Sasvim je u redu da ti tako razmisljas, kao sto i ja imam pravo da imam misljenje o tebi na osnovu tog razmisljanja. Medjutim, niko nije dobio mandat da vodi takvu politiku. Dakle kada se osnuje takva stranka, kada dobije glasove mozemo pricati.cyprus wrote:Ima i ljudi kojima je bitnija večera od vjere (da ne ulazimo u dalje metafore i prenesena značenja) i mislim da je to legitimno i ne sasvim besmisleno... Država postoji zbog ljudi, a ne ljudi zbog države. Ako država čovjeku ne može obezbjediti sve što mu treba za normalan ili bar pristojan život, koji je onda smisao njenog postojanja?Skijaš wrote:I sad se vraćamo na prodaju vjere za večeru...
IPA fondovi 2011 ?????
- madner
#26 Re: IPA fondovi 2011 ?????
- Skijaš
#27 Re: IPA fondovi 2011 ?????
Treba vidjeti zašto država ne može to obezbjediti i onda neutralisati uzrok. Ne možeš auto poslati na otpad jer ti je blokirala ručna kočnica.cyprus wrote:Ima i ljudi kojima je bitnija večera od vjere (da ne ulazimo u dalje metafore i prenesena značenja) i mislim da je to legitimno i ne sasvim besmisleno... Država postoji zbog ljudi, a ne ljudi zbog države. Ako država čovjeku ne može obezbjediti sve što mu treba za normalan ili bar pristojan život, koji je onda smisao njenog postojanja?Skijaš wrote:I sad se vraćamo na prodaju vjere za večeru...
-
Hipatija
#28 Re: IPA fondovi 2011 ?????
SDP se i bori za takvu državu BiH koja će moći obezbijediti pristojan život svim državljanima ( neki se bore za nepostojanje države - pa makar jeli i korijenje). Ne vidiš suštinsku razliku shvatanja države i njene uloge.cyprus wrote:Ako država čovjeku ne može obezbjediti sve što mu treba za normalan ili bar pristojan život, koji je onda smisao njenog postojanja?
Nekima i ne treba država (dovoljna im je određena stranka i njeni novci).
-
roštilj
#29 Re: IPA fondovi 2011 ?????
ne. oni ti kazu da se bore a za gradjane a bore se za svoju bracu.Hipatija wrote:SDP se i bori za takvu državu BiH koja će moći obezbijediti pristojan život svim državljanima ( neki se bore za nepostojanje države - pa makar jeli i korijenje). Ne vidiš suštinsku razliku shvatanja države i njene uloge.cyprus wrote:Ako država čovjeku ne može obezbjediti sve što mu treba za normalan ili bar pristojan život, koji je onda smisao njenog postojanja?
Nekima i ne treba država (dovoljna im je određena stranka i njeni novci).
znali bi smo da se bore za gradjane kada bi, tamo gdje mogu, i radili za gradjane.
-
Hipatija
#30 Re: IPA fondovi 2011 ?????
@roštilj, naslušao sam se onih koji se bore za svoju "braću", od Balkana pa do Indonezije! Providan si ko staklo! Tebi je SDP bio i ostao najveći problem u BiH!