postoji razilka izmedju hvaljenja i stvarnog stanja stvari. ovo je stvarno stanje stvari. hvaljenje bi bilo kad bi napisao da golf ima mjenjac kakav i30 nece imat ni za 4 generacije. al to je nepotrebno jer taj mjenjac ide tek na svaki 5 prodani golf koliko ja znam.citroen xm wrote:Vidim svi spominjemo kako nećemo pretvoriti temu u temu o golfu pa ga čovjek ishvali u kilometarskom postu.
novi Hyundai i30
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: novi Hyundai i30
-
530i
#27 Re: novi Hyundai i30
Po tvom mišljenju koje se bazira na:emko1234 wrote: ovo je stvarno stanje stvari.
-vozim tuđi audi
-čitam na internetu
-čujem u mesari komentare raznoraznih mušterija...
-
citroen xm
#28 Re: novi Hyundai i30
emko1234 wrote:postoji razilka izmedju hvaljenja i stvarnog stanja stvari. ovo je stvarno stanje stvari. hvaljenje bi bilo kad bi napisao da golf ima mjenjac kakav i30 nece imat ni za 4 generacije. al to je nepotrebno jer taj mjenjac ide tek na svaki 5 prodani golf koliko ja znam.citroen xm wrote:Vidim svi spominjemo kako nećemo pretvoriti temu u temu o golfu pa ga čovjek ishvali u kilometarskom postu.
To je čisto hvaljenje samo što ga ti pokušavaš zamotati u neku pričicu kao mrmot čokoladu. A ovo što si sada napisao kao hvaljenje, nije hvaljenje već lupetanje. Nemoj da počnem ja nabrajati osobine mog favorita među kompaktima pa da vidiš kako je Golf veoma prosječan automobil. Zbog toga vratimo se temi, tj. modelu I30 o kome je usput bezveze pričati dok ga ne probamo.
-
emko1234
#29 Re: novi Hyundai i30
stoji jedan crni 2.0 tdi, u dvoristu skoro svaku vecer.530i wrote:Po tvom mišljenju koje se bazira na:emko1234 wrote: ovo je stvarno stanje stvari.
-vozim tuđi audi
-čitam na internetu
-čujem u mesari komentare raznoraznih mušterija...
a mesari ne cujem komentare, jer nemam vremena, kad god dodjem uvijek sam na redu.
citroen, mozet ti nabrajat 3 godine, sta god taj "tvoj" auto da ima, golf ima bolje.
-
citroen xm
#30 Re: novi Hyundai i30
Previše sanjaš momče.
I kako sada stoji u dvorištu crni 2.0 TDI kada si pričao da je 3.0 TDI najskuplja verzija.

I kako sada stoji u dvorištu crni 2.0 TDI kada si pričao da je 3.0 TDI najskuplja verzija.
-
Gost1515
#31 Re: novi Hyundai i30
Opet bezveze kenjate, prvi je postavljač teme uveo golfa u priču pa se hostapler nadovezao, i onda ide priča kako se od VW-ovaca ne može diskutovati 
-
emko1234
#32 Re: novi Hyundai i30
moj auto je crvene boje kosto sam vec napisao, na zilion tema. a auto koje spominjem je auto mog oca koje sam isto spomenuo bar 5 puta na temama. osim toga kako si povezao moje auto s pricom o golfu i necijoj opaski u vidu pitanja, kako je znam sve to o golfu.citroen xm wrote:Previše sanjaš momče.
I kako sada stoji u dvorištu crni 2.0 TDI kada si pričao da je 3.0 TDI najskuplja verzija.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jel ti imas ADD?
mislim ako imas, red je da nam kazes. da te ne shvatamo ko ozbiljnog sagovornika u smislu da ne grijesmo dusu govoreci neke stvari bolesnom covjeku.
i sad brzo na gugl i guglaj skracenicu pa dodji da nam kazes.
-
citroen xm
#33 Re: novi Hyundai i30
Nemam ADD, a i ne treba mi čika google izvor tvojih informacija.
Šmekeru što nisi odgovorio čovjeku sa: "stoji mi jedan crveni 3.0 TDI svako veče u dvorištu"?
Počeo si hvaliti golfa dok su ga drugi samo spomenuli kao konkurenta. E na to se mora reagovati.
O kako je glupo spustiti se i diskutovati sa tako ograničenim likovima poput tebe. Ali neka sam sam kriv što ne mogu da ćutim na nebuloze koje prosipaš ti i tebi slični.
-
emko1234
#34 Re: novi Hyundai i30
nije mi problem ovo raditi iako je cisto gubljenje vremena. al evo. pricali smo o golfu i onda se 530i nadovezao svojom upadicom u njemu prpeoznatljivom stilu. dakle pitao je kako bi ja mogao nesto znat o golfu i dao mogucnost ponudjenih odogovora u cilju da bi ispao humoristican.citroen xm wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemam ADD, a i ne treba mi čika google izvor tvojih informacija.
Šmekeru što nisi odgovorio čovjeku sa: "stoji mi jedan crveni 3.0 TDI svako veče u dvorištu"?
Počeo si hvaliti golfa dok su ga drugi samo spomenuli kao konkurenta. E na to se mora reagovati.
O kako je glupo spustiti se i diskutovati sa tako ograničenim likovima poput tebe. Ali neka sam sam kriv što ne mogu da ćutim na nebuloze koje prosipaš ti i tebi slični.
i ja sam mu rekao da znam neke stvari jer mi jedan takav svaku vecer stoji ispred kuce, aludirajuci na auto mog starog koji navecer dodje kuci. dakle nema potrebe da u prici o golfu spomenem audija.
usput @530i je humoristican isto kao kad nam je pricao kako kad vozi 200km/h upali duga svjetla, il kad recimo prati gorana po drugim forumima kako bi mu ovdje mogao napisat da ne e21 s malim motorom ne idu dupli farovi.
ugl, imas li ti jos nekih pitanja il se mozemo vratit na temu?
-
Jay Gatsby
#35 Re: novi Hyundai i30
Za bilo kakvo realno poređenje sa zapadnim autima, treba sačekati kakve će i30 motore imati. Na bh stranici nema podataka o novom modelu, a na hr stranici govore samo o 1.4 modelu s 100 KS. Golf VI Rabbit 1.4 je oko 28.000 KM. Ako je i30 1.4 22.500, tu su neki elementi za poređenje. Razlika u cijeni je povelika, ali oprema ovog Golfa je sigurno daleko bolja od ulazne opreme osnovnog modela i30. Naravno, nedostaju relevantni podaci da se poređenje izvede do kraja. Slična priča vrijedi za poređenje sa npr. Meganeom ili Astrom.
Kad predstave i30 s turbodizelskim i turbobenzinskim motorima, slika će biti potpunija.
Kad predstave i30 s turbodizelskim i turbobenzinskim motorima, slika će biti potpunija.
-
citroen xm
#36 Re: novi Hyundai i30
Pošto mi je fakat mrsko odgovarati, a i zbog drugih forumaša rećiću da idemo na temu.
A inače bi mogao svašta nešo napisati.
A inače bi mogao svašta nešo napisati.
-
Melami
#37 Re: novi Hyundai i30
OVO samo izgleda lijepo. Kad ga zalijepi jedan a6 na semaforu od zada nece mu ostati ni jedan dio u haubi na mjestu. Kupite svabu i neka vasa rodbina ne brine hocete li doci sa posla citavi. Francuz, nula bodova, japanac nula bodova, koreanac -1 bod.
- burgundy
#39 Re: novi Hyundai i30
Ti si jedan idiot.Moderatori mozete me banovat.Melami wrote:OVO samo izgleda lijepo. Kad ga zalijepi jedan a6 na semaforu od zada nece mu ostati ni jedan dio u haubi na mjestu Kupite svabu i neka vasa rodbina ne brine hocete li doci sa posla citavi. Francuz, nula bodova, japanac nula bodova, koreanac -1 bod.
- Magarece_godine
#40 Re: novi Hyundai i30
Aaaa opet o Golfovima 
Hyundai i30 je ekstra auto. Posebno me oduševio upravljački sistem. Ko ga bude vozio, nek proba tri moda: comfort, sport i normal, na upravljaču. Razlika je ogroooooooomna...
Hyundai i30 je ekstra auto. Posebno me oduševio upravljački sistem. Ko ga bude vozio, nek proba tri moda: comfort, sport i normal, na upravljaču. Razlika je ogroooooooomna...
- johntra
#41 Re: novi Hyundai i30
nemojte tako, emko voli Hyundai... 
-
emko1234
#42 Re: novi Hyundai i30
ok, za koji ce Q auto koje ima 100ks tri moda upravljackog mehanizma?Magarece_godine wrote:Aaaa opet o Golfovima
sta se to promjeni pa je toliko velika razlika u voznji? da ima tri moda aktivnog ovjesa, razumio bih. al tri moda rada volana
jel dobije jos 100ks kad ukljucis sport?
mislim, smijesna prica. postoji nesto sto se zove progresivni servo koji se pokazao dobar na autima od 50 do 5000000000ks..
i sad hyundai hoce da kaze da je izmislio nesto specijalno sto dosad nije postojalo. smijesan adut, pogotovo na autu koje ima 100ks.
- Magarece_godine
#43 Re: novi Hyundai i30
1. Što će nam električno otvaranje prozora kada fino možemo vrtiti kurbulu ?emko1234 wrote:ok, za koji ce Q auto koje ima 100ks tri moda upravljackog mehanizma?Magarece_godine wrote:Aaaa opet o Golfovima
sta se to promjeni pa je toliko velika razlika u voznji? da ima tri moda aktivnog ovjesa, razumio bih. al tri moda rada volana![]()
![]()
jel dobije jos 100ks kad ukljucis sport?
mislim, smijesna prica. postoji nesto sto se zove progresivni servo koji se pokazao dobar na autima od 50 do 5000000000ks..
i sad hyundai hoce da kaze da je izmislio nesto specijalno sto dosad nije postojalo. smijesan adut, pogotovo na autu koje ima 100ks.
2. Što će mi podešavanje volana po visini i dubini ?
3. Što će mi usb u automobilu, snimim cd i slušam muziku ...
Otprilike ovako zvuči tvoj argument. Druže, govorim iz iskustva. Flexride sistem na i30-ki je fenomenalan... Nemoj biti ograničen, da nešto valja a sve ostalo ne valja .. Svi automobili su danas dobri, manje ili više i sitnice i nijanse ih čine boljim od konkurence, a nekada te sitnice su stvar ukusa ...
-
emko1234
#44 Re: novi Hyundai i30
nisam ogranicen. neke stvari su jednostavno nepotrebne jer nikad ne mozes iskoristit njihov pun potencijal zbog nekih drugih nedostataka, u osvom slucaju snage. flex ride sistem kod auta sa 100ks je isto kao da kupis audio sistem jednog Bang and Olufsena(koji je u stanju da reproducira 20 razlicitij instrumenta, lupam) i onda na njemu slusas jelenu karleusu koja u svojim pjesmama koristi 3 intrumenta. totalno nepotrebno. nemoj se ti sta uvrijedit, nisam mislio nista lose. moja observacija.
-
citroen xm
#45 Re: novi Hyundai i30
MA pusti ba volan kod Hyundaia, to su potpuno nepotrebne stvari. Šta je to u poređenju sa MMI sistemom kod Audija koji je toliko potreban da se bez njega ne može živjeti..
Ocam 
-
emko1234
#46 Re: novi Hyundai i30
hmm. na ovo pitanje bi mogao dati duzi odgovor, al mislim da nije vrijeme ni mjesto.citroen xm wrote:MA pusti ba volan kod Hyundaia, to su potpuno nepotrebne stvari. Šta je to u poređenju sa MMI sistemom kod Audija koji je toliko potreban da se bez njega ne može živjeti..![]()
![]()
![]()
Ocam
"MMI operates a large number of in car entertainment components, car electronics, and other functions.
Satellite navigation, including traffic management.
Radio tuner
CD changer
TV tuner
Telephone and directory
Heating, ventilation, air conditioning, climate control, and seat heating
Car setup (e.g. central locking and convenience function (coming home/leaving home, power sunroof and windows) options, global audio settings, suspension settings.
Driver information (e.g. fuel economy statistics (often encompassed by "trip computer" functions), battery level, tire-pressure monitoring, etc.)
User manual.
eh sad, posto si ti ogranicen. da bi mogao koristit sve ovo, bez ovo sistema, trebala bi ti radna povrsina na koju moze stat zilion dugmadi. posto ne pricamo kamionu. mmi je puno logicnija opcija. nadam se da sam pomogao.
-
citroen xm
#47 Re: novi Hyundai i30
Izvinjavam se što nisam znao da ovu opremu poput navigacije, muzike i ostalih elektronskih dodataka ne nude ostali proizvođači. Samo Audi koji je švabo, a oni su nadaleko poznati po raskošnoj opremi već u početnim paketima.
- Qler
#48 Re: novi Hyundai i30
Ta tri moda volana imaju i na focusima i super su stvar. Vjerujem i da bi emko bio istog misljenja da njgov audi to ima, ali posto nema to te totalno nepotrebno. Vjerovatno kao i fordov grijac prednje sajbe

-
emko1234
#49 Re: novi Hyundai i30
nepotrebna stvar na autu od 100ks, to je poenta.Qler wrote:Ta tri moda volana imaju i na focusima i super su stvar. Vjerujem i da bi emko bio istog misljenja da njgov audi to ima, ali posto nema to te totalno nepotrebno. Vjerovatno kao i fordov grijac prednje sajbe![]()
imam servotronic, i sasvim mi je dovoljan.
@xm cudan je osjecam imat godina koliko ti imas i bit toliko isfrustriran cinjenicom da ipak NISI najpametniji, da nisi najinformiranji, da se ne razumijes u sve najbolje i da si sam svjestan da stavovi koje branis nisu ispravni.
frustracije su cudo prijatelju moj, mislim da bi ti za opustanje pomoglo i zensko drustvo. posto cisto sumnjam da iko normalan moze trpit toliko negativne energije u tvojoj blizini, posluzi se oglasima i plati za malo "ljubavi" pa se vrati da razgovaramo. a ni psiholog ti ne bi bio na odmet.
- Magarece_godine
#50 Re: novi Hyundai i30
I četvera vrata su nepotrebna, svi putnici mogu ulaziti na jedna