nećemo spominjati imena lijekova, ali inhibitor protonske pumpe je pantoprazol i proizvodi se od strane jedne domaće firme pod imenom "x" i od jedne strane firme pod imenom "y".mneme wrote:žulijan asanž wrote:ja želim najbolje za svoje zdravlje. čisto sumnjam da bi mi doktorica koja me liječi 20 godina i u kućni je prijatelj, rekla radi svoje lične koristi da odem u apoteku i kupim lijek.mneme wrote:Iskreno,meni je muka kad vidim kako funkcionise taj farmaceutski matketing. Dodje prestavnik neke tamo XX strane farm.firme, donese doktoru ugovor-npr.20 kutija nekog lijeka za 300 km. Onda taj isti ljekar ubjedjuje pacijente kako npr.Bosnalijekov lijek koji je na esencijalnoj listi nista ne valja, ali kako taj koji mu on preporucuje dize iz mrtvih.
Muka mi je od doktora koji pljackaju narod na taj nacin. Ako vec tvrdis da neki lijek ne valja-onda prijavi to agenciji za kvalitet i kontrolu lijekova, a ne pricaj suplju.Elem, na zalost-para vrti svugdje...
neko je spominjao trojnu terapiju koju sam radio tri puta u zadnjih 5 godina. prva dva puta sa bosnalijekovim antibioticima - bezuspješno!
treći put sa "stranim" antibioticima - vrlo uspješno.
ne znam kako ovo objašnjavaš? ustvari ta trojna terapija je pravo dobar indikator, jer ima mjerljiv rezultat.
Pazi, trojna terapija nije samo antibiotik(tj. antibiotici)-tu je jos i inhibitor protonske pumpe. Nije poenta ove price da ja branim Bosnalijek. Ija cu svom pacijentu promjeniti lijek koji ne valja nekim drugim. Ukoliko se taj lijek nije pokazao ucinkovitim kod veceg broja pacijenata (eto npr.5), ja cu isti taj lijek prijaviti agenciji. Poenta je da doktori masovno imaju dogovore sa raznim farmaceutskim tvrtkama, i da lijekove koji im nisu ucinkoviti ne prijavljuju.
taj vrlo popularni uvozni lijek, inhibitor protonske pumpe, je sigurno, sigurno, sigurno u mom slučaju učinkovitiji od ovog domaćeg (još uvijek ga uzimam). zar misliš da bih bio toliko lud da kupujem (i skupo plaćam) nešto što mogu dobiti besplatno, da stvarno ne osjetim razliku??
što se dva antibiotika tiče, siguran sam opet da su mi pomogli uvozni, jer opet ponavljam - rezultat trojne terapije je mjerljiv i u mom slučaju su nalazi rekli svoje.