BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sumirprimus

#26 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by sumirprimus »

sretno svima, i dabogda dovukli kakvo zvucno ime u bosnu...amin!!!
El_comadante

#27 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

nije mi jasno kako Borac ima bolji koeficijent od Širokog kad je Široki bar 7 godina za redom u europi a Borac 3. a Željo nemože ići u Izrael jer njihov prvak je bio neka ljeva ekipa tako da su u istom šeširu sa Željom. a Željo ima neke šanse sa zadnjim sa spiska a ako dobije ove prve odozgo npr. Partizan, Dinamo i Basel odmah ispadaju. a narano da prolazak jednog kruga, pogotove Željo jer je LP u pitanju, popravlja se koeficijent za slijedeču sezonu. ali eto ovu sada da ispratimo i da vidimo ko če najdalje dogurati.
klaun

#28 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by klaun »

realno od nasih klubova se nemoze ocekivat neki veci uspjeh(ulazk u grupne faze)realno mogu proci jedno,dva pretkola i tu je kraj evropske avanature :cry:
JThomas

#29 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

kad bi željo prošao dva pretkola, to bi značilo ulazak u grupu lige evrope, al' nejse...jesi li se registrovao samo da to napišeš?
El_comadante

#30 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

baš me zanima u drugom kolu ako izvuku Borac - Vojvodina ili Borac - Crvena Zvijezda ko če u Banja Luci imati više navijača. pogotovo ako to bude CZ .
JThomas

#31 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

sa vojvodinom su kao u nekakvom bratstvu. a za crvenu zvezdu mene ne zanima, ja znam :D
veljaca

#32 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:Liga Prvaka
FK Željezničar

Evropska Liga
NK Široki Brijeg
FK Borac
FK Sarajevo

Mozda je jos rano ali neka teme, da imamo sve na jednom mjestu.
Sada je i ovo definitivno ...

Cestitke komsijama na licenci ....
SveCeBitiUredu

#33 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by SveCeBitiUredu »

U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
salle_eh1986

#34 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

SveCeBitiUredu wrote:U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
ne ide to baš tako
kad se odrede nosicoi za prvo kolo idu i nosioci za naredno
i da ispadnu ovi što ti nabroja, ekipe koje njih izbace zauzimaju njihovo mjesto kao nosioc u narednoj rundi takmilčenja
SveCeBitiUredu

#35 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by SveCeBitiUredu »

salle_eh1986 wrote:
SveCeBitiUredu wrote:U slučaju da Sarajevo preskoči prvo pretkolo (u što i ne sumnjam previše), a u istom pretkolu ispadnu barem dvije od ovih sedam ekipa: Twente, Lech, Rosenborg, FK Aktobe, St. Patrick's, Stabæk, Gomel (u što ipak poprilično sumnjam) i u drugom pretkolu bi bili nositelji i imali šanse da se preskoči i drugo pretkolo, sve preko toga će biti veliki uspjeh.
ne ide to baš tako
i da ispadnu ovi što ti nabroja, ekipe koje njih izbace zauzimaju njihovo mjesto kao nosioc u narednoj rundi takmilčenja
Imas pravo :thumbup:

Znaci... "mrka kapa" :mrgreen:
Impavidus

#36 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Impavidus »

Da se tuspasim na temi da je lakše pratit... :D
Dobi se hairli i ta licenca danas, sad mjesec dana sklonit misli od ovog, pa onda opet 25-og čekati žrijeb, valjda bude sreće za 2. pretkolo (boba falila da budemo nosioci :roll: ) da se izbjegne onih par giganata za nas (ista situacija kod komšija za LP). :)
El_comadante

#37 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

salle_eh1986 wrote:
ne ide to baš tako
e vidis i ja sam ovo zaboravio znaci ipak smo nenositelji u drugom. steta nadati se nekom laksem protivniku
salle_eh1986

#38 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe :D
am2804

#39 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by am2804 »

salle_eh1986 wrote:Helsinborg ili Zilina...pa da igramo grupe lige europe :D
Prošle godine, ama baš nismo imali sreće, ovaj put uz sreću i prikupljeno "gorko" iskustvo iz prethodnih godina, prolaskom u iduće kolo, zagarantovano još 4 tekme, tj dvije ekipe odnosno dvije šanse za ludilo.
Svi smo svjesni šta znači ovaj žrijeb odnosno mogući prolazak......možda 2012 godina za pamćenje/anale, iako se i sada može smatrati takvom. Šta bi drugi dali da su na našem mjestu :D
ultima_palabra

#40 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

am2804 wrote:
Prošle godine, ama baš nismo imali sreće, ovaj put uz sreću i prikupljeno "gorko" iskustvo iz prethodnih godina, prolaskom u iduće kolo, zagarantovano još 4 tekme, tj dvije ekipe odnosno dvije šanse za ludilo.
Svi smo svjesni šta znači ovaj žrijeb odnosno mogući prolazak......možda 2012 godina za pamćenje/anale, iako se i sada može smatrati takvom. Šta bi drugi dali da su na našem mjestu :D
Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenje ;-)
am2804

#41 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by am2804 »

ultima_palabra wrote:
am2804 wrote:
Po nekom mom sudu, sad smo dostigli nivo dominacije u domaćem prvenstvu koji smo imali prije Newcastlea. Eh još samo da nas posluži žrijeb kao te sezone i mogli bismo imati evropsku sezonu za pamćenje ;-)
AMIN
KPNCTNJAH

#42 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

ultima_palabra wrote:

Amin :mrgreen:
Mračajski proto

#43 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Mračajski proto »

Bošnjo uvijek prepun optimizma. Ja ću biti skroman i reći da će svi naši klubovi dogurati do polufinala takmičenja u kojima nastupaju, eto, ne tražim previše. A i mislim da smo stvarno odgovarajući protivnici (ako ne i jači od svih ostalih ekipa) u tim navedenim takmičenjima. Ipak smo među prvih 50 liga u Evropi, tako da.. Očekujem da naši klubovi daleko doguraju, kao i svake godine. :-)
salle_eh1986

#44 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

Sarajevo_Grad wrote:Bošnjo uvijek prepun optimizma. Ja ću biti skroman i reći da će svi naši klubovi dogurati do polufinala takmičenja u kojima nastupaju, eto, ne tražim previše. A i mislim da smo stvarno odgovarajući protivnici (ako ne i jači od svih ostalih ekipa) u tim navedenim takmičenjima. Ipak smo među prvih 50 liga u Evropi, tako da.. Očekujem da naši klubovi daleko doguraju, kao i svake godine. :-)
tvoj sigurno neće
nebi me iznenadilo da vas neka ekipa iz malte otrese ;)
Mračajski proto

#45 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Mračajski proto »

Ne bi-dvije riječi. A Malta, pošto je to država, ide velikim slovom.
salle_eh1986

#46 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by salle_eh1986 »

Sarajevo_Grad wrote:Ne bi-dvije riječi. A Malta, pošto je to država, ide velikim slovom.
ti profesore ko da si učenik a ne profesor bgm
bitno je da se skonta poenta drug ;)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#47 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by bordo gandalf »

Jebo vidovitu Dzemilu i saradnike kakvi smo...mi cemo proci vi necete, nasi su jaci, europske sezone bla bla a znamo nasu realnost :roll:
ultima_palabra

#48 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:
ultima_palabra wrote:

Amin :mrgreen:
Ako ima štagod smiješno, reci pa da se i ja nasmijem...
perfect_guy

#49 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by perfect_guy »

Bazel - zbog atraktivnosti protivnika da, zbog svega ostalog ne
Dinamo i Partizan - izbjeći zbog političkih, a ne sportskih razloga
svi ostali - igrati, pa šta bude. Za ovaj Ludogorets sam iskreno prvi put i čuo (pročitao) kad sam vidio da je zadnje kolo direktan duel za prvaka tako da tačno čovjek ne zna šta da očekuje ako njih ćelo našteli. Zestafoni upada u nosioce, a je li ovih 4,400 koliko ima Izrael dovoljno ovima da upadnu u nosioce?

Sarajevo i Borac u prvom pretkolu nadam se mogu izvući poneki bod za koeficijent. A u drugom pretkolu upada Anži, i peti kod holanđana i ukrajinaca iz ovih top liga. Naravno zavisiće i od onih grupa kad rasporede, ali svakako da je i tu bolje dobiti nekoga s kim se ova naša trojka može nositi.
ultima_palabra

#50 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

Ludogorets nije nosilac, ne može Željo sa njima igrati. To je dobro jer je Zestafoni sad ušao u nosioce, ali teško da će oni biti u istoj regionalnoj grupi sa Željom.
Locked