Poziv Javnosti Bosne i Hercegovine

livadic

Post by livadic »

violentjack wrote:
livadic wrote:fakat su neumorni ... :D

ovi iz *bosnjackog kongresa* ... :oops:

;)

:D
NIsu oni Bosnjaci niti ce ikad biti..nego neki Udbasi koji se predstavljaju kao Bosanci..nadam se da Livadicu vidis dobro i da ti ne treba dioptrija
ako se smatraju bosnjacima ... :cry:

i ja ih tako moram tretirati ... :(

:D

;)
violentjack

Post by violentjack »

St.Germain wrote:A ko je taj Kongres? Mislim, kakav je politicki cimbenik u BIH :D

ja za njih nikad cuo nisam :roll:
Sacica ljudi koji ti nonstop salju email i bacaju te na listu

Spamiranje im je uveliko poznato

Ne rade nista konkretno osim sto kradu dane o noci

Voda im je neki BORO :D
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Toozla wrote:
KraljTvrtkoII wrote: sama tvoja pitanja upucuju na osobu, koja o demokratiji apsolutno pojma nema. Grupa gradjana USA, koja je pokrenula pitanje Watergate i Monike, nije se borila za vlast niti je imala neku "grupu" iz sebe. Oni su samo iskristili svoje gradjansko pravo da zastite Ustav i zakone Amerike. I uspjeli su u tome. Niko od njih nije novi predsjednik Amerike. U Britanija grupica ljudi je otkrila sitni mali previd ministra Davida Blanket-a, koji je pomogao nekoj svojoj prijateljici da dobije "ranije" vizu. To ga je kostalo ministarske fotelje i karijere. Niko nije "stajao iza toga" i niko "nije finansirao" to niti je ta grupa ljudi preuzela vlast.

Covjece nauci abecedu demokratije, pa ces znati i kako da pstavljas pitanja.

Ovaj Poziv javnosti je ista stvar. Ljudi, koji ne prihvataju da im se USTAVI PRAVE GENOCIDOM, pozivaju javnost da nesto uradi. Peticije, protesti, pisma, pritisci sve dok se nasi "jebaci Monike" ne odjebu i plate za svoju jebacinu. Zar je to tesko shvatiti.

da preskocimo suplju pricu, polemiku....
sta ce te vi uraditi sa peticijom.....sta je cilj skupljanja potpisa...

evo, recimo da ste skupili 500 000 potpisa....sta je sljedeci korak...

...ja se nadam da ovo sve ne radite iz razloga da mozete reci ...joj sto smo mi cool...skupismo 500 000 potpisa....

....sta je sljedeci korak...
Uradit cemo istu stvar kao sa Peticijom o dvojnom drzavljanstvu, gdje smo sakupili 50.000 potpisa i to urucili licno Pediju, vlastima, javnosti. Za trenutak ta akcija je rezultirala odgadjanjem usvajanja zakona po kome se nastavlja genocid drugim sredstvima, tj. prognanim Bosancima i hercegovcima se oduzima bosansko drzavljanstvo. Kazem odgodili, ali nismo zaustavili, jer u domovini na vlasti, medju Bosnjacima su karieristi i diletanti, koji bi prodali rodjenu majku za fotelju.

Sve jo to vid demokratsjke birbe za svoja gradjanska prava, koji je uobicajen svugdje u svijetu, gdje je demokratija. Neki balkanci to vide kao borbu za vlast, jer drugacije ne znaju da misle. Neki prave animozitete djeleci Bosance i hercegovce na one u domovini i one u dijaspori, zatim na one iz Bih i one iz Sandzaka, te na kraju one iz grada i one sa sela. U stvari oni sami, takvi kakvi su najveci prostaci, koje je svijet vidio.
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Kotromanic wrote:
KraljTvrtkoII wrote:
verbal wrote:jest covjek uporan :D
ko mazga si, a otprilike si toliko i nadaren za politiku

nego, kralju moj, sta ti mislis da li bi ponovo moglo doci do rata kad bismo samo tako, naprasno zajebali dokument koji je btw mirovni sporazum kojeg su potpisali legitimni predstavnici konstituivnih naroda BiH?

bilo bi tqko lijepo da se manes velikih misli, ali nije do tebe. sta mozes kad si jednostavno rodjeni vizionar. Kralj Tvrtko i to II, jebote...
Dejtonsku podvalu nisu potpisali bosanski Hrvati (Zubak-princip legaliteta), a tzv bosnjacki predstavnik A.I, nije imao mandat da to potpise posto se Ustavi ne mogu PREGOVARATI ni sa kime, osim u institucijama drzave. Sem toga aneks iV Dejtonskog sporazuma je finaliziran u parizu, kao zavrsni dokument, koga Parlament REPUBLIKE BIH NIKADA NIJE NI VIDIO NITI VERIFIKOVAO.

Posto ti sudis po tome KO PISE, a ne STA PISE, ocito da ti IQ nije velik i da i u svakodnevnom zivotu lupas glavom o zid.

Rata nece niti moze biti, jer sada se vodi samo bitka u medjunarodnim legalnim institucijama, po principu legaliteta i prava. Cetnici mogu spasiti svoj Treci Rajh nastao na genocidu jedino ako im tzv Bosnjacki predstavnici na sudu u Hagu (ICJ) poklone pola BiH (kao sto je neovlasteno uradio A.I), varajuci i izdajuci zrtvu agresije i genocida, kao i sve gradjane RBiH. To cemo vidjeti, a ako se to desi ima da ih nema.

Za slucaj da sljedbenici Karadziceve ideologije (svi Srbi u jednoj drzavi) ne prihvate princip legalnosti oni mogu nesto pokusati, ali taj pokusaj ce se vjerovatno svesti na penjanje na traktore i bjezaniju, posto vise nema cetnicke JNA i posto je prezivila Armija BiH (ma kako je sada zvali).

Ja ne znam jel se ti pravis lud ili si zaista lud ili si neki cetnicki insajder koji pokusava da razbije Bosnjake.

Bosna i Hercegovina je opstala kao drzava.
Zastava BiH je ispred UN-a u Nju Jorku.
Suverenitet BiH je zagarantovan potpisima svih velikih sila u svijetu.

I niko normala se naravno ne slaze sa ustavom koji je Dejtona nametnuo, ali takodjer svako normalan zna da je Dejton imao iskljucivo cilj da se zaustavi klanje i ubijanje!!! Zar Vam je to tesko shvatit.

RS ce nestati jer joj nestaju institucije, a zvanicno se ceka jos presuda za agresiju kada ce i pravno RS prestati postojati!

Ako ste tolike patriote dodjite u BiH, pa se ovdje promovisite, nemojte pametovati iz daljine o nasem ustavu, a vi se tamo kao ponosite Amerikom, demokratijom i standardom...Boze sacuvaj!!!

U UN-u ima BiH zastava, ali joj je legalni Ustav Republike BiH suspendovan. Ovaj Aneks iV je privatni dogovor sa djavolom. Po tom dogovoru, tzv RS ima pravo veta na buducnost Republike BiH, na clanstvo u EU, na povratak prognanih, na kaznjavanje zlocinaca i na kraju, kada se i mi slomimo nista nece stajati na putu potpune dezintegracije drzave "priznavanjem stanja na terenu", tj i zvanocnog ukidanja BiH drzave.

Stvar je u tome da se Ustav ne moze pregovarati nigdje, osim u institucijama drzave, a pogotovu nemaju pravo ratni zlocinci, strane agresora, tzv bosnjacki predstavnici da kroje neke nove Ustave po svom nahodjenju. To je ilegalno, to je bila izdaja postojeceg Ustava Republike BIH i to je kaznjivo zakonima Republike BiH. Ne moze se novi legalni sistem (ustav) napraviti, uzimajuci pethodni ilegalni kao osnovu. Jedini moguci je prelazak sa jednog legalnog stanja na drugo. Tako ako se treba praviti novi Ustav Republike BiH, onda baza tome moze biti samo prethodni Ustav Republike BIH.
Last edited by KraljTvrtkoII on 03/01/2005 21:02, edited 1 time in total.
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

greska
sekiracija1

#31 Re: Poziv Javnosti Bosne i Hercegovine

Post by sekiracija1 »

KraljTvrtkoII wrote:POZIV JAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Poziv javnosti BiH od strane Nacionalnog Kongresa Republike BiH

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
U DEJTONU NIJE NASTALA NITI JE U DEJTONU MOGLA NESTATI

ZBOG ZAŠTITE INTERNACIONALNOG PRAVA REPUBLIKA BIH JE SAMO SUSPENDOVANA, A PRLJAV POSAO UKIDANJA JEDNE CLANICE UN PREBACEN JE U INSTITUCIJE DEJTONSKOG USTAVA.

DA BI PRLJAV POSAO BIO BEZ POSLJEDICA ZA INSTITUCIJE UN, REPUBLIKA JE IZVUCENA IZ PODRUCJA U KOJEM SE PRIMJENJUJE PRAVO NA PODRUCJE U KOJEM SE PRIMJENJUJE DOGOVOR ŽRTVE I KRIVCA.

DOGOVOR POZNAT KAO DEJTONSKI SPORAZUM JE PROCES U KOJEM REPUBLIKA TREBA DA NESTANE NA JEDINI MOGUCI LEGALAN NACIN – DA GRADJANI JEDNE CLANICE UN SAMI I DOBROVOLJNO IZMJENE USTAVNI SISTEM U KORIST NOVIH ENTITETA ODNOSNO REPUBLIKE SRPSKE.

DA BI TAJ PROCES USPIO, U BOSNI I HERCEGOVINI JE NA DJELU MEDIJSKI, USTAVNI, KULTURNI I EKONOMSKI PROJEKAT NAVIKAVANJA ŽRTVE DA PRIHVATI REZULTATE GENOCIDA, ŠTO JE I SAM GENOCID ( Vizentalovo mišljenje o definiciji genocida).

NIJE TACNA “MISAO” DA “BOSNE NEMA, AKO JE SRBI I HRVATI NECE”. TACNO JE DA BOSNA MOŽE NESTATI SAMO AKO I KADA SE I BOŠNJACI SA TIME SLOŽE, KAO KONSTITUTIVNI NAROD U ZNACENJU PREMA ZADNJEM LEGALNOM USTAVU RBiH.

NEOVISNO O USPJEHU ILI NEUSPJEHU, SVI GRADJANI KOJI ŽELE OPSTANAK RBiH MORAJU RECI “NE” PROCESU KOJI OD NJIH ŽELI DOBITI PRISTANAK DA IM SE USTAVI PRAVE GENOCIDOM.

NIKO NEMA PRAVO, U IME GRADJANA RBiH, POSLJEDICE AGRESIJE I GENOCIDA PRIHVATITI KAO OSNOV USTAVNOG STANJA.

ZA BOŠNJAKE TO NIJE POLITICKO PITANJE, NEGO JE PITANJE OPSTANKA.
------------------------------------------------------------------------------------
Ako se slazete sa ovim, nudimo vam da potpisete Peticiju (ako jos niste) za vracanje u funkciju legalnog Ustava Republike BiH.

PETICIJA ZA VRACANJE U FINKCIJU LEGALNOG USTAVA REPUBLIKE BIH
Vizentalu je Bus priznao ono sto je oteo od Palestinskog naroda.
Ako zelis novi nastavak zivota nemoj spominjati svoj grob.
Nesumnjam ja ,nemoj da polemisemo,samo upozoravam na ono sto nije tacno i sto moze stetiti.
Toozla

Post by Toozla »

KraljTvrtkoII wrote:Uradit cemo istu stvar kao sa Peticijom o dvojnom drzavljanstvu, gdje smo sakupili 50.000 potpisa i to urucili licno Pediju, vlastima, javnosti. Za trenutak ta akcija je rezultirala odgadjanjem usvajanja zakona po kome se nastavlja genocid drugim sredstvima, tj. prognanim Bosancima i hercegovcima se oduzima bosansko drzavljanstvo. Kazem odgodili, ali nismo zaustavili, jer u domovini na vlasti, medju Bosnjacima su karieristi i diletanti, koji bi prodali rodjenu majku za fotelju.

Sve jo to vid demokratsjke birbe za svoja gradjanska prava, koji je uobicajen svugdje u svijetu, gdje je demokratija. Neki balkanci to vide kao borbu za vlast, jer drugacije ne znaju da misle. Neki prave animozitete djeleci Bosance i hercegovce na one u domovini i one u dijaspori, zatim na one iz Bih i one iz Sandzaka, te na kraju one iz grada i one sa sela. U stvari oni sami, takvi kakvi su najveci prostaci, koje je svijet vidio.
strucnjak, jedna stvar je stopirati donosenje zakona, a druga stvar je promjeniti vazeci ustav peticijom....

po meni BK mlati praznu slamu....al' hajde, ako grijesim, reci mi sta BK predvidja da ce se desiti sa ovom inicijativom nakon sto je predate visokom predsjedniku, vlastima i javnosti....

....jel' se to neko iz publike smije :D ....sram ga bilo...

....ali cemu...
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Toozla wrote:
KraljTvrtkoII wrote:Uradit cemo istu stvar kao sa Peticijom o dvojnom drzavljanstvu, gdje smo sakupili 50.000 potpisa i to urucili licno Pediju, vlastima, javnosti. Za trenutak ta akcija je rezultirala odgadjanjem usvajanja zakona po kome se nastavlja genocid drugim sredstvima, tj. prognanim Bosancima i hercegovcima se oduzima bosansko drzavljanstvo. Kazem odgodili, ali nismo zaustavili, jer u domovini na vlasti, medju Bosnjacima su karieristi i diletanti, koji bi prodali rodjenu majku za fotelju.

strucnjak, jedna stvar je stopirati donosenje zakona, a druga stvar je promjeniti vazeci ustav peticijom....

po meni BK mlati praznu slamu....al' hajde, ako grijesim, reci mi sta BK predvidja da ce se desiti sa ovom inicijativom nakon sto je predate visokom predsjedniku, vlastima i javnosti....

....ali cemu...
To sta ce se desiti, zavisi od nas. Ako sebe postujemo i ako insistiramo na svojim pravima, desice se isto sto i Klintonu. Jebaci ce biti sjebani, a Ustav i zakoni odbranjeni. Ako se dokaze da smo stoka, sto nagovjestavaju neke palamude ovdje, na ovom forumu, nece se desiti nista. Ali, bar onaj napredni dio drustva je pokusao nesto uciniti i time mu je savjest cista.

Zadnji drzavotvorni pokret, koji je imao ambiciju da zadrzi sudbinu Bosne u rukama Bosanaca i Hercegovaca je bio onaj Husein Kapaetan Gradascaevica. Kao sto znamo bio je izdan, a pokret razvaljen. Od tada do danas razni lazni bosnjacki/bosanski "lideri" kupuju fotelje prodajuci BiH. Od tada do danas imali smo najmanje dva genocida, a iskljucivi krivci su lazni "lideri". Ako i ovaj pokusaj Nacinalnog Kongresa Republike BiH propadne, historija ce se ponoviti, novi genocidi slijede, a Bosnjaci kao narod ce ostati bez drzave i vjerovatno ce kao i Romi i Kurdi postati drumski narod.

Tri puta smo izdani i zato je svaki novi genocid strasniji i strasniji. Vise nema ni vremena ni snage za novo palamudjenje. Imamo samo dvije opcije, ili povratiti Republiku BiH ili nestati sa politicke scene, a vjerovatno time u dogledno vrijeme i bioloski, upravo onako kako nam je tvorac Dejtonskog ustava Radovan Karadzic i prijetio.
St.Germain

Post by St.Germain »

i sta sad? to bi ti ratovo :zzzz:
pitt

Post by pitt »

Ne obicni rat vec dzihad :D:D:D
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Aristokrata wrote:
St.Germain wrote:i sta sad? to bi ti ratovo :zzzz:
a jel i ovaj sarajlija...
e pametne raje kod vas u toj carsiji....sucur alalhu... :lol:
jedva cekam da dodjem... :lol:
dedera care kad stignem da se pite prave i baklava za mene :lol:
Sto zate ?,da ti nisi oslobodio Bosnu od komunistickoustaskocetnickog agresora i domacih izdajnika :?
:-) :-) :-)
de halve njemu ,hajmo zene kutlace u ruke i halvu za ovu aristokratiju na kanafi :lol:
Last edited by sekiracija1 on 03/01/2005 21:37, edited 1 time in total.
elviss83

Post by elviss83 »

Aristokrata wrote:
HOCES I CEVAPA :D
St.Germain

Post by St.Germain »

pitt wrote:Ne obicni rat vec dzihad :D:D:D
eh, onda se radi o drugim dimenzijama :D
Aristokrata

Post by Aristokrata »

sekiracija1 wrote:
Aristokrata wrote:
Sto zate ?,da ti nisi oslobodio Bosnu od komunistickoustaskocetnickog agresora i domacih izdajnika :?
:-) :-) :-)
de halve njemu ,hajmo zene kutlace u ruke i halvu za ovu aristokratiju na kanafi :lol:[/quote

HAHAHA joj na kanafi... :lol:
ma nek si je ti oslobodio a vidim oslobodio si je i od onih babainih bosnjaka...
svi ti nevaljaju samo si ti dobar hmm

a jesi gostoprimljiv "izgaram" od zelje da ti dodjem u goste... :lol:
Toozla

Post by Toozla »

KraljTvrtkoII wrote:
Toozla wrote:

....ali cemu...
To sta ce se desiti, zavisi od nas. Ako sebe postujemo i ako insistiramo na svojim pravima, desice se isto sto i Klintonu. Jebaci ce biti sjebani, a Ustav i zakoni odbranjeni. Ako se dokaze da smo stoka, sto nagovjestavaju neke palamude ovdje, na ovom forumu, nece se desiti nista. Ali, bar onaj napredni dio drustva je pokusao nesto uciniti i time mu je savjest cista.

Zadnji drzavotvorni pokret, koji je imao ambiciju da zadrzi sudbinu Bosne u rukama Bosanaca i Hercegovaca je bio onaj Husein Kapaetan Gradascaevica. Kao sto znamo bio je izdan, a pokret razvaljen. Od tada do danas razni lazni bosnjacki/bosanski "lideri" kupuju fotelje prodajuci BiH. Od tada do danas imali smo najmanje dva genocida, a iskljucivi krivci su lazni "lideri". Ako i ovaj pokusaj Nacinalnog Kongresa Republike BiH propadne, historija ce se ponoviti, novi genocidi slijede, a Bosnjaci kao narod ce ostati bez drzave i vjerovatno ce kao i Romi i Kurdi postati drumski narod.

Tri puta smo izdani i zato je svaki novi genocid strasniji i strasniji. Vise nema ni vremena ni snage za novo palamudjenje. Imamo samo dvije opcije, ili povratiti Republiku BiH ili nestati sa politicke scene, a vjerovatno time u dogledno vrijeme i bioloski, upravo onako kako nam je tvorac Dejtonskog ustava Radovan Karadzic i prijetio.

strucnjak...stranci su nam napravili dejton bas zbog toga sto se mi nismo mogli mirno dogovoriti o suzivotu u okvirima ustava R BIH(stani....znam ja da je ovo komplikovanije).....nakon toga su spiskali gomilu novaca da bi stvorili kakvu-takvu drzavnu tvorevinu i omogucili nam da zivimo u polufunkcionalnom miru(miru-nema ubijanja)....prema tome kad njima pokazes peticiju kojom sve nas hoces da vratis 15 godina u nazad....hahahaha....umrijeti ce ljudi od smijeha...

dalje....pokazaces peticiju predstavnicima hrvata i srba....
...hmmm....vidis o ovome nisam prije razmisljao, mozda je ovo i dobra ideja....postoji mogucnost da cemo svjedociti kolektivnom srcanom i mozdanom udaru hrvatskih i srpskih predstavnika usljed cijepanja od smjeha....

da zakljucim....uz predpostavku da dobijete podrsku cijelokupnog bosnjackog korpusa pokusaj implementacije peticije vodi nas u novi rat, ali ovog puta bez podrske medjunarodne zajednice sa udruzenom kooalicijom hrvata i srba na strani oruzanih neprijatelja....

...strucnjak, hajte vi skontajte nesto pametno i realno pa nam posaljite novi prijedlog...
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

aristokrata ti si pogresno shvatio pojam *sloboda*
A to sto ti nameces principe poput gostoprimstva je ipak mahlska ili ti palanska ,nego da te pitam kakva je halva?
A ono sa orasima tebi nece pomoci znas i sam da si impi :lol:
Aristokrata

Post by Aristokrata »

sekiracija1 wrote:aristokrata ti si pogresno shvatio pojam *sloboda*
A to sto ti nameces principe poput gostoprimstva je ipak mahlska ili ti palanska ,nego da te pitam kakva je halva?
A ono sa orasima tebi nece pomoci znas i sam da si impi :lol:
ma imam ja vise testestorona od vas petorice zajedno iz carsije... :lol:
:lol:
St.Germain

Post by St.Germain »

sekiracija1 wrote:aristokrata ti si pogresno shvatio pojam *sloboda*
Image
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

toozla

greska u koracima.

da je MZ htjela nesto uraditi sama nebi joj trebao Alijin potpis. To je najveca laz. To nam je u brk rekao i sam Pedi u novogodisnjoj cestitki.

Ako si procitao Poziv ( a vidim da nisi) tamo fino pise da nije tacno da RBiH moze nestati ako to Srbi i Hrvati zele, vec samo ako se sa time slozi i treci konstutivni narod Bosnjaci, prema znacenju zadnjeg legalnog ustava RBiH. Zato i jeste prisutna sva ta medijska pompa navikavanje Bosnjaka na laganu dejtonsku smrt, nebi li to postalo "realno stanje na terenu".

Dakle, sve je opet do nas. Ako Softic zatrazi na Internacionalnom Sudu Pravde da se ukine rezultat genocida tzv RS (cetnicki Treci Rajh), jer je takvo kreiranje para drzava neprihvatljivo po internacionalnim zakonima i zakonima Republike BiH, sud ce je ukinuti. ne zato sto nas voli, vec zato sto mora slijediti legalnu proceduru i zakone medjunarodnog prava.

Medjutim, ako se sama drzava RBiH odrekne tog prava i ne zatrazi ukidanje tzv RS, to znaci da smo ponovo izdani, da smo definitivno izgubili drzavu (na duze staze) i DA SMO SAMI KRIVI. Da se to upravo desava je dokaz u tome sto Softic trazi samo 4 sedmice za iznosenje optuzbe, kao da se radi o pljacki banke i da spominje samo materijalnu nadoknadu (koja ce opet otici mafiji) a ne spominje ponistavanje rezultata geonicida -tvorevine RS nastale na etnickom ciscenju, genocidu, uz ucjenu nestanko jednog naroda. da je takav postupak kreiranja paradrzava (sa sviojim parlamentom, vladom i td.) moguc u normalnom svijetu, Treci rajh bi i dalje postojao, a samo bi se sudilo njegovim kreatorima.

Mene samo cudi nivo neznanja i naivnosti kod vecine gradjana RBiH, kako ne mogu da prepozaju takve osnovne stvari i kako pristaju na sve te podvale.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

KraljTvrtkoII wrote:greska u koracima.

da je MZ htjela nesto uraditi sama nebi joj trebao Alijin potpis. To je najveca laz. To nam je u brk rekao i sam Pedi u novogodisnjoj cestitki.

Ako si procitao Poziv ( a vidim da nisi) tamo fino pise da nije Dakle, sve je opet do nas. Ako Softic zatrazi na Internacionalnom Sudu Pravde da se ukine rezultat genocida tzv RS (cetnicki Treci Rajh), jer je takvo kreiranje para drzava neprihvatljivo po internacionalnim zakonima i zakonima Republike BiH, sud ce je ukinuti. ne zato sto nas voli, vec zato sto mora slijediti legalnu proceduru i zakone medjunarodnog prava.

Medjutim, ako se sama drzava RBiH odrekne tog prava i ne zatrazi ukidanje tzv RS, to znaci da smo ponovo izdani, da smo definitivno izgubili drzavu (na duze staze) i DA SMO SAMI KRIVI. Da se to upravo desava je dokaz u tome sto Softic trazi samo 4 sedmice za iznosenje optuzbe, kao da se radi o pljacki banke i da spominje samo materijalnu nadoknadu (koja ce opet otici mafiji) a ne spominje ponistavanje rezultata geonicida -tvorevine RS nastale na etnickom ciscenju, genocidu, uz ucjenu nestanko jednog naroda. da je takav postupak kreiranja paradrzava (sa sviojim parlamentom, vladom i td.) moguc u normalnom svijetu, Treci rajh bi i dalje postojao, a samo bi se sudilo njegovim kreatorima.

Mene samo cudi nivo neznanja i naivnosti kod vecine gradjana RBiH, kako ne mogu da prepozaju takve osnovne stvari i kako pristaju na sve te podvale.
tacno da RBiH moze nestati ako to Srbi i Hrvati zele, vec samo ako se sa time slozi i treci konstutivni narod Bosnjaci, prema znacenju zadnjeg legalnog ustava RBiH. Zato i jeste prisutna sva ta medijska pompa navikavanje Bosnjaka na laganu dejtonsku smrt, nebi li to postalo "realno stanje na terenu".

kakvu sad konstutivnost pominjes sto je ne pomenu 92 jel bolan pa nije ti konstitutivnost licna svojina pa da je potezes kad tebi odgovara.
pravio si drzavu 92 god. bez moga naroda a sad ti krivo sto ti se to moze vratit
kao bumerang...
i mi srbi smo bili konstitutivan narod pa ste opet odluke donosili ne pitajuci nas....
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

[quote="KraljTvrtkoII"]toozla

greska u koracima.

Ako si procitao Poziv ( a vidim da nisi) tamo fino pise da nije tacno da RBiH moze nestati ako to Srbi i Hrvati zele, vec samo ako se sa time slozi i treci konstutivni narod Bosnjaci, prema znacenju zadnjeg legalnog ustava RBiH. Zato i jeste prisutna sva ta medijska pompa navikavanje Bosnjaka na laganu dejtonsku smrt, nebi li to postalo "realno stanje na terenu".

Dakle, sve je opet do nas. Ako Softic zatrazi na Internacionalnom Sudu Pravde da se ukine rezultat genocida tzv RS (cetnicki Treci Rajh), jer je takvo kreiranje para drzava neprihvatljivo po internacionalnim zakonima i zakonima Republike BiH, sud ce je ukinuti. ne zato sto nas voli, vec zato sto mora slijediti legalnu proceduru i zakone medjunarodnog prava.

Mene samo cudi nivo neznanja i naivnosti kod vecine gradjana RBiH, kako ne mogu da prepozaju takve osnovne stvari i kako pristaju na sve te podvale.[/quote

Mislim da su transverzale vec nesto kao istorijsko ili obicajno pravo,pa ce se i to morati postovati. :-D
missA

Post by missA »

Dragi clanovi, podpisujte peticiju, i malo postovanja do visočanstva!

Za Republiku BiH, Somebody :-D
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

Aristokrata wrote:
KraljTvrtkoII wrote:greska u koracima.

Ako si procitao Poziv ( a vidim da nisi) tamo fino pise da nije Dakle, sve je opet do nas. Ako Softic zatrazi na Internacionalnom Sudu Pravde da se ukine rezultat genocida tzv RS (cetnicki Treci Rajh), jer je takvo kreiranje para drzava neprihvatljivo po internacionalnim zakonima i zakonima Republike BiH, sud ce je ukinuti. ne zato sto nas voli, vec zato sto mora slijediti legalnu proceduru i zakone medjunarodnog prava.

tacno da RBiH moze nestati ako to Srbi i Hrvati zele, vec samo ako se sa time slozi i treci konstutivni narod Bosnjaci, prema znacenju zadnjeg legalnog ustava RBiH. Zato i jeste prisutna sva ta medijska pompa navikavanje Bosnjaka na laganu dejtonsku smrt, nebi li to postalo "realno stanje na terenu".

kakvu sad konstutivnost pominjes sto je ne pomenu 92 jel bolan pa nije ti konstitutivnost licna svojina pa da je potezes kad tebi odgovara.
pravio si drzavu 92 god. bez moga naroda a sad ti krivo sto ti se to moze vratit
kao bumerang...
i mi srbi smo bili konstitutivan narod pa ste opet odluke donosili ne pitajuci nas....
To sto ti pricas je najveca laz. SFRJ je srusio Milosevic mjenjajuci na svoju ruku Ustav SFRJ, po kome su Kosovo i Vojvodina bili konstitutivne jedinice i Srbije i SFRJ (pogledaj kakav je bi sastav Predsjednistva SFRJ). Sa time se slazu svi pravni analiticari i u Srbiji i u na svijetu (napr Dr. Nebojsa Popovic).

U takvoj situaciji RBiH je imala izbor-ili nezavisnost ili ostanak u novoj zajednici (koja sa SFRJ nema nista zajednicko). Bio je refrendum i 64% gradjana se izjasnilo za nezavisnost. To je demokratija, a u demokratiji se odlucuje vecinom gradjana, a ne ko od njih je doktor, ko Krajisnik, ko Srbin, Ko Bosnjak. To sto je vecina Srba bojkotovala taj refrendum po nagovoru zlocinca Karadzica, to je njihov problem. Time ta odluka vecine gradjana RBiH ne prestaje biti i legalna i legitimna. Ista je stvar bila u Hrvatskoj i Sloveniji. Ista stvar se moze desiti i u CG, i ako se vecina gradjana CG odluci za nezavisnost, to nikakava etnicka grupa nema pravo da stopira. Neces valjda reci da ako Crnogorci izglasaju nezavisnost da cete krenuti u novi rat, sa ciljem da protjerate sve ne-Srbe iz odredjenih podrucja i kreirate jos jednu RS. Ako je to model, sta onda nasi Bosnjaci cekaju u Sandzaku?
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

:? 8) :D
Toozla

Post by Toozla »

KraljTvrtkoII wrote:toozla

greska u koracima.

strucnjak, nigdje nisam rekao da vasa peticija vodi u nestanak BIH, ali sam zato rekao da vodi u novi rat sa bitno izmjenjenim strateskim pozicijama na medjunarodnom planu...
...ne moras mi ti objasnjavati da trenutna politicka situacija u BIH nevalja tri pare, vidim ja to i sam....
ako ocekujes bilo kakav oblik podrske onda moras malo vise ponuditi od kritike egzistirajuceg politickog sistema...
...moras ponuditi kvalitetno rjesenje...za tvoje rjesenje sam se izjasnio...
....rat me ne interesuje, jer u ovom momentu ne mislim da je nuzan...

....mi se sami nismo mogli dogovoriti....stranci su nam nametnuli rjesenje u okviru kojeg niko nije zadovoljan, ali barem su svi isto dobili(nema pojedinacne srece i zadovoljstva na racun drugih i/ili trecih)....sta na kraju ostaje kao finalno rjesenje za ocuvanje BIH?????

...strucnjak, kad skontate rjesenje po kojem sve tri nacionalne komponente u BIH imaju razloga za zadovoljstvo javi se....rado cu potpisati takvu peticiju....
za sve ostalo, kad vec nemogu napraviti korak naprijed, neka me gdje jesam, necu nazad....
Post Reply