ZAPAD ODBRANIO BOSNU

Toozla

Post by Toozla »

POENTA????o cemu pricamo????
start22

Post by start22 »

Pa nista...kako je, tako je...treba se okrenuti buducnosti, i treba formirati zajednicku drzavnu komisiju za ispitivanje ratnih zlocina, da se konacno jednom sazna prava istina, i da nam to zajednicki saopste predstavnici sva tri naroda
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

Cilj je bio da se Sarajevo prepolovi od Grbavice prema Pofalicima, sto bi srbima strateski itekako odgovaralo. Prvih dana to ne da je bilo ostvarivo, nego su se srbi mogli komotno usetati, ali nisu samo iz razloga sto nisu znali kako su oni preko puta naoruzani i koliko su spremni; dakle bilo ih je prpa. Dok su se na to odlucili, bilo je kasno, jer probati preci most Bratstva i jedinstva je bilo ravno samoubistvu. Kogod je u to doba bio u Sarajevu - zna o cemu pricam.
start22

Post by start22 »

Nadam se da me moderator nece izbrisati.
E ovako...Kad se zauzima neki grad, nije cilj presjecanje ili sta vec, nego se obicno sve sravnjava sa zemljom, da budu sto manji gubici. Srbi tu nisu htjeli, da li zbog medjunarodne zajednice, ili cega vec...ali ja nikad nisam cuo da je neko rekao da je cilj zauzeti Sarajevo.
Toozla

Post by Toozla »

start22 wrote:Nadam se da me moderator nece izbrisati.
E ovako...Kad se zauzima neki grad, nije cilj presjecanje ili sta vec, nego se obicno sve sravnjava sa zemljom, da budu sto manji gubici. Srbi tu nisu htjeli, da li zbog medjunarodne zajednice, ili cega vec...ali ja nikad nisam cuo da je neko rekao da je cilj zauzeti Sarajevo.

kad se uozbiljis, mozemo nastaviti razgovor.....
macchia_velija

Post by macchia_velija »

u ratu pogodi uvijek pogresne...
start 22 to potvrduje
start22

Post by start22 »

U cemu je problem?
Aj' pogledaj objektivno. Sarajevo se nije moglo zauzeti bez desetina hiljada mrtvih ljudi u Sarajevo. To se smjelo raditi 1940 godine, ali ne i 1992 godine.
start22

Post by start22 »

Nemas pojma kako sam ja bio srecan kad je zavrsen rat. Kao da sam se ponovo rodio. Pun kurac mi je bio vise i rata, i neimastine, i profitera, i Karadzica....
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

[quote="start22"]Nadam se da me moderator nece izbrisati.
E ovako...Kad se zauzima neki grad, nije cilj presjecanje ili sta vec, nego se obicno sve sravnjava sa zemljom, da budu sto manji gubici. Srbi tu nisu htjeli, da li zbog medjunarodne zajednice, ili cega vec...ali ja nikad nisam cuo da je neko rekao da je cilj zauzeti Sarajevo.[/quote]

Halo, vojni strateg! Pricam o necemu gdje sam bio tri ipo godine. (za informaciju; bio sam vecinu vremena na ekonomskoj skoli i trecoj gimnaziji - ako uopste imas pojma o cemu govorim)
Toozla

Post by Toozla »

start22 wrote:U cemu je problem?
Aj' pogledaj objektivno. Sarajevo se nije moglo zauzeti bez desetina hiljada mrtvih ljudi u Sarajevo. To se smjelo raditi 1940 godine, ali ne i 1992 godine.
....ma ja.....vidio sam ja Karadjica kako sav obliven suzama, jecajuci to isto objasnjava Mladicu...Mladic pusti suzu ljutu i rece: "Zato Srebrenica nije glavni grad"....
start22

Post by start22 »

Samo svi mi brzo zaboravljamo kako je bilo u tom ratu.
I vama je bilo skroz zajebano, jer ste bili opkoljeni, nista niste imali...A ako sam ja dobro shvatio, sjekli ste drvece iz parkova, a nekad i namjestaj...za grijanje, kad nestane gasa.
start22

Post by start22 »

bosanski mrki wrote:
start22 wrote:Nadam se da me moderator nece izbrisati.
Halo, vojni strateg! Pricam o necemu gdje sam bio tri ipo godine. (za informaciju; bio sam vecinu vremena na ekonomskoj skoli i trecoj gimnaziji - ako uopste imas pojma o cemu govorim)
Jesi li ti vidio sta je bilo u Faludzi, Vukovaru, Groznom? Nije tu nista presjecano, nego se opkoli a onda zgrada za zgradom sravni sa zemljom. I dobro je da se to nije desilo u Sarajevu, jer bi svi mi bili na gubitku. Niko iz toga ne bi izasao srecan.
start22

Post by start22 »

I jel ti mislis da ja opravdavam zlocin u Srebrenici? Pa to moze opravdati samo umobolan covjek.

Ali gledaj ovo, Naser Oric, i ostala vrhuska se izvukla. Zar to nije cudno?
Toozla

Post by Toozla »

start22 wrote:Samo svi mi brzo zaboravljamo kako je bilo u tom ratu.
I vama je bilo skroz zajebano, jer ste bili opkoljeni, nista niste imali...A ako sam ja dobro shvatio, sjekli ste drvece iz parkova, a nekad i namjestaj...za grijanje, kad nestane gasa.

procitaj sve moje postove....sigurno neces naci da sam napisao da sam zaboravio bilo sta....ja se jako dobro sjecam...
macchia_velija

Post by macchia_velija »

izuvkao se mnogi koji se borio
...
al do tada mu je bilo veoma ugodno u Srebrenici
bosanski mrki

Post by bosanski mrki »

Vaznost zauzimanja pravca Grbavica-Hum je u tome sto bi "sedam miliona srba", kako na Pofalicima, tako i u Novom Sarajevu, Novom Gradu i Ilidzi to jedva docekalo i onda bi potez Ilidza-Pofalici pao u vrlo kratkom roku, bez problema. Srbi nikada nisu ni imali pretenzije na Centar i Stari grad. Oni su "svojim" smatrali prostor od Novog Sarajeva do Ilidze. Niko ne prica o razaranju i totalnom unistenju.
macchia_velija

Post by macchia_velija »

bosanska bolest najveca je sto ne trpino da imamo vodu...
svak drugi bi se divio heroju kao sto je on bio (naser)
imao je milion prilika da se izvuce, al je ostao da organizuje narod da se brani...
i sto je pervezno ... nama je kriv sto je ziv
Madriledinho

Post by Madriledinho »

sta ces kad se legende lakse stvaraju oko mrtvih glava nego zivih
macchia_velija

Post by macchia_velija »

ti rekoh da ces na spavanje...
kad vidi momak jos budan :-D
zlata

Post by zlata »

Cilj ovaj...cilj onaj.

Da smo nestali ... sad bi razne komisije raspravljale o nasem nestanku. I nikom nista. Branio se je narod. Niko nas nije spasio.
KraljTvrtkoII

#46 Re: ZAPAD ODBRANIO BOSNU

Post by KraljTvrtkoII »

samonikli wrote:Na jedno pitanje koje sam postavio prije 24 sata,DA LI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO SVIM ONIM KOJI NEPLACAJU OVOJ DRZAVI POREZ A IMAJU NJENO DRZAVLJANSTVO,jedan sagovornik vjerovatno koji zivi u SAD-u je reko da su Amerikanci odbranili bosnu,ko nevjeruje nek otvoti temi (DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),sagovornik je reko da su Amerikanci ti koji su odbranili BiH...Gospodin je nesvjesno ili pak svjesno udario na same temeljodbrane ove drzave,a nije usamljen tako misli vecina sagovornika da su oni sa zapada na oslobodili.Samo otvorite tu temu(DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),Ovo je4 napad na sve one koji su tri godine krvarili po Bosanskim planinama i dolinama..Svaki dalji komentar je suvisan,dalje procijenite sami,Koje odbranio BiH,bosanci i Amerikanci...

Bando cetnicka.

Oduzimanje drzavljanstva nema veze sa porezima. Ono sto je posrijedi je nastavak genocida drugim sredstvima. Nasao si naivnima prodavati pricu o porezima.

Jeli to tvoja sabraca preko Drine, koji imaju dvojno drzavljansvo (BiH i SCG) placaju porez ovoj opljackanoj drzavi ili se bave kradjom sume, uvozom droge, kradjom automobila, reketiranjem, prostitucijom.
beharrr

Post by beharrr »

Aauuu sto je ovaj start naporan!

Vrijeme ja za hladjenje reaktora momciiino!! :D
focak

Post by focak »

sjecam se izjave Predsjednika Hrvatske Stipe Mesica, koji je izjavio da Europa ni Amerika nije bila zainteresovana za krvoprolice i agresiju koja se odvijala u Bosni. Oni su cekali kako ce se situacija odvijati, a od onog trenutka kada je Armija Bih ojacala i krenula u oslobadjanje Bosne oni mjenjanju taktiku i zaustavljaju dalje oslobadanje drzave.

sjetimo se da su nam i embargo za naoruzanje stavile

kruna njihovog zalaganja za mir je Srebrenica koja je bila zasticena zona, nek im je nasramotu.
digger

Post by digger »

chombe wrote:chombe je bubrege gubio 4 godine a ne 3, nemoj ti tako olako greske praviti.

a istina za amere. jesu.
sad jesu li kurve ili ne, moramo shvatiti da se ni nama ne gine, pa da idemo ratovati negdje u svijetu za neke tudje ideale i ciljeve. jos bi se mi rokali da nije bilo intervencije.
francuz je nas na pocetku zajebao ko niko, kad je onaj budalas sletio na aerodrom inace bi to bilo gotovo ranije.
a vi mladoliki bubuljicavi infantilci koji mislite da je rat zajebancija, manekenstvo, koke, brdo oruzja, rokacina iz jaja, osloboditi puteve ka raznim svjetskim zaristima pa se tamo kurcite i busajte.
Bravo "chombe." Ukratko ali direktno. Koga vraga je bilo Americi do BH kada je ista pred kapijom Evropskim zemljama? Nije li to bio problem Evrope?

OK, dosli su iz vise razloga: nesto humanitarni bogami i muhajedzinski. Ameri nisu imali interes da gledaju kako extremisti iz arapskog svijeta uspostavljaju ovdje nekakav "mostobran."

Mitterand je odraz najlukavije politike na svijetu: francuske. Niko ne zna pissati uz vjetar kao oni i ostati nepopissan. Vicu protiv Izraela kojem su prodavali oruzje i bratuju se sa arapima, da bi im sutradan zabranili cak da se oblace po tradiciji. Ne mogu smisliti Engleze, pa sta ovi god urade, Francuska gleda kako to da kontrira... Srbija i Francuska od pamtivjeka samo sto ne dijele isti krevet...

S druge strane, svabe su u to vrijeme imali grdan problem sa bivsom Istocnom Njemackom kao i stotine hiljada jugovica kao potencijalan politicki problem... da dalje na nabrajamo.

I tako BH najeba. I ti Chombe. Svaka ti cast.
samonikli

#50 Re: ZAPAD ODBRANIO BOSNU

Post by samonikli »

KraljTvrtkoII wrote:
samonikli wrote:Na jedno pitanje koje sam postavio prije 24 sata,DA LI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO SVIM ONIM KOJI NEPLACAJU OVOJ DRZAVI POREZ A IMAJU NJENO DRZAVLJANSTVO,jedan sagovornik vjerovatno koji zivi u SAD-u je reko da su Amerikanci odbranili bosnu,ko nevjeruje nek otvoti temi (DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),sagovornik je reko da su Amerikanci ti koji su odbranili BiH...Gospodin je nesvjesno ili pak svjesno udario na same temeljodbrane ove drzave,a nije usamljen tako misli vecina sagovornika da su oni sa zapada na oslobodili.Samo otvorite tu temu(DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),Ovo je4 napad na sve one koji su tri godine krvarili po Bosanskim planinama i dolinama..Svaki dalji komentar je suvisan,dalje procijenite sami,Koje odbranio BiH,bosanci i Amerikanci...

Bando cetnicka.

Oduzimanje drzavljanstva nema veze sa porezima. Ono sto je posrijedi je nastavak genocida drugim sredstvima. Nasao si naivnima prodavati pricu o porezima.

Jeli to tvoja sabraca preko Drine, koji imaju dvojno drzavljansvo (BiH i SCG) placaju porez ovoj opljackanoj drzavi ili se bave kradjom sume, uvozom droge, kradjom automobila, reketiranjem, prostitucijom.
JA NISAM CETNIK NEGO DOMOLJUB;JA SAM BOSNJAK IZ FOCE A STO SE TICE DRZAVLJANSTVA TO CE SE KAD TAD RIJESITI JOS IMAJU 9 GODINA DOK SE TO RIJESI
Post Reply