Drugo, ima li gdje slika
I trece, mirise na supljak.

Gledaj, ja sam bio na profesionalnim kursevima koji koštaju cca 800€ po polazniku (dakle, nisu neki žutokljunci od profesora u pitanju, već ljudi koji imaju stručne certifikate jedne od najvećih kompanija na svijetu danas), vezana za IT područje, recimo baze podataka. I koliko hoćeš puta se dogodilo da pitamo predavača nešto malo udaljenije od tog područja, i čovjek hladno odgovori - NE ZNAM. Veli, nisam stručnjak za to polje, pitajte mog kolegu, ili ako hoćete, ja ću vam to provjeriti pa odgovoriti sutra._KuRbLa_ wrote:I da ne zna gdje je pozorište to ništa ne govori o njenim sposobnostima kao profesorici bosanskog jezika. Njen posao je da djecu uči pravopisu i gramatici. Treba uzeti u obzir da ima tek 24 godine i da je nova u poslu. Ako pravi neke greške, ko ih to nije pravio kao početnik?
Svi znaju pričati kako niko ne zapošljava mlade a kad se zaposli neko bez iskustva i bude nekih sitnih normalnih grešaka onda je druga priča.
80% djece je danas bezobrazno i nepismeno a to sve nose iz svoje kuće i sa ulice i profesori tu ne mogu baš puno uraditi kada djeca imaju podršku svojih roditelja. Slika će najbolje objasniti...
Ako je istina, samo nam objasni kako bi ti obrazložio otkaz zbog ovakve stvari?convict wrote:Ovo bi se moralo izvesti na čistac.
Ako je istina, dotičnoj profesorici dati otkaz i po mogućnosti oduzeti sve akadamske titule.
Ako nije istina, portal koji je objavio vijest duguje joj najmanje javno izvinjenje.
Ma kad se realno sagleda, nemoguće je da ovo nije čista izmišljotina s ciljem da se privuče koji click više na dotični portal. Patetično.Sarajmen wrote:Subjektivno motivirana tema bolan...convict wrote:Ovo bi se moralo izvesti na čistac.
Ako je istina, dotičnoj profesorici dati otkaz i po mogućnosti oduzeti sve akadamske titule.
Ako nije istina, portal koji je objavio vijest duguje joj najmanje javno izvinjenje.
Partizzanka wrote:Ima 24 godine i MAGISTRICA JE!?!?!?!?!ako predaje knjizevnost i neki jezik - da zavrsi fax i MAGISTRIRA (u 24toj godini) i da nije nikada otisla u pozoriste ---
ovo ili je zestoka zaj... ili jos zesca sramota!
jest prije nije bilo nekulturne djece, prije su svi bili uzorni ucenicijedna tamo wrote:sramota je ako se to desilo, al samo da Vam stavim na znanje da su djeca danas blago rečeno katastrofa, ponašaju se opušteno, niko ko oni, pametuju, komentarišu , filozofiraju a nemaju pojma sa životom tj. znaju sve mahalske priče od svojih roditelja a znanje im je na nivou nule ČAST IZUZECIMA!
Moja generacija nije smjela pogledati profesora u oči a ova danas djeca bukvalno u lice kažu sve i svašta i koliko god neki profesor napravio gaf , ne može nikako bit kao današnja djeca koja prvo nemaju kućnog odgoja ni kulture i baš me zanima koliko je djece znalo gdje je narodno pozorište i kakva je struktura sarajlija u toj trećoj gimnaziji...
prema tome odron nad odronima je ovo sve..... i nikad ama baš nikad Sarajevo neće biti kao prije rata sa intelektualcima i ljudima koji nešto znače....