Kanditatura za EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- art vandeley
#26 Re: Kanditatura za EURO 2020
Evo ga:
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europ ... ampionship
##For the 2020 tournament, all proposed bids have been for two or three countries to co-host the event:
* Romania and Hungary[3]
* Czech Republic and Slovakia[4]
* Serbia, Bosnia and Herzegovina and Croatia[5] ##
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europ ... ampionship
##For the 2020 tournament, all proposed bids have been for two or three countries to co-host the event:
* Romania and Hungary[3]
* Czech Republic and Slovakia[4]
* Serbia, Bosnia and Herzegovina and Croatia[5] ##
- Comrad
#27 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ma smijesno je o ovome pricati, jer ponovo kazem mi nemamo ljude koji bi to sve izveli. Nemamo drzavu, moras imati drzavu da podrzi ovaj projekat.
Nije problem infrastruktura, izgradit ce se to. Pa pola domacina nije imalo infrastrukturu, pa se napravila. Sta smo mi imali prije olimpijade? Sve smo izgradili, ali smo tada imali drzavu. Sad imas neozbiljnu grupu seljacina koji samo sebe gledaju i zaboli njih karina ide li drzava naprijed ili ne. Bitno je da pare lijezu i kraj price.
Nije problem infrastruktura, izgradit ce se to. Pa pola domacina nije imalo infrastrukturu, pa se napravila. Sta smo mi imali prije olimpijade? Sve smo izgradili, ali smo tada imali drzavu. Sad imas neozbiljnu grupu seljacina koji samo sebe gledaju i zaboli njih karina ide li drzava naprijed ili ne. Bitno je da pare lijezu i kraj price.
-
Baudelaire
#28 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ma ovo je cirkus. Gledaj National arene u Bukurestu, 60 000 kapacitet čini mi se. Mi se ne možemo mjeriti sa Rumunima i Mađarima, već sad postoji stadion u Rumuniji koji je bolji od sve i jednog ex-Yu, a dobiju li ovo, samo će se jaz povećati. Plus recesija, kakve smo sreće ne bi nam se Euro ni isplatio, u veću bi dubiozu države/države otišle.
-
detroit-mercy
#29 Re: Kanditatura za EURO 2020
Treba sta mozda nauciti iz primjera Grcke kojoj je Olipijada u Atini toliko dohakala da i dan danas ne mogu da se oporaveBaudelaire wrote:Ma ovo je cirkus. Gledaj National arene u Bukurestu, 60 000 kapacitet čini mi se. Mi se ne možemo mjeriti sa Rumunima i Mađarima, već sad postoji stadion u Rumuniji koji je bolji od sve i jednog ex-Yu, a dobiju li ovo, samo će se jaz povećati. Plus recesija, kakve smo sreće ne bi nam se Euro ni isplatio, u veću bi dubiozu države/države otišle.
Nemamo mi para za toga
-
Baudelaire
#30 Re: Kanditatura za EURO 2020
O tom govorim, nije žvaka za seljaka. Ne treba se gurati gdje nam nije mjesto.
-
El_comadante
#31 Re: Kanditatura za EURO 2020
vidječemo šta če biti mada nevjerujem da če ovo proći. a i negdje sam čuo da UEFA više neče davati zajedničke kandidature da budu domačini. a i nemamo mi para za to.
- Comrad
#32 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ma pare se nadju. Pustite to nemamo para... Koja zemlja ih ima? Svi se zaduzuju... Mi samo kenjamo kako su svi zaduzeni, a hrvati izgradise autoput, napravise dvorane itd. I sta sad mi imamo od toga sto smo zaduzeni 4-5mld eura. Nista. Nula. Eno talijani zaduzeni 2000 mld eura pa zive normalno. Al jok, slijepi bosnjo sjedne na kafu i kaze joj vidi u italije krize, vidi frke...a ne konta da su italiji digli frku jer im je nezaposlenost 8%. A kod nas 50% i niko nista...
Ako se politicari mogu zaduzivati za plate, pa mozemo se zaduziti i za ovo. Nema se, nema...Ima se para, samo sto smo mi lijeni i nehljebovici. Jer kad uzmes pare, valja onda radit, gradit, sve transparetno...al sto to radit, bolje ovako svako malo se zaduzit koju milijardu, isplatit plate glavonjama...lakse je, ne moras nista radit, a pare lijezu...
I nisu pare problem, nije infrastruktura...nego ljudi i nas posrani mentalitet.
Ako se politicari mogu zaduzivati za plate, pa mozemo se zaduziti i za ovo. Nema se, nema...Ima se para, samo sto smo mi lijeni i nehljebovici. Jer kad uzmes pare, valja onda radit, gradit, sve transparetno...al sto to radit, bolje ovako svako malo se zaduzit koju milijardu, isplatit plate glavonjama...lakse je, ne moras nista radit, a pare lijezu...
-
Baudelaire
#33 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ne živi se u Italiji ni približno dobro kao ranije, to sigurno znam, a vidiš kako je Grčka propala. A i ona je organizovala Olimpijadu. Mojne ovih stvari, ovi se projekti ne rade iz zajebancije. Ne želim da moram razmišljati gdje vani trebam djecu sutra poslati.Comrad wrote:Ma pare se nadju. Pustite to nemamo para... Koja zemlja ih ima? Svi se zaduzuju... Mi samo kenjamo kako su svi zaduzeni, a hrvati izgradise autoput, napravise dvorane itd. I sta sad mi imamo od toga sto smo zaduzeni 4-5mld eura. Nista. Nula. Eno talijani zaduzeni 2000 mld eura pa zive normalno. Al jok, slijepi bosnjo sjedne na kafu i kaze joj vidi u italije krize, vidi frke...a ne konta da su italiji digli frku jer im je nezaposlenost 8%. A kod nas 50% i niko nista...
-
Payton
#34 Re: Kanditatura za EURO 2020
Kakvo bolan prvenstvo u zemlji gdje pola naroda nema za kifle? Nema autoputeva, aerodrom u Sarajevu mi lici na poljoprivredni, infrastruktura je na nuli, o stadionima da i ne pricam.
Kao prvo kod nas drzave nema, nema strategije nikakve na makro planu. Ovo je opet neka suplja...
Kao prvo kod nas drzave nema, nema strategije nikakve na makro planu. Ovo je opet neka suplja...
-
lajkujMe
#35 Re: Kanditatura za EURO 2020
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... sible_bids
mislim da najvise sansi ovdje ima turska oni vec sada ulazu ogromne svote u infrastrukturu svoje drzave, a druge mogucnosti su nizozemska i belgija
mislim da najvise sansi ovdje ima turska oni vec sada ulazu ogromne svote u infrastrukturu svoje drzave, a druge mogucnosti su nizozemska i belgija
-
Baudelaire
#36 Re: Kanditatura za EURO 2020
Turska ulaže jer može. Ako se produbi evropska kriza, Turska će definitivno uzeti ovo prvenstvo, jer su jako ekonomski stabilni i ekonomija im je u stalnom rastu.lajkujMe wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... sible_bids
-
bahonnen
#37 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ovo može, al da se igra u BiH... jer će se sve 3 reprezentacije negdje osjećati kao domaćini..lajkujMe wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... sible_bids
Šalu na stranu, ništa od ovog.
Da su Hrvati sa Slovencima predali ponudu to bi moglo izaći na nešto.
Mi smo taj uteg koji ovu kombinaciju vuče na dno...
-
Baudelaire
#38 Re: Kanditatura za EURO 2020
Mi nismo još podnijeli kandidaturu i nećemo je podnijeti. Kao što i sam tekst navodi, ovo je samo lista mogućih kandidatura.
-
elSaik
#39 Re: Kanditatura za EURO 2020
S obzirom da su prošli put bili zakinuti mislim da naredni EURO ide Turcima.
-
lajkujMe
#40 Re: Kanditatura za EURO 2020
mi bi morali investirati u 4 veoma vazne i veoma skupe stvarcice
1) najmanje 3 stadiona
2)Mnogo autoputeva
3)Moderne brze zeljeznice
4) aerodromske kapacitete
MILIJARDE KOJE NEMAMO
1) najmanje 3 stadiona
2)Mnogo autoputeva
3)Moderne brze zeljeznice
4) aerodromske kapacitete
MILIJARDE KOJE NEMAMO
- ultima_palabra
#41 Re: Kanditatura za EURO 2020
Platini skontao da se Euro 2020 igra širom Evrope... koji bolid u pm 
- Logovan
#42 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ako će biti makar jedna utakmica kod nas onda mu svaka čast.ultima_palabra wrote:Platini skontao da se Euro 2020 igra širom Evrope... koji bolid u pm
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43 Re: Kanditatura za EURO 2020
Znas da hocezlo87 wrote:Ako će biti makar jedna utakmica kod nas onda mu svaka čast.ultima_palabra wrote:Platini skontao da se Euro 2020 igra širom Evrope... koji bolid u pm
- BHF_Manijak
#44 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ne kontam koja je onda car Evropskog hebo mu ja mater blentavu??? Mislim ono svaka grupa jedna zemlja ili kako? To bi automatski ugasilo onu draz prvenstva koje se odrzava u jednoj zemlji gdje su jednostavno svi sudionici na jednom mjestu, ovako bi se svak o sebi zabavio i po meni ne bi bilo to to, ovo bi mi vise na kakve kvalifikacije licilo!
Koji je fakat mentol ovaj Mišel, imo je pozitivnih poteza ali Bogami kikseva da te Bog dragi sacuva, ovaj mu je bez premca najveci!
Koji je fakat mentol ovaj Mišel, imo je pozitivnih poteza ali Bogami kikseva da te Bog dragi sacuva, ovaj mu je bez premca najveci!
- skenderija04
#45 Re: Kanditatura za EURO 2020
Glupost jarane i to velika. Navodno 60 godina UEFE pa da svi ucestvuju u proslavi. To je zvanicni motiv. Izmedju redova se vidi da nece da ponove iskustvo Poljska/Ukrajna gdje su putovanja iz mjesta u mjesto bila ogromna i da su navijaci imali velikih problema. Sad je srocio frazu " Navijaci nece ici na EURO, vec EURO dolazi navijacima" Priznaj da je majstor efektnih frazaBHF_Manijak wrote:Ne kontam koja je onda car Evropskog hebo mu ja mater blentavu??? Mislim ono svaka grupa jedna zemlja ili kako? To bi automatski ugasilo onu draz prvenstva koje se odrzava u jednoj zemlji gdje su jednostavno svi sudionici na jednom mjestu, ovako bi se svak o sebi zabavio i po meni ne bi bilo to to, ovo bi mi vise na kakve kvalifikacije licilo!![]()
![]()
- BHF_Manijak
#46 Re: Kanditatura za EURO 2020
Poljska i Ukrajina jesu greska, mislim realno da je EURO sto se organizacije bio gorzan, jebaji ga, daj zapadnim zemljama neka ga organizuju i gotovo, nije fer ali je tako. Dok god Isotocna Evropa se ne stabilizuje kako finansijski tako i na ostalim poljima, nece biti drugacije.
Ovo ce biti sranje nevidjeno, ali dugo je 8 godina, no vec sad predvidjam kakav ce to odron biti!
Majkemi bice zanimljivije kvalifikacije od ove cune od EURA!
Ovo ce biti sranje nevidjeno, ali dugo je 8 godina, no vec sad predvidjam kakav ce to odron biti!
Majkemi bice zanimljivije kvalifikacije od ove cune od EURA!
- Point.
#47 Re: Kanditatura za EURO 2020
Kako su kontali ako npr, se igra u Lisabonu i portu a Portugal se ne kvalifikuje? Valjda zemlje domacini imaju automatski pristup EURO-u?
- Jack Be Nimble
#48 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ako se Portugal nije kvalifikovao sigurno se nece ni igrati u Portugalu, mada sa 24 tima bice tesko da se mi ne odemo na EURO a kamo li Portugal.
Dobra ideja jer ce biti lakse da svako vidi barem po jednu utakmicu.
Dobra ideja jer ce biti lakse da svako vidi barem po jednu utakmicu.
- It_is_a_Leclerc
#49 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ja sam davno govorio da je Michele Platini najveća nepogoda koja je zahvatila svjetski fudbal još od nekih avionskih nesreća, a drugi su pametovali kako će on "svoj fudbalski talent pretvoriti u uspješan menadžment". Dakle, dotični je produbio jaz između fudbalske sirotinje i respektabilnih ekipa, uvodeći mogućnost da se po Ligi prvaka potucaju kojekakvi Dinamo Zagrebi, i slične ekipice koje od najelitnijeg fudbalskog takmičenja prave bajramske turnire. Ne dozvoljava upotrebu tehnologije u fudbalu već uvodi čitavu satniju pomoćnih sudaca koji su upotrebljivi koliko i kamen za kiseliti kupus. O očiglednoj korupciji, mutnim poslovima, u koje je UEFA trohnula dok je vodi ovaj rashodovani Francuz, da i ne govorimo.
Ideja o Euru 2020. je, dakako, pogibeljna gluparija koja uništava draž 20 dana intenzivne posvećenosti fudbalu ( vrlo vjerovatno će buku prvi dignuti veliki oglašivači i sponzori ), a i oni koji oduševljeno plješću ovoj idejici bi mogli progutati knedlu kad im reprezentacija bude igrala utakmicu u, npr. Tbilisiju, Erevanu, Tel Avivu, Kilšnjevu, pa onda u Oslu, Ljubljani, Beču, pa onda malo do Minska, Bakua...
Ideja o Euru 2020. je, dakako, pogibeljna gluparija koja uništava draž 20 dana intenzivne posvećenosti fudbalu ( vrlo vjerovatno će buku prvi dignuti veliki oglašivači i sponzori ), a i oni koji oduševljeno plješću ovoj idejici bi mogli progutati knedlu kad im reprezentacija bude igrala utakmicu u, npr. Tbilisiju, Erevanu, Tel Avivu, Kilšnjevu, pa onda u Oslu, Ljubljani, Beču, pa onda malo do Minska, Bakua...
- Jack Be Nimble
#50 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ja sam vise ljut na Platinija sto je dozvolio da se EURO prosiri na 24 drzave i sto ce mozda omoguciti veci broj ucesnika za LP.
Ali ovo sa vise drzava je meni odlican ideja. Bila bi bolja ideja kada bi dozvolio da drugi kontinenti mogu organizovati EURO
Ali ovo sa vise drzava je meni odlican ideja. Bila bi bolja ideja kada bi dozvolio da drugi kontinenti mogu organizovati EURO