Samo za Sufije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
fatamorgana

#251 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

stopp wrote:Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka. (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 109) Allah najbolje zna.
Evo nam i Ibn Tejmije doš'o na sufizam, što li, pa on je mrzio sufije kao i njegovi današnji sljedbenici ....
stopp

#252 Re: Samo za Sufije

Post by stopp »

Stopp ... pročitali smo Kur'an, nema potrebe za prepisivanjem ajeta. Ako želiš argumentovanu raspravu - super, a za citiranje Kur'ana imaš druge teme. Mada, obzirom da si bukvalista i ibretiš se na nešto prije nego što si pokušao shvatiti značenje, ne vidim poentu ulaženja i u kakav dijalog sa tobom.
Pa sta je jaci argument od ajeta i vjerodostojnih hadisa?
Kroksica

#253 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

I kad rekosmo melecima: “Učinite sedždu Ademu!” Tad padoše na sedždu, izuzev Iblisa. Odbi i uzoholi se i bi od nevjernika.[2:34]

Ko je sad mi?

:D
nasa

#254 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

VeriBizi wrote:Tako je kroksice.

Stopp ... pročitali smo Kur'an, nema potrebe za prepisivanjem ajeta. Ako želiš argumentovanu raspravu - super, a za citiranje Kur'ana imaš druge teme. Mada, obzirom da si bukvalista i ibretiš se na nešto prije nego što si pokušao shvatiti značenje, ne vidim poentu ulaženja i u kakav dijalog sa tobom.
Ovo i jeste tema za sufije tako da..... vrati se...... :-D a mi smo svi ostali,bar trenutno koji komentarisemo, sunitipa tako da mozes shvatiti da imamo drugciju interpretaciju...... :)
stopp

#255 Re: Samo za Sufije

Post by stopp »

Jos jednom,a nadam se da cemo se sloziti.

Svi oblici množine kojima Allah Sebe naziva temelje se na veličini koju On zaslužuje i na mnoštvu Njegovih imena, svojstava, vojske i meleka. (Šejhul-islam Ibn-Tejmije, El-akidetut-tedmurijje, str. 109) Allah najbolje zna.
stopp

#256 Re: Samo za Sufije

Post by stopp »

I kad rekosmo melecima: “Učinite sedždu Ademu!” Tad padoše na sedždu, izuzev Iblisa. Odbi i uzoholi se i bi od nevjernika.[2:34]

Ko je sad mi?
Svemilosni Allah.
Kroksica

#257 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

stopp wrote:

Ko je sad mi?
Svemilosni Allah.
:thumbup:
miskin

#258 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

eh gdje smo stali, samo da se zna dao sam 4 gola na terminu, i najeo sam se sad aman, citav hljeb inpekov sam samzaoa sa argetom i eurokremom, znam nije dobro ovako kasno jesti ali sta cu, gladan

o cemu se prica da ubacim koju pametnu
miskin

#259 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
Kroksica

#260 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

miskin wrote:da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
Ima, ali nas strah pojavit' se. :D
miskin

#261 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

neka, neka, vidim nesto ste spominjali tu sufijsku vahdetul vudzud teoriju, i ko je za nju ko protiv da znam sa kakim narodom imam posla
miskin

#262 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Miskin je "zastupnik uleme",ali nije opasan fin insan :D
sta da kazem sav sam taki :D :thumbup:
nasa

#263 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

Kroksica wrote:
miskin wrote:da mi je neko pricao da ce se ova tema ovako razvit ne bih mu vjerovao, pa nije valjda da nikog nema sad
Ima, ali nas strah pojavit' se. :D
:D
@miskin ,suniti komentarisu o sufizmu :D jer je jedini sufija koji je svratio @ ver bizi ,napustila temu,
ali
@fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga :D
miskin

#264 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

evo nesto za @kroksicu
VeriBizi

#265 Re: Samo za Sufije

Post by VeriBizi »

nasa wrote:
VeriBizi wrote:Tako je kroksice.

Ovo i jeste tema za sufije tako da..... vrati se...... :-D a mi smo svi ostali,bar trenutno koji komentarisemo, sunitipa tako da mozes shvatiti da imamo drugciju interpretaciju...... :)
Ima jedno 486 tema posvećenih "drugačijoj interpretaciji", a vi se našli praviti pametni baš na ovoj. Super, samo nastavite.

Mislila sam pročitati nešto što nisam imala priliku do sada, naučiti nešto novo, a besmislene rasprave, hodanje u krug i pametovanje "velikih forumskih tefsirdžija" me zaista nimalo ne zanimaju. Život je kratak, a ja imam pametnijeg posla.

I, by the way, nisam sufija - ali trudim se da nemam klapne na očima i pokušam naučiti više o svemu, pa i razumjeti različita tumačenja i mišljenja. Ali, s vama to, nažalost, nije moguće. Uživajte!
Last edited by VeriBizi on 19/09/2012 23:39, edited 1 time in total.
miskin

#266 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

@miskin ,suniti komentarisu o sufizmu :D jer je jedini sufija koji je svratio @ ver bizi ,napustila temu,
ali
@fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga :D
a bilo je itakvih na forumu, neka

fata je namazan pravo samo ALlha zna kakva je kod njega podloga mislm religijska, i sta ste dogovrili konkretno, gdje fata da razbacimo koju da vidim sta on barata vidim spominje gore ibn tejmiju,
miskin

#267 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Ima jedno 486 tema posvećenih "drugačijoj interpretaciji", a vi se našli praviti pametni baš na ovoj. Super, samo nastavite.

Mislila sam pročitati nešto što nisam imala priliku do sada, naučiti nešto novo, a besmislene rasprave, hodanje u krug i pametovanje "velikih forumskih tefsirdžija" me zaista nimalo ne zanimaju. Život je kratak, a ja imam pametnijeg posla.
oni su "pametni" na svim temama, ne samo ovoj nemoj da te to iznenađuje, nemoj ici de da progovrimo koju recenicu
nasa

#268 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

VeriBizi wrote:

Pa nadam se da se nisi nesto uvrijedila,nije mi bila namjera .....tema nije bila posjecena tako da je nas par temu koristilo za trolanje :-D ali sad kada si tu ,bujrum pisi,stvarno,nije da te zezam...... :)
miskin

#269 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

evo nesto trazim na google pa mi izbaci bila je ova tema slicna doduse nie ovako bila nabildana k oova nasa evo link http://www.klix.ba/forum/sufizam-t79088.html-f=6
fatamorgana

#270 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

nasa wrote: @fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga :D
Ma Bog je relativno neshvatljiv i zato je relativno teško povjerovati u njega, :wink:
nasa

#271 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

miskin wrote:
ali
a bilo je itakvih na forumu, neka

fata je namazan pravo samo ALlha zna kakva je kod njega podloga mislm religijska, i sta ste dogovrili konkretno, gdje fata da razbacimo koju da vidim sta on barata vidim spominje gore ibn tejmiju,
:thumbup: @fatko se nece da otkrije
miskin

#272 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Ma Bog je relativno neshvatljiv i zato je relativno teško povjerovati u njega, :wink:
ko kaze da nema fate,, nikad nije bilo lakse vjerovati u Njega nego danas
miskin

#273 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

:thumbup: @fatko se nece da otkrije
evo ga haman ne moze spavati, sekira se nesto
nasa

#274 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote: @fatamorgana se izgleda razumije oko teme mada ne znam kako to da spojim s njegovim nevjerovanjem u Boga :D
Hej @ceti ,cini mi se ,vam je na Moralu...posvetio neke rime,simpaticno ;-)
miskin

#275 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

ovo bi trebalo da raduje svakog muslimana
Davne 2000. godine, u Americi je bilo oko 1.200 džamija.
Prema najnovijem popisu, ima ih 2106.
http://www.docstoc.com/docs/114925022/U ... Study-2011
Post Reply