Evo nam i Ibn Tejmije doš'o na sufizam, što li, pa on je mrzio sufije kao i njegovi današnji sljedbenici ....stopp wrote:Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka. (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 109) Allah najbolje zna.
Samo za Sufije
- fatamorgana
#251 Re: Samo za Sufije
-
stopp
#252 Re: Samo za Sufije
Pa sta je jaci argument od ajeta i vjerodostojnih hadisa?Stopp ... pročitali smo Kur'an, nema potrebe za prepisivanjem ajeta. Ako želiš argumentovanu raspravu - super, a za citiranje Kur'ana imaš druge teme. Mada, obzirom da si bukvalista i ibretiš se na nešto prije nego što si pokušao shvatiti značenje, ne vidim poentu ulaženja i u kakav dijalog sa tobom.
- Kroksica
#253 Re: Samo za Sufije
I kad rekosmo melecima: “Učinite sedždu Ademu!” Tad padoše na sedždu, izuzev Iblisa. Odbi i uzoholi se i bi od nevjernika.[2:34]
Ko je sad mi?

Ko je sad mi?
- nasa
#254 Re: Samo za Sufije
Ovo i jeste tema za sufije tako da..... vrati se......VeriBizi wrote:Tako je kroksice.
Stopp ... pročitali smo Kur'an, nema potrebe za prepisivanjem ajeta. Ako želiš argumentovanu raspravu - super, a za citiranje Kur'ana imaš druge teme. Mada, obzirom da si bukvalista i ibretiš se na nešto prije nego što si pokušao shvatiti značenje, ne vidim poentu ulaženja i u kakav dijalog sa tobom.
-
stopp
#255 Re: Samo za Sufije
Jos jednom,a nadam se da cemo se sloziti.
Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka. (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 109) Allah najbolje zna.
Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka. (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 109) Allah najbolje zna.
-
stopp
#256 Re: Samo za Sufije
Svemilosni Allah.I kad rekosmo melecima: “Učinite sedždu Ademu!” Tad padoše na sedždu, izuzev Iblisa. Odbi i uzoholi se i bi od nevjernika.[2:34]
Ko je sad mi?
- Kroksica
#257 Re: Samo za Sufije
stopp wrote:Svemilosni Allah.I kad rekosmo melecima: “Učinite sedždu Ademu!” Tad padoše na sedždu, izuzev Iblisa. Odbi i uzoholi se i bi od nevjernika.[2:34]
Ko je sad mi?
- miskin
#258 Re: Samo za Sufije
eh gdje smo stali, samo da se zna dao sam 4 gola na terminu, i najeo sam se sad aman, citav hljeb inpekov sam samzaoa sa argetom i eurokremom, znam nije dobro ovako kasno jesti ali sta cu, gladan
o cemu se prica da ubacim koju pametnu
o cemu se prica da ubacim koju pametnu
- miskin
#259 Re: Samo za Sufije
da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
- Kroksica
#260 Re: Samo za Sufije
Ima, ali nas strah pojavit' se.miskin wrote:da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
- miskin
#261 Re: Samo za Sufije
neka, neka, vidim nesto ste spominjali tu sufijsku vahdetul vudzud teoriju, i ko je za nju ko protiv da znam sa kakim narodom imam posla
- miskin
#262 Re: Samo za Sufije
sta da kazem sav sam takiMiskin je "zastupnik uleme",ali nije opasan fin insan
- nasa
#263 Re: Samo za Sufije
Kroksica wrote:Ima, ali nas strah pojavit' se.miskin wrote:da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
@miskin ,suniti komentarisu o sufizmu
ali
@fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga
- VeriBizi
#265 Re: Samo za Sufije
Ima jedno 486 tema posvećenih "drugačijoj interpretaciji", a vi se našli praviti pametni baš na ovoj. Super, samo nastavite.nasa wrote:Ovo i jeste tema za sufije tako da..... vrati se......VeriBizi wrote:Tako je kroksice.
Stopp ... pročitali smo Kur'an, nema potrebe za prepisivanjem ajeta. Ako želiš argumentovanu raspravu - super, a za citiranje Kur'ana imaš druge teme. Mada, obzirom da si bukvalista i ibretiš se na nešto prije nego što si pokušao shvatiti značenje, ne vidim poentu ulaženja i u kakav dijalog sa tobom.a mi smo svi ostali,bar trenutno koji komentarisemo, sunitipa tako da mozes shvatiti da imamo drugciju interpretaciju......
Mislila sam pročitati nešto što nisam imala priliku do sada, naučiti nešto novo, a besmislene rasprave, hodanje u krug i pametovanje "velikih forumskih tefsirdžija" me zaista nimalo ne zanimaju. Život je kratak, a ja imam pametnijeg posla.
I, by the way, nisam sufija - ali trudim se da nemam klapne na očima i pokušam naučiti više o svemu, pa i razumjeti različita tumačenja i mišljenja. Ali, s vama to, nažalost, nije moguće. Uživajte!
Last edited by VeriBizi on 19/09/2012 23:39, edited 1 time in total.
- miskin
#266 Re: Samo za Sufije
a bilo je itakvih na forumu, neka@miskin ,suniti komentarisu o sufizmujer je jedini sufija koji je svratio @ ver bizi ,napustila temu,
ali
@fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga
fata je namazan pravo samo ALlha zna kakva je kod njega podloga mislm religijska, i sta ste dogovrili konkretno, gdje fata da razbacimo koju da vidim sta on barata vidim spominje gore ibn tejmiju,
- miskin
#267 Re: Samo za Sufije
oni su "pametni" na svim temama, ne samo ovoj nemoj da te to iznenađuje, nemoj ici de da progovrimo koju recenicuIma jedno 486 tema posvećenih "drugačijoj interpretaciji", a vi se našli praviti pametni baš na ovoj. Super, samo nastavite.
Mislila sam pročitati nešto što nisam imala priliku do sada, naučiti nešto novo, a besmislene rasprave, hodanje u krug i pametovanje "velikih forumskih tefsirdžija" me zaista nimalo ne zanimaju. Život je kratak, a ja imam pametnijeg posla.
- nasa
#268 Re: Samo za Sufije
Pa nadam se da se nisi nesto uvrijedila,nije mi bila namjera .....tema nije bila posjecena tako da je nas par temu koristilo za trolanjeVeriBizi wrote:
Ima jedno 486 tema posvećenih "drugačijoj interpretaciji", a vi se našli praviti pametni baš na ovoj. Super, samo nastavite.
- miskin
#269 Re: Samo za Sufije
evo nesto trazim na google pa mi izbaci bila je ova tema slicna doduse nie ovako bila nabildana k oova nasa evo link http://www.klix.ba/forum/sufizam-t79088.html-f=6
- fatamorgana
#270 Re: Samo za Sufije
Ma Bog je relativno neshvatljiv i zato je relativno teško povjerovati u njega,nasa wrote: @fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga
- nasa
#271 Re: Samo za Sufije
miskin wrote:a bilo je itakvih na forumu, neka@miskin ,suniti komentarisu o sufizmujer je jedini sufija koji je svratio @ ver bizi ,napustila temu,
ali
fata je namazan pravo samo ALlha zna kakva je kod njega podloga mislm religijska, i sta ste dogovrili konkretno, gdje fata da razbacimo koju da vidim sta on barata vidim spominje gore ibn tejmiju,
- miskin
#272 Re: Samo za Sufije
ko kaze da nema fate,, nikad nije bilo lakse vjerovati u Njega nego danasMa Bog je relativno neshvatljiv i zato je relativno teško povjerovati u njega,
- miskin
#273 Re: Samo za Sufije
evo ga haman ne moze spavati, sekira se nesto@fatko se nece da otkrije
- nasa
#274 Re: Samo za Sufije
Hej @ceti ,cini mi se ,vam je na Moralu...posvetio neke rime,simpaticnofatamorgana wrote:Ma Bog je relativno neshvatljiv i zato je relativno teško povjerovati u njega,nasa wrote: @fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga
- miskin
#275 Re: Samo za Sufije
ovo bi trebalo da raduje svakog muslimana
http://www.docstoc.com/docs/114925022/U ... Study-2011Davne 2000. godine, u Americi je bilo oko 1.200 džamija.
Prema najnovijem popisu, ima ih 2106.