Ja spadam u reakciju u pogledu te revolucije (svaka revolucija ima svoje reakcione elemente - tako se ja borim protiv tog vašeg slatkog keksaradostan dan wrote:Pa dobro, u pravu si...ne znam za tebe, ali ja s pravom mogu reći, Vudstok, pa ja...nellington wrote:
Seksualna. Donekle.
Ima li nam spasa?
- nellington
#26 Re: Ima li nam spasa?
-
radostan dan
#27 Re: Ima li nam spasa?
Ko misli da je ovo kraj, on stvarno ne zna šta je dno.
- Henry Chinaski
#28 Re: Ima li nam spasa?
Ovo naše nije dno. Više je kao, ...hm, ... duboko grlo! 
-
Murisno1
#29 Re: Ima li nam spasa?
Nema spasa, barem još narednih 10 godina. I nije samo do seronja na vrhu. Prepogani smo za bilo kakav prosperitet. E sad, uvijek se desi nešto neočekivano što odjednom odvede stvari u drugi pravac, nekad u bolji nekad u još gori.
U svakom slučaju, totalno smo razjebani. Plaćaćemo dugo ovo što nam se dešava ...
U svakom slučaju, totalno smo razjebani. Plaćaćemo dugo ovo što nam se dešava ...
-
Bodkin
#30 Re: Ima li nam spasa?
nema spasa. politicari dolaze iz naroda i samo su odraz tog istog naroda, a kako je narod stoka..u do the math 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#31 Re: Ima li nam spasa?
šHo bi reko rahmetli-pokojni Džemo "Crno nam se piše, propasti nećemo"
- Banksy
#32 Re: Ima li nam spasa?
Da ne širimo o bradonjiradostan dan wrote:...reče najveći satrap srpskog naroda.Banksy wrote:Spasa nam nema, propasti nećemo ...
-
radostan dan
#33 Re: Ima li nam spasa?
Tačno tako. Nema potrebe niti je poželjna bilo kakva revolucija, jer revolucija em što je skupa, em na kraju pojede svoju djecu. Postoje drugi metodi, ali...Murisno1 wrote:Nema spasa, barem još narednih 10 godina. I nije samo do seronja na vrhu. Prepogani smo za bilo kakav prosperitet. E sad, uvijek se desi nešto neočekivano što odjednom odvede stvari u drugi pravac, nekad u bolji nekad u još gori.
Niko od nas neće da se suprotstavlja režimu. Svi smo mi u biti konformisti, neko manji, neko veći. Svi mi smo sitne šićardžije, mali miševi koje je napravilo ovo društvo i ovakva država (nemojte se sekirati, ovako je i u okruženju).
Nismo? Hajde da vidimo...
Koliko slučajeva mobinga poznajete u vašoj firmi?
Za koliko namještenih tendera u vašem preduzeću znate?
Koliko ljudi poznajete koji su platili svoje radno mjesto u vašoj organizaciji?
Za koliko plaćenih diploma i potplaćenih profesora znate?
Koji je -cjenovnik- medicinskih usluga, osim redovnog?
Šta se poduzeli?
Napisali žalbu?
Javno protestvovali?
Tražili sastanak sindikata?
Prijavili antikorupcionom timu, anonimno?
...tako da nam na kraju ostaje forum (brdo u bajci) gdje otvorimo stranicu (iskopamo rupu) i napišemo (u rupu kažemo tiho) - U cara Trojana kozije uši.
The end. Đes bio, niđe, štas radio, ništa.
Last edited by radostan dan on 21/03/2012 12:35, edited 1 time in total.
- bh.tornjak
#34 Re: Ima li nam spasa?
Halcyon wrote:Nema. Da bi nam bilo spasa prije svih se sâm narod mora promijeniti. Pošto je kod nas narod uglavnom lopovski (kažem uglavnom, ima i izuzetaka) iluzorno je očekivati bilo kakvu promjenu u državi. Barem ne onu na bolje.
sve je receno.....
- bh.tornjak
#35 Re: Ima li nam spasa?
@radostan dan

- Skijaš
#36 Re: Ima li nam spasa?
Nema šta hipotetički, imaš Našu stranku i SDP. To je izbor pred nama.Henry Chinaski wrote:Hipotetički:
Od kojih bi se ljudi trebalo sastojati rukovodstvo stranke za koju bi ste smatrali da može napraviti promjenu?
To ne moraju biti ljudi koji su sad u politici, čak mogu biti i ljudi za koje sigurno znate da se nikad neće baviti politikom. Čisto da vidimo, ima li bar teoretske šanse da progledamo nekad.
Znam da je pravilo da postavljač teme da neki svoj komentar ali ja više nemam nikakvu ideju! Pomagajte...
- Dozer
#37 Re: Ima li nam spasa?
A po ovome sto imamo danas, a znamo koliko "valja", nesto novo bi trebalo biti sastavljeno od suste suprotnosti, tj. da su kako slijedi, i to ovim redom:
- Da nisu etno-nacionalno zadojeni
- Raspona godina od 35 do 45 (ne mladji i ne stariji)
- Da su obrazovani
- Da su kompetentni
- Da su odgovorni
Mislim da ovakvih imamo vise nego dovoljno, ali su ili previse letargicni, ili ih ne zanima politika, ili su vec "rasprodati" po medjunarodnim organizacijama i firmama gdje sasvim pristojno zaradjuju i ne zanima ih pretjerano sta se desava s ostatkom nacije.
Pravo pitanje je - kako ove i ovakve ljude uopste nagovoriti da se uhvate politike i da ono sto odlicno kreiraju i rade u svojim mikro okruzenjima primijene i na drzavu? Znam masu ovakvih, i nikome od njih ne pada na pamet da se zajebavaju sa Bosnjacima, Srbima i Hrvatima, jer to je mainstream politika ovdje, a koja bas i nema neku veliku sansu da uskoro bude promijenjena.
- Da nisu etno-nacionalno zadojeni
- Raspona godina od 35 do 45 (ne mladji i ne stariji)
- Da su obrazovani
- Da su kompetentni
- Da su odgovorni
Mislim da ovakvih imamo vise nego dovoljno, ali su ili previse letargicni, ili ih ne zanima politika, ili su vec "rasprodati" po medjunarodnim organizacijama i firmama gdje sasvim pristojno zaradjuju i ne zanima ih pretjerano sta se desava s ostatkom nacije.
Pravo pitanje je - kako ove i ovakve ljude uopste nagovoriti da se uhvate politike i da ono sto odlicno kreiraju i rade u svojim mikro okruzenjima primijene i na drzavu? Znam masu ovakvih, i nikome od njih ne pada na pamet da se zajebavaju sa Bosnjacima, Srbima i Hrvatima, jer to je mainstream politika ovdje, a koja bas i nema neku veliku sansu da uskoro bude promijenjena.
- nellington
#38 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
Kako ono kažu kod nas - ne laje kera zbog sela.
- Janjicar
#39 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
Lijepo je zajebavati se s tim, ali nije pošteno.
Dobro receno!
Mozete se s nama zajebavat al nije to too.
Dobro receno!
Mozete se s nama zajebavat al nije to too.
- karanana
#40 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
but'er face nije lose napisala
- Pasiflora
#41 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
Autor ovih redova sa indexa nikako ne moze prezaliti sto nije rodjena hrvatica - to joj je najveca zivotna frustracija i zvijezda vodilja za pisanije kojima se bavi. Ne razumijem urednika koji objavljuje njezine prilicno stupidne komentare.Anonimus24 wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/jebe ... 05695.aspx
"sta reći???? koju posluku porati ?"
p.s. U principu se sa naslovom slazem, ali text nisam procitala kad sam vidjela ko je autor.
-
Anonimus24
#42 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
ma dovoljno je procitati naslov teksta i sve je jasno...tako da ne moras se ni zamarati citanjem cijelog teksta...istina lezi u naslovu...
- stochar
#43 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
najjace mi je kad neko kritiku teksta pocne ili zavrsi sa 'tekst nisam pricitao/la'. tu pada sva ozbiljnost govornika, ako vam to niko nije rekao.
tekst sam procitao, pun je sranja k'o sto nerijetko ova autorica priredi, ali ko mi moze reci sta iz ovog posljednjeg pasusa nije tacno i argumentovati to sa bar jednom recenicom:
Sva previranja u bosanskohercegovačkom SDP-u i tresak od zid surove stvarnosti možda će konačno mnoge dovesti do suštinske istine. Ne postoji drugačija politika u ovom moru istoznačne bagre. Ne postoje bolji od gorih u blatu jednakih. Sve naše političke stranke skup su isluženih taština i krvožedne gladi za moći i novcem. Zajebite političke ideale. Balkansko stanje uma u politici poznaje samo jednu ideologiju - vlastiti džep. Jedini pravi ljudi u našoj zemlji su onaj običan svijet na sve tri strane, koji se samo bori da preživi, a kojeg su politički manipulatori i danas u miru, uspjeli posvađati do krvi jedne s drugima. Je li konačno došlo vrijeme da im se vikne - Jebem vam život, šta nam od zemlje radite?
tekst sam procitao, pun je sranja k'o sto nerijetko ova autorica priredi, ali ko mi moze reci sta iz ovog posljednjeg pasusa nije tacno i argumentovati to sa bar jednom recenicom:
Sva previranja u bosanskohercegovačkom SDP-u i tresak od zid surove stvarnosti možda će konačno mnoge dovesti do suštinske istine. Ne postoji drugačija politika u ovom moru istoznačne bagre. Ne postoje bolji od gorih u blatu jednakih. Sve naše političke stranke skup su isluženih taština i krvožedne gladi za moći i novcem. Zajebite političke ideale. Balkansko stanje uma u politici poznaje samo jednu ideologiju - vlastiti džep. Jedini pravi ljudi u našoj zemlji su onaj običan svijet na sve tri strane, koji se samo bori da preživi, a kojeg su politički manipulatori i danas u miru, uspjeli posvađati do krvi jedne s drugima. Je li konačno došlo vrijeme da im se vikne - Jebem vam život, šta nam od zemlje radite?
- Janjicar
#44 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
stochar wrote:najjace mi je kad neko kritiku teksta pocne ili zavrsi sa 'tekst nisam pricitao/la'. tu pada sva ozbiljnost govornika, ako vam to niko nije rekao.
- nosara
#45 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
I cinjenica da ovakva stuha moze bit u pravu ide na racun smradova iz bivseg sdp-a... FUJ...!
-
♥ Julianna ♥
#46 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
Anonimus24 wrote:ma dovoljno je procitati naslov teksta i sve je jasno...tako da ne moras se ni zamarati citanjem cijelog teksta...istina lezi u naslovu...
Ulični sleng, psovke i vulgarizmi postali su nam svakodnevnog obraćanje, i službeni i neslužbeni jezik. Samo naslov je upravo bilo dovoljno pročitati, a ostavljen tu upravo da bi privukao čitatelja. Ko biva psovka će ga pokrenuti.
A i ovi kolumnisti, dežurni kritičari ne pišu da bi nešto rekli, nego da bi pisali. Idu mi na živce.
Uzmito gospodo postolje sa mikorofonom, nacalite se ispred Vječne vatre i obratite se narodu i vlasti il još bolje, više ćete uraditi za BiH ako se nacalite se na plato ispred ZZI, skinete gaće i pokažete im d*pe!
Uradite to ili dosta više piskaranja samo da bi se piskaralo i uzela para za kolumnu.
-
Anonimus24
#47 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
stochar wrote:najjace mi je kad neko kritiku teksta pocne ili zavrsi sa 'tekst nisam pricitao/la'. tu pada sva ozbiljnost govornika, ako vam to niko nije rekao.
Tekst sam procitao od pocetka do kraja....to sto ti ne razumijes sta sam htio reci to je druga stvar....opet ponavljam: "PRAVA ISTINA LEZI U NASLOVU TEKSTA"..... to sto kazes za zadnji pasus sve stoji....ovakvih tekstova smo se nacitali do sada...i u zadnje vrijeme sve vise i vise...ti tekstovi me mogu doticati i boljeti, ali me najvise boli istina da nam se zemlja raspada a da smo mi nemocni...samo se ne slazem da balkasni mentalitet poznaje samo jednu ideologiju-vlastiti dzep.....ta ideologija moze da ozivi u neuredjenom sistemu, i u onom srazmjeru koliko mu to zakon dozvoli....vjerujem da u BiH jos uvijek postoje ljudi kojima je stalo da stvari dovedu u red...
-
Anonimus24
#48 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
♥ Julianna ♥ wrote:Anonimus24 wrote:ma dovoljno je procitati naslov teksta i sve je jasno...tako da ne moras se ni zamarati citanjem cijelog teksta...istina lezi u naslovu...![]()
Ulični sleng, psovke i vulgarizmi postali su nam svakodnevnog obraćanje, i službeni i neslužbeni jezik. Samo naslov je upravo bilo dovoljno pročitati, a ostavljen tu upravo da bi privukao čitatelja. Ko biva psovka će ga pokrenuti.
A i ovi kolumnisti, dežurni kritičari ne pišu da bi nešto rekli, nego da bi pisali. Idu mi na živce.
Uzmito gospodo postolje sa mikorofonom, nacalite se ispred Vječne vatre i obratite se narodu i vlasti il još bolje, više ćete uraditi za BiH ako se nacalite se na plato ispred ZZI, skinete gaće i pokažete im d*pe!
Uradite to ili dosta više piskaranja samo da bi se piskaralo i uzela para za kolumnu.
sve je to lijepo sto kazes i u neku ruku pije vode....samo sto mislim da bi se veoma malo postiglo time...odmah bi te proglasili ludim a bojim se da bi i narod na ulici se samo smijao i nastavio dalje da hoda....bilo je ovakvih pokusaja i evo upravo na neki nacin ovaj strajk ispred vlade od strane radnika krivaje moze se porediti sa time sto ti kazes izadji ispred vjecne vatre i obrati se narodu...
-
♥ Julianna ♥
#49 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
Ma ne govorim o tome koliko bi se postiglo, naravno da se pokazivanjem zadnjice ne bi ništa postiglo i da bi platio kaznu za prekršaj. Ali piskaranje...kome više, šta smo to mi? Društvo pisaca mrtvima. Pa pametnije bi ovoj bilo da je zasadila neko drvo umjesto što je pisakarala.
-
žuti
#50 Re: "Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?"
izgleda da je ispalo bas ovako. zlaja je ipak jak igrac.Ali ne. Komšić je još jednom stresao pred šefom gaće, pridružujući se ekipi onih koji bezuspješno pokušavaju dati ostavku u toj stranci, a mogu je napustiti samo onda kad insceniraju neki ubitačan holivudski spektakl. Tipa, pošalju si metak u koverti, pa onda kao imaju razloga ići. A da razlog nije taj što su dali sebe u stranci nadobudnog levata koja je porušila sve ono za šta su se borili. Željko Komšić očito se borio samo za svoj bolji status u hijerarhiji sebičnih i gramzivih autokrata