BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#26 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
sretno svima, i dabogda dovukli kakvo zvucno ime u bosnu...amin!!!
-
El_comadante
#27 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
nije mi jasno kako Borac ima bolji koeficijent od Širokog kad je Široki bar 7 godina za redom u europi a Borac 3. a Željo nemože ići u Izrael jer njihov prvak je bio neka ljeva ekipa tako da su u istom šeširu sa Željom. a Željo ima neke šanse sa zadnjim sa spiska a ako dobije ove prve odozgo npr. Partizan, Dinamo i Basel odmah ispadaju. a narano da prolazak jednog kruga, pogotove Željo jer je LP u pitanju, popravlja se koeficijent za slijedeču sezonu. ali eto ovu sada da ispratimo i da vidimo ko če najdalje dogurati.
- klaun
#28 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
realno od nasih klubova se nemoze ocekivat neki veci uspjeh(ulazk u grupne faze)realno mogu proci jedno,dva pretkola i tu je kraj evropske avanature 
- JThomas
#29 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
kad bi željo prošao dva pretkola, to bi značilo ulazak u grupu lige evrope, al' nejse...jesi li se registrovao samo da to napišeš?
-
El_comadante
#30 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
baš me zanima u drugom kolu ako izvuku Borac - Vojvodina ili Borac - Crvena Zvijezda ko če u Banja Luci imati više navijača. pogotovo ako to bude CZ .
- JThomas
#31 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
sa vojvodinom su kao u nekakvom bratstvu. a za crvenu zvezdu mene ne zanima, ja znam 
- veljaca
#32 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Sada je i ovo definitivno ...Plavih_11 wrote:Liga Prvaka
FK Željezničar
Evropska Liga
NK Široki Brijeg
FK Borac
FK Sarajevo
Mozda je jos rano ali neka teme, da imamo sve na jednom mjestu.
Cestitke komsijama na licenci ....
-
SveCeBitiUredu
#33 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
-
salle_eh1986
#34 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ne ide to baš takoSveCeBitiUredu wrote:U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
kad se odrede nosicoi za prvo kolo idu i nosioci za naredno
i da ispadnu ovi što ti nabroja, ekipe koje njih izbace zauzimaju njihovo mjesto kao nosioc u narednoj rundi takmilčenja
-
SveCeBitiUredu
#35 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Imas pravosalle_eh1986 wrote:ne ide to baš takoSveCeBitiUredu wrote:U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
i da ispadnu ovi što ti nabroja, ekipe koje njih izbace zauzimaju njihovo mjesto kao nosioc u narednoj rundi takmilčenja
Znaci... "mrka kapa"
- Impavidus
#36 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da se tuspasim na temi da je lakše pratit...
Dobi se hairli i ta licenca danas, sad mjesec dana sklonit misli od ovog, pa onda opet 25-og čekati žrijeb, valjda bude sreće za 2. pretkolo (boba falila da budemo nosioci
) da se izbjegne onih par giganata za nas (ista situacija kod komšija za LP). 
Dobi se hairli i ta licenca danas, sad mjesec dana sklonit misli od ovog, pa onda opet 25-og čekati žrijeb, valjda bude sreće za 2. pretkolo (boba falila da budemo nosioci
-
El_comadante
#37 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
e vidis i ja sam ovo zaboravio znaci ipak smo nenositelji u drugom. steta nadati se nekom laksem protivnikusalle_eh1986 wrote:ne ide to baš takoSveCeBitiUredu wrote:U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
-
salle_eh1986
#38 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe 
-
am2804
#39 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Prošle godine, ama baš nismo imali sreće, ovaj put uz sreću i prikupljeno "gorko" iskustvo iz prethodnih godina, prolaskom u iduće kolo, zagarantovano još 4 tekme, tj dvije ekipe odnosno dvije šanse za ludilo.salle_eh1986 wrote:Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe
Svi smo svjesni šta znači ovaj žrijeb odnosno mogući prolazak......možda 2012 godina za pamćenje/anale, iako se i sada može smatrati takvom. Šta bi drugi dali da su na našem mjestu
- ultima_palabra
#40 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenjeam2804 wrote:Prošle godine, ama baš nismo imali sreće, ovaj put uz sreću i prikupljeno "gorko" iskustvo iz prethodnih godina, prolaskom u iduće kolo, zagarantovano još 4 tekme, tj dvije ekipe odnosno dvije šanse za ludilo.salle_eh1986 wrote:Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe
Svi smo svjesni šta znači ovaj žrijeb odnosno mogući prolazak......možda 2012 godina za pamćenje/anale, iako se i sada može smatrati takvom. Šta bi drugi dali da su na našem mjestu
-
am2804
#41 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
AMINultima_palabra wrote:Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenjeam2804 wrote:Prošle godine, ama baš nismo imali sreće, ovaj put uz sreću i prikupljeno "gorko" iskustvo iz prethodnih godina, prolaskom u iduće kolo, zagarantovano još 4 tekme, tj dvije ekipe odnosno dvije šanse za ludilo.salle_eh1986 wrote:Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe
- KPNCTNJAH
#42 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ultima_palabra wrote:
Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenje
Amin
- Mračajski proto
#43 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Bošnjo uvijek prepun optimizma. Ja ću biti skroman i reći da će svi naši klubovi dogurati do polufinala takmičenja u kojima nastupaju, eto, ne tražim previše. A i mislim da smo stvarno odgovarajući protivnici (ako ne i jači od svih ostalih ekipa) u tim navedenim takmičenjima. Ipak smo među prvih 50 liga u Evropi, tako da.. Očekujem da naši klubovi daleko doguraju, kao i svake godine. 
-
salle_eh1986
#44 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
tvoj sigurno nećeSarajevo_Grad wrote:Bošnjo uvijek prepun optimizma. Ja ću biti skroman i reći da će svi naši klubovi dogurati do polufinala takmičenja u kojima nastupaju, eto, ne tražim previše. A i mislim da smo stvarno odgovarajući protivnici (ako ne i jači od svih ostalih ekipa) u tim navedenim takmičenjima. Ipak smo među prvih 50 liga u Evropi, tako da.. Očekujem da naši klubovi daleko doguraju, kao i svake godine.
nebi me iznenadilo da vas neka ekipa iz malte otrese
- Mračajski proto
#45 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ne bi-dvije riječi. A Malta, pošto je to država, ide velikim slovom.
-
salle_eh1986
#46 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ti profesore ko da si učenik a ne profesor bgmSarajevo_Grad wrote:Ne bi-dvije riječi. A Malta, pošto je to država, ide velikim slovom.
bitno je da se skonta poenta drug
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#47 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Jebo vidovitu Dzemilu i saradnike kakvi smo...mi cemo proci vi necete, nasi su jaci, europske sezone bla bla a znamo nasu realnost 
- ultima_palabra
#48 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ako ima štagod smiješno, reci pa da se i ja nasmijem...KPNCTNJAH wrote:ultima_palabra wrote:
Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenje
Amin
- perfect_guy
#49 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Bazel - zbog atraktivnosti protivnika da, zbog svega ostalog ne
Dinamo i Partizan - izbjeći zbog političkih, a ne sportskih razloga
svi ostali - igrati, pa šta bude. Za ovaj Ludogorets sam iskreno prvi put i čuo (pročitao) kad sam vidio da je zadnje kolo direktan duel za prvaka tako da tačno čovjek ne zna šta da očekuje ako njih ćelo našteli. Zestafoni upada u nosioce, a je li ovih 4,400 koliko ima Izrael dovoljno ovima da upadnu u nosioce?
Sarajevo i Borac u prvom pretkolu nadam se mogu izvući poneki bod za koeficijent. A u drugom pretkolu upada Anži, i peti kod holanđana i ukrajinaca iz ovih top liga. Naravno zavisiće i od onih grupa kad rasporede, ali svakako da je i tu bolje dobiti nekoga s kim se ova naša trojka može nositi.
Dinamo i Partizan - izbjeći zbog političkih, a ne sportskih razloga
svi ostali - igrati, pa šta bude. Za ovaj Ludogorets sam iskreno prvi put i čuo (pročitao) kad sam vidio da je zadnje kolo direktan duel za prvaka tako da tačno čovjek ne zna šta da očekuje ako njih ćelo našteli. Zestafoni upada u nosioce, a je li ovih 4,400 koliko ima Izrael dovoljno ovima da upadnu u nosioce?
Sarajevo i Borac u prvom pretkolu nadam se mogu izvući poneki bod za koeficijent. A u drugom pretkolu upada Anži, i peti kod holanđana i ukrajinaca iz ovih top liga. Naravno zavisiće i od onih grupa kad rasporede, ali svakako da je i tu bolje dobiti nekoga s kim se ova naša trojka može nositi.
- ultima_palabra
#50 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ludogorets nije nosilac, ne može Željo sa njima igrati. To je dobro jer je Zestafoni sad ušao u nosioce, ali teško da će oni biti u istoj regionalnoj grupi sa Željom.