btw. ko vam je povjerenik? procedura je takva da ti kao etazni vlasnik problem izneses povjereniku te da on kao ovlasteno lice zovne upravitelja da rjesi problem, a ne neko od ev-a jer to ni nema smisla. Veliki problem je sto su povjerenici ulaza vecinom u tehnickom pogledu nestrucne osobe tako da ne znaju zbog cega treba ili ne zovnuti upravitelja u ostalom trebaju izaci izmjene Zakona koje bas izmedju ostalog regulisu 'ko moze a 'ko ne moze biti povjerenik, od strucne spreme koju ima do godina starosti.PipiDugaDevetka wrote:Prije grijne sezone ili na poziv domaćina. Bio sam svjedok da je starica kukala nekome putem telefona i izgovorila riječi ''ZVALA SAM UPRAVITELJA''.
Sto se tice mijenjanja sijalica koje je neko pomenuo, mi svakog mjeseca placamo xy iznose koji se akumuliraju na tamo nekakav nas zajednicki racun sa koga onaj povjerenik iz gornjeg teksta svojim potpisom potvrdi da su izvrseni radovi, upravitelj to naplati i to bi bilo to, eh sad kad zovnes njih da promijene sijalicu oni ti posalju "strucnu osobu" - elektricara ciji dolazak kosta 30km + satnica + promjena sijalica, i tako kad' ti upravitelj "tri puta" promjeni sijalice skine ti toliko para sa zajednickog racuna da si mogo okreciti ulaz - karikiram.