Uvoz polovnog auta iz italije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

djes_ba

#26 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by djes_ba »

motorola01 wrote:
Bakir1 wrote:eto nije bitno,bitno je itekako je bitno,koliko je vozilo preslo,koji je motor,koja je oprema,sve je to bitno jer ti na osnovu toga odrede vrijednost na osnovu koje platis carinu cca 300 KM na svaku hiljadu procjenjene vrijednosti pa na to pdv pa homologacija pa potvrde pa spediterske usluge pa svasta nesto.
za to vozilo tog godista i te nabavne cijene racunaj jos 4500 do 5000 eur-a sa registracijom
Nije valjda da je toliko :shock: .Ja sam mislio da bi moglo biti nekih 6000-7000KM(racunam trecinu kupovne cijene),ali potajno se nadao do 5000 :) ...I to sto sam mislio i to je zasnovano na pracenju cijena auta na stranicama autokuca,jer vidim za koliko prodaje bez dadzbina i koliko kosta sa dadzbinama.Ipak je cener puno :cry:
puno je to cirka na placenu cjenu auto dodje ti jos troskova oko 33 % 8bilo prosle godine sad ne znam posto ide novi jeftiniji obracun )
e sad postoji i ona varijanta npr kad uvozis auto iz njemacke platis auto sa pdv-om
na lzlazu iz njemacke da zatrazis povrat pdv koji je placen gore pa te dodje jos jefrinije
imas zato cjene auta na stranicama u bruto i neto iznosu
ma ima zavrzlama ali racunaj sa nekih 30 % na cjenu auta
motorola01

#27 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by motorola01 »

djes_ba wrote:
motorola01 wrote:
Bakir1 wrote:eto nije bitno,bitno je itekako je bitno,koliko je vozilo preslo,koji je motor,koja je oprema,sve je to bitno jer ti na osnovu toga odrede vrijednost na osnovu koje platis carinu cca 300 KM na svaku hiljadu procjenjene vrijednosti pa na to pdv pa homologacija pa potvrde pa spediterske usluge pa svasta nesto.
za to vozilo tog godista i te nabavne cijene racunaj jos 4500 do 5000 eur-a sa registracijom
Nije valjda da je toliko :shock: .Ja sam mislio da bi moglo biti nekih 6000-7000KM(racunam trecinu kupovne cijene),ali potajno se nadao do 5000 :) ...I to sto sam mislio i to je zasnovano na pracenju cijena auta na stranicama autokuca,jer vidim za koliko prodaje bez dadzbina i koliko kosta sa dadzbinama.Ipak je cener puno :cry:
puno je to cirka na placenu cjenu auto dodje ti jos troskova oko 33 % 8bilo prosle godine sad ne znam posto ide novi jeftiniji obracun )
e sad postoji i ona varijanta npr kad uvozis auto iz njemacke platis auto sa pdv-om
na lzlazu iz njemacke da zatrazis povrat pdv koji je placen gore pa te dodje jos jefrinije
imas zato cjene auta na stranicama u bruto i neto iznosu
ma ima zavrzlama ali racunaj sa nekih 30 % na cjenu auta
Tako sam i ja mislio jer sam za proslo auto platio oko 30 posto od cijene tog auta.ZAto sam i racunao da bi moglo biti oko 6000KM,ali eto nadao sam se da bi moglo biti i manje jer vidim po autokucama auta koja se prodaju za 21000KM,sa dadzbinama su 25 ili 26 000...A sto se tice uvoza iz NJemacke,znam za to brutto/netto i ova cijena od 10-11000 € je netto cijena(brutto je oko 13 000)...Ma uglavnom jos uvijek preskupo auto,jer ispade ovdje je na cesti od 27-28 000KM pa na vise...
loka.sa

#28 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by loka.sa »

Ovako vidim da su sve stariji postovi pa molim za pomoć...
U oktobru idem u italiju i boravt ću tamo mjesec dana. Hoću da kupim auto, neko jeftino, starije uglavnom polovnjaka reno, citroen i sl. Vozit ću ga dok budem tamo jer ćemi trebati, ali želim s njim da se vratim u BIH da ga ocarinim i registrujem ovdje kod nas.
E sad interesuje me onaj komplikovani dio. Molim vas koji ste upućeni u proceduru o uvozu u Bih da mi kažete šta trebam da uradim odnosno šta sve od dokumenata mi treba (konketno).
goran16v

#29 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by goran16v »

loka.sa wrote:Ovako vidim da su sve stariji postovi pa molim za pomoć...
U oktobru idem u italiju i boravt ću tamo mjesec dana. Hoću da kupim auto, neko jeftino, starije uglavnom polovnjaka reno, citroen i sl. Vozit ću ga dok budem tamo jer ćemi trebati, ali želim s njim da se vratim u BIH da ga ocarinim i registrujem ovdje kod nas.
E sad interesuje me onaj komplikovani dio. Molim vas koji ste upućeni u proceduru o uvozu u Bih da mi kažete šta trebam da uradim odnosno šta sve od dokumenata mi treba (konketno).

Prvo moras da provjeris po br. sasije da li taj stariji auto moze proci homologaciju u BiH. To radis kod ovl. trgovca tog brenda sa BiH. Ako ne moze - zaboravi uvoz.
mayab

#30 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by mayab »

loka.sa wrote:Ovako vidim da su sve stariji postovi pa molim za pomoć...
Procedura je , mislim, skoro ista iz italije, kao i iz neke druge EU zemlje, a o tome imas more ovde na forumu napisano, samo malo pretrazi!
Jos bolje, nazovi neku od spedicija (reci im da ces preko njih raditi uvoz) i neka te oni upute o tome, to je uvijek najsigurnije!
ambition

#31 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by ambition »

mOZES BA NACI puga i ovdje za 7000 dobrog puga. Nemoj se zezati sa tim uvozima i sl.
Dragule

#32 Re: Uvoz polovnog auta iz italije

Post by Dragule »

Da li neko zna koliko bi me ukupno izašla opel corsa iz Italije . 1490 evra tamo košta . Evo podataka :

Marca
Opel
Modello
Corsa
Colore esterno
Grigio
Tipo di vernice
Metallizzato
Rivestimenti
Stoffa, Grigio
Carrozzeria
Berlina