Moderator: anex

ja mislim da je kaljivost bila oko 90 %, ne sjecam se vise...Mu'min wrote:Nije skupo tih 12 KM, posebno ako je to sa poštarinom.CartmanSA wrote:u svakom slucaju ja sam to svo sjeme narucio iz engleske i sa postarinom me 6 sorti po 80 sjemena plus 10 sjemena bhut jolokie doslo 12KM...
Kakav je procenat kaljivosti? Od 10 sjemenki koliko je niklo?
Objavi sliku tog tvog plastenika kad bude spreman.
Al čilije fakat insan može uzgajati u posudi.
Za šegu sam 22.dec. ubacio 4 sjemenke ove sorte i jučer čeprkam olovkom kad nađe 1 sjemenku proklila.Mu'min wrote:
Sezona 2010
To je fenomenalan procenat. Paradajzi što kupiš sjemena nemaju takav procenat a paprike su (bar kod mene) puno puno slabijeg rezultata (čitaj: zahtjevnije).CartmanSA wrote:ja mislim da je kaljivost bila oko 90 %, ne sjecam se vise...
kad bude plastenik ici ce i slike

ovoga sam gledao na novoj trazio ga na youtube nisam nasao, hvala ti oraspolozio si mebenjamin1992 wrote:

ove su meni super i jako ih volim, jesi kada probao da ih punis sa sirom? probajZavatoni wrote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jalape%C3%B1o
U zadnje vrijeme počeo jesti jalapenose... Oduševljen... Govorim o ukiseljenoj varijanti, jer ih svježe nisam probao.
Razmišljam da počnem malo i da uzgajam, pa ako ima neko ideju kako da dođem do sadnica/sjemena...
Ovaj jaran mi je počeo da pupa.Mu'min wrote:
Mu'min wrote:petunija
sjeme sam dobio od prijateljice koja je koliko znam izvadila iz prošlogodišnjega ploda, znači ništa posebno.
Konkretna ova sorta na slici je: Jalapeno Early.
A posijao sam na slijedeći način:
1. U 2011. godini posijao u skupni lončić i kad je imala 4 lista stavio u samostalni lončić
2. Kad je došo vakat prebacio na njivu i tamo bilo do kraja sezone.
3. U jesen 2011 prije mraza da reko ne propane sadnica, iščupam je i prebaci u sakciju i kući.![]()
4. Kod kuće šišanje kao priprema za hibernaciju tj. prezimljavanje.
5. Zbog ugodnih uslova sadnica je preživjela čupanje, šišanje itd. U postupku prezmiljivanja vrlo malo se zalijeva i nikako ne gnoji jer želja je da biljka miruje do proljeća ako nemaš uslova za normalan rast.
6. Ako Bog da u proljeće ide vani na balkon i u veću saksiju.
Eto ja ti izda sve moje tajne.
Mu'min wrote:Ovaj jaran mi je počeo da pupa.Mu'min wrote:
Izgleda, da će aBd prezimiti.
Da.petunija wrote: A može li cijelo vrijeme biti u saksiji, mislim bez iznošenja na njivu? Pa ono, kad je sunčano, bude vani (u saksiji) a kad zahladi unesem u podrum, gdje je mnogo manje svjetlosti?
Hvala još jednom