kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku uniju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrle1976

#26 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by hrle1976 »

spasojab wrote:imam jedno pitanje ako mi moze ko odgovoriti.prije dvije godine sam bio u becu radio na crno i uhvatili su me.dobio sam zabranu na pet godina ali sam uz pomoc advokata skinuo na 18 mjeseci.prije isteka zabrane sam pokusao da udjem na madjarsku ilegalno i tu su me uhvatili i deportovali i opet mi udarili zabranu na tri godine.e sada moje je pitanje posto imam djevojku u njemackoj sa kojom sam vec duze vrijeme u vezi i zelimo da se vjencamo.recite mi dali je moguce da skinem zabrane sa vjencanem sa njom i ako moze kome treba da se obratim.a da ona ima stalni boravak a nas pasos.unaprijed vam zahvalan.

Ne. Isto kao sto npr. nije udarena zabra citavoj tvojoj porodici - radi tebe, mislim na oca, mamu, brata, sestru itd., tako isto vjencanje nema nista sa tvojom kaznom. Cekaj da prodju te tri godine ili se obrati Madzarskim vlastima pa pokusaj istu srecu kao sto si "imao" sa Austrijskim vlastima.

Osim ako ces tim vjencanjem posati momentalno drzavljanjin Njemacke, ali posto ona nije ni drzavljanin Njemacke - svet samo govori...
spasojab

#27 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by spasojab »

razgovarao sam sa madjarima i rekli su mi da kopiram vjencani list i njezin pasos i boravisnu dozvolu pa da posaljem madjarskoj policiji sa molbom za skidanje zabrane.ali samo za sengen zemlje a da ostaje zabrana za madjarsku.tako su mi rekli madjari..hvala vam za odgovore
hrle1976

#28 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by hrle1976 »

spasojab wrote:razgovarao sam sa madjarima i rekli su mi da kopiram vjencani list i njezin pasos i boravisnu dozvolu pa da posaljem madjarskoj policiji sa molbom za skidanje zabrane.ali samo za sengen zemlje a da ostaje zabrana za madjarsku.tako su mi rekli madjari..hvala vam za odgovore

Koliko sam te razumio, kao Madzari su ti produzili zabranu ulaza u Schengen zonu jer si u vremenu kad su te uhvatili imao vazecu zabranu iz Austrije vezano za Schengen zonu. Ako ce ti ukinuti zabranu kretanja unutar Schengen zone onda to vazi i za Madzarsku jer je dio te zone, ali kako sad pises oni ce ti ukinuti vezano za Schengen zonu ali zato izreci zabranu za Madzarsku sto onda znaci da si ti neko krivicno djelo napravio u Madzarskoj. Pokusaj, samo gledaj neispane na kraju da moras ici po njihovim sudovima.
asbosanac76

#29 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

zdravo forumasi,evo ponovo nakon godinu dana otprilike sam u istom problemu ako ne i u jos tezem.pisao sam o mojoj zabrani u italiji i kako da se ta zabrana skine.u medju vremenu sam putovao normalno za bosnu i nazad u austriju i bas se naputovao.predao sam za papire i cekao da mi zabrana istekne medjutim ispostavilo se da je produzena na jos dvije godine ustvari tri jer me tek 2016 brisu iz registra sis.ovi na magistratu(opstina) su mi rekli kad sam predao za papire da je najbolje da cekam da mi zabrana istekne a trebalo je to da se desi sad u februaru,valjda nisu znali da ce da mi italijani produze zabranu.sve sto se tice za papire sam ovde u austriji obavio ali oni sad nemogu da mi ih daju jel im u bazi podataka stoji da mi je zabrana produzena.zvao sam razne organizacije ovde i niko jos nema za mene rijesenje,ustvari ja sam sad ovde na crno bio sam to i prije ali nisam znao dok nisam otisao kod advokata.da jos malo pojasnim,u italiji sam bio na drugom prezimenu u pasosu bila je greska u tom pasosu na jedno slovo.kad sam dobio izgon iz italije dosao sam kuci i napravio pasos na ispravno prezime,nakon godina boravka u bosni sam odlucio da opet idem i okusam srecu u evropi,dobio sam i papire u sloveniji radnu vizu na godinu dana ali nisam otisao da radim jer je firma koja mi je papire napravila propala i propali su i moji papiri.sve troskove sam sam snosio i sve pare su bacene u vodu.da napomenem i to da mi je u zabrani za italiju stojalo,da je to zabrana samo za italiju god. 2005 i mislio sam da je to tako sve dok nisam dosao u austriju.8 god. poslije, sad znam da sam svo to vrijeme imao zabranu za sengen ali kako to da me slovenci pustaju na granici kako to da sam dobio i slovenske papire?i kako to da sam se u austriji i vjencao i da sam se redovno prijavljivao ovde i odjavljivao kad idem kuci i da sam sve papire predao i polozio i jezik i dva puta uplacivao za papire ovde sve to u austriji i sad mi kazu kako mi nemogu dati dozvolu za boravak.sad je problem i to sto sam kod slovenca zakasnio na granici jer sam dosao i mislio kako ce sve da bude ok.sta da radim ljudi pisite pomozite,sve savijete cu uzeti u razmatranje
biscanka2

#30 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by biscanka2 »

Prije 12 godina (mislim da je tad bilo teze po ovom pitanju) moje kolegice kcerka ( zivimo u Njemackoj)
za vrijeme godisnjeg odmora upoznala je svog sadasnjeg muza.
Nakon svadbe i vjencanja u BiH poceli su obavljati sve neophodne procedure kako bi on mogao
doci i naravno dobiti dozvolu boravka.
Kad su sve neophodne procedure odradjene dobio je odbijenicu.
Mlada je bila sokirana.
Mladozenja joj je precutao da je prije bio u Njemackoj kod oboljele tetke.
Prekoracio je turisticku boravisnu vizu od tri mjeseca tako da je dobi zabranu.
Ona je u Njemackoj uzela advokata i on im je to sredio za nekih par mjeseci ( mislim 2-3 mj.).
Bilo je mukotrpno i dosta je kostalo ali danas zive sretno ( sa dva sina -blizanca).
Pokusaj da ti zena u Austriji ode kod advokata i preko njega vidi kakve su mogucnosti. :)
Last edited by biscanka2 on 23/02/2013 23:35, edited 1 time in total.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#31 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Zviz »

Tumacio sam jednom paru prije pet godina. Isti slucaj k'o taj iz Njemacke samo sto je rijec o Danskoj a tip je dobio zabranu u Sloveniji. Izhod je bio pozitivan ali on je morao slovencima platit neku odstetu od 8.000€
Edin H.

#32 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Edin H. »

Zviz wrote:Tumacio sam jednom paru prije pet godina. Isti slucaj k'o taj iz Njemacke samo sto je rijec o Danskoj a tip je dobio zabranu u Sloveniji. Izhod je bio pozitivan ali on je morao slovencima platit neku odstetu od 8.000€
Eki osam milja :shock: pa je li banku frajer odradio?
Zviz

#33 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Zviz »

Edin H. wrote:
Zviz wrote:Tumacio sam jednom paru prije pet godina. Isti slucaj k'o taj iz Njemacke samo sto je rijec o Danskoj a tip je dobio zabranu u Sloveniji. Izhod je bio pozitivan ali on je morao slovencima platit neku odstetu od 8.000€
Mah toliko su trazili samo da ime izbrisu iz sistema.
Edin H.

#34 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Edin H. »

Zviz wrote:
Edin H. wrote:
Mah toliko su trazili samo da ime izbrisu iz sistema.
Amanjarabi :roll:
asbosanac76

#35 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

puno je to para 8 hiljada da imam toliko cekao bi u bosni da prodju te tri godine
biscanka2

#36 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by biscanka2 »

asbosanac76 wrote:puno je to para 8 hiljada da imam toliko cekao bi u bosni da prodju te tri godine
Ma ovi nisu imali troskova u tom obliku.
Oni su samo tog njemackog advokata platili.
asbosanac76

#37 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

ta j problem je bio laksi,ja sam dobio zabranu u italiji i morao bi da vidim u italiji advokata
respo

#38 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

Edin H. wrote:
a sta je problem?
covjek prekrsio zakon i sad trpi kaznu ili plati
nikad se nas covjek nece navici na novcane kazne al izgleda to je jedino efikasno za balkance
Edin H.

#39 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Edin H. »

respo wrote:
Edin H. wrote:
a sta je problem?
covjek prekrsio zakon i sad trpi kaznu ili plati
nikad se nas covjek nece navici na novcane kazne al izgleda to je jedino efikasno za balkance
Problem je respo visina kazne u odnosu na ucinjeni prekrsaj (prekoracenje dozvoljenog boravka ili rad na crno), za mene je ovo cisti drzavni harac
Da ne govorimo da se radi o Sloveniji, zemlji koja je gradjena i bosanskim parama i koja i dan danas dobar novac izvlaci iz BiH.
iamia

#40 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by iamia »

asbosanac76 wrote:zdravo forumasi,evo ponovo nakon godinu dana otprilike sam u istom problemu ako ne i u jos tezem.pisao sam o mojoj zabrani u italiji i kako da se ta zabrana skine.u medju vremenu sam putovao normalno za bosnu i nazad u austriju i bas se naputovao.predao sam za papire i cekao da mi zabrana istekne medjutim ispostavilo se da je produzena na jos dvije godine ustvari tri jer me tek 2016 brisu iz registra sis.ovi na magistratu(opstina) su mi rekli kad sam predao za papire da je najbolje da cekam da mi zabrana istekne a trebalo je to da se desi sad u februaru,valjda nisu znali da ce da mi italijani produze zabranu.sve sto se tice za papire sam ovde u austriji obavio ali oni sad nemogu da mi ih daju jel im u bazi podataka stoji da mi je zabrana produzena.zvao sam razne organizacije ovde i niko jos nema za mene rijesenje,ustvari ja sam sad ovde na crno bio sam to i prije ali nisam znao dok nisam otisao kod advokata.da jos malo pojasnim,u italiji sam bio na drugom prezimenu u pasosu bila je greska u tom pasosu na jedno slovo.kad sam dobio izgon iz italije dosao sam kuci i napravio pasos na ispravno prezime,nakon godina boravka u bosni sam odlucio da opet idem i okusam srecu u evropi,dobio sam i papire u sloveniji radnu vizu na godinu dana ali nisam otisao da radim jer je firma koja mi je papire napravila propala i propali su i moji papiri.sve troskove sam sam snosio i sve pare su bacene u vodu.da napomenem i to da mi je u zabrani za italiju stojalo,da je to zabrana samo za italiju god. 2005 i mislio sam da je to tako sve dok nisam dosao u austriju.8 god. poslije, sad znam da sam svo to vrijeme imao zabranu za sengen ali kako to da me slovenci pustaju na granici kako to da sam dobio i slovenske papire?i kako to da sam se u austriji i vjencao i da sam se redovno prijavljivao ovde i odjavljivao kad idem kuci i da sam sve papire predao i polozio i jezik i dva puta uplacivao za papire ovde sve to u austriji i sad mi kazu kako mi nemogu dati dozvolu za boravak.sad je problem i to sto sam kod slovenca zakasnio na granici jer sam dosao i mislio kako ce sve da bude ok.sta da radim ljudi pisite pomozite,sve savijete cu uzeti u razmatranje
Zajebao si situaciju sa evropom. Pisi proalo.
Da sam na tvom mjestu gledao bi dalje. America, Canada, Australia.
Plus UK i Irska nemaju sengen.
respo

#41 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

Edin H. wrote: Problem je respo visina kazne u odnosu na ucinjeni prekrsaj (prekoracenje dozvoljenog boravka ili rad na crno), za mene je ovo cisti drzavni harac
Da ne govorimo da se radi o Sloveniji, zemlji koja je gradjena i bosanskim parama i koja i dan danas dobar novac izvlaci iz BiH.
a sta su trebali 40 maraka kazne i 3 kaznena boda?
mi smo navikli na kazne do 100 maraka pa nam sve preko ispade sta je ovo pljacka ovako onako
e bas zato smo karina od drzave a oni su fino uredjeni
to sto je gradjena od nasih para je druga prica to sto izvlace je isto druga prica u odnosu na ovu kaznu a sto izvlace pare iz bih je zato jer mo kreteni svoje vrste
sanaman

#42 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by sanaman »

Edin H. wrote: Problem je respo visina kazne u odnosu na ucinjeni prekrsaj (prekoracenje dozvoljenog boravka ili rad na crno), za mene je ovo cisti drzavni harac
Na osnovu kojih KONKRETIH pokazatelja tvrdis ovo? Iako je off, koliko je novca BiH prebacivala u BG a koliko SLO, za koje su republike bili fondovi a koje su uplacivale u fondove? Znas li koje su stope nezaposlenosti bilu u SLO a koje u BiH, koliki je BDP bio u SLO a koliki u BiH u odnosu na YUG? ...
Last edited by sanaman on 23/02/2013 19:35, edited 1 time in total.
respo

#43 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

ajde prvo procitaj fino pa ces vidjeti da to nigdje ne tvrdim i to je sasvim druga tema
sanaman

#44 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by sanaman »

1. rekao sam da je off
2. jasno se vidi ciji sam dio citirao i boldirao
respo

#45 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

onda izbacis mene iz kvota i to je to ne gledam ciji si ti boldirao ;)
asbosanac76

#46 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

nema potrebe za prepirkama.
biscanka2

#47 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by biscanka2 »

asbosanac76 wrote:ta j problem je bio laksi,ja sam dobio zabranu u italiji i morao bi da vidim u italiji advokata
Ako ti je zena (kao sto si naveo) austrijski drzavljanin ( njihov pasos ima) ona moze
uzeti advokata u Austriji, koji bi to preko talijanskog konzulata rijesavao.
Uglavnom ona ode kod advokata na savjetovanje ( razgovor) pa ce vidjeti sta ce joj reci.
Taj razgovor nebi trebao toliko skup biti.
KOd ove mlade u Njemackoj je takodjer sve preko konzulata islo. :)
Zviz

#48 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Zviz »

biscanka2 wrote:
asbosanac76 wrote:ta j problem je bio laksi,ja sam dobio zabranu u italiji i morao bi da vidim u italiji advokata
Ako ti je zena (kao sto si naveo) austrijski drzavljanin ( njihov pasos ima) ona moze
uzeti advokata u Austriji, koji bi to preko talijanskog konzulata rijesavao.
Uglavnom ona ode kod advokata na savjetovanje ( razgovor) pa ce vidjeti sta ce joj reci.
Taj razgovor nebi trebao toliko skup biti.
KOd ove mlade u Njemackoj je takodjer sve preko konzulata islo. :)
Isto i kod ovih iz Danske. Zena je angazovala pravnika, a pravnik je stupio u kontakt sa ambasadom. Mada ih je taj advokat posteno odero. I dok je platila bracni depozit Danskoj drzavi :D skuplja pita od tepsije.
asbosanac76

#49 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

zelim da tema bude aktivna,osudjen sam na deset godina zabrane ulaska u sengen .usporedbe radi manijak u norveskoj ubije onolike ljude i dobije za to kaznu od 21 godinu i jos ga pri tome ne proglase ludim.ili nas jasarevic puca na ambasadu amerike i dobije 18 godina.gdje je tu sad pravda i dali je uopste na ovom svijetu ima
asbosanac76

#50 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

ko zna mozda berluskoni pobijedi danas u italiji i itralija napusti eoro zonu.koja su to djubrad ti italijani su velike fasiti ni njemci im nisu ravni
Post Reply