ZAPAD ODBRANIO BOSNU
-
samonikli
#1 ZAPAD ODBRANIO BOSNU
Na jedno pitanje koje sam postavio prije 24 sata,DA LI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO SVIM ONIM KOJI NEPLACAJU OVOJ DRZAVI POREZ A IMAJU NJENO DRZAVLJANSTVO,jedan sagovornik vjerovatno koji zivi u SAD-u je reko da su Amerikanci odbranili bosnu,ko nevjeruje nek otvoti temi (DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),sagovornik je reko da su Amerikanci ti koji su odbranili BiH...Gospodin je nesvjesno ili pak svjesno udario na same temeljodbrane ove drzave,a nije usamljen tako misli vecina sagovornika da su oni sa zapada na oslobodili.Samo otvorite tu temu(DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),Ovo je4 napad na sve one koji su tri godine krvarili po Bosanskim planinama i dolinama..Svaki dalji komentar je suvisan,dalje procijenite sami,Koje odbranio BiH,bosanci i Amerikanci...
- manijak1
Mene zabole oči
od ovakvih slova na kamari 
-
Toozla
#3 Re: ZAPAD ODBRANIO BOSNU
ZAPAD NIJE ODBRANIO BOSNUsamonikli wrote:Na jedno pitanje koje sam postavio prije 24 sata,DA LI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO SVIM ONIM KOJI NEPLACAJU OVOJ DRZAVI POREZ A IMAJU NJENO DRZAVLJANSTVO,jedan sagovornik vjerovatno koji zivi u SAD-u je reko da su Amerikanci odbranili bosnu,ko nevjeruje nek otvoti temi (DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),sagovornik je reko da su Amerikanci ti koji su odbranili BiH...Gospodin je nesvjesno ili pak svjesno udario na same temeljodbrane ove drzave,a nije usamljen tako misli vecina sagovornika da su oni sa zapada na oslobodili.Samo otvorite tu temu(DALI TREBA UZETI DRZAVLJANSTVO ),Ovo je4 napad na sve one koji su tri godine krvarili po Bosanskim planinama i dolinama..Svaki dalji komentar je suvisan,dalje procijenite sami,Koje odbranio BiH,bosanci i Amerikanci...
Pocetkom bosanskog rata Americka politika je bila da je bosna europski problem i da USA nemaju rezloga da se mjesaju....sjetimo se da je ovo bio stav Bush-ove administracije....
Europa je bila podjeljena....Rusi, Britanci i Francuzi su podrzavali milosevica....
Njemci su lagano podrzavali BH...
Dolaskom na vlast Clinton-ove administracije politicki stav USA vlade prema situaciji u BIH se mjenja...
Snaznim diplomatskim, kasnije i vojnim, sredstvima, Clontonova administracija uspijeva nametnuti mir izmedju muslimana i hrvata, a godinu dana kasnije NAMECE i generalni mir u BIH....
Prema tome da se bosna sama nije odbranila, Clintonova administracija nikada nebi imala sansu zavrsiti bosanski rat, iz prostog razloga sto bosne nebi bilo!!!
-
bosanski mrki
Zapad jeste zaustavio rat u Bosni i to onda kad je to njemu odgovaralo (ponovni izbor Klintona za predsjednika USA), no to nikako ne umanjuje znacaj i doprinos onih koji su Bosnu branili iznutra.
-
Kazimoglu
To im niko razuman ne umanjuje. Uzmite, da su svi posteni, ne ovi profiteri koji se posle rata izprofilirase, i kao da su oni to, izginuli u slavnoj i casnoj borbi.
I prije nego i posljednji pade, dodjose Ameri. E sad ti meni objasni kako je bilo. A sto nisu odmah dosli? Pa pogledaj kartu sveta. Mala mrvica na globusu a toliko mrvica na svetu. Pa kada negdje krenu, svi im i predbaciju da su kao nekakvi 'svjetski policajci'. E sada ti malo dokuci tu svu pamet sto se ovde izvalja, tko ju spasi.
U svakom slucaju onaj ko je branio svoju kucu, ognjiste ili domiste neka mu je cast. Ovu rulju koja danas vlada sigruno ili valjda niste branili.
I prije nego i posljednji pade, dodjose Ameri. E sad ti meni objasni kako je bilo. A sto nisu odmah dosli? Pa pogledaj kartu sveta. Mala mrvica na globusu a toliko mrvica na svetu. Pa kada negdje krenu, svi im i predbaciju da su kao nekakvi 'svjetski policajci'. E sada ti malo dokuci tu svu pamet sto se ovde izvalja, tko ju spasi.
U svakom slucaju onaj ko je branio svoju kucu, ognjiste ili domiste neka mu je cast. Ovu rulju koja danas vlada sigruno ili valjda niste branili.
-
Aristokrata
u mrkvi je spas!manijak1 wrote:Mene zabole očiod ovakvih slova na kamari
samo jedi u neogranicenim kolicinama i ima d imas oci ko soko...
-
bosanski mrki
Sjecam se k'o juce...u aprilu-maju '92 Klinton je obecavao napraviti mir u Bosni ukoliko bude izabran za predsjednika SAD u novembru iste godine. Boze, mislio sam, tek maj...jos pola godine do izbora - vjecnost. I doticni i jeste zaustavio rat u Bosni ali ne novembra '92, nego '96, kad mu je trebalo i sto mu je bio itekakav plus na ponovnim predsjednickim izborima. Tipicni americki kurvaluk, ali sta ces, treba im ipak biti zahvalan, jer nismo mi rokali onolike silne avionske bombe oko Sarajeva, nego ameri, a oni oko sarajeva se nisu usrali od nas nego od amera...
-
naked_gun
Srbi su se zajebali sto su ih slusali i podlijegali pritiscima i izlazili im u susret njihovim zahtjevima!!!
I '92, a bogami i kada su vratili Bihac, Igman i Bjelasnicu...
Sve bi to bilo drugacije.....
Poslije su dobili bombardovanje 95 i 99 za nagradu...
A da Bihac nije pussten, malo drugacija bi prica bila i sa Srpskom Krajinom..
-
Toozla
da je babi.....da je babi....al' postar ne donosi....naked_gun wrote:Ma, jasta je nego Amerika i Njemacka-pocev od rasturanja Juge do nezakonitog priznanja BiH i izazivanja rata samim tim
Srbi su se zajebali sto su ih slusali i podlijegali pritiscima i izlazili im u susret njihovim zahtjevima!!!
I '92, a bogami i kada su vratili Bihac, Igman i Bjelasnicu...Glupani!!
Sve bi to bilo drugacije.....
Poslije su dobili bombardovanje 95 i 99 za nagradu...
A da Bihac nije pussten, malo drugacija bi prica bila i sa Srpskom Krajinom..
-
chombe
chombe je bubrege gubio 4 godine a ne 3, nemoj ti tako olako greske praviti.
a istina za amere. jesu.
sad jesu li kurve ili ne, moramo shvatiti da se ni nama ne gine, pa da idemo ratovati negdje u svijetu za neke tudje ideale i ciljeve. jos bi se mi rokali da nije bilo intervencije.
francuz je nas na pocetku zajebao ko niko, kad je onaj budalas sletio na aerodrom inace bi to bilo gotovo ranije.
a vi mladoliki bubuljicavi infantilci koji mislite da je rat zajebancija, manekenstvo, koke, brdo oruzja, rokacina iz jaja, osloboditi puteve ka raznim svjetskim zaristima pa se tamo kurcite i busajte.
a istina za amere. jesu.
sad jesu li kurve ili ne, moramo shvatiti da se ni nama ne gine, pa da idemo ratovati negdje u svijetu za neke tudje ideale i ciljeve. jos bi se mi rokali da nije bilo intervencije.
francuz je nas na pocetku zajebao ko niko, kad je onaj budalas sletio na aerodrom inace bi to bilo gotovo ranije.
a vi mladoliki bubuljicavi infantilci koji mislite da je rat zajebancija, manekenstvo, koke, brdo oruzja, rokacina iz jaja, osloboditi puteve ka raznim svjetskim zaristima pa se tamo kurcite i busajte.
-
Toozla
Vidi, slijepac jedan, u Sarajevu ste trebali napraviti Vi, a ne Mi.....citav svijet nije mogao vjerovati da nam uspjeva preziviti i odbraniti se ...to je nasa pobjeda.....malo uporedi snagu armije koja je napadala i armije koja se branila, pa ces skontati ko je sta uradio....start22 wrote:Ma daj...sve je to dogovoreno. Muslimani su dobitnici u miru, i zapad vas je spasao.
Sta ste napravili u Sarajevu? Niste ni pedlja mrdnuli iz Sarajeva, ali ste u Dejtonu dobili svo Srpsko Sarajevo.
-
bosanski mrki
E je8'o majku sto je iko ista dobio kako u ratu tako i u miru! Osim pojedinaca, naravno, ali to je vec druga prica... Moglo bi se do u beskraj pricati ko je sta izgubio, a dobio - nikako!
-
Madriledinho
Budalama treba zabraniti pristup forumu a malojetnicima zabraniti diskusije na ovakve teme. Jos se nisam odlucio sta ciniti sa nepismenima...
-
start22
I ja mrzim Slobodana Milosevica, isto kao i ti. I da se otkloni jedna zabluda....Njega boli djon za Srbe, on se pretvarao u ono sto ce mu omoguciti da ostane na vlasti. Jednom je komunista, drugi put veliko Srbin, a na kraju se pretvarao u mirotvorca...
-
Madriledinho
naucio sam da s njima ne vrijedi razgovarati, jer oni to neznaju. za ovakve teme odnosno njihove stavove treba im dati redirect na http://www.icty.org, tamo im stoji sve crno na bijelo...