Navijačka scena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#26 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Baltazar_khan »

to je to, tema je već otišla u pm.
arma, yebo te politika ;-)
Arma-Sarma

#27 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Arma-Sarma »

Baltazar_khan wrote: arma, yebo te politika ;-)
Pošteno, nema šta ;-) Odgovorio sam gore citiranom forumašu, sad možemo naprijed.
GandalfSivi

#28 Re: Navijačka prepucavanja

Post by GandalfSivi »

Nekad neko ovdje na sa-xu napisa, a ja ga cuvam u arhivi za posebnih prilika, pa rekoh da se malo podsjetimo cuvenog istorijata...

Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.

Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Zbirna tabela prve lige u prvenstvima od 1946-1970
1 Crvena zvezda 596 323 141 132 1178-676 787
7 Sarajevo 526 195 126 205 762-811 516
10 Zeljeznicar 364 140 86 138 522-526 360

Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...
Arma-Sarma

#29 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Arma-Sarma »

Gandlafe sutra ću ti odgovoriti na neke laži i neke gluposti u citiranom postu.

A do tad da vidimo šta susjedi misle o nama i vama.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=48137
http://forum.b92.net/topic/17817-fk-zel ... -sarajevo/
Last edited by Arma-Sarma on 16/08/2011 00:51, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#30 Re: Navijačka prepucavanja

Post by jeza u ledja »

Arma-Sarma wrote:
jeza u ledja wrote:Onaj rat , ne ovaj. :-)
Je li izgubio igrače koji su primorani preći u jedan policijski klub, danas poznat kao FK Sarajevo? Je li liga bila proširena da iz nje ne bi ispao taj FK Sarajevo? Dok je Željo igrao drugu ligu, republičku? Kakva vlast je pomogla klubu da iz republičke dođe u 6 sezona do Prve lige? Ako su nam pomagali, onda su stvarno nesposobni pa im je trebalo 6 sezona da nas uguraju u Prvu ligu.
Hocu da kazem da je glupa prica kako Zeljeznicar nije bio miljenik vlasti kad je jedini Zeljeznicar mogao opstati kao klub koji je postojao i prije rata (drugog svjetskog naravno). Znaci - vlast im je to dozvolila.
U isto vrijeme mnogo veci klubovi koji su postojali od ranije (a koji su po tradiciji bili nacionalni, mada pred rat samo u 'imenu') nisu mogli nastaviti postojati. (prije svega SASK i Slavija). I ti klubovi su imali svoju publiku i popularnost. je Bas zbog toga je i bila potreba da se osnuje novi klub, jer je Zeljeznicar bio na marginama i nije mogao popuniti tu prazninu.

Kad smo vec kod toga, evo jedno pitanje za semira ili nekog slicnog. Sta se desilo sa igracima SASKA i Slavije nakon rata? U kojim su oni klubovima zavrsili? (oni koji su nastavili igrati) Zna li ko?
Arma-Sarma wrote:Gandlafe sutra ću ti odgovoriti na neke laži i neke gluposti u citiranom postu.

Nije valjda da se s ovim hvalis? :roll:
jalijas74

#31 Re: Navijačka prepucavanja

Post by jalijas74 »

Image
Arma-Sarma

#32 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Arma-Sarma »

jeza u ledja wrote:
Kad smo vec kod toga, evo jedno pitanje za semira ili nekog slicnog. Sta se desilo sa igracima SASKA i Slavije nakon rata? U kojim su oni klubovima zavrsili? (oni koji su nastavili igrati) Zna li ko?
A šta misliš gdje su nastavili :-) :-) :-)
Baltazar_khan

#33 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Baltazar_khan »

Image

šta reći poslije ovog tek posta :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#34 Re: Navijačka prepucavanja

Post by -LIBERO- »

A zakaj se ne uklucuju navijaci drugih klubova...ovo kao nije tema i za njih :D
GandalfSivi

#35 Re: Navijačka prepucavanja

Post by GandalfSivi »

Arma-Sarma wrote:Gandlafe sutra ću ti odgovoriti na neke laži i neke gluposti u citiranom postu.

http://forum.b92.net/topic/17817-fk-zel ... -sarajevo/
Ti stvarno svakakve forume volis. Evo jednog od citata
cipiripi kaže:
Drazi nam je Zeljo, jer je Zeljo hrvatski klub iz Sarajeva, a FK Sarajevo bosanski/bosnjacki/muslimanski/tursko-balijski.
I sada bi to meni trebalo da bude neki pokazatelj. Da ne pricamo o ovoj prici da je Zeljo gradski, a Sarajevo prigradski klub. Mi koji znamo gdje je Marin Dvor ipak znamo malo bolje od toga...

EDIT: Nazalost, otvorih i drugi forum, sve kontajuci to su fina raja sa B92. Greska velika, ali hajde da jos jednom citiram tvoje reference:
Zeljo, Zvezda.

Moja keva i tetka, njena sestra bliznakinja, su sedamdesetih redovno u SA isle na tekme. Keva navijala za Zelju, tetka za Sarajevo. Keva mi dan-danji govori o Osimu kao o najvecem caru. Zeljo je uvek vazio za srpski, a Sarajevo za muslimanski klub, ali, kao i u Beogradu sa Zvezdom i Partizanom, malo ko je o tome vodio racuna. Navijas za koga stignes i to je to.
Last edited by GandalfSivi on 16/08/2011 00:57, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#36 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Baltazar_khan »

-LIBERO- wrote:A zakaj se ne uklucuju navijaci drugih klubova...ovo kao nije tema i za njih :D
fakat. tema nema smisla bez recimo jednog kasparova :mrgreen:
haubica_i_to_teshka

#37 Re: Navijačka prepucavanja

Post by haubica_i_to_teshka »

Image

Moj skromni doprinos u “objektivnosti” istorijata “komshija' :skoljka:
Samo da se zna kada su osnovali KK (bravo komshije :razz: )

I josh neshto:
zamolio bih upravu “komshija" da nabave bar josh jedan set istih dresova. Jedno poluvrijeme igraju u plavim drugo u bijelim shorcevima, neprocjenljivo...to josh, moram priznati, nisam prije nigdje vidjeo 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODVRATAN_i_GADAN

#38 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

haubica_i_to_teshka wrote:Image

I josh neshto:
zamolio bih upravu “komshija" da nabave bar josh jedan set istih dresova. Jedno poluvrijeme igraju u plavim drugo u bijelim shorcevima, neprocjenljivo...to josh, moram priznati, nisam prije nigdje vidjeo 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aaaaa jesi li vidio da ti igraci igraju u opremi jednog proizvodjaca, a golman u opremi drugog? Pogledaj onda utakmicu iz Praga! :D
Baltazar_khan

#39 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Baltazar_khan »

ODVRATAN_i_GADAN wrote: Aaaaa jesi li vidio da ti igraci igraju u opremi jednog proizvodjaca, a golman u opremi drugog? Pogledaj onda utakmicu iz Praga! :D
Image
Tvrtko II Kotromanić

#40 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Tvrtko II Kotromanić »

GandalfSivi wrote:Nekad neko ovdje na sa-xu napisa, a ja ga cuvam u arhivi za posebnih prilika, pa rekoh da se malo podsjetimo cuvenog istorijata...

Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.
:lol: :lol: :lol:

imal u arhivi jos nekih gluposti i lazi? :)
Arma-Sarma

#41 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Arma-Sarma »

Baltazar_khan wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote: Aaaaa jesi li vidio da ti igraci igraju u opremi jednog proizvodjaca, a golman u opremi drugog? Pogledaj onda utakmicu iz Praga! :D
Image
:wink:
ODVRATAN_i_GADAN

#42 Re: Navijačka prepucavanja

Sada ti kao naivan i ne znas da citas? Crni dres LEGEA! Ko vas ne zna... :D :D
haubica_i_to_teshka

#43 Re: Navijačka prepucavanja

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:Image

I josh neshto:
Aaaaa jesi li vidio da ti igraci igraju u opremi jednog proizvodjaca, a golman u opremi drugog? Pogledaj onda utakmicu iz Praga! :D
jbg, za VELIKE se sponzori otimaju :mrgreen:
a mali 8) mogu samo gace mijenjaji na poluvremenu ( al’ od istog sponzora)
Baltazar_khan

#44 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Baltazar_khan »

igrali smo tako dok nije došla kompletna oprema od royala. nije do nas.
al ok, makar ne treniramo u onim ofirnim majicama "osvajači kupa" :mrgreen:
ODVRATAN_i_GADAN

#45 Re: Navijačka prepucavanja

Bas su sexy! Stotinu puta ponovljena laz postane istina u ocima neobavjestenih! :) :)
Tvrtko II Kotromanić

#46 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Tvrtko II Kotromanić »

-LIBERO- wrote:Image

:D :dance:
aferim :thumbup:

znaci istina je ono sto je Benjamin Isovic rekao :D
haubica_i_to_teshka

#47 Re: Navijačka prepucavanja

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Bas su sexy! Stotinu puta ponovljena laz postane istina u ocima neobavjestenih! :) :)
jel’ to za godinu formiranja KK ili...? :-D
vinnie_jones

#48 Re: Navijačka prepucavanja

Post by vinnie_jones »

:oops: :zzzz:
Image
Image
ODVRATAN_i_GADAN

#49 Re: Navijačka prepucavanja

Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?

p.s.Ono je grb SD-a na kojem su se mjenjali rekviziti u zavisnosti od sekcije. Ne vidim nista zanimljivo za provokaciju.
haubica_i_to_teshka

#50 Re: Navijačka prepucavanja

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?

p.s.Ono je grb SD-a na kojem su se mjenjali rekviziti u zavisnosti od sekcije. Ne vidim nista zanimljivo za provokaciju.
auuuu
nije na grbu Sh(portsko) D(rushtvo), nego K(osharkashki) K(lub) shto bi trebalo da znaci da ste ga oformili te godine

da stoji znak SD bilo bi u redu, ovako :skoljka:
Post Reply