a samo si htjela pitati koliko ima zivih kavaljera
osobenost stila osobnog ponasanja parova
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mr. Brightside
#26 Re: filozofija komšiluka
sto te naruzise @ljubav_aha
- žulijan asanž
#27 Re: filozofija komšiluka
pirmin wrote:A Poljaci su kao eto fina gospoda, dzentlmeni.piupiu wrote: Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.![]()
![]()
Giv mi a brejk, vece bagre nema na dunjaluku.
18 mjeseci sam zivio u poljskoj poslovno prije godinu dana. i ono sto sam ja vidio je u potpunoj suprotnosti s tvojom tvrdnjom. godpoda su itekako prijatelju. ono sto sam ja vidio, a ipak sam tamo bio dovoljno dugo, je zaista kulturni nivo koji se ne moze mjeriti s nasim...
na osnovu cega tvrdis da su bagra?
- bosanski
#28 Re: filozofija komšiluka
tako jetandrlike_chandrlike wrote:otvarao bi joj vrata jedino ako bi mi se, nakon pušenja, čaršaf u guzicu uvuk'o
otvaram vrata dok mi ne da, kada da, onda mi i pice placa
- ljubav_aha
#29 Re: filozofija komšiluka
i tako narednih 30 godina u braku , u tome je poenta pricePalaSa Marsa wrote:Nemoj puno razmisljat', ne vidim razlog zasto joj nebi otvorio i sta tu ima tako zanimljivo.ljubav_aha wrote:mahalska pricica: Dragi,otvori mi vrata aVta
Imam komsicnicu,u mahali,koja nikad,ali bas nikad,nije otvorila vrata svog auta;ponekad se suprug zatrci do auta,jer,supruga ceka pored auta;interesntno,ali on joj konstano otvara vrata auta![]()
meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima
pokusavam skuziti fazon
![]()
- ljubav_aha
#30 Re: filozofija komšiluka
havla,piupiu,upravo tako,neke sintice su tako specificne,ne mozes ih propustitipiupiu wrote:Bas je lijepo kad ti dragi uvijek otvori vrata. Bolje nego da trcis za njim, zadihana, noseci sedam kesa u jednoj ruci i vukuci jedno klince drugom, a dragi, koji nonsalatno ide prema autu sepureci se kao pijevac, ti uz to jos dobaci: "Ubac'der te kese u gepek!'.
Imam prijateljicu, Poljakinju, s kojom sam neki dan setala po parku. S nama je bio moj prijatelj, Balkanac, koji je setao pored mene. Prijateljica je nosila u rukama svoju djevojcicu, a na ramenu tasnu, i jako se naljutila jer joj moj prijatelj, Balkanac, nije ponudio da joj ponese tasnu. Ona svoju djevojcicu nikada ne moze sama utrpati u djecije sjedalo u automobilu, ako je njen muz u blizini. To, za nju, jednostavno nije njen posao, nego posao muskarca. I to posao muskarca kojeg se on sam treba latiti, bez da mu iko kaze 'dragi otvori mi vrata, ponesi mi tasnu', itd ... Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.![]()
A za ovaj komentar 'Inside the mind of a stalker', ima nesto sto se zove 'curiosity about the world' ... sposobnost da vidis, opazis, primijetis ... sta se oko tebe dogadja, ne?
u BiH sma imala komsiju koji je stavljao i skidao ves cijeli zivot,i to je fenomen
pisem,o detlajima,koji su interesantni,uocljivi,specificni
- ljubav_aha
#31 Re: filozofija komšiluka
nije najbitnije,zato i jeste neobiocan detaljotherside wrote:moj co'ekmi nikad ne otvara vrata od aVta
ali redovno otvara ulazna vrata, nosi cekere i ostale teze predmete, podjahkad mi kupi cvijece, svako jutro izbaci smece kad krene na posao, od kucnih poslova voli usisavanje stana
![]()
hm... sad se zabrinuh zbog otvaranja vrata od auta... mozda je to ipak najbitnije![]()
- ljubav_aha
#32 Re: filozofija komšiluka
uh, da znas kako poljaci paze zeneGAU8 wrote:Eto neka su poljaci otesani....piupiu wrote: ... Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.
Ne kazem da nema mnogo primjeraka sirovinskog sastava papka kod nas, ali poljaci nam nemaju sta prigovarati.
- ljubav_aha
#33 Re: filozofija komšiluka
o tome pisem(r)evolucionarka wrote:Lijepo je kad muskarac otvara supruzi vrata auta, ali sad dodjes slucajno prije njeg do auta i cekas 10 min da on dodje i otvori vratanidje veze..
Ili ona glupost, idu momak i djevojka ulicom i momak joj nosi torbu, a ona rukice u dzepove. Ne znam ko mi je bezvezniji,on ili ona..
Kona iz uvodnog posta mozda hoce da komsiluk vidi kako je muz pazi...
- ljubav_aha
#34 Re: filozofija komšiluka
gladna sam wrote:Bas lijepo ne vidim nista lose u tome cak i pozeljno![]()
Danas su rijetki muskarci koji vode racuna o takvim stvarima
Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
znam ga napomenuti da se vrata od auta nece sama otvoriti![]()
Tako da podrzavam tu tvoju komsinicu apsolutno, treba se znati red
- ljubav_aha
#35 Re: filozofija komšiluka
citroen wrote:Ja svojoj dragoj uvijek otvaram/zatvaram vrata,ne vidim tu nikakav problem,
ne zelim da mi lupa vratima.,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ali ovdje svako ima svoje auto
- ljubav_aha
#36 Re: filozofija komšiluka
eh ,i meni je to palo na pametsanabe wrote:koja si ti mahalusaljubav_aha wrote:mahalska pricica: Dragi,otvori mi vrata aVta
Imam komsicnicu,u mahali,koja nikad,ali bas nikad,nije otvorila vrata svog auta;ponekad se suprug zatrci do auta,jer,supruga ceka pored auta;interesntno,ali on joj konstano otvara vrata auta![]()
meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima
pokusavam skuziti fazon
![]()
'ta te briga, nek otvarako zna sta je skrivio, pa mora
![]()
- ljubav_aha
#37 Re: filozofija komšiluka
pa da , he he he i bosancerosi u sali kazu "to nam je nasa borba za jednaka prava dala"gladna sam wrote:Ponese i mene kad trebadječak sa šibicama wrote:Samo kese i tasnu? nije faca ako ne ponese i tebe!![]()
Sta vam je sta ste se odmah nadigli
Naravno da mi nece nositi fensi smesni tasnu, imam jednu koja je velicine putnicke torbe i u par navrata bilo ju je nemoguce nosti, zbog umora i sl stvari
Ponio je ali je i negodovao
I u cemu je problem ako otvori vrata
Kad parkira malo "uzbrdo" a ja u visokim potpeticama cesto se desi da kad otvorim vrata, ona se vrate i mlatnu me
Vi bi ste na zenu natovarili i djecu i kese i ormare i iitdd
to sam cesto vidjala kod turaka, on ruke u dzepove i zvizduce a ona nosi pune kese i buljuk djece za sobom vuce![]()
a negodovanje i mrlljanje prilikom pomaganja je ,to ne mogu razumjeti
- ljubav_aha
#38 Re: filozofija komšiluka
i vlro neobicniharmin.i.am wrote:sto te naruzise @ljubav_aha![]()
ma ne brigaj drug,ja sam navikla da me naruze,ne sekriam se ,hvala
- ljubav_aha
#39 Re: filozofija komšiluka
ja ih znam prilican broj,jesu gentlemeni,sto tebi to smetapirmin wrote:A Poljaci su kao eto fina gospoda, dzentlmeni.piupiu wrote: Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.![]()
![]()
Giv mi a brejk, vece bagre nema na dunjaluku.
i kako si uopste zakljucio da su najveca bagra na dunjaluku
- Čudna sorta
#40 Re: filozofija komšiluka
Što ne mogu...gladna sam wrote:Bas lijepo ne vidim nista lose u tome cak i pozeljno![]()
Danas su rijetki muskarci koji vode racuna o takvim stvarima
Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
- tandrlike_chandrlike
#41 Re: filozofija komšiluka
ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...gladna sam wrote:
- moonlight7
#42 Re: filozofija komšiluka
sitnice se gledajutandrlike_chandrlike wrote:ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...gladna sam wrote:
- ljubav_aha
#43 Re: filozofija komšiluka
zar se jaja osuse i spadnu ako ponekad pomognetandrlike_chandrlike wrote:ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...gladna sam wrote:
- Filter
#44 Re: filozofija komšiluka
odmah mi u glavi scena iz filma the beatles moviedječak sa šibicama wrote:Volim jesen i zbog toga sto kada naidjemo na lokvu kisnice, ili neku baru, nekada bacam svoj mantil da dama predje a ne uprlja/ne smokri cipelice, a nekada se i sam bacim u baru, ako je preduboka.
- tandrlike_chandrlike
#45 Re: filozofija komšiluka
ovo nije pomaganje, ovo je treniranje. al eto, sretno hairliji, koji će bit odjeban, čim ga mlada istrenira do kraja.ljubav_aha wrote:
zar se jaja osuse i spadnu ako ponekad pomognemeni uospte nije jasno,zasto je tako nesto problem,gjde je problem
-
Mr. Brightside
#46 Re: filozofija komšiluka
zar ti nisi singledječak sa šibicama wrote:Volim jesen i zbog toga sto kada naidjemo na lokvu kisnice, ili neku baru, nekada bacam svoj mantil da dama predje a ne uprlja/ne smokri cipelice, a nekada se i sam bacim u baru, ako je preduboka.
- Čudna sorta
#47 Re: filozofija komšiluka
Nije problem pomoći oko zaista teške torbe, oko kućanskih poslova, oko djece, i općenito kad je muškarac pažljiv i pazi na sitnice... ali stajati kod auta i čekati da otvori vrata, i još ga napomenuti da se neće sama otvoriti...ljubav_aha wrote:zar se jaja osuse i spadnu ako ponekad pomognetandrlike_chandrlike wrote:ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...gladna sam wrote:
Tako da podrzavam tu tvoju komsinicu apsolutno, treba se znati redmeni uospte nije jasno,zasto je tako nesto problem,gjde je problem
- ljubav_aha
#48 Re: filozofija komšiluka
nije tacno,ovo je pomaganje,ides sa dejvojkom/suprugom,ako te ponekad tako nesto zamoli,da li bi joj zaista rekao : "draga ,ne treniraj me", pa takve stvrai se ne pitaju konstantno,nisu dio treninga,vec trazenja pomocitandrlike_chandrlike wrote:ovo nije pomaganje, ovo je treniranje. al eto, sretno hairliji, koji će bit odjeban, čim ga mlada istrenira do kraja.ljubav_aha wrote:
zar se jaja osuse i spadnu ako ponekad pomognemeni uospte nije jasno,zasto je tako nesto problem,gjde je problem
pitati za pomoc,nema veze sa treniranjem ,ponizavanjem ,a najbolje je ponuditi pomoc,ako obracas paznju na detalje
- tandrlike_chandrlike
#49 Re: filozofija komšiluka
obrati pažnju na detalje kod pakovanja torbe, pa ti neće niko trebat pomagat oko iste ( o otvaranju vrata na autu, da ne govorim).ljubav_aha wrote:nije tacno,ovo je pomaganje,ides sa dejvojkom/suprugom,ako te ponekad tako nesto zamoli,da li bi joj zaista rekao : "draga ,ne treniraj me", pa takve stvrai se ne pitaju konstantno,nisu dio treninga,vec trazenja pomocitandrlike_chandrlike wrote:ovo nije pomaganje, ovo je treniranje. al eto, sretno hairliji, koji će bit odjeban, čim ga mlada istrenira do kraja.ljubav_aha wrote:
pitati za pomoc,nema veze sa treniranjem ,ponizavanjem ,a najbolje je ponuditi pomoc,ako obracas paznju na detalje
pomaganje je npr. uzeti kese od žene i ne pustit je da se pati s nečim što je objektivno teško, ali nošenje njene torbe i otvaranje vrata od auta? hvala lijepo, ne treba mi nesposobna žena u životu.
- pirmin
#50 Re: filozofija komšiluka
Ma ja pretjerujem po obicaju, sigurno ih ima dzentlmena.ljubav_aha wrote:ja ih znam prilican broj,jesu gentlemeni,sto tebi to smetapirmin wrote:A Poljaci su kao eto fina gospoda, dzentlmeni.piupiu wrote: Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.![]()
![]()
Giv mi a brejk, vece bagre nema na dunjaluku.![]()
i kako si uopste zakljucio da su najveca bagra na dunjaluku![]()
Ali ja sam imao posla uglavnom sa bagrom, kako poljskom tako i sa ostalom gastarbajterskom.
Nema tu dzentlmena ni`z`glave.