SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mrtva kokoš

#26 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by mrtva kokoš »

zli_hordas wrote:Raja bas smo ga popušili
:thumbup:

no homo :mrgreen:
Energični leptir

#27 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Energični leptir »

CVIKERASH wrote:

Nema niko nista protiv toga naravno.Nije u tome problem.Vec je u tome da ljudi nisu shvatili da ovdje nema NISTA od mirnog setkanja ulicom.Sve ove godine i silni protesti su pokazali da se tako ne desavaju promjene.

Kamenje,molotov kokteli,paljenje,razbijanje,
Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.
antidroid

#29 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by antidroid »

Energični leptir wrote:
CVIKERASH wrote:

Nema niko nista protiv toga naravno.Nije u tome problem.Vec je u tome da ljudi nisu shvatili da ovdje nema NISTA od mirnog setkanja ulicom.Sve ove godine i silni protesti su pokazali da se tako ne desavaju promjene.

Eto prilike za tebe i tvoju raju da revolucionizirate proteste u BiH! Malo je bez veze upućivati zamjerke, a nikada ne podmetnuti svoje *upe! Uzgred, u svakom obliku pritiska na vladajuće strukture sredstva su izuzetno bitna, ali i zahtjevi.
a sta je sa dosadasnjim protestima bilo?
NISTA!
jedini "protesti" koji su imali nekih incidenta su bili kada su mevlidova raja tukli gay populaciju i vise se ne qrce. Nema parada ni gluposti.
Mozda mirne demonstracije opet trebaju nekome ala dosta i sl. nevladinim zadrugama koje na taj nacin uzimaju repa, a kada nema belaja imaju cisti dobitak.
hebo ti i vas sve, i mene, i ovu drzavu nakaradnu.
SA 071

#30 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by SA 071 »

J... nas ova drzava za covjeka. Kako dodje ova socijaldemokratija i socijalna pravda, ja ne znam gdje ću prije od pravde i socijalnih beneficija. Svaki dan novi namet...

Zanimljivo da nema nigdje ovih nevladinih organizacija, vise ne protestuju, valjda im dobro. A i nisu vise nevladine, kako je SDP dosao i njima se status promijenio. Mozda bi i njih trebalo sada na budzet prikljuciti... :-)
Last edited by SA 071 on 09/11/2011 19:48, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#31 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 22:09, edited 1 time in total.
Energični leptir

#32 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Energični leptir »

CVIKERASH wrote:
Energični leptir wrote:
CVIKERASH wrote:

Bio sam na svakom protestnom okupljanju zadnjih godina i opet kazem nista se nije promjenilo.Ako ti mislis da ce facebook i setkanje gradom nesto promjeniti,jadna nam majka svima onda....

A i ovi protesti su cool za one,sto ce se uhljebiti u svom novom stanu nakon sto se prodaju za kredit ...a mozda legne kakvo mjesto u nekom ministarstvu ,ko zna...
Zanemarimo ove uvrede ljudima koji su napustili sve partije i potencijala uhljebljivanja, ali nisi ugovorio na moje pitanje: zbog čega ti ne pribjegneš mjerama koje predlažeš! Mlad si, pametan si, hrabar i drčan, pa, eto, navalite!
antidroid

#33 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by antidroid »

Energični leptir wrote:
Zanemarimo ove uvrede ljudima koji su napustili sve partije i potencijala uhljebljivanja, ali nisi ugovorio na moje pitanje: zbog čega ti ne pribjegneš mjerama koje predlažeš! Mlad si, pametan si, hrabar i drčan, pa, eto, navalite!
mozda zato sto je grad pun čkapi, i sto su jedino jaki kada ih je grupa od 10 na 1 (jal' plavi, jal' bordo), ili kada mogu malo rokati po nogama nekaznjeno i sl.
Svima je dosta ona njihova bijedna markica i uz nju naprdjuju kako je lose.
Najbolje je sutiti i poklopiti se usima jer si svakako nahebao, ovako manje kako god. Nek deru ljudi, nek oni uzivaju, ja imam fljet internet i meni je super.

p.s.
eto ja sam treci
nuki_cika

#34 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by nuki_cika »

Ja sam za nazifa gljivu.Čovjeka angažovati da ogranizuje proteste.Došlo bi nas minimum 80 hiljada :lol: :lol:
Salu na stranu,sramotne odluke vlade,uzmimo samo penzinere kao socijalno ugroženu kategoriju.Ljudima je zadnjih 40 mjeseci(3 godine i 4 mjeseca)penzija porasla za sramnih 5 posto,a troškovi života za skoro 50 posto.Gdje je ba tu logika.Nego je jedino rješenje uzeti pušku i ko onaj mevlid ultetiim gore i j... im mamicu,pa da vidimo kako će dalje.
To je u ovakvoj situaciji jedino rješenje
ActionWoman

#35 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by ActionWoman »

antidroid wrote:
Energični leptir wrote:
CVIKERASH wrote:

a sta je sa dosadasnjim protestima bilo?
NISTA!
jedini "protesti" koji su imali nekih incidenta su bili kada su mevlidova raja tukli gay populaciju i vise se ne qrce. Nema parada ni gluposti.
Mozda mirne demonstracije opet trebaju nekome ala dosta i sl. nevladinim zadrugama koje na taj nacin uzimaju repa, a kada nema belaja imaju cisti dobitak.
hebo ti i vas sve, i mene, i ovu drzavu nakaradnu.
oraspolozio me tvoj post :) kukala nam Njemacka. Demonstracije su ocekivana reakcija onih koji donose odluke o poskupljenjima. Od mene tu reakciju nece dobiti. Nego, treba gledati ko ima sta na kakvom selu da pocne sijati (psenicu, secernu repu, suncokret, krompir, paradajz, grah, bamiju...), skupljati bilje, kopati bunar, postaviti solarni sistem za proizvodnju elektricne i toplotne energije. Meni je licno dosta sekiranja kako platiti racune. Sto ce mi to vise, mamicu im njihovu. Sav se zivot svodi na to. Raja, ne uzimajte kredite i ne koristite kreditne kartice. Ja cu neke racune bojkotovati, ali ne zato sto zelim da ih bojkotujem vec jednostavno, nemam para. Radije cu dati djetetu da jede.
viva_castro

#36 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by viva_castro »

Divim se spontanosti Fahrudina Radončića... :p
AC_grom_DC

#37 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by AC_grom_DC »

A gdje su ''nevladine'' čiji bi smisao bio da budu glasnogovornici naroda i povedu demonstracije.
ŠUTE sakriveni u mišijim rupama toveći se iz budžeta.
nakon što su bili jako aktivni u dovođenju na vlast ovih koji mrtvi hladni napaćenom narodu otimaju zalogaje iz usta.
zapamtite....al dobro zapamtite ćutanje nevladinih organizacija!!!
chuchumbamayumbe

#38 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by chuchumbamayumbe »

Fakat, nigdje ovih iz NVO da se jave vezano za ova poskupljenja.
Hmm, u čemu li je problem?
correspondent

#39 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by correspondent »

Pristajući na ova nova poskupljenja OSNOVNIH ŽIVOTNIH POTREBA (voda na prvom mjestu!) mi, ustvari, pristajemo na plaćanje nezasitih i neodgovornih direktora, menadžera, upravitelja i neodgovornih radnika koji su činili sve da unište firmu u kojoj hljeb zarađuju. Mi ćemo sada plaćati njihovu nesposobnost i korupciju. Uvjeravat će nas da je to za naše dobro, da će firme poslovati bolje, a ustvari će, za neke dvije do tri godine, najaviti i novo poskupljenje jer će do tada uspjeti sve profućkati. Ovo je samo zato što niko do sada nije osuđen javno i imenovan glasno zbog korpcije, potkupljivanja, krađe javih dobara i uništavanja firmi. :x
ksarajlija

#40 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by ksarajlija »

Ja sam učestvovao u protestima, a posebno onim nakon ubojstva pok. Denisa Mrnjavca. Ako se sjećate, prvi protest, odnosno spontano i neorganizirano okupljanje građana pred zgradom Kantona, završilo se vandalskim divljanjem, razbijanjem prozora na zgradi itd. Kasnije su organizirani stalni prosvjedi subotom pred sarajevskom katedralom koji nisu postigli svoj cilj jer je često bilo više policajaca nego prosvjednika. Prvenstveni cilj ovih prosvjeda je bio da se stane u kraj maloljetničkoj delikvenciji, a misija da se probude uspavani građani, da se ohrabre i izađu i konačno shvate da od kantonalnih vlasti imaju pravo tražiti ono što im pripada, a to je sigurnost svoje djece. Svi znamo kako su protesti završeni, zahvaljući sigurno i mnogima sa ovog foruma (no hard feelings, please) koji su ispijali kafe u Strossmeyerovoj u vrijeme dok smo mi držali transparente. Zašto sve ovo pišem ? Vidim da novi prosvjednici nisu baš upućeni u sve detalje, pa rekoh da pomognem.
Spontani protesti ne mogu biti organizirani.
Organizirani protesti moraju imati svoj cilj, mjesto, datum i vrijeme održavanja koje treba najaviti policiji koja za to izdaje odobrenje. Da bi se protesti prijavili, mora da postoji neko tijelo koje će biti ovlaštemo za prijavu prosvjeda, ali i za preuzimanje odgovornosti za događanja na prosvjedu.
Znamo da su ljudi ogorčeni, spremi na svašta, treba računati sa onima koji ne dolaze u dobroj namjeri da se pridruže prosvjedu, mnogo je oružja kod ljudi...
Ovo što sam napisao gore nema za svrhu da obeshrabrim eventualni izlazak na prosvjed (i sam ću sigurno doći), dapače, pisano u najboljoj namjeri i na bazi vlastitog iskustva.
Nije mi namjera polemisati sa forumašima, želim vam sve najbolje, a ako najavite prosvjed, ja ću biti tamo.
Skyfox

#41 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Skyfox »

odavno sam misljenja, sve da vise od pola ljudi u ovoj zemlji nema za hljeba opet ne bi izasli na ulice da protestuju...
atko

#42 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by atko »

fali anketa na temi

okupice se:

-20 gradjana?
-50 gradjana?
-100 gradjana?

fale nam tri nule ... i dok je tako .. ljudima je dobro ... i bolje nego sto zasluzuju

tuga, bjeda i jad :x :(
lončanica

#43 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by lončanica »

problem je pored svega i vremenski loše tempiranje protesta. Treba napraviti protest u petak u 16:00 i to tako da narod stane na ulicu ispred zagrade Kantona i da ni jedno auto ne može proći. Čim se blokira ulica i raja završi s poslom svi će se okupiti. Ovako u 12h ko radi ne može od posla. Hajde stisni pa izađi za vrijeme radnog vremena. Ja lično mislim da je petak od 16:00 pa na dalje, dok uhljupi ne daju ostavke, bolje rješenje. Barem tako mislim. Jeste da će neki sada popljuvati i reći da hoće kući u petak poslije posla i da im je dosta blokada saobraćaja, ali mislim zaista da dalje ne možemo i da se mora nešto napraviti. Prešli su sve granice i vrijeme je da se kaže STOP. Pa nismo valjda stvarno tolike ovce da pasemo sve što stave pred nas :(

Dajte konkretne prijedloge za organizovanje protesta, nemojte samo za i protiv. Protesti se moraju održati definitivno i mora se bagra rasjerati. Dalje treba biti samo stvar tehnike i organizacije
ksarajlija

#44 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by ksarajlija »

Sutra u 12 sati pred zgradom Kantona. (Vidi SAX vijesti)
Zovem se Zelena

#45 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Zovem se Zelena »

correspondent wrote:Pristajući na ova nova poskupljenja OSNOVNIH ŽIVOTNIH POTREBA (voda na prvom mjestu!) mi, ustvari, pristajemo na plaćanje nezasitih i neodgovornih direktora, menadžera, upravitelja i neodgovornih radnika koji su činili sve da unište firmu u kojoj hljeb zarađuju. Mi ćemo sada plaćati njihovu nesposobnost i korupciju. Uvjeravat će nas da je to za naše dobro, da će firme poslovati bolje, a ustvari će, za neke dvije do tri godine, najaviti i novo poskupljenje jer će do tada uspjeti sve profućkati. Ovo je samo zato što niko do sada nije osuđen javno i imenovan glasno zbog korpcije, potkupljivanja, krađe javih dobara i uništavanja firmi. :x

Samo da napomenem da su jutros na vijestima rekli kako traže poskupljenja (ne zbog rasta cijene plina) već zbog pokrivanja gubitaka :roll:
Pa dokle više mamu im nezasitu :x
plejka2

#46 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by plejka2 »

Bagra se zavalila pa narod da vraca...mamu im lopovsku
mrtva kokoš

#47 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by mrtva kokoš »

sto se sada ne stavi na dnevni red pitanje finansiraja pojedinih politickih opcija iz drzavnih firmi , tipa vodovod i kanalizacije, za to je bilo para :oops: :-)
HM 2011

#48 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by HM 2011 »

Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:

1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,

Radikalni rezovi moraju biti uvedeni a to je dio priče koji svi izbjegavaju,

na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....

2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....

sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....

NISAM ZA PROTESTE I PREZIREM SVAKOG KO PROTESTUJE RADI POSKUPLJENJA

PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !

PA sada odlučite protiv čega ćete protestovati i šta su Vam ciljevi....
viva_castro

#49 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by viva_castro »

HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:

1. Izbjegavanjem povećanja cijena odlučujemo se za opciju broj 2. a to je zaduženje i privatizacija navedenih kompanija (slučaj IMF) http://www.ratical.org/co-globalize/waterIMF.html,

na drugoj strani meni treba početni kapital za pokretanje businessa a znanje imam.....

2. Protestom dokazujemo svoj idotluk, jer kada je trebalo protestovati protiv zaduženja kod IMF-a radi isplaćivanja plata administraciji, glas je podiglo jedva 5-10 intelektualaca pozivajući da se to ne radi - naravno svi ste se smijali, bilo Vam je smiješno iako je bilo detaljno elaborirarano.....

sada umjesto da krenete u smijeru rezanja zaduživanja, vraćanja dugova, stezanja kaiša, vi bi RAZBIJALI jer ŽELITE JOŠ ZADUŽENJA, pa vidite ko sa Vama manipuliše i kako se to radi, JA NA TO NE PRISTAJEM i OPET KAŽEM HOĆU SVOJIH 5.000.000 EURA (i ja sam pohlepan)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3. Znam par mjesta u ovoj državi, u pitanju su ruralna područija, gdje je i pitka voda iz pipe besplatna i drva ima u izobilju, pa prikupi suharaka rano ujutro i svuci sebi ogrijeva tokom ljetne sezone, neće se niko ljutiti na tebe.....
Znači ima i besplatno grijanje i besplatna voda ima i zemlje za obraditi - što niste tamo ? Tamo živi tih 80.000 na ivici siromaštva, o njima pričate cijelo vrijeme - a to su za vas Seljačine, Papci, a Vi ste građani, e pa dragi moji građani, ako je plata 1000 KM, a niste u mogućnosti platiti povećan račun za 40-50 KM, izgleda da je vrijeme za povrat u krajeve gdje je besplatna voda, ogrijev i zemlja je plodna.....

PODRŽAVAM PROTEST KOJI JE UPUĆEN KA TROMOJ I PREMA BUDUĆNOSTI NEODGOVORNOJ VLASTI I UPRAVI !

nikimostar

#50 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by nikimostar »

HM 2011 wrote:Ja na ovim protestima neću biti iz par razloga:

Post Reply