Niksic - premijer Vlade FBiH:
Pitanje je, ustvari, koja je cijena za drzavu. Hocemo li zbog 88 miliona eura prihvatiti da ne dobijemo onih osam ili ona koji trebaju za jacanje drzave, rekao je Niksic. On je, takodjer, upozorio da se “na taj nacin moze doci u opasnost da neko sutra ponudi milijardu kako bi se pravile dvije drzave“. Upitan da li ce Vlada FBiH promijeniti stav ukoliko se na listu projekata ne uvrste oni vezani za jacanje drzavnih institucija, premijer Niksic je porucio da „nema te cijene zbog koje ce trgova ti interesima drzave“.
-------------------------
Dva suprostavljena misljenja. ( u moru paradoksa ove Drzave ) ....
Ja koliko sam upratio - revidiranom listom Vijeca ministara - ukinuti su svi projekti koji su na tragu jacanja Drzave Bosne i Hercegovine ....
Sada imamo slican stav, kao sto su izjavljivali oni iz RS-a : Jescemo korijenje, ako treba, ali ne damo RS, Niksic kao da izjavljuje: Jescemo korijenje ( ne treba nam pomoc ) ali ne damo Drzavu Bosnu i Hercegovinu ....
Jos bih dodao,da mislim da ovi IPA fondovi su potrebni i FBIH i RS ( njima malo vise ) a ne znam zasto su ukidali one projekte koji su za Drzavu BiH ....
Molim misljenje ostalih cijenjenih Forumasa ....