KraljTvrtkoII wrote:toozla
greska u koracima.
da je MZ htjela nesto uraditi sama nebi joj trebao Alijin potpis. To je najveca laz. To nam je u brk rekao i sam Pedi u novogodisnjoj cestitki.
Ako si procitao Poziv ( a vidim da nisi) tamo fino pise da nije tacno da RBiH moze nestati ako to Srbi i Hrvati zele, vec samo ako se sa time slozi i treci konstutivni narod Bosnjaci, prema znacenju zadnjeg legalnog ustava RBiH. Zato i jeste prisutna sva ta medijska pompa navikavanje Bosnjaka na laganu dejtonsku smrt, nebi li to postalo "realno stanje na terenu".
Dakle, sve je opet do nas. Ako Softic zatrazi na Internacionalnom Sudu Pravde da se ukine rezultat genocida tzv RS (cetnicki Treci Rajh), jer je takvo kreiranje para drzava neprihvatljivo po internacionalnim zakonima i zakonima Republike BiH, sud ce je ukinuti. ne zato sto nas voli, vec zato sto mora slijediti legalnu proceduru i zakone medjunarodnog prava.
Medjutim, ako se sama drzava RBiH odrekne tog prava i ne zatrazi ukidanje tzv RS, to znaci da smo ponovo izdani, da smo definitivno izgubili drzavu (na duze staze) i DA SMO SAMI KRIVI. Da se to upravo desava je dokaz u tome sto Softic trazi samo 4 sedmice za iznosenje optuzbe, kao da se radi o pljacki banke i da spominje samo materijalnu nadoknadu (koja ce opet otici mafiji) a ne spominje ponistavanje rezultata geonicida -tvorevine RS nastale na etnickom ciscenju, genocidu, uz ucjenu nestanko jednog naroda. da je takav postupak kreiranja paradrzava (sa sviojim parlamentom, vladom i td.) moguc u normalnom svijetu, Treci rajh bi i dalje postojao, a samo bi se sudilo njegovim kreatorima.
Mene samo cudi nivo neznanja i naivnosti kod vecine gradjana RBiH, kako ne mogu da prepozaju takve osnovne stvari i kako pristaju na sve te podvale.
strucnjak, nigdje nisam rekao da vasa peticija vodi u nestanak BIH, ali sam zato rekao da vodi u novi rat sa bitno izmjenjenim strateskim pozicijama na medjunarodnom planu...
...ne moras mi ti objasnjavati da trenutna politicka situacija u BIH nevalja tri pare, vidim ja to i sam....
ako ocekujes bilo kakav oblik podrske onda moras malo vise ponuditi od kritike egzistirajuceg politickog sistema...
...moras ponuditi kvalitetno rjesenje...za tvoje rjesenje sam se izjasnio...
....rat me ne interesuje, jer u ovom momentu ne mislim da je nuzan...
....mi se sami nismo mogli dogovoriti....stranci su nam nametnuli rjesenje u okviru kojeg niko nije zadovoljan, ali barem su svi isto dobili(nema pojedinacne srece i zadovoljstva na racun drugih i/ili trecih)....sta na kraju ostaje kao finalno rjesenje za ocuvanje BIH?????
...strucnjak, kad skontate rjesenje po kojem sve tri nacionalne komponente u BIH imaju razloga za zadovoljstvo javi se....rado cu potpisati takvu peticiju....
za sve ostalo, kad vec nemogu napraviti korak naprijed, neka me gdje jesam, necu nazad....