Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Fuzzy Dunlop

#26 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Fuzzy Dunlop »

Prvo, 24godine? Zavrsila fax i zaposlila se? Ta nije izlazila iz sobe. A kamo li da je skretala sa rute soba-fax :D

Drugo, ima li gdje slika :D Haj sto sam ratna generacija i sto smo ispusili milion fora (pored djetinjstva), al' mlade profesorice.. :x

I trece, mirise na supljak.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Truba »

možda je završila po hrvatskom planu i programu pa ne zna gdje je pozorište :lol: :lol: :lol: :lol:
starimost

#28 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by starimost »

@Black swan :thumbup:

možda zna samo za kazalište, a ne i za pozoriste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Truba »

možda u tom trenutku se spetljala i nije znala...
u svakom slučaju sam na strani profe...

ponavljam... dosta magistara ne zna locirati doboj na mapi... a ni ukrajinu
djeca ne znaju strane svijeta...

samo odite na forume gdje surfaju djeca pa ćete vidjeti dijaloge
slušajte ih u tramvaju i na stanici... alami, djece mi, čitanje lektire u tramvaju na str 45 od 300-400 str.
snaga_znanja

#30 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by snaga_znanja »

Kako neko moze ovu vijest popusiti. Pa ja iz Zenice bi mogao zmireci doci u pozoriste u Sarajevu, a da nece ona...
_KuRbLa_

#31 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by _KuRbLa_ »

I da ne zna gdje je pozorište to ništa ne govori o njenim sposobnostima kao profesorici bosanskog jezika. Njen posao je da djecu uči pravopisu i gramatici. Treba uzeti u obzir da ima tek 24 godine i da je nova u poslu. Ako pravi neke greške, ko ih to nije pravio kao početnik?
Svi znaju pričati kako niko ne zapošljava mlade a kad se zaposli neko bez iskustva i bude nekih sitnih normalnih grešaka onda je druga priča.
80% djece je danas bezobrazno i nepismeno a to sve nose iz svoje kuće i sa ulice i profesori tu ne mogu baš puno uraditi kada djeca imaju podršku svojih roditelja. Slika će najbolje objasniti...

Image
Pasiflora

#32 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Pasiflora »

Ma naravno da je vijest totalna glupost. Pa nije Sarajevo NY da ima, ne znam ni sama, koliko pozorista...
BJB

#33 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by BJB »

Nemoguce je ne znati gdje je NP.
Nisam iz Sarajeva, pa opet znam.
Ima gorih stvari koje danasnji profesori/ice ne znaju, a djecu danasnju ne smijem ni poceti komentarisati.
novi.dan.nova.nafaka

#34 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by novi.dan.nova.nafaka »

_KuRbLa_ wrote:I da ne zna gdje je pozorište to ništa ne govori o njenim sposobnostima kao profesorici bosanskog jezika. Njen posao je da djecu uči pravopisu i gramatici. Treba uzeti u obzir da ima tek 24 godine i da je nova u poslu. Ako pravi neke greške, ko ih to nije pravio kao početnik?
Svi znaju pričati kako niko ne zapošljava mlade a kad se zaposli neko bez iskustva i bude nekih sitnih normalnih grešaka onda je druga priča.
80% djece je danas bezobrazno i nepismeno a to sve nose iz svoje kuće i sa ulice i profesori tu ne mogu baš puno uraditi kada djeca imaju podršku svojih roditelja. Slika će najbolje objasniti...
Gledaj, ja sam bio na profesionalnim kursevima koji koštaju cca 800€ po polazniku (dakle, nisu neki žutokljunci od profesora u pitanju, već ljudi koji imaju stručne certifikate jedne od najvećih kompanija na svijetu danas), vezana za IT područje, recimo baze podataka. I koliko hoćeš puta se dogodilo da pitamo predavača nešto malo udaljenije od tog područja, i čovjek hladno odgovori - NE ZNAM. Veli, nisam stručnjak za to polje, pitajte mog kolegu, ili ako hoćete, ja ću vam to provjeriti pa odgovoriti sutra.
Kod nas je svak stručnjak za sve. Dobro, ako je vijest tačna, profesorica se mogla raspitati gdje to vodi djecu večeras, ali ja debelo sumnjam u to da je toliko glupa da organizuje posjetu nečemu a ne zna gdje se to nalazi...
convict

#35 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by convict »

Ovo bi se moralo izvesti na čistac.

Ako je istina, dotičnoj profesorici dati otkaz i po mogućnosti oduzeti sve akadamske titule.

Ako nije istina, portal koji je objavio vijest duguje joj najmanje javno izvinjenje.
Partizzanka

#36 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Partizzanka »

Ima 24 godine i MAGISTRICA JE!?!?!?!?!

ako predaje knjizevnost i neki jezik - da zavrsi fax i MAGISTRIRA (u 24toj godini) i da nije nikada otisla u pozoriste ---
ovo ili je zestoka zaj... ili jos zesca sramota!
Partizzanka

#37 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Partizzanka »

btw ako odete na stranicu trece gimnazije - nema niko sa inicijalima NL ko predaje bos. jezik
uncas

#38 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by uncas »

Mislim da je ovo šuplja. Profesoricu sa ovim inicijalima ne vidim na stranici škole .
sgunited

#39 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by sgunited »

odmah otkaz dobila :-D
glockov kolac

#40 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by glockov kolac »

convict wrote:Ovo bi se moralo izvesti na čistac.

Ako je istina, dotičnoj profesorici dati otkaz i po mogućnosti oduzeti sve akadamske titule.

Ako nije istina, portal koji je objavio vijest duguje joj najmanje javno izvinjenje.
Ako je istina, samo nam objasni kako bi ti obrazložio otkaz zbog ovakve stvari?

Ako nije istina, treba ih tužiti i fino natjerati vrlog novinara koji je nasjeo na ovu priču, a da nije kontaktirao profesoricu, da pojede šta je posrao...

Pravda za Profesoricu!
threshold

#41 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by threshold »

Istina za covjeka!!

Ma de*po je zesce sranje od portala.
convict

#42 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by convict »

Sarajmen wrote:
convict wrote:Ovo bi se moralo izvesti na čistac.

Subjektivno motivirana tema bolan...
Ma kad se realno sagleda, nemoguće je da ovo nije čista izmišljotina s ciljem da se privuče koji click više na dotični portal. Patetično.
thea

#43 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by thea »

ja bi prije rekla da je ta mlada prfesorica se sprdala na racun danasnje oladine koja radije ide u kino no u pozoriste.

a cisto sumnjam da nije znala gdje se nalazi. al hajd'
leo_

#44 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by leo_ »

joj u ovom Sarajevu se samo presipa iz supljeg u prazno. Idite ljudi nesto raditi. Zbog vas ublehasa ni novinarima vishe nije u interesu da vijesti na nesto lice, vec samo da svaki put kad se refresha stranica ima nesto novo za procitati.
Cuj molim te, profesorica bosanskog jezika ne zna gdje je pozoriste i to nas dovodi do zakljucka da je ona potplatila komisiju, da je isCerala staru profesoricu, koja je znala i gdje je pozoriste u Zagrebu, pa cak i do skandalozne cinjenice da ima svoje vlastite kriterije ocjenjivanja. heeeej, svoje vlastite kriterije ima, a ovi ostali skupa odlucuju za oblim stolom. E mores mislit', pas him materu, oni iz SDA su to njoj nastelili, vid'la moja komsinica kroz prozor kad je Bakir nju u ratu dovlaciJo kuci u novom golfu dvojki, al' oni nisu nju vid'li, krila se iza zavjese. A garant ni onaj engleski ne zna bleknut.
hej, a sve to u prestiznoj gimnaz'ji u Saraj'vu. jes' Alla-a mi, u mene buraz nekad iso masinsku pa konto prec u njih, pa kaze nece.
fatamorgana

#45 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by fatamorgana »

Danas su druga vremena, da je pozorište npr. privatno a ne narodno možda bi prof. znala a ovako ...., logično, zar ne?
Mjesanac

#46 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Mjesanac »

Ovo je cista glupost, necija osveta za losu ocjenu. Mislim ko moze biti toliko glup da povjeruje da osoba koja zivi u Sarajevu ne zna gdje je Narodno pozoriste, i to jos profesorica bosanskog :-?
hamalalija

#47 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by hamalalija »

Partizzanka wrote:Ima 24 godine i MAGISTRICA JE!?!?!?!?!ako predaje knjizevnost i neki jezik - da zavrsi fax i MAGISTRIRA (u 24toj godini) i da nije nikada otisla u pozoriste ---
ovo ili je zestoka zaj... ili jos zesca sramota!

Sto da ne, sa 19 upise studije 3 godine dodiplomskog 2 postdiplomskog, naravno ako nije odnavljala godinu.

Mene kopka neka druga stvar kako tako friska sa faxa odma da dobije posao, zar je ona imala najbolje kvaifikacije, ako uzmemo da se mora odraditi godina pripravnickog pa strucni ispiti itd itd.
Kako sa 24 godine friska iz skole odma dobje posao i to u 3 gimnaziji, moj koega morao u Zavidovice da odradi pripravnicki i sada radi u 3 skole da bi ispunio fond sati, ne znam kako to vec ide, a ima 40 godina i evo vec 2 godine staza :D.
Vise mene to zanima nego to sto ona kao ne zna gdje je pozoriste.
fatamorgana

#48 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by fatamorgana »

Ma znala je ona gdje je pozorište nego se napravila blesava jer je posumnjala da možda đaci ne znaju, :lol:
Sunrise00

#49 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Sunrise00 »

jedna tamo wrote:sramota je ako se to desilo, al samo da Vam stavim na znanje da su djeca danas blago rečeno katastrofa, ponašaju se opušteno, niko ko oni, pametuju, komentarišu , filozofiraju a nemaju pojma sa životom tj. znaju sve mahalske priče od svojih roditelja a znanje im je na nivou nule ČAST IZUZECIMA!
Moja generacija nije smjela pogledati profesora u oči a ova danas djeca bukvalno u lice kažu sve i svašta i koliko god neki profesor napravio gaf , ne može nikako bit kao današnja djeca koja prvo nemaju kućnog odgoja ni kulture i baš me zanima koliko je djece znalo gdje je narodno pozorište i kakva je struktura sarajlija u toj trećoj gimnaziji...
prema tome odron nad odronima je ovo sve..... i nikad ama baš nikad Sarajevo neće biti kao prije rata sa intelektualcima i ljudima koji nešto znače....
jest prije nije bilo nekulturne djece, prije su svi bili uzorni ucenici :-) dajte ba, neodgojene djece je bilo i bit ce...pretjerujete :roll:

razlog sto doticne nema na stranici je vjerovatno jer je tek ove godine pocela raditi koliko ja znam :wink:
Troll_Happens

#50 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Troll_Happens »

kakvi roditelji takva i djeca nepismena i neodgojena. Njihov nacin govora i izrazavanja dovoljno govori ni jedna skola im tu ne moze puno pomoci jer kao takvi nisu ni zasluzili da maknu dalje od ferhadije.. :x
Locked