Kanditatura za EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
brazzo20
#1 Kanditatura za EURO 2020
Dali možda neko zna kada ce se zvanicno uloziti kanditature za to prvenstvo te ko ce jih sve uloziti i dali ima istine u tome da ce svoju zajednicku kanditaturo uložiti i BiH sa Srbijom i Hrvatskom???
Last edited by brazzo20 on 03/11/2011 14:34, edited 1 time in total.
- star(i)mo
#2 Re: Kanditatura za EURO 2020
Gluhi bilo!!!
Pppp, pppp, pppp... 
-
brazzo20
#3 Re: Kanditatura za EURO 2020
Možda bi i dobili kad bi nam protukandidati bili Albanija & Makedonija & Kosovo

-
bahonnen
#4 Re: Kanditatura za EURO 2020
Mislim da je previše da 3 zemlje budu domaćini.
A nešto mi se ne sviđa da budemo s njima skupa.
Zamalo napisah nešto političko, pa odustah, jer je ovo ipak sportski dio foruma. I tako skontah da bi tu bilo puno više politike i svega ostalog negativnog nego sporta.
A nešto mi se ne sviđa da budemo s njima skupa.
Zamalo napisah nešto političko, pa odustah, jer je ovo ipak sportski dio foruma. I tako skontah da bi tu bilo puno više politike i svega ostalog negativnog nego sporta.
- Sasvim_Obican
#5 Re: Kanditatura za EURO 2020
Plemenski fudbal kakav je nekad bio... Prvo bi se domaći navijači međusobno poubijali, pa kad bi se onda "fešti" priključili Poljaci, Englezi i ostala evropska pogan bilo bi to nezaboravno iskustvo...
-
lajkujMe
#6 Re: Kanditatura za EURO 2020
da se sve tri zemlje udruze mozda bi i moglo posto je finansijsko opterecenje manje ali jos uvijek veliko, eto da svaka zemlja izgradi po 3 nova stadiona to je vec oko 500-600 mln (po drzavi) km minimalno, drugo morali bi mnogo uraditi na prometnoj povezanosti najmanje se ima raditi oko aerodroma i smjestaja ali morali bi napraviti direktne brze putne pravce prema svim gradovima domacinima, u BIH bi domacin gradovi bili najvjerovatnije Sarajevo, Zenica i Banja Luka, u Hrvatskoj Zagreb, Split i jos neki treci grad... u Srbiji Beograd, Novi Sad i jos neki treci.... sve bi to moralo biti povezano autoputevima (ukljucujuci međudrzavne autoputeve...) i zeljeznicama.... a najvise na tome bi mi morali raditi jer nemamo autoputeva a voz do zagreba ili beograda treba i do 12 sati da stigne sto je waaaaay to much.... znaci ponovo bi to kostalo i do 10 mlr km a ja cak mislim da bi to i vise kostalo....
-
sarajevsko_pivo
#7 Re: Kanditatura za EURO 2020
lajkujMe wrote:da se sve tri zemlje udruze mozda bi i moglo posto je finansijsko opterecenje manje ali jos uvijek veliko, eto da svaka zemlja izgradi po 3 nova stadiona to je vec oko 500-600 mln (po drzavi) km minimalno, drugo morali bi mnogo uraditi na prometnoj povezanosti najmanje se ima raditi oko aerodroma i smjestaja ali morali bi napraviti direktne brze putne pravce prema svim gradovima domacinima, u BIH bi domacin gradovi bili najvjerovatnije Sarajevo, Zenica i Banja Luka, u Hrvatskoj Zagreb, Split i jos neki treci grad... u Srbiji Beograd, Novi Sad i jos neki treci.... sve bi to moralo biti povezano autoputevima (ukljucujuci međudrzavne autoputeve...) i zeljeznicama.... a najvise na tome bi mi morali raditi jer nemamo autoputeva a voz do zagreba ili beograda treba i do 12 sati da stigne sto je waaaaay to much.... znaci ponovo bi to kostalo i do 10 mlr km a ja cak mislim da bi to i vise kostalo....
Moguce, do tad ce koridor 5c biti manje vise gotov, imamo nove Talgo vozove, Sarajevo aiport se iduce godine prosiruje, imamo dosta hotela po Sarajevu, dosta njih se gradi, moguce je!
- Comrad
#8 Re: Kanditatura za EURO 2020
Mislim da nije previse da tri zemlje budu domacin, ipak smo do jucer bili jedna. A kad spojis Srb, Hrv i BiH opet je pola evropskih zemalja vece.
Djaba nama stadioni, djaba autoputevi, hoteli, aerodromi...to sve mozemo zamjeniti, ali ljude ne mozemo. Evo proslo je 15 godina od rata i jos je ista prica. Malo ublazena, ali ista.
Ako se ne promjene ove nacionalisticke glavonje koje vode drzavu, nema sanse da do 2020. bude nekih promjena.
Djaba nama stadioni, djaba autoputevi, hoteli, aerodromi...to sve mozemo zamjeniti, ali ljude ne mozemo. Evo proslo je 15 godina od rata i jos je ista prica. Malo ublazena, ali ista.
Ako se ne promjene ove nacionalisticke glavonje koje vode drzavu, nema sanse da do 2020. bude nekih promjena.
- star(i)mo
#9 Re: Kanditatura za EURO 2020
sarajevsko_pivo wrote:lajkujMe wrote:da se sve tri zemlje udruze mozda bi i moglo posto je finansijsko opterecenje manje ali jos uvijek veliko, eto da svaka zemlja izgradi po 3 nova stadiona to je vec oko 500-600 mln (po drzavi) km minimalno, drugo morali bi mnogo uraditi na prometnoj povezanosti najmanje se ima raditi oko aerodroma i smjestaja ali morali bi napraviti direktne brze putne pravce prema svim gradovima domacinima, u BIH bi domacin gradovi bili najvjerovatnije Sarajevo, Zenica i Banja Luka, u Hrvatskoj Zagreb, Split i jos neki treci grad... u Srbiji Beograd, Novi Sad i jos neki treci.... sve bi to moralo biti povezano autoputevima (ukljucujuci međudrzavne autoputeve...) i zeljeznicama.... a najvise na tome bi mi morali raditi jer nemamo autoputeva a voz do zagreba ili beograda treba i do 12 sati da stigne sto je waaaaay to much.... znaci ponovo bi to kostalo i do 10 mlr km a ja cak mislim da bi to i vise kostalo....
Moguce, do tad ce koridor 5c biti manje vise gotov, imamo nove Talgo vozove, Sarajevo aiport se iduce godine prosiruje, imamo dosta hotela po Sarajevu, dosta njih se gradi, moguce je!
Zasto Sarajevo, Zenica i Banja Luka???! Zasto ne Mostar (zapadni, naravno), Siroki i Orasje? Ovo je ponovni pokusaj majorizacije i etnocida 'rvatskog puca u takozvanoj Bosni i Hercegovini.
A znas nas,
- star(i)mo
#10 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ne radi se o geografskoj udaljenosti vec o kvantitetu. Previse je jer bi sva tri domacina bila automatski na EP.Comrad wrote:Mislim da nije previse da tri zemlje budu domacin, ipak smo do jucer bili jedna. A kad spojis Srb, Hrv i BiH opet je pola evropskih zemalja vece.
S ostalim se slazem.
Ova tema je inace vic godine.
-
bahonnen
#11 Re: Kanditatura za EURO 2020
Da... to sam i mislio. Tri bi bile direktno na EP.
Ma glupost žešća... ova kombinacija.
Ma glupost žešća... ova kombinacija.
- denimb
#12 Re: Kanditatura za EURO 2020
Geografski i nije to neko veliko podrucje, tako da bi mozda moglo i funkcionisati.
Politicki...
Infrastruktura...
Trebalo bi najmanje 15-20 milijardi KM uloziti u sve tri drzave da bi se moglo uopce pricati o ovoj kandidaturi.
Politicki...
Infrastruktura...
Trebalo bi najmanje 15-20 milijardi KM uloziti u sve tri drzave da bi se moglo uopce pricati o ovoj kandidaturi.
- vicious
#13 Re: Kanditatura za EURO 2020
Šta li znači kanditatura? Neću da ispadne da pametujem, ali vidim ponavlja se 3 puta u naslovu i u samom postu.
Kako god, ta ideja o zajedničkoj kandidaturi 3 zemlje (ako uopšte postoji) je budalaština i apsolutno nerealna.
Kako god, ta ideja o zajedničkoj kandidaturi 3 zemlje (ako uopšte postoji) je budalaština i apsolutno nerealna.
- ReD aka Socijalista
#14 Re: Kanditatura za EURO 2020
Bosna i Hrvatska...ne bi bilo lose. Mozda se do tad zavrsi autoput 5C (barem do Mostara
). Sto da ne?
-
brazzo20
#15 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ali na sljedecem evropskom prvenstvu se uvodi pravilo da ce na zavrsnom turniru biti 24 reprezentacije, znaci ako bi tri ekipe bile direktno opet bi se prikljucilo ostalih 21, ako sad na završnicu dojde 14 reprezentacija + 2 domacina i ako bi direktno bile 3 reprezentacije opet bi jih doslo na završni turnir više nego do sad.star(i)mo wrote:Ne radi se o geografskoj udaljenosti vec o kvantitetu. Previse je jer bi sva tri domacina bila automatski na EP.Comrad wrote:Mislim da nije previse da tri zemlje budu domacin, ipak smo do jucer bili jedna. A kad spojis Srb, Hrv i BiH opet je pola evropskih zemalja vece.
S ostalim se slazem.
Ova tema je inace vic godine.![]()
-
bahonnen
#16 Re: Kanditatura za EURO 2020
Kad bi te 3 reprezentacije bile BENELUX (Belgija, Holandija i Luksemburg) moglo bi možda proći.
Ali ove 3 zemlje... hmmm...
Ali ove 3 zemlje... hmmm...
- Logovan
#17 Re: Kanditatura za EURO 2020
Mislim da je istina, prvi smo favoriti za dobijanje Eura pa mislim da je realno da nam dodijele da organizujemo EP.brazzo20 wrote:Dali možda neko zna kada ce se zvanicno uloziti kanditature za to prvenstvo te ko ce jih sve uloziti i dali ima istine u tome da ce svoju zajednicku kanditaturo uložiti i BiH sa Srbijom i Hrvatskom???
Al u k.urcu, nema od ovog ništa. Đaba priča oko ovog....
- Sasvim_Obican
#18 Re: Kanditatura za EURO 2020
Susjedi su se jednom opekli oko kandidature i sumnjam da će ikad više probati. Sjećam se da su na sva zvona tvrdili da su "glavni favoriti za osvajanje organizacije", a Poljsku i Češku su označili kao "korumpirani istočnoevropski blok"ReD aka Socijalista wrote:Bosna i Hrvatska...ne bi bilo lose. Mozda se do tad zavrsi autoput 5C (barem do Mostara). Sto da ne?
- tvrtko 1. kotromanić
#19 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ja sam iz pouzdanih izvora doznao da smo sigurno domaćini 2020, ali hidžretske godine.
Garant.
Garant.
-
Baudelaire
#20 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ovo je nerealno prije svega radi infrastrukture. Ne bi bilo nerealno da se radi o tri normalne zemlje, ali s obzirom da svi znamo kakvi su ljudi ovdje, nema teorije.
- poznanik
#21 Re: Kanditatura za EURO 2020
Mislim da je kandidatura za 2020. god. prerana, ali za neku narednu godinu bi bila sasvim realna. Do tada će se i ekonomije sve tri države ustabiliti i razviti do mjere koja omogućava UEFI da povjeri trima državama ovakvo obimno takmičenje.brazzo20 wrote:Dali možda neko zna kada ce se zvanicno uloziti kanditature za to prvenstvo te ko ce jih sve uloziti i dali ima istine u tome da ce svoju zajednicku kanditaturo uložiti i BiH sa Srbijom i Hrvatskom???
-
vade_mecum
#22 Re: Kanditatura za EURO 2020
najbolji komentar na inace jako ozbiljnoj temitvrtko 1. kotromanić wrote:Ja sam iz pouzdanih izvora doznao da smo sigurno domaćini 2020, ali hidžretske godine.
Garant.
- phillie
#23 Re: Kanditatura za EURO 2020
Ja mislim da bi mi trebali uraditi idejni projekat, cisto da nas ne iznenadi ta kandidatura i da nas ne uhvati nespremne
Dajte ljudi malo realnosti, kakva tri stadiona, kakva infrastruktura...jest da je EP 2020 ali sa ovakvim stanjem u drzavi i to je prerano.
Dajte ljudi malo realnosti, kakva tri stadiona, kakva infrastruktura...jest da je EP 2020 ali sa ovakvim stanjem u drzavi i to je prerano.
- art vandeley
#24 Re: Kanditatura za EURO 2020
UEFA ce dobiti nekoliko kandidatura sa dvije zemlje kao organizatorima :
vjerovatno
Czech R. / Slovakia
Hungaria / Romania ili Romania / Bulgaria
Scotland / Wales
te pojedinace kandidature
Turska
Italija
Turska ce sigurno podnijeti zahtjev(to je predsjednik TFF izjavio jos krajem prosle godine), ekonimski su mnogo jaki sa rastucim trizstem i ekonomijom, imaju svu potrebnu infrastrukturu (kao mali problem se cini zeljeznica
, ali do 2020 ce ionako to biti sa ili bez Eura na odlicnom nivou), velike gradove, velike aerodrome, odlicne autoputeve, vec sad grade stadione a do 2020 ce jos biti u boljoj poziciji, te strast za fudbalom koja ce biti garant da ce Euro uspjeti.
Sa Grckom su zajedno kandidirali 2008 i zavrsili kao treci.
Kandidatura za 2012 je na kraju donijela 4. poziciju.
2016 su zavrsli kao drugi iza Francuske.
Prema tome 2020 jedino im Italija moze biti ozbiljan konkurent, a sansa za ex-yu drzave je skoro pa nikakva
vjerovatno
Czech R. / Slovakia
Scotland / Wales
Turska
Italija
Turska ce sigurno podnijeti zahtjev(to je predsjednik TFF izjavio jos krajem prosle godine), ekonimski su mnogo jaki sa rastucim trizstem i ekonomijom, imaju svu potrebnu infrastrukturu (kao mali problem se cini zeljeznica
Sa Grckom su zajedno kandidirali 2008 i zavrsili kao treci.
Kandidatura za 2012 je na kraju donijela 4. poziciju.
2016 su zavrsli kao drugi iza Francuske.
Prema tome 2020 jedino im Italija moze biti ozbiljan konkurent, a sansa za ex-yu drzave je skoro pa nikakva
- Obuca9
#25 Re: Kanditatura za EURO 2020
Odakle ti ove informacije? Ako se dobro sjećam, kad je donesena odluka o prosirivanju Eura sa 16 na 24 ekipe, paralelo je i donesena odluka o tome da više nema zajedničkih kandidatura, nego da se mogu kandidovati samo pojedinačne zemlje.art vandeley wrote:UEFA ce dobiti nekoliko kandidatura sa dvije zemlje kao organizatorima :
vjerovatno
Czech R. / Slovakia
Scotland / Wales![]()
Turska
Italija
U prilog tome svakako ide i činjenica da su i za Euro 2016 bila samo tri kandidata, sva tri pojedinačna (Francuska, Turska, Italija).