Mrtvac Krvnik wrote:Seawolf wrote:Warhead wrote:
Sluao sam Čeljad a i Satana (dok si ti vjerovatno još bio u pelenama). A to što ove glupače porediš sa panonskim govori samo da nemaš pojma ni šta je pank ni šta je umjetnost.
Pa kojom čarolijom si se od slušaoca (i gledaoca, ako si bio u Rebusu, na njegovom nastupu '91-e, par mjeseci prije nego što je poginuo) Satana Panonskog, u dvadeset i kusur godina transformisao u to što si danas?
i meni je to čudno ko sluša satana ,čeljad ,gg allien-a,i sad odjednom ima nešto protiv pussy riot
Pa carolijom da me, osim panka, dosta toga zanimalo u zivotu. Zato mogu vidjeti od drveca sumu, sto neki ovdje ocito nisu u stanju. Ove tri, niti su pankerice niti umjetnice vec neizviljene blesace koje su spremne na sve nebi li dosle do svojih pet minuta slave.
Ali na stranu to, iskreno hebe mi se za Picine nerede (Pussy Riot), budala je bilo i bice. Problem nastaje kada takvi dobiju enormnu medijsku paznju kojom ih ti mediji etabliraju kao posljednju branu slobode govora i ljudskih prava, paradigmu nevinosti i simbol represije okrutne drzave nad nemocnim pojedincima. I pazi sad, od toliko tema u Svijetu koje zasluzuju hiljadu puta vise paznje, udarna vijest o kojoj se raspravlja postaju Picini neredi! Mislim, WTF? Takodjer, ko im daje podrsku? Oni koji nemaju nikakvo moralno pravo na takvu podrsku jer rade iste ako ne i gore stvari u svojoj vlastitoj zemlji? Ko to siri demokratiju po svijetu? Zemlja koja ima dvije politicke stranke koje kontrolise bogata elita. Je li nam trebaju predavanja od onih koji drze deset godina ljude u Gvantanamu bez sudjenja? Je li trebam da slusam govnanje onih za koja prestaju vrijediti medjunarodna pravila kada je u pitanju njihov interes (slucaj Wikileaks)? Je li Rusima treba da kroji pricu o ljudskim pravima zemlja koja zatvorskim kaznama prijeti domacici sto je u vlastitom dvoristu uzgajala organsko povrce!?
http://www.gastro.hr/4055.aspx
Za mene se ljudksa sloboda i pravo ne brani u Moskvi na sudjenju Picinim neredima vec u Iowi, Gvantanamu, Londonu, Juznoj Africi, Burmi, Bosni... Jednostavno mora postojati red prioriteta.
Zasto su onda zapeli i rone krokodilske suze za toboznje slobode govora u Rusiji kad bi i za manje stvari u Americi dobile sigurno strožije kazne (pogotovo kad se uzme repertoar njihovih prijasnjih podviga koji, pored perverzija, ukljucuje i bacanje molotovljevih koktela na policiju, prevrtanje policijskih automobila, vandalizam...)? Zato sto nemaju naci nista bolje. Normalno je da Zapadu ne odgovara Putin jer, mislili mi o njemu sta hocemo, on je najzasluzniji za jacanje Rusije u svakom pogledu unazad zadanjih desetak godina. Putin nije pijani Jeljcin ili anemicni Gorbachov. Meni nije drag ali to ne znaci da mu ne treba posteno odati priznanje tamo gdje zasluzuje. Shvatam da se Lagumdzija kao minnistar mora uvlaciti Amerima u pakshu, ali ne shvatam da obicni gradjani, i to jos na forumu, moraju biti servilni do te mjere da maltene mazu cmar vazelinom ne bi li lakse podnijeli Obaminu kitu.
Eto, valjda sam ti uspio dati odgovor na pitanje o "caroliji".