Bas. Iz svakog kontakta skoci u zrak kao da ga je nozem protivnik ubo. Dobar igrac i jos bolji glumacIt_is_a_Leclerc wrote:Da je Batum mene pitao kojeg će igrača udariti, ja bih mu savjetovao ovog Navara.
Strahovito iritantan igrač.
Kosarka - London 2012 Olympics
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- jazzer
#251 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#252 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ne znam, ovo od Turiafa i Batuma me podsjetilo na poteze Bynuma i Odoma tokom 4. utakmice playoffa, kad su ih Mavsi ponizili. Opravdano je udariti protivnickog igraca zbog simuliranja? Jeste, ali u ringu, pod kosem nije. Meni je prljaviji potez Batuma ili Turiafa od Navarovog glumatanja. Body check je kaznjiv i u hokeju
(Turiaf)
Jbes ga, mi brujimo o startu nad Mujdzom u Francuskoj, ali ovdje pojedinci slave nesportske greske kosarkaske reprezentacije Francuske.
Jbes ga, mi brujimo o startu nad Mujdzom u Francuskoj, ali ovdje pojedinci slave nesportske greske kosarkaske reprezentacije Francuske.
- Tkd
#253 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Znaš šta je to, nemoć.
Koliko god meni mrska bila Španija u svim mogućim sportovima , opet je ovaj udarac prešao sve mjere. Mnogi mrze, ne vole, antipatišu Španiju u svim sportovima radi njihove dominacije posljednih godina (ja ih ne volim radi nekih drugih stvari
). Mnogima su trn u oku, posebno Francuzima posljednih godina.
Reakcija Batuma koji mi je inače drag igrač je neopravdan, posve ga osuđujem na taj prije svega neprofesionalni potez, pomalo dječiji da se istresa na igraču koji je sjajan, dominantan play posljednih godina (btw može glumiti i u telenovelama
).
Usa pa ostali. Ako Argentina uhvati ludu noć sve je moguće, to je pokazala i u 1 poluvremenu prije par dana. Problem je što je skoro nemoguće da ih ide šut za 3 poena i općenito dobar procenat šuta čitavu utakmicu.
Ako poprave odbranu imaju nade, ali ko će protiv onih popraviti odbranu
. Nisu svi Grci.
Ovdje bi BiH - Usa bilo preko 300 poena

Koliko god meni mrska bila Španija u svim mogućim sportovima , opet je ovaj udarac prešao sve mjere. Mnogi mrze, ne vole, antipatišu Španiju u svim sportovima radi njihove dominacije posljednih godina (ja ih ne volim radi nekih drugih stvari
Reakcija Batuma koji mi je inače drag igrač je neopravdan, posve ga osuđujem na taj prije svega neprofesionalni potez, pomalo dječiji da se istresa na igraču koji je sjajan, dominantan play posljednih godina (btw može glumiti i u telenovelama
Usa pa ostali. Ako Argentina uhvati ludu noć sve je moguće, to je pokazala i u 1 poluvremenu prije par dana. Problem je što je skoro nemoguće da ih ide šut za 3 poena i općenito dobar procenat šuta čitavu utakmicu.
Ako poprave odbranu imaju nade, ali ko će protiv onih popraviti odbranu
Ovdje bi BiH - Usa bilo preko 300 poena
- ultima_palabra
#254 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Pa objektivno oni za bolje nisu sposobni... čast Parkeru, ali ostatak ekipe su nabildane sivonje koje pokušavaju zastrašiti protivnika svojom masom. Kad im to nije dovoljno da pobijede čak ni ovako lošu Španiju, onda idu u otvoreno udaranje.Tomahawk11 wrote:Ne znam, ovo od Turiafa i Batuma me podsjetilo na poteze Bynuma i Odoma tokom 4. utakmice playoffa, kad su ih Mavsi ponizili. Opravdano je udariti protivnickog igraca zbog simuliranja? Jeste, ali u ringu, pod kosem nije. Meni je prljaviji potez Batuma ili Turiafa od Navarovog glumatanja. Body check je kaznjiv i u hokeju(Turiaf)
Ista stvar je i u rukometu, i tamo ispitivaju granice do kojih će ih sudije puštati... s tim da tamo imaju dosta talenta i u napadu, pa su uspjeli osvojiti sve.
- Tkd
#255 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Daleko od toga da je on taj nabildani

Rukomet je posebna priča. Tu su kompletni, imaju najbolju odbranu, odličan napad. No , o tome drugi put , na drugoj temi.

Rukomet je posebna priča. Tu su kompletni, imaju najbolju odbranu, odličan napad. No , o tome drugi put , na drugoj temi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#256 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
To sam i ja odmah rekao, nemoc. Ne moze niko ko voli ovu igru opravdati takve divljacke faulove.Tkd wrote:Znaš šta je to, nemoć.
Koliko god meni mrska bila Španija u svim mogućim sportovima , opet je ovaj udarac prešao sve mjere. Mnogi mrze, ne vole, antipatišu Španiju u svim sportovima radi njihove dominacije posljednih godina (ja ih ne volim radi nekih drugih stvari). Mnogima su trn u oku, posebno Francuzima posljednih godina.
Reakcija Batuma koji mi je inače drag igrač je neopravdan, posve ga osuđujem na taj prije svega neprofesionalni potez, pomalo dječiji da se istresa na igraču koji je sjajan, dominantan play posljednih godina (btw može glumiti i u telenovelama).
Ako poprave odbranu imaju nade, ali ko će protiv onih popraviti odbranu. Nisu svi Grci.
Ovdje bi BiH - Usa bilo preko 300 poena![]()
![]()
Hm, kad bi Scola i Ginobili imali ono bas blesavu noc, mozda bi i moglo biti interesantno. Uz, recimo, solidnog Delfina. I da Prigioni ne shuta
Kad smo mi u pitanju, pa jos ova nova napadacka taktika, show sa USA bi bio zagarantovan. Teletovic protiv Dream teama
- Tkd
#257 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Mislim da bi se tu šutali samo trice
Argentina ima dobru petorku, ostalo je tano iako su i rezerve baš protiv Us i a pokazali da znaju igrati solidno. Da je Manu mlađi ehh....
U drugom susretu mislim da će mnogi navijati za Putina i co. Ipak, namjernu izgubiti od Kengura je neprofesionalno i nepošteno. Trebali su ih odmah diskvalificirati, umjesto da budu primjer poštene igre gdje ih gleda čitav svijet, oni upravo uradiše suprotno. Hajde, pa postoji i ono 1% da nisu namjerno izgubili.
Srećno
Rusima. Očekujem aBd tripple-double od Dolpha Lundgrena. 
Argentina ima dobru petorku, ostalo je tano iako su i rezerve baš protiv Us i a pokazali da znaju igrati solidno. Da je Manu mlađi ehh....
U drugom susretu mislim da će mnogi navijati za Putina i co. Ipak, namjernu izgubiti od Kengura je neprofesionalno i nepošteno. Trebali su ih odmah diskvalificirati, umjesto da budu primjer poštene igre gdje ih gleda čitav svijet, oni upravo uradiše suprotno. Hajde, pa postoji i ono 1% da nisu namjerno izgubili.
Srećno
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#258 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Uvijek bili. Parker je zalutao u ovu reprezentaciju. Igrac koji zasluzuje postovanje. Ostalo ko da su u nekoj teretani pokupili.ultima_palabra wrote:Pa objektivno oni za bolje nisu sposobni... čast Parkeru, ali ostatak ekipe su nabildane sivonje koje pokušavaju zastrašiti protivnika svojom masom. Kad im to nije dovoljno da pobijede čak ni ovako lošu Španiju, onda idu u otvoreno udaranje.Tomahawk11 wrote:Ne znam, ovo od Turiafa i Batuma me podsjetilo na poteze Bynuma i Odoma tokom 4. utakmice playoffa, kad su ih Mavsi ponizili. Opravdano je udariti protivnickog igraca zbog simuliranja? Jeste, ali u ringu, pod kosem nije. Meni je prljaviji potez Batuma ili Turiafa od Navarovog glumatanja. Body check je kaznjiv i u hokeju(Turiaf)
Ista stvar je i u rukometu, i tamo ispitivaju granice do kojih će ih sudije puštati... s tim da tamo imaju dosta talenta i u napadu, pa su uspjeli osvojiti sve.
Eno dali su trenera Tunisu da ih tome poduci, sinoc marisu Hrvate samo tako
Cuj ti gospodina Batuma, on casno udara varalicu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#259 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ko ce to sad dokazivati da su namjerno izgubiliTkd wrote:Mislim da bi se tu šutali samo trice![]()
SrećnoRusima. Očekujem aBd tripple-double od Dolpha Lundgrena.
- Tkd
#260 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Halali drug, nije se nikako spavalo, pa se malo "gubim"
Dobro, namještalo se, ali ovo su OI, valjda nešto posebno. No , nebitno, ionako neće oni osvojiti. (nadam se ni broncu)
Dobro, namještalo se, ali ovo su OI, valjda nešto posebno. No , nebitno, ionako neće oni osvojiti. (nadam se ni broncu)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#261 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Rusi su opasni, vec su ih uzeli, a Spanija i ne izgleda bas najbolje. Ako se budu sa Argentinom borili za bronzu, pitanje je sta mogu. Spanija ima igraca kojima se definitvno treba zahvaliti.Tkd wrote:Halali drug, nije se nikako spavalo, pa se malo "gubim"![]()
- hrastov žižak
#262 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Zbog čega bi Rusija izgubila od Australije namjerno? Ne postoji ni jedan, apsolutno nijedan razlog da namjerno izgube tu utakmicu, kao što su Španci izgubili namjerno od Brazila. Rusiji nije trebala pobjeda i zato su neopterećeno odigrali, čuvali su snagu za nastavak, a koš za poraz su ionako primili u zadnjim sekundama. I nemoj molim te bespotrebno politizirat temu, čuj Putin i co.Tkd wrote:Mislim da bi se tu šutali samo trice![]()
SrećnoRusima. Očekujem aBd tripple-double od Dolpha Lundgrena.
- ultima_palabra
#263 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
- hrastov žižak
#264 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ne razumijem, pa ti si pisao gluposti o njima, nisam ja.ultima_palabra wrote:Šta je, još bole Hulk i Falcao?
- ultima_palabra
#265 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Glupost je proglašavati nekog rasistom i nepoznavaocem zato što piše nešto što ti se ne sviđa. Ta rečenica govori da sam ti se nešto zamjerio.hrastov zizak wrote:Ne razumijem, pa ti si pisao gluposti o njima, nisam ja.ultima_palabra wrote:Šta je, još bole Hulk i Falcao?
- hrastov žižak
#266 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Nije se to samo na tebe odnosilo, (divlljaci, čobani, bilderi od kojih samo Parker zna igrati košarke...samo neke od odrednica koje su latentni rasizam). Uglavnom nisi mi se zamjerio, ako se osjećaš prozvanim, jebiga. Glupost je i ovo izjavljivat za Francuske košarkaše, zato sam to i spomeno.ultima_palabra wrote:Glupost je proglašavati nekog rasistom i nepoznavaocem zato što piše nešto što ti se ne sviđa. Ta rečenica govori da sam ti se nešto zamjerio.hrastov zizak wrote:Ne razumijem, pa ti si pisao gluposti o njima, nisam ja.ultima_palabra wrote:Šta je, još bole Hulk i Falcao?
- ultima_palabra
#267 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Niđe veze... u njihovoj ekipi ima i bijelaca, ali gle čuda ja sam baš naveo crnca kao onoga koji odskače
Uostalom, tvrditi da crnci generalno nisu dobri u košarci bi bilo malo glupo, zar ne?
- hrastov žižak
#268 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Imaju dva od kojih jedan nikad ne igra. Crnci generalno nisu dobri u košarci, nego večinom imaju bolje predispozicije da budu. Uglavnom, priča da samo Parker zna igrati košarke u ovom timu je smiješna. Bilo-ne bilo rasizma u ovim komentarima, gadni su. Eto toliko, prestajem trovati ovu lijepu temu, nadam se da će i ostali.ultima_palabra wrote:Niđe veze... u njihovoj ekipi ima i bijelaca , ali gle čuda ja sam baš naveo crnca kao onoga koji odskačeUostalom, tvrditi da crnci generalno nisu dobri u košarci bi bilo malo glupo, zar ne?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#269 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Zizak, sta ima, kako si ti? Vidim trudis se isprovocirati, ali ne ide ti najbolje. Poznavaoce kosarke, molim te da mi objasnis, kako je rasizam ovo: ''bilderi od kojih samo Parker zna igrati košarke...samo neke od odrednica koje su latentni rasizam''
Jos cu jednom ponoviti, Parker je za cijelu ekipu francuske reprezentacije Jordan. To je moje misljenje na osnovu onoga sto gledam godinama kad igra francuska reprezentacija. To sto se ne slaze sa tvojim misljenjem (isto da je sveto slovo, pa moramo postovati), ne mora znaciti da nije tako. Sta si ti, neko NBA analiticar? Lakse malo, covjece, dobices cir.
Sta ima netacno u tome da ta reprezentacija godinama igra na snagu?
Vec smo na NBA apsolvirali slicnu stvar, ali si tad rekao da te samo zanima zdrava rasprava o kosarci. Kad se trudis da omalovazavas sugovornika ili ga isprovociras komentarom koji se licno odnosi na njega, onda to i nije bas zdrava rasprava.
Jos cu jednom ponoviti, Parker je za cijelu ekipu francuske reprezentacije Jordan. To je moje misljenje na osnovu onoga sto gledam godinama kad igra francuska reprezentacija. To sto se ne slaze sa tvojim misljenjem (isto da je sveto slovo, pa moramo postovati), ne mora znaciti da nije tako. Sta si ti, neko NBA analiticar? Lakse malo, covjece, dobices cir.
Vec smo na NBA apsolvirali slicnu stvar, ali si tad rekao da te samo zanima zdrava rasprava o kosarci. Kad se trudis da omalovazavas sugovornika ili ga isprovociras komentarom koji se licno odnosi na njega, onda to i nije bas zdrava rasprava.
- hrastov žižak
#270 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Dobro, hvala, kako si ti? Nisam se nikome direktno obraćao, niti sam pamtio ko je koju budalaščinu napisao, tako da nisam pokušao isporovocirati ličnim komenatrom. Kad se već pozivaš na lično mišljenje, evo zašto je moje mišljenje da se radi o latentnom rasizmu (kako čitam tu tvrdnju): Sve su to nabildane čamuge koje atleticizmom nadoknađuju nedostatak umijeća, stavi bilo kojeg crnca umjesto njih i dobićeš isto. More bit da griješim, zato nisam napisao rasizam, nego latenti rasizam. Evo reći ću da nije rasizam (čobani, divljaci itd.) i da sam pogrešno procijenio. Neka bude mea culpa. Ponovo je ta konstatacija da im se igra svodi na fizikalije netačna. Uzmimo Borisa Diawa, čovjek je šuterski propao, tromiji je no ikad, a opet je važan kotač u njihovoj reprezentaciji jer odlično čita igru, pravi odlične blokove, vrhunski se pozicionira i dijeli odlične asiste. Koliko im je samo, pogotovo u prošlosti, bio važan Želabal bez čijeg vanjskog šuta ne bi imali toliko uspijeha, pa zadnjih godina Batum, pa Serafan koji se razvija u dobrog post igrača i čija igra ne ovisi toliko od fizikalija...Tačno je to da su fizički dominantni u Europi, ali nikako nisu limitirani samo na to kako se pokušava predstavit. Da je tako i Nigerija (ekipa koja živi od fizikalija, igra u reketu+skok) bi valjda do sada napravila neki približan uspijeh kao i Francuska.Tomahawk11 wrote:Zizak, sta ima, kako si ti? Vidim trudis se isprovocirati, ali ne ide ti najbolje. Poznavaoce kosarke, molim te da mi objasnis, kako je rasizam ovo: ''bilderi od kojih samo Parker zna igrati košarke...samo neke od odrednica koje su latentni rasizam''![]()
I da ne zaboravim, @posljednja riječ, Parker nije crnac, nego je mulat (babo crn, mati bijela):mrgreen:
I na kraju sam ja ispao provokator, a recimo nakon mog posta o Rusiji ovaj gorepomenuti samo napisao smećari(ili nešto slično), bez ikakvog objašnjenja, razloga, argumenta, samo eto da poklopi.
Toliko od mene na ovu temu.
Sad će utakmica, Španija veliki favorit, kvota na njih pada. Da igra genijalac Rikardo ne bih imao sumnje u pobjednika, ovako bi trebala biti neizvjesna utakmica. Kiriljenko na Paua je velika odbrambena prednost Rusije, pa ćemo da vidimo.
- hrastov žižak
#271 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Svesti jednu Španiju na 20 koševa za 20 minuta 
-
LSD
#272 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Ubiše rusi nogama, pirinejci jedva koš vide od odbrane pa se ispucavaju tricama....dozvoliše špancima punih 20 za citavo poluvrijeme

- ultima_palabra
#273 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
Tako malo, bar da bude neizvjesno...
- ultima_palabra
#274 Re: Kosarka - London 2012 Olympics
kakavdanakneiskustvu wrote:koji idiot je batum
- hrastov žižak