sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
johnny-bravo

#26 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by johnny-bravo »

hadzinicasa wrote: takodjer mislim da okolina nije uopse referentni faktor (sad ce se javiti moralisti i dezurni dusebriznici).
:thumbup: okolina je us*ana bila prije tri'est godina, danas je takva, takva ce biti i za jos tri'est... na okolinu ne treba puno polagati, svako ce se naci i reci "vidi ku*ve", a niko "vidi nema hljeba da jede"...
hadzinicasa wrote:opet ona oko para :D
Ako pare nisu problem, TREBA DA RODI U SVAKOM SLUCAJU (naravno ako ona zeli dijete) nebitno bilo joj 25, 35, 45...
jutarnji

#27 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by jutarnji »

ljubav_aha wrote:u BiH ,u SAD bez para mozes crknuti

ovjde pola moje raje nema ni roditleje ili ostale clanove rodbine za cuvanje djeteta
pa u SAD bas mora placati child support, da ne govorim o svim socijalnim programima...welfare, besplatno
mlijeko, raznorazne humanitarne organizacije...dobro, problem je sto mama nece moci cekati last call for
alcohol da je neko subotu vece opali. :D
*mima*

#28 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

ljubav_aha wrote:
*mima* wrote:svako dijete ima svoju nafaku
sto je nafaka :D

zaboravila?
ljubav_aha

#29 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:hrabro je sama podizati dijete

a alimentacija, ako bi to bila tvoja odluka (a on se ne slaze)? zar nije to ucjena na neki nacin?
dogovorite se,ali potvrdi pismenim putem,jer moze doci nakon 10 godina i praviti probleme u vezi ocinstva i djeteta,kad mu dodje iz g---- u glavu

kazes hrabrost je sam podizati dijete,samo je hrabrost ako nemas potrebene uslove ,ako ides spontano,ckeajuci nekakvu nafaku
ljubav_aha

#30 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

jutarnji wrote:
ljubav_aha wrote:u BiH ,u SAD bez para mozes crknuti

ovjde pola moje raje nema ni roditleje ili ostale clanove rodbine za cuvanje djeteta
pa u SAD bas mora placati child support, da ne govorim o svim socijalnim programima...welfare, besplatno
mlijeko, raznorazne humanitarne organizacije...dobro, problem je sto mama nece moci cekati last call for
alcohol da je neko subotu vece opali. :D
socijala je za osobe koje ne rade ili koje zarade manje od $ 18.000 godisnje,ako zaradi cent vise,nema pomoci :D
ljubav_aha

#31 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

*mima* wrote:
ljubav_aha wrote:
*mima* wrote:svako dijete ima svoju nafaku
sto je nafaka :D

zaboravila?
svako nafaku definise individulano :D
ljubav_aha

#32 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

johnny-bravo wrote:Ako pare nisu problem, TREBA DA RODI U SVAKOM SLUCAJU (naravno ako ona zeli dijete) nebitno bilo joj 25, 35, 45...
o tome i pisem
triple mama

#33 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by triple mama »

Pozdrav.
Ja bih bez razmisljanja rodila.
I postala, ako nisam to bila do sad, borac i po, lavica, za svoje dijete!!!
U tim godinama opada plodnost - to je tacno, ali i ako ne bude vise imala djece sticajem raznih okolnosti ljubav se uvijek moze desiti. tj. ko voli mene zavoljece i moje dijete. ne bih se uopce zamarala tim.....
moju nafaku mi NIKO ne moze oduzeti.
hadzinicasa

#34 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

ljubav_aha wrote:
hadzinicasa wrote:hrabro je sama podizati dijete

a alimentacija, ako bi to bila tvoja odluka (a on se ne slaze)? zar nije to ucjena na neki nacin?
dogovorite se,ali potvrdi pismenim putem,jer moze doci nakon 10 godina i praviti probleme u vezi ocinstva i djeteta,kad mu dodje iz g---- u glavu

kazes hrabrost je sam podizati dijete,samo je hrabrost ako nemas potrebene uslove ,ako ides spontano,ckeajuci nekakvu nafaku
to je ludost :D
mislim da se ovdje pod nafaka nije mislilo da ti sjedis i cekas nafaku... :)
ljubav_aha

#35 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

triple mama wrote:Pozdrav.
Ja bih bez razmisljanja rodila.
I postala, ako nisam to bila do sad, borac i po, lavica, za svoje dijete!!!
U tim godinama opada plodnost - to je tacno, ali i ako ne bude vise imala djece sticajem raznih okolnosti ljubav se uvijek moze desiti. tj. ko voli mene zavoljece i moje dijete. ne bih se uopce zamarala tim.....
moju nafaku mi NIKO ne moze oduzeti.
cak i ako nemas posao,novac :?:
ljubav_aha

#36 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:
ljubav_aha wrote:

OK<rizikuj,bez obzira na minimalne uslove, i trazi aktivno nafaku,ali,opet,ako imas uslove
Država

#37 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Država »

banjaluka078 wrote:Rodila.
:thumbup:
Marilyn

#38 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
Eto, zatucana sam jbg, spalite me sad na lomači... :roll: :|
Država

#39 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Država »

Marilyn wrote:Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
Ako sam te dobro shvatio, bolje je djeteta nema nego da nailazi na probleme... :-)
hadzinicasa

#40 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

ljubav_aha wrote:
hadzinicasa wrote:
ljubav_aha wrote:

OK<rizikuj,bez obzira na minimalne uslove, i trazi aktivno nafaku,ali,opet,ako imas uslove
ma cini mi se da me ne razumijes...
pustopoljina

#41 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

ima li ona para ili ne?
rodbinu koja bi uletjela oko bebe ili ne?
ako nema ni jedno ni drugo- iako me bioloski sat udara maljem- ne bih rodila.
biti single, samohrana mama je cool samo na filmu.
kad vidim kako se zene gube, a imaju i porodicu i muza (koji se sturi pomazuci) spremne pomoci...ne mogu ni zamisliti kako je kad postojis samo ti i dijete...tu se ne moze ni jednu minutu biti rahat.
a gdje su standardni problemi...koje imas- imao dijete ili ne.

ako ima mamu/sestru/tetku koja jedva ceka unuce, kojoj nije tesko pripaziti dijete par sati dnevno...ako ima rjeseno stambeno pitanje i redovnu placu...
onda bih rodila i uzivala u materinstvu. jeste da bi dijete imalo problema zbog nedostatka oceve figure...ali ima i gorih hendikepa.
ljubav_aha

#42 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

Marilyn wrote:Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
ne mora imati oba roditleja
hadzinicasa

#43 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

iskreno ja sam mislila da ce biti vise ovakvih komentara, obzirom na mentalitet i okruzenje u kojem zivimo nego ovih o parama, mada nije ni taj aspekat zanemariv, ali cinilo mi se da bi ovakvih komentara moglo biti vise.

meni se citi da s godinama zene pocnu malo drugacije razmisljati bez obzira na odgoj, naravno uz sve ostale faktore tipa obrazovanje, shvatanje, pa i socijalni i drustveni status
ljubav_aha

#44 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:ima li ona para ili ne?
kad vidim kako se zene gube, a imaju i porodicu i muza (koji se sturi pomazuci) spremne pomoci...ne mogu ni zamisliti kako je kad postojis samo ti i dijete...tu se ne moze ni jednu minutu biti rahat.

ako ima mamu/sestru/tetku koja jedva ceka unuce, kojoj nije tesko pripaziti dijete par sati dnevno...ako ima rjeseno stambeno pitanje i redovnu placu...
onda bih rodila i uzivala u materinstvu. jeste da bi dijete imalo problema zbog nedostatka oceve figure...ali ima i gorih hendikepa.
eh,bas tako,ma nije problem ako odrasta bez oca,sve ostalo sto si naspiala su upravo kriticne tacke :thumbup:
pustopoljina

#45 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by pustopoljina »

ne bih ni ja namjerno PRAVILA dijete u takvim uslovima. (jedan roditelj)...ali da se zalomi...a ja ga imam cim hraniti i solidno vremena za odgojiti- bas bih se veselila bebi.
hadzinicasa

#46 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

ajoj, pa kad bi svi cekali da sve bude potaman niko nikad nist ane bi uradio :D
ljubav_aha

#47 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:

iskreno ja sam mislila da ce biti vise ovakvih komentara, obzirom na mentalitet i okruzenje u kojem zivimo nego ovih o parama, mada nije ni taj aspekat zanemariv, ali cinilo mi se da bi ovakvih komentara moglo biti vise.

meni se citi da s godinama zene pocnu malo drugacije razmisljati bez obzira na odgoj, naravno uz sve ostale faktore tipa obrazovanje, shvatanje, pa i socijalni i drustveni status
vi u BiH manje pricate o parama

obrazovanje,sovijalni status,posao jesu vazni,narocito ako zelis sama odhraniti djete,bez necije pomoci
jutarnji

#48 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by jutarnji »

..
Last edited by jutarnji on 19/07/2011 03:57, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#49 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

pustopoljina wrote:ne bih ni ja namjerno PRAVILA dijete u takvim uslovima. (jedan roditelj)...ali da se zalomi...a ja ga imam cim hraniti i solidno vremena za odgojiti- bas bih se veselila bebi.
ne govorimo o namjernom pravljenju djeteta (mada ja ni to ne osudjujem) ovdje govorimo o tome da se zalomi...
ljubav_aha

#50 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:

ajoj, pa kad bi svi cekali da sve bude potaman niko nikad nist ane bi uradio :D
u redu,postani majka bez obizra na sve spomenuto,narpavi sebi haotican zivot,doslovno ropstvo,jer osobnog zivota neces imati ako nemas spomeute uslove
Locked