zli_hordas wrote:Raja bas smo ga popušili
no homo
zli_hordas wrote:Raja bas smo ga popušili
Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.CVIKERASH wrote:
Nema niko nista protiv toga naravno.Nije u tome problem.Vec je u tome da ljudi nisu shvatili da ovdje nema NISTA od mirnog setkanja ulicom.Sve ove godine i silni protesti su pokazali da se tako ne desavaju promjene.
Kamenje,molotov kokteli,paljenje,razbijanje,
a sta je sa dosadasnjim protestima bilo?Energični leptir wrote:Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.CVIKERASH wrote:
Nema niko nista protiv toga naravno.Nije u tome problem.Vec je u tome da ljudi nisu shvatili da ovdje nema NISTA od mirnog setkanja ulicom.Sve ove godine i silni protesti su pokazali da se tako ne desavaju promjene.
Zanemarimo ove uvrede ljudima koji su napustili sve partije i potencijala uhljebljivanja, ali nisi ugovorio na moje pitanje: zbog čega ti ne pribjegneš mjerama koje predlažeš! Mlad si, pametan si, hrabar i drčan, pa, eto, navalite!CVIKERASH wrote:Energični leptir wrote:Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.CVIKERASH wrote:
Bio sam na svakom protestnom okupljanju zadnjih godina i opet kazem nista se nije promjenilo.Ako ti mislis da ce facebook i setkanje gradom nesto promjeniti,jadna nam majka svima onda....
A i ovi protesti su cool za one,sto ce se uhljebiti u svom novom stanu nakon sto se prodaju za kredit ...a mozda legne kakvo mjesto u nekom ministarstvu ,ko zna...
mozda zato sto je grad pun čkapi, i sto su jedino jaki kada ih je grupa od 10 na 1 (jal' plavi, jal' bordo), ili kada mogu malo rokati po nogama nekaznjeno i sl.Energični leptir wrote:
Zanemarimo ove uvrede ljudima koji su napustili sve partije i potencijala uhljebljivanja, ali nisi ugovorio na moje pitanje: zbog čega ti ne pribjegneš mjerama koje predlažeš! Mlad si, pametan si, hrabar i drčan, pa, eto, navalite!
oraspolozio me tvoj postantidroid wrote:a sta je sa dosadasnjim protestima bilo?Energični leptir wrote:Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.CVIKERASH wrote:
NISTA!
jedini "protesti" koji su imali nekih incidenta su bili kada su mevlidova raja tukli gay populaciju i vise se ne qrce. Nema parada ni gluposti.
Mozda mirne demonstracije opet trebaju nekome ala dosta i sl. nevladinim zadrugama koje na taj nacin uzimaju repa, a kada nema belaja imaju cisti dobitak.
hebo ti i vas sve, i mene, i ovu drzavu nakaradnu.
correspondent wrote:Pristajući na ova nova poskupljenja OSNOVNIH ŽIVOTNIH POTREBA (voda na prvom mjestu!) mi, ustvari, pristajemo na plaćanje nezasitih i neodgovornih direktora, menadžera, upravitelja i neodgovornih radnika koji su činili sve da unište firmu u kojoj hljeb zarađuju. Mi ćemo sada plaćati njihovu nesposobnost i korupciju. Uvjeravat će nas da je to za naše dobro, da će firme poslovati bolje, a ustvari će, za neke dvije do tri godine, najaviti i novo poskupljenje jer će do tada uspjeti sve profućkati. Ovo je samo zato što niko do sada nije osuđen javno i imenovan glasno zbog korpcije, potkupljivanja, krađe javih dobara i uništavanja firmi.
HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:
1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,
Radikalni rezovi moraju biti uvedeni a to je dio priče koji svi izbjegavaju,
na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....
2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....
sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....
NISAM ZA PROTESTE I PREZIREM SVAKOG KO PROTESTUJE RADI POSKUPLJENJA
PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !
PA sada odlučite protiv čega ćete protestovati i šta su Vam ciljevi....
HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:
1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,
Radikalni rezovi moraju biti uvedeni a to je dio priče koji svi izbjegavaju,
na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....
2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....
sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....
NISAM ZA PROTESTE I PREZIREM SVAKOG KO PROTESTUJE RADI POSKUPLJENJA
PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !
PA sada odlučite protiv čega ćete protestovati i šta su Vam ciljevi....