sumnjam da moze preci cifru 10% ,sve i da se dogode masovne demonstracije protiv vlasti
Bosanci sami neće sigurno... Svi Ostali zajedno možda... mada sumnjam... Negdje oko 8% Ostalih je po meni realna cifra...
theTruePath

#257 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

A za Muslimane? o njima se malo prica ali mislim da ce i njih biti nekih 4,5%
cyprus

#258 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

theTruePath wrote:A za Muslimane? o njima se malo prica ali mislim da ce i njih biti nekih 4,5%
Ma jok... puno je to... oko 1 do 2%...
theTruePath

#259 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Pa ne znam ja jos uvijek jako cesto cujem Musliman :D u narodu kad se prica, "mi muslimani" i sl
Bosnjak333

#260 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

theTruePath wrote:Pa ne znam ja jos uvijek jako cesto cujem Musliman :D u narodu kad se prica, "mi muslimani" i sl
Ostalo od prije. :)

U mene nena kaze mi muslimani,ali misli na Bosnjake i tako ce se izjasniti. :)
theTruePath

#261 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Nadam se ali bit ce i onih koji nisu u toku niti ih zanima,i reci ce Musliman
Nebitan32

#262 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Nebitan32 »

BHCluster

#263 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

omađijaj me wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Nomenklatura naroda nema ništa sa onim dešavanjima iz 90-tih...
Da jer su ovi vecinski sa liste individualaca komunisticke partije davnih dana odlucili da su "muslimani" srbi ili pak hrvati dok se nije izborilo i to za musliman...
Tako ti je bilo i u osmanskom carstvu kad su svee zvali bošnjaci muslimani i bošnjaci nemuslimani.
Danas imamo svoju zasebnu drzavu u kojoj mi kroz svoje politicke predstavnike trebamo da odlucujemo valjda je to dovoljan odgovor na ovo.
BHCluster

#264 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Nomenklatura naroda nema ništa sa onim dešavanjima iz 90-tih...
Da jer su ovi vecinski sa liste individualaca komunisticke partije davnih dana odlucili da su "muslimani" srbi ili pak hrvati dok se nije izborilo i to za musliman...
Nikad se nije ratovalo isključivo zbog imena naroda i izjašnjavanja na popisu... Niti će se ikada ratovati...
Da jer kada se islo u ovaj da se brani ovo ili ono i da se sveti turcima :-) bice nisu znali gje je turska pa dosli u Bosnu i Hercegovinu greskom.
theTruePath

#266 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

Vaši politički protivnici svoje glasače plaše Željkom Komšićem kao čovjekom koji forsira nepostojeću naciju Bosanaca i Hercegovaca, kako bi umanjio broj bošnjačkih, hrvatskih i srpskih glasova kojima nacionalisti vladaju dva desetljeća?

- Iskreno, najviše bih volio da u Ustavu BiH u članu 1. piše da je Bosna i Hercegovina država građana. To znači da je svaki državljanin BiH građanin pa prema tome da ima sva prava i obveze kao građanin bez obzira na nacionalnu, vjersku, spolnu, obrazovnu, rasnu, seksualnu i svaku drugu pripadnost i orijentaciju. Najobičnija je politička podvala i neka nitko od građana na nju ne nasjeda da Demokratska fronta i Željko Komšić izmišljaju neke nove nacije i narode. Svatko se može slobodno izjasniti i kao Bošnjak, Hrvat, Srbin, ali i kao Bosanac ili Hercegovac. Jest, ja sam Hrvat, ali sam Bosanac, onaj u Mostaru jest Hrvat, ništa veći ili manji od mene, ali je Hercegovac, uvijek će biti Hercegovac i uvijek će biti moj sunarodnjak više nego Hrvat iz Slavonije ili Dalmacije, bez obzira što me može voljeti ili ne voljeti jer kažem da sam Bosanac i ponosan, baš kao što bi i Hercegovci morali isticati i biti ponosni na to što pripadaju toj ljepoti od zemlje. Problem kod vladanja nacionalista od 1990. godine i jest bio taj što, ako si se izjasnio kao Bosanac, Hercegovac, Židov, Rom ili bilo kako drugo, jesi imao zajamčena ustavna prava samo na papiru, ali u praksi nisi mogao društveno i poslovno napredovati ako se nisi izjasnio kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Plus što si morao pripadati nacionalnim strankama, plus što ti te onda stranke kažu da si to što jesi samo ako redovito posjećuješ vjerske objekte i slaviš vjerske blagdane, da bi uspio u životu. Oni su ti koji ograničavaju ljude da javno kažu kako se i što osjećaju, opredjeljuju, misle, da daju vlastite prijedloge ili rješenja, već su svojom politikom ozakonili dvoličnost, poniznost i nametnuli neprirodan stil ponašanja ljudima koji su prisiljeni prihvatiti ga. Ta diskriminacija vlada i sada, pa ako su ljudi i dalje spremni živjeti u sve većem psihološkom ropstvu, moralnoj i ekonomskoj bijedi, nepotizmu i nesposobnosti lidera, onda neka glasuju kako su glasovali i do sada. Mi želimo stvoriti političku stranku u kojoj nacionalno i vjersko neće biti primarno i “plaćena karta“ za politički, poslovni i drugi uspon i uspjeh u privatnom i javnom životu u BiH.

LEGENDOOOO :bih: :bih: :bih: :-D
BatoS

#267 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

theTruePath wrote:Vaši politički protivnici svoje glasače plaše Željkom Komšićem kao čovjekom koji forsira nepostojeću naciju Bosanaca i Hercegovaca, kako bi umanjio broj bošnjačkih, hrvatskih i srpskih glasova kojima nacionalisti vladaju dva desetljeća?

Kakvo idiotsko pitanje... :roll:

I nece "Bosanci i Hercegovci" umanjiti broj Srba i Hrvata vec samo Bosnjaka. U srpskim i hrvatskim krajevima ih nece ni biti jer tamo ljudi nemaju krizu identiteta.
theTruePath

#268 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

BatoS wrote:
theTruePath wrote:Vaši politički protivnici svoje glasače plaše Željkom Komšićem kao čovjekom koji forsira nepostojeću naciju Bosanaca i Hercegovaca, kako bi umanjio broj bošnjačkih, hrvatskih i srpskih glasova kojima nacionalisti vladaju dva desetljeća?

I nece "Bosanci i Hercegovci" umanjiti broj Srba i Hrvata vec samo Bosnjaka. U srpskim i hrvatskim krajevima ih nece ni biti jer tamo ljudi nemaju krizu identiteta.
hahahah ali ipak je super odgovorio,i ako je pitanje zesca ubleha
BatoS

#269 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

theTruePath wrote:
BatoS wrote:

hahahah ali ipak je super odgovorio,i ako je pitanje zesca ubleha
Da je Zeljko Komsic Hrvat, odnosno "tornjak", kako bi rekli ljudi iz reda ostalih, to smo vec znali.
theTruePath

#270 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

a to i treba da bude,to je posteno,i ako znam da su ovi iz Ostalci polagali nade da ce biti Bosanac
pemanapemani

#271 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by pemanapemani »

BatoS wrote:

Jebala vas više kriza identiteta, podvaljivanje jugonostalgije i slična sranja. Vi ljudima praktički branite da se identificiraju sa Bosnom i Hercegovinom.
Lično, da li se trebam izjasniti kao Hrvat da bih bio ravnopravan član društva iako se osjećam kao Bosanac?
Kao Hrvat sam imao pet ponuda za odrađivanje pripravničkog staža i jako izglednu situaciju za stalni posao u državnim institucijama, a kao Bosanac već sedmu godinu odrađujem duple noćne smjene za mizeriju od plaće.
Da li je normalno da ti se policajac u lice smije kada kažeš da si Bosanac, a procijenio je da si Hrvat ili Srbin?

Neka se svako izjašnjava kako želi. Da se mene pita ekspresno bih ukinuo sve kampanje koje sugerišu ljudima ko su i šta su. Od BBI kampanje do Brkanove NVO.

Izvinjavam se na riječniku, ali ove bljuvotine prelaze granicu dobrog ukusa. Hladno se izjavljuje da su Bosanci gori od najgorih fašista koji dva desetljeća mrcvare ovu zemlju.
Eto, ovim putem tim i takvim nitkovima želim sretan put u tri pi.ke materine.
muniza

#272 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

pemanapemani wrote:
BatoS wrote:

Jebala vas više kriza identiteta, podvaljivanje jugonostalgije i slična sranja. Vi ljudima praktički branite da se identificiraju sa Bosnom i Hercegovinom.
Lično, da li se trebam izjasniti kao Hrvat da bih bio ravnopravan član društva iako se osjećam kao Bosanac?
Kao Hrvat sam imao pet ponuda za odrađivanje pripravničkog staža i jako izglednu situaciju za stalni posao u državnim institucijama, a kao Bosanac već sedmu godinu odrađujem duple noćne smjene za mizeriju od plaće.
Da li je normalno da ti se policajac u lice smije kada kažeš da si Bosanac, a procijenio je da si Hrvat ili Srbin?

Neka se svako izjašnjava kako želi. Da se mene pita ekspresno bih ukinuo sve kampanje koje sugerišu ljudima ko su i šta su. Od BBI kampanje do Brkanove NVO.

Izvinjavam se na riječniku, ali ove bljuvotine prelaze granicu dobrog ukusa. Hladno se izjavljuje da su Bosanci gori od najgorih fašista koji dva desetljeća mrcvare ovu zemlju.
Eto, ovim putem tim i takvim nitkovima želim sretan put u tri pi.ke materine.
:thumbup: :bih:
theTruePath

#273 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

to je tako isfurano

evo ja sam iz banja luke ,i bosanac sam ponosan :oops: :lol: :lol:
muniza

#274 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

theTruePath wrote:to je tako isfurano

Jedno je sigurno a to je da ćeš u BL prije naći Bosanca pravoslavca nego li Bošnjaka pravoslavca ;)
pemanapemani

#275 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by pemanapemani »

theTruePath wrote:to je tako isfurano

Švede, odjebi.

"Kažu, evo danas se pojavio podatak da je BiH peta u svijetu po odlivu MOZAKA" 8-)
Locked