Mi smo u Bosni i Hercegovinialenthekiller wrote:cuj vw na duge staze...samo da amidza iz Juznog Sudana dodje dok ne presnimi klipove sta radi Toyota Land Cruiser star 10 godina i Tuareg star par godina. Sto se po Dubaiju ne vozaju Tuareg djipovi nego samo Land Cruiseri? Ima ih ne kazem, ali smijesan je omjer. Svako vozilo gdje treba izdrzljivost je Toyota, nema u pustinji da kazu "Sto ovaj Tuareg izvlaci", gdje emisija u Africi gdje neko koristi VW vozilo da snima ili da ide po onim selima. Ili je defender ili je toyota. Kad vec pricamo o izdrzljivosti. Da ima sto tih DSG mjenjaca i nekakvih bogova nema pomoci. Sto se udobnosti tice jedan je mercedes. Naravno za nas pojam. Te suhe price ko je sta izumio i ko sta sad koristi. Okacim macku o rep. Jest toyota prvi hybrid auto napravila ne mora znaciti da je najbolje. Postavit cu klipove cim amidza dodje da se vidi sta je izdrzljivost
Auto na duge staze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
klixo
#251 Re: Auto na duge staze
-
emko1234
#252 Re: Auto na duge staze
nemoj slucajno zaboravit. tacno razmisljam da kupim LC-a kad idem na bembasu da igram odbojku na pijesku, pa ako se slucajno zaglavim u pijesku, izgleda da se samo LC moze izvuci samalenthekiller wrote:cuj vw na duge staze...samo da amidza iz Juznog Sudana dodje dok ne presnimi klipove sta radi Toyota Land Cruiser star 10 godina i Tuareg star par godina. Sto se po Dubaiju ne vozaju Tuareg djipovi nego samo Land Cruiseri? Ima ih ne kazem, ali smijesan je omjer. Svako vozilo gdje treba izdrzljivost je Toyota, nema u pustinji da kazu "Sto ovaj Tuareg izvlaci", gdje emisija u Africi gdje neko koristi VW vozilo da snima ili da ide po onim selima. Ili je defender ili je toyota. Kad vec pricamo o izdrzljivosti. Da ima sto tih DSG mjenjaca i nekakvih bogova nema pomoci. Sto se udobnosti tice jedan je mercedes. Naravno za nas pojam. Te suhe price ko je sta izumio i ko sta sad koristi. Okacim macku o rep. Jest toyota prvi hybrid auto napravila ne mora znaciti da je najbolje. Postavit cu klipove cim amidza dodje da se vidi sta je izdrzljivost
- respo
#253 Re: Auto na duge staze
jesam rekao ciglu boze?
e predomislio sam se betonsku plocu i budi precizan
emko nismo mi ostali bez argumenata ja sam ti ih dao a ti sto neces to da priznas do tebe je jer tvoje uvijek mora biti najbolje
ok audi je najbolji u svemiru i sire najbrzi najbolji najkvalitetniji naj naj
jesi zadovoljan?
a mi ostali cemo vozati auta do 15 milja i biti fukare za tebe
al cemo bar imati nesto u glavi
hvala prijatno
kad smo se uhvatili ko je sta izumio ne zaboravite da na vw autima velika vecina nije njihov izum ni njihova tehnologija
emko nismo mi ostali bez argumenata ja sam ti ih dao a ti sto neces to da priznas do tebe je jer tvoje uvijek mora biti najbolje
jesi zadovoljan?
hvala prijatno
kad smo se uhvatili ko je sta izumio ne zaboravite da na vw autima velika vecina nije njihov izum ni njihova tehnologija
-
bakir 1803
#254 Re: Auto na duge staze
Laguna 2003 god sa motor 1,9DCI 88kw 6 brzina
za dvije i pol godine presla preko 100 000 kilometara uglavnom po BiH
kupljena sa 107 000 km, uredzen veliki servis na 120 000 te set kvacila na 190 000 i opet veliki servis na 210 000
i to je sve.
naravno uz redovno odrzavanje (servisi u ovlastenom servisu na svakih 10 000)
TOPLO BI JE PREPORUCIO SVIMA,
odlicno auto, potrosnja oko 7-8lit po gradu, udobnost, brzina, ekonomicnost vozljivost sve 5+
naravno da se nadze auto koje je redovno odrzavano
za dvije i pol godine presla preko 100 000 kilometara uglavnom po BiH
kupljena sa 107 000 km, uredzen veliki servis na 120 000 te set kvacila na 190 000 i opet veliki servis na 210 000
i to je sve.
naravno uz redovno odrzavanje (servisi u ovlastenom servisu na svakih 10 000)
TOPLO BI JE PREPORUCIO SVIMA,
odlicno auto, potrosnja oko 7-8lit po gradu, udobnost, brzina, ekonomicnost vozljivost sve 5+
naravno da se nadze auto koje je redovno odrzavano
-
emko1234
#255 Re: Auto na duge staze
ma nisi ti dobar.. a pogotovo ne s tim girlie sranjima..respo wrote:jesam rekao ciglu boze?
jesi zadovoljan?
hvala prijatno
koga boli kurac ko je sta izumio, nek je psa grupa izumila sve, sta joj to znaci kad je minus milijardu eura?
uvijek ista prica, bar redosljed trebas promjenit
- respo
#256 Re: Auto na duge staze
pa onda i nas boli neka stvar sto je audi izumio quattro pogon koga to zanima
ups to zanima audiljubce jer kad se potegne prica onda se to uzima kao jedna od glavnih stvari
psa je u minusu i sta to govori?
boli me briga jesu li oni u plusu ili minusu ne ide meni u dzep
a to ako je vw grupa u plusu tebi dodje kao neko zadovoljstvo sta li
jel te oni placaju?
jbt ti si neizljecivi kompleksas
trebao si kupiti bugatija pa bi onda s nekim pravom i mogao se kurciti i dizati se gdje pokusavas biti
ups to zanima audiljubce jer kad se potegne prica onda se to uzima kao jedna od glavnih stvari
jel te oni placaju?
trebao si kupiti bugatija pa bi onda s nekim pravom i mogao se kurciti i dizati se gdje pokusavas biti
- drndalo
#257 Re: Auto na duge staze
Ja povlacim konstataciju da Klixo ima 19 godina... Nema ih ni 9... A i to je upitno....
Sta ce biti sljedeca Google-find konstatacija ? Da npr. Citroen (random izbrano ime) koristi Tomosove mjenjace, jer su prije njih koristili iste u svom modelu Tomos A3M ?
Sta ce biti sljedeca Google-find konstatacija ? Da npr. Citroen (random izbrano ime) koristi Tomosove mjenjace, jer su prije njih koristili iste u svom modelu Tomos A3M ?
- Ringhio
#258 Re: Auto na duge staze
Audi nesto izmislja jel, ima te neke svoje izume ?
Pa i Ford je prvi poceo proizvodit auta pa gdje su sad ?
Smijesna je svaka tema koja se zacne na auto forumu jer ce se uvjek zavrsiti u konfliktu, Audi-Folksvagen kao uber auta, jedna jedina i najbolja i najljepsa i najkvalitetnija i naj nesto postojece na ovom svijetu, dok na drugoj strani imas ostatak svijeta.
Ide se toliko daleko da se poredi golf 2 sa 30 godina staza sa novom Kiom, i na kraju ispadne da je Golf bolji.
Korejanci ne znaju napravit auto, Francuzi su bagra neispravna, Talijani se raspadaju u voznji, ali Svabo, Svabo sto napravi to se kroz 8 koljena vozi.
Smijesno....
Smijesna je svaka tema koja se zacne na auto forumu jer ce se uvjek zavrsiti u konfliktu, Audi-Folksvagen kao uber auta, jedna jedina i najbolja i najljepsa i najkvalitetnija i naj nesto postojece na ovom svijetu, dok na drugoj strani imas ostatak svijeta.
Ide se toliko daleko da se poredi golf 2 sa 30 godina staza sa novom Kiom, i na kraju ispadne da je Golf bolji.
Korejanci ne znaju napravit auto, Francuzi su bagra neispravna, Talijani se raspadaju u voznji, ali Svabo, Svabo sto napravi to se kroz 8 koljena vozi.
Smijesno....
- S4mpion
#259 Re: Auto na duge staze
Pa nije bas da se ne vozi kroz 8 koljenaRinghio wrote:Audi nesto izmislja jel, ima te neke svoje izume ?
Smijesno....
-
emko1234
#260 Re: Auto na duge staze
ma bolan ko ti je spomenuo quattro u tom kontekstu?respo wrote:pa onda i nas boli neka stvar sto je audi izumio quattro pogon koga to zanima
jel te oni placaju?
ja ti samo kazem da auto koje se prodaje za 90 000 maraka mora imt vise od inovativnog dizajna, avonskih prekidaca na kovu, najjaceg motora od 200ks koji usput ima karina performanse, ostalih sranja koji slicni auti daju po puno manjoj cijeni. kako to ne mozes da skontas?
jbt citroen se dici kamerom za parkiranje koju je nisan primera imala 2003 s malo jacim paketom opreme od srednjeg. mislim to je apsurd.
-
klixo
#261 Re: Auto na duge staze
Ja mislim da je Toyota izumila pogon 4x4 ,a ne audi , nisam 100% siguran. Pa jadna mu majka jesul dovoljne oci i statisticki pokazatelji da uvidimo koje auto izabrati. Eto mi sad lud narod , da nam stavis ferarijevu masinu u citroena mi bi smo i dalje vozali švabsko auto.Bi al...
@drndalo
Svaka cast na odgovoru , izuzetno argumentovan i detaljan. Obicno ko je u krivu zapocinje sa vrijeđanjem usljed nedostatka argumenata.
@drndalo
Svaka cast na odgovoru , izuzetno argumentovan i detaljan. Obicno ko je u krivu zapocinje sa vrijeđanjem usljed nedostatka argumenata.
-
hostapler
#262 Re: Auto na duge staze
Nemoj da se ponavljam.emko1234 wrote:ma bolan ko ti je spomenuo quattro u tom kontekstu?respo wrote:pa onda i nas boli neka stvar sto je audi izumio quattro pogon koga to zanima
jel te oni placaju?
ja ti samo kazem da auto koje se prodaje za 90 000 maraka mora imt vise od inovativnog dizajna, avonskih prekidaca na kovu, najjaceg motora od 200ks koji usput ima karina performanse, ostalih sranja koji slicni auti daju po puno manjoj cijeni. kako to ne mozes da skontas?
jbt citroen se dici kamerom za parkiranje koju je nisan primera imala 2003 s malo jacim paketom opreme od srednjeg. mislim to je apsurd.
I ja ocekujem od auta od 90k da nema prekidace kao i jeftiniji auti iz koncerna,da nema iste mjenjace kao oni,da nema istu paltformu kao oni,da ne izgleda kao veliki brat manjeg modela koji kosta tri puta manje itd itd.
I onda postavi sebi pitanje,sta si to ti platio 90 000 KM?
-
hostapler
#263 Re: Auto na duge staze
Fisker je imao prvi auto sa pogonom na sva cetiri tocka,tamo negdje krajem 19 stoljeca.klixo wrote:Ja mislim da je Toyota izumila pogon 4x4 ,a ne audi , nisam 100% siguran. Pa jadna mu majka jesul dovoljne oci i statisticki pokazatelji da uvidimo koje auto izabrati. Eto mi sad lud narod , da nam stavis ferarijevu masinu u citroena mi bi smo i dalje vozali švabsko auto.Bi al...
@drndalo
- respo
#264 Re: Auto na duge staze
sto si se ti nasao u prici oko quattra i mjenjaca kad nisam s tobom o tome pisaoemko1234 wrote:ma bolan ko ti je spomenuo quattro u tom kontekstu?respo wrote:pa onda i nas boli neka stvar sto je audi izumio quattro pogon koga to zanima
jel te oni placaju?
ja ti kazem da nije sve u konjima koje ti preferiras
ljudi koje kupe citroena imaju ergelu konja a ne ispod haube
ko si ti da odredjujes koje su karina performanse a koje nisu?
to auto nije pravljeno da obara rekorde nirburgringa nego za nesto drugo sto ti nikad neces skontati shvati to
tu se kupuje i auto kao auto i smek koji nosi citroen ostale ugodnosti u autu koje slabo koji proizvodjac moze dostici
-
emko1234
#265 Re: Auto na duge staze
@hostapler
ako si sjedio u passatu b6 i b7 i u audiju b8 onda znas da nema nista slicno, jedina slicnost tih auta je velicina i klasa koju napadaju. mjenjaci nije isti jer motor nije isti. ovjes nije isti jer passat nema adaptivni ovjes. prekidaci?
jedino onaj za bord komp je slican. cak ni ono osnovni ko podaci prozora nisu isti. klima kod mene s 3 zone, nije ista. sjedista koza-alcantara profilirana, nisu ista. felge kod mene 18ke. to se moze uzet. passat nema mmi ni kao opciju, platforma? istu platformu imaju RR i bmw 7 pa sta? meni to ne predstavlja problem.
izgled? nisu ni slicni.. sve u svemu prica koja ne pije vode.
@respo, majke ti ne seri vise. prvo meni si govorio za quattro, jer je tvoj prethodni post odmah ispod moga.
drugo, pricas ba o citroenu ko da je bentley i tu ne seri. kakva ba ergele konja imaju ljudi koji vozi citroen?
ljudi koji voze citroen c6 pogotovo, po meni mogu imat rak na ukusu i veliku dioptriju. dat 110-120 hiljada za c6 je isto ko kupit tene na pijaci i platit ih 200 maraka.
nemoj bolan pricat gluposti, psa grupi se ovo i desava zbog citroena. zato sto su u razvoj ds linije ulozili toliko para, i cekalo se da ds5 pocne placat to ulaganja, medjutim desilo im se ono sto se desava kad se mali pocnu mjesat s velikim. dobiju cusku i neko ih nabije nogom i otjera. ko ce normalan pored strasnih auta u toj klasi i jos strasnijih u klasi iznad dat pare za citroen?
izgleda da ti tvoji ergelasi ipak ne kupuju citroen.
meni je bitno sve. ukljucujuci i snagu. nije ni s60 napravljan za hokenhajma pa je za ds5 munja nebeska. da ne pricam o audiju, lexusu, bmw.u i slicnim.
ja bi samo volio da vidim sta bi ti kupio kad bi kupovao auto za te pare.
ako si sjedio u passatu b6 i b7 i u audiju b8 onda znas da nema nista slicno, jedina slicnost tih auta je velicina i klasa koju napadaju. mjenjaci nije isti jer motor nije isti. ovjes nije isti jer passat nema adaptivni ovjes. prekidaci?
jedino onaj za bord komp je slican. cak ni ono osnovni ko podaci prozora nisu isti. klima kod mene s 3 zone, nije ista. sjedista koza-alcantara profilirana, nisu ista. felge kod mene 18ke. to se moze uzet. passat nema mmi ni kao opciju, platforma? istu platformu imaju RR i bmw 7 pa sta? meni to ne predstavlja problem.
@respo, majke ti ne seri vise. prvo meni si govorio za quattro, jer je tvoj prethodni post odmah ispod moga.
drugo, pricas ba o citroenu ko da je bentley i tu ne seri. kakva ba ergele konja imaju ljudi koji vozi citroen?
ljudi koji voze citroen c6 pogotovo, po meni mogu imat rak na ukusu i veliku dioptriju. dat 110-120 hiljada za c6 je isto ko kupit tene na pijaci i platit ih 200 maraka.
nemoj bolan pricat gluposti, psa grupi se ovo i desava zbog citroena. zato sto su u razvoj ds linije ulozili toliko para, i cekalo se da ds5 pocne placat to ulaganja, medjutim desilo im se ono sto se desava kad se mali pocnu mjesat s velikim. dobiju cusku i neko ih nabije nogom i otjera. ko ce normalan pored strasnih auta u toj klasi i jos strasnijih u klasi iznad dat pare za citroen?
meni je bitno sve. ukljucujuci i snagu. nije ni s60 napravljan za hokenhajma pa je za ds5 munja nebeska. da ne pricam o audiju, lexusu, bmw.u i slicnim.
- respo
#266 Re: Auto na duge staze
ti nikako ne kontas izgleda
ajd fino
covjece ti ako si gladan paznje samo ti po svom
nekim ljudima nije bitno da mu auto ide ispod 5 sekundi od 0 do 100
to sto si ti kompleksas i sto ti to dize ego je do tebe a ne do audija kojeg vozas
zna se ko audi vozi van balkana a ko ovdje i koji je to profil ljudi
sreca po audi balkan im nije jedino trziste pa se nemaju cega stiditi
citroen je za audi status sto se tice istorije i inovacija
ako pomenem quattro odmah ispod tebe ne znaci da je namjenjeno tebi procitaj recenicu
to sto si se ti nasao u tome je isto do tebe
evo klixo je blizu tvog profila al koliko mi se cini nije uopste kompleksas kao sto si ti bar po onome sto ovdje pise
ti na svakom drugom postu moras naglasiti da ti vozis audi od 100 milja da je 3.0 da mu je ubrzanje toliko dok to kod njega nije slucaj
covjece ugledaj se malo na njega bolje ce ti biti
spusti se malo na zemlju ko visoko leti nisko pada
ajd fino
covjece ti ako si gladan paznje samo ti po svom
nekim ljudima nije bitno da mu auto ide ispod 5 sekundi od 0 do 100
to sto si ti kompleksas i sto ti to dize ego je do tebe a ne do audija kojeg vozas
zna se ko audi vozi van balkana a ko ovdje i koji je to profil ljudi
sreca po audi balkan im nije jedino trziste pa se nemaju cega stiditi
citroen je za audi status sto se tice istorije i inovacija
ako pomenem quattro odmah ispod tebe ne znaci da je namjenjeno tebi procitaj recenicu
to sto si se ti nasao u tome je isto do tebe
evo klixo je blizu tvog profila al koliko mi se cini nije uopste kompleksas kao sto si ti bar po onome sto ovdje pise
ti na svakom drugom postu moras naglasiti da ti vozis audi od 100 milja da je 3.0 da mu je ubrzanje toliko dok to kod njega nije slucaj
covjece ugledaj se malo na njega bolje ce ti biti
spusti se malo na zemlju ko visoko leti nisko pada
-
hostapler
#267 Re: Auto na duge staze
O ukusu govori neko ko je kupio sterilan i hladan auto,auto bez emocija. Po meni ti imas rak na ukusu jer si kupio nesto sto ima jos 200 ljudi u Sa (dobro odvajas se po motoru ako nista,pa vas ima mozda 5) dok je C6 samo jedan i voza ga ambasada.emko1234 wrote:@hostapler
Pored ociju si slijep pa ne vidis da je svaki Audi slican kao jaje jajetu sa nekim varijacijama (sto mu i prigovaraju novinari za koje se znas uhvatiti kad ti odgovoara).
Je li ti se digla cuna dok si sve nabrajao sta tvoj Audi ima?
Sve sto se moze naruciti kod tebe moze i u Passatu osim MMI,motora 3.0 TDI i adaptivnog ovjesa. Ako to kosta 30 000 (da ne kazem 50 000) onda te je neko dobro zajebao. Moze se naruciti pogon na sva 4 tocka,moze se naruciti profilisana sjedista sa koza-alcantara kombinacijom itd itd da ne nabrajam.
Uporedi slican Audi A4 sa DS5 pa ces vidjeti da razlike u performansama i nisu toliko drasticne,ali ne tvoj Audi je pocetak i kraj. On je trajna vrijednost,sa njim sve pocinje i zavrsava.
- Industrialyzer
#268 Re: Auto na duge staze
hostapler wrote:Po meni ti imas rak na ukusu jer si kupio nesto sto ima jos 200 ljudi u Sa (dobro odvajas se po motoru ako nista,pa vas ima mozda 5) dok je C6 samo jedan i voza ga ambasada.emko1234 wrote:@hostapler
Pored ociju si slijep pa ne vidis da je svaki Audi slican kao jaje jajetu sa nekim varijacijama (sto mu i prigovaraju novinari za koje se znas uhvatiti kad ti odgovoara).
Je li ti se digla cuna dok si sve nabrajao sta tvoj Audi ima?
Sve sto se moze naruciti kod tebe moze i u Passatu osim MMI,motora 3.0 TDI i adaptivnog ovjesa. Ako to kosta 30 000 (da ne kazem 50 000) onda te je neko dobro zajebao. Moze se naruciti pogon na sva 4 tocka,moze se naruciti profilisana sjedista sa koza-alcantara kombinacijom itd itd da ne nabrajam.
Uporedi slican Audi A4 sa DS5 pa ces vidjeti da razlike u performansama i nisu toliko drasticne,ali ne tvoj Audi je pocetak i kraj. On je trajna vrijednost,sa njim sve pocinje i zavrsava.
Vidi druze, ja nisam pristrasan nijednoj marki, pogotovo ne Audiju kojeg smatram za odlicno auto, jedino ne volim sto su im modeli S,M,L,XL,XXL.....
Ovo sto sam boldirao u tvom postu i jeste problem, DS5 je vrh sto Citroen u toj klasi moze ponuditi dok Audi ima jos mnogo jacih, boljih i skuljih modela. Znaci, DS5 kao vrhunac je jednak nekom prosjecnom Audiju A4.
-
hostapler
#269 Re: Auto na duge staze
To i jeste problem Audija. Sto prosjecan model zeli prodati kao vrhunski.Industrialyzer wrote:
Vidi druze, ja nisam pristrasan nijednoj marki, pogotovo ne Audiju kojeg smatram za odlicno auto, jedino ne volim sto su im modeli S,M,L,XL,XXL.....
Ovo sto sam boldirao u tvom postu i jeste problem, DS5 je vrh sto Citroen u toj klasi moze ponuditi dok Audi ima jos mnogo jacih, boljih i skuljih modela. Znaci, DS5 kao vrhunac je jednak nekom prosjecnom Audiju A4.
Vrhunski model Citroena je cjenovno blizu prosjecnom Audiju a i performansama i sta je sada tu lose. Ne,polazi se od vrhunskog Audija i on se uzima kao mjerilo a cjenovno je daleko.
- respo
#270 Re: Auto na duge staze
industrijalac fora je u tome sto se citroen ne gura tamo gdje audi pokusava zato i jeste ds5 vrh citroenove ponude
- drndalo
#271 Re: Auto na duge staze
Klixo, sreco, mislio sam ti ne odgovoriti, ne da mi se, ali ti ipak neko mora reci, jer si sam zapoceo raspravu na nivou djeteta u pelenama (Pampers doduse), da Ferrari ugradjuje VW-ove mjenjace, pa posto ja kao iznadprosjecan poznavatelj automobilizma ne nadjoh nikada nesto slicno nigdje, ja te molim ili da se pospes pepelom, i kazes da je to bila stilska figura kojom si nesto htio docarati, ili da nam svima dokazes gdje to Ferrari koristi VW mjenjac, da kada budem imao pare, ne kupim to Talijansko-Njemacko konfekcijsko smece !klixo wrote:@drndalo
Do tada imas 7 godina, i trotinet... I to sa pokvarenim lezajem na prednjem tocku...
-
citroen xm
#272 Re: Auto na duge staze
E ja ću sada biti grub pa neka se ljuti ko koliko hoće, a ako je nekome volja neka me i banuje.
Naime švaboljubci uključujući i Emka tako lako i providno pokazuju svoje pravo lice. Ja ne mogu da shvatim to toliko plitko i idiotsko razmišljanje(čast izuzetcima).
Pričate gospodo o izumima. Ajmo argumente:
Prvi motor koji je ugrađen u automobil koji je napravio dajmler je djelo francuskog inžinjera i konstruktora.
Prvi pogon na prednje točkove je izmislio Citroen.
Prvi evropski dizel motor je Citroenov.
Prvi savremeni sistem ubrizgavanja kod dizel motora je Fiatov.
Prve disk kočnice su Lančijine.
Hidropneumatika u auto industriji prvi put kod Citroena.
Znači ovako: motor(bilo koji), savremene kočnice kočnice, vuča koju upotrebljava 80% proizvođača, vrhunski sistem vješanja..... su djelo Francuza i Talijana. Dakle njemačke auto industrije ne bi ni bilo da nije njih. I sada neki balavac(slobodno ću reći tako) ima obraza da kaže kako Ferari upotrebljava tehnologiju jednog pišljivog VW-a koga ne bi ni bilo da nije italijanskih i francuskih inžinjera i konstruktora. Da li treba trošiti riječi na dizajn i spominjati uopšte tu stavku. Možda udobnost.........
I onda dođe Emko i počne soliti pamet ostalima kako je DS5 sranje jer je nadžidžan unutra. A pritom zaboravlja da tako dobar dizajn unutrašnjosti sa vrhunskim materijalima njegov voljeni audi neće imati ni za 100 godina. Ali Audi je bolji jelde. Aha.
Onda taj isti čovjek spominje zadnju klupu DS5-ice, a ne govori kako je jedan A4 nešto najtjesnije što može da se nađe u svom segmentu.
Zamisli nije mu dovoljno 200 KS iz 2.0 motora u Citroenu, ali je 140 KS iz Audijevog 2.0 motora ili 180 u jačem paketu vrh i na to treba da svrše svi. Citroen koji sa HDI dizelima nema nikakvih problema je čista karina, ali zato Audi kome dizne i još bruku stvari odlaze kao dlanom od dlan je sam Vrh i opet ajmo svi svršavati kada Emko spomene Audi.
Citroen je takođe karina i nije premijum jer nema nikakvih problema sa korozijom, ali Mercedes koji trune posle 7-8 godina je premijum i sam vrh auto industrije na čiji pomen opet treba svi da svršimo.
BMW kome na M5 modelu pukne zadnji most posle pola godine i kome radilice na dizeima pucaju kao ledenice je top auto, premijum premijuma, na koji opet svi svršavamo. Ali jebeni Citroen je karina iako nema tih problema.
Taj isti Emko koji osuđuje premium liniju DS-a jer koristi pola komponenti ostalih proizvoda PSA, vješto sakriva da njegov voljeni "premijum" Audi koristi 90% dijelova kantastog VW-a.
I za sami kraj da se zapitam da li stvarno postoji toliki imbecil koji u svojem pilećem mozgu ne može da shvati činjenicu da je Citroen lađa i kruzer koji nije napravljen da se sa njim trka već uživa u udobnoj vožnji. Kome za to nije dovoljno 200 KS neka ode do prve prodavnice oružja, kupi arikal i počini samoubistvo. Zar postoji toliko iskompleksirana ličnost koja plače kada ga pretekne duplo jeftinije auto. Neka plače,a posle suza neka se i objesi jer nije zaslužio da živi.
Citroenu i uopšte Francuzima da trebaju sportska auta napravili bi ih kao što su i radili: Citroen SM u svoje vrijeme najbrži serijski auto sa prednjom vučom(pomjerio predrasude o sukobu velike snage(preko 150 KS) na prednjoj osovini. Citroen u reliju pravi dar mar već deceniju. Reno zapažen u formuli 1 i ima jedne od najboljih motora za to. megan i Clio RS prave dar mar u svojoj klasi. Pežo takože zapažen sa uličnim trkačima, spomenuću samo legendarni P205 GTI.................
Naime švaboljubci uključujući i Emka tako lako i providno pokazuju svoje pravo lice. Ja ne mogu da shvatim to toliko plitko i idiotsko razmišljanje(čast izuzetcima).
Pričate gospodo o izumima. Ajmo argumente:
Prvi motor koji je ugrađen u automobil koji je napravio dajmler je djelo francuskog inžinjera i konstruktora.
Prvi pogon na prednje točkove je izmislio Citroen.
Prvi evropski dizel motor je Citroenov.
Prvi savremeni sistem ubrizgavanja kod dizel motora je Fiatov.
Prve disk kočnice su Lančijine.
Hidropneumatika u auto industriji prvi put kod Citroena.
Znači ovako: motor(bilo koji), savremene kočnice kočnice, vuča koju upotrebljava 80% proizvođača, vrhunski sistem vješanja..... su djelo Francuza i Talijana. Dakle njemačke auto industrije ne bi ni bilo da nije njih. I sada neki balavac(slobodno ću reći tako) ima obraza da kaže kako Ferari upotrebljava tehnologiju jednog pišljivog VW-a koga ne bi ni bilo da nije italijanskih i francuskih inžinjera i konstruktora. Da li treba trošiti riječi na dizajn i spominjati uopšte tu stavku. Možda udobnost.........
I onda dođe Emko i počne soliti pamet ostalima kako je DS5 sranje jer je nadžidžan unutra. A pritom zaboravlja da tako dobar dizajn unutrašnjosti sa vrhunskim materijalima njegov voljeni audi neće imati ni za 100 godina. Ali Audi je bolji jelde. Aha.
Onda taj isti čovjek spominje zadnju klupu DS5-ice, a ne govori kako je jedan A4 nešto najtjesnije što može da se nađe u svom segmentu.
Zamisli nije mu dovoljno 200 KS iz 2.0 motora u Citroenu, ali je 140 KS iz Audijevog 2.0 motora ili 180 u jačem paketu vrh i na to treba da svrše svi. Citroen koji sa HDI dizelima nema nikakvih problema je čista karina, ali zato Audi kome dizne i još bruku stvari odlaze kao dlanom od dlan je sam Vrh i opet ajmo svi svršavati kada Emko spomene Audi.
Citroen je takođe karina i nije premijum jer nema nikakvih problema sa korozijom, ali Mercedes koji trune posle 7-8 godina je premijum i sam vrh auto industrije na čiji pomen opet treba svi da svršimo.
BMW kome na M5 modelu pukne zadnji most posle pola godine i kome radilice na dizeima pucaju kao ledenice je top auto, premijum premijuma, na koji opet svi svršavamo. Ali jebeni Citroen je karina iako nema tih problema.
Taj isti Emko koji osuđuje premium liniju DS-a jer koristi pola komponenti ostalih proizvoda PSA, vješto sakriva da njegov voljeni "premijum" Audi koristi 90% dijelova kantastog VW-a.
I za sami kraj da se zapitam da li stvarno postoji toliki imbecil koji u svojem pilećem mozgu ne može da shvati činjenicu da je Citroen lađa i kruzer koji nije napravljen da se sa njim trka već uživa u udobnoj vožnji. Kome za to nije dovoljno 200 KS neka ode do prve prodavnice oružja, kupi arikal i počini samoubistvo. Zar postoji toliko iskompleksirana ličnost koja plače kada ga pretekne duplo jeftinije auto. Neka plače,a posle suza neka se i objesi jer nije zaslužio da živi.
Citroenu i uopšte Francuzima da trebaju sportska auta napravili bi ih kao što su i radili: Citroen SM u svoje vrijeme najbrži serijski auto sa prednjom vučom(pomjerio predrasude o sukobu velike snage(preko 150 KS) na prednjoj osovini. Citroen u reliju pravi dar mar već deceniju. Reno zapažen u formuli 1 i ima jedne od najboljih motora za to. megan i Clio RS prave dar mar u svojoj klasi. Pežo takože zapažen sa uličnim trkačima, spomenuću samo legendarni P205 GTI.................
Last edited by citroen xm on 06/08/2012 20:18, edited 1 time in total.
- ElRe
#273 Re: Auto na duge staze
Merc 124, nema dugotrajnijeg automobila
- drndalo
#274 Re: Auto na duge staze
Merc 123, a prije njega Minika jos dugotrajnija...