spasojab wrote:imam jedno pitanje ako mi moze ko odgovoriti.prije dvije godine sam bio u becu radio na crno i uhvatili su me.dobio sam zabranu na pet godina ali sam uz pomoc advokata skinuo na 18 mjeseci.prije isteka zabrane sam pokusao da udjem na madjarsku ilegalno i tu su me uhvatili i deportovali i opet mi udarili zabranu na tri godine.e sada moje je pitanje posto imam djevojku u njemackoj sa kojom sam vec duze vrijeme u vezi i zelimo da se vjencamo.recite mi dali je moguce da skinem zabrane sa vjencanem sa njom i ako moze kome treba da se obratim.a da ona ima stalni boravak a nas pasos.unaprijed vam zahvalan.
Ne. Isto kao sto npr. nije udarena zabra citavoj tvojoj porodici - radi tebe, mislim na oca, mamu, brata, sestru itd., tako isto vjencanje nema nista sa tvojom kaznom. Cekaj da prodju te tri godine ili se obrati Madzarskim vlastima pa pokusaj istu srecu kao sto si "imao" sa Austrijskim vlastima.
Osim ako ces tim vjencanjem posati momentalno drzavljanjin Njemacke, ali posto ona nije ni drzavljanin Njemacke - svet samo govori...