Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hadzinicasa wrote:
takodjer mislim da okolina nije uopse referentni faktor (sad ce se javiti moralisti i dezurni dusebriznici).
okolina je us*ana bila prije tri'est godina, danas je takva, takva ce biti i za jos tri'est... na okolinu ne treba puno polagati, svako ce se naci i reci "vidi ku*ve", a niko "vidi nema hljeba da jede"...
hadzinicasa wrote:opet ona oko para
Ako pare nisu problem, TREBA DA RODI U SVAKOM SLUCAJU (naravno ako ona zeli dijete) nebitno bilo joj 25, 35, 45...
ljubav_aha wrote:u BiH ,u SAD bez para mozes crknuti
ovjde pola moje raje nema ni roditleje ili ostale clanove rodbine za cuvanje djeteta
pa u SAD bas mora placati child support, da ne govorim o svim socijalnim programima...welfare, besplatno
mlijeko, raznorazne humanitarne organizacije...dobro, problem je sto mama nece moci cekati last call for
alcohol da je neko subotu vece opali.
ljubav_aha wrote:u BiH ,u SAD bez para mozes crknuti
ovjde pola moje raje nema ni roditleje ili ostale clanove rodbine za cuvanje djeteta
pa u SAD bas mora placati child support, da ne govorim o svim socijalnim programima...welfare, besplatno
mlijeko, raznorazne humanitarne organizacije...dobro, problem je sto mama nece moci cekati last call for
alcohol da je neko subotu vece opali.
socijala je za osobe koje ne rade ili koje zarade manje od $ 18.000 godisnje,ako zaradi cent vise,nema pomoci
Pozdrav.
Ja bih bez razmisljanja rodila.
I postala, ako nisam to bila do sad, borac i po, lavica, za svoje dijete!!!
U tim godinama opada plodnost - to je tacno, ali i ako ne bude vise imala djece sticajem raznih okolnosti ljubav se uvijek moze desiti. tj. ko voli mene zavoljece i moje dijete. ne bih se uopce zamarala tim.....
moju nafaku mi NIKO ne moze oduzeti.
triple mama wrote:Pozdrav.
Ja bih bez razmisljanja rodila.
I postala, ako nisam to bila do sad, borac i po, lavica, za svoje dijete!!!
U tim godinama opada plodnost - to je tacno, ali i ako ne bude vise imala djece sticajem raznih okolnosti ljubav se uvijek moze desiti. tj. ko voli mene zavoljece i moje dijete. ne bih se uopce zamarala tim.....
moju nafaku mi NIKO ne moze oduzeti.
ljubav_aha wrote:
dogovorite se,ali potvrdi pismenim putem,jer moze doci nakon 10 godina i praviti probleme u vezi ocinstva i djeteta,kad mu dodje iz g---- u glavu
kazes hrabrost je sam podizati dijete,samo je hrabrost ako nemas potrebene uslove ,ako ides spontano,ckeajuci nekakvu nafaku
to je ludost
mislim da se ovdje pod nafaka nije mislilo da ti sjedis i cekas nafaku...
OK<rizikuj,bez obzira na minimalne uslove, i trazi aktivno nafaku,ali,opet,ako imas uslove
Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
Eto, zatucana sam jbg, spalite me sad na lomači...
Marilyn wrote:Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
Ako sam te dobro shvatio, bolje je djeteta nema nego da nailazi na probleme...
ljubav_aha wrote:
dogovorite se,ali potvrdi pismenim putem,jer moze doci nakon 10 godina i praviti probleme u vezi ocinstva i djeteta,kad mu dodje iz g---- u glavu
kazes hrabrost je sam podizati dijete,samo je hrabrost ako nemas potrebene uslove ,ako ides spontano,ckeajuci nekakvu nafaku
to je ludost
mislim da se ovdje pod nafaka nije mislilo da ti sjedis i cekas nafaku...
OK<rizikuj,bez obzira na minimalne uslove, i trazi aktivno nafaku,ali,opet,ako imas uslove
ima li ona para ili ne?
rodbinu koja bi uletjela oko bebe ili ne?
ako nema ni jedno ni drugo- iako me bioloski sat udara maljem- ne bih rodila.
biti single, samohrana mama je cool samo na filmu.
kad vidim kako se zene gube, a imaju i porodicu i muza (koji se sturi pomazuci) spremne pomoci...ne mogu ni zamisliti kako je kad postojis samo ti i dijete...tu se ne moze ni jednu minutu biti rahat.
a gdje su standardni problemi...koje imas- imao dijete ili ne.
ako ima mamu/sestru/tetku koja jedva ceka unuce, kojoj nije tesko pripaziti dijete par sati dnevno...ako ima rjeseno stambeno pitanje i redovnu placu...
onda bih rodila i uzivala u materinstvu. jeste da bi dijete imalo problema zbog nedostatka oceve figure...ali ima i gorih hendikepa.
Marilyn wrote:Ne bih rodila. Dijete treba imati oba roditelja i veoma je sebično roditi sebi dijete. Da ne govorim o tome, kako živimo u kozervativnoj sredini i na kakve probleme bi i majka i dijete nailazili... posebno ako dijete bude žensko...
iskreno ja sam mislila da ce biti vise ovakvih komentara, obzirom na mentalitet i okruzenje u kojem zivimo nego ovih o parama, mada nije ni taj aspekat zanemariv, ali cinilo mi se da bi ovakvih komentara moglo biti vise.
meni se citi da s godinama zene pocnu malo drugacije razmisljati bez obzira na odgoj, naravno uz sve ostale faktore tipa obrazovanje, shvatanje, pa i socijalni i drustveni status
pustopoljina wrote:ima li ona para ili ne?
kad vidim kako se zene gube, a imaju i porodicu i muza (koji se sturi pomazuci) spremne pomoci...ne mogu ni zamisliti kako je kad postojis samo ti i dijete...tu se ne moze ni jednu minutu biti rahat.
ako ima mamu/sestru/tetku koja jedva ceka unuce, kojoj nije tesko pripaziti dijete par sati dnevno...ako ima rjeseno stambeno pitanje i redovnu placu...
onda bih rodila i uzivala u materinstvu. jeste da bi dijete imalo problema zbog nedostatka oceve figure...ali ima i gorih hendikepa.
eh,bas tako,ma nije problem ako odrasta bez oca,sve ostalo sto si naspiala su upravo kriticne tacke
ne bih ni ja namjerno PRAVILA dijete u takvim uslovima. (jedan roditelj)...ali da se zalomi...a ja ga imam cim hraniti i solidno vremena za odgojiti- bas bih se veselila bebi.
ajoj, pa kad bi svi cekali da sve bude potaman niko nikad nist ane bi uradio
iskreno ja sam mislila da ce biti vise ovakvih komentara, obzirom na mentalitet i okruzenje u kojem zivimo nego ovih o parama, mada nije ni taj aspekat zanemariv, ali cinilo mi se da bi ovakvih komentara moglo biti vise.
meni se citi da s godinama zene pocnu malo drugacije razmisljati bez obzira na odgoj, naravno uz sve ostale faktore tipa obrazovanje, shvatanje, pa i socijalni i drustveni status
vi u BiH manje pricate o parama
obrazovanje,sovijalni status,posao jesu vazni,narocito ako zelis sama odhraniti djete,bez necije pomoci
pustopoljina wrote:ne bih ni ja namjerno PRAVILA dijete u takvim uslovima. (jedan roditelj)...ali da se zalomi...a ja ga imam cim hraniti i solidno vremena za odgojiti- bas bih se veselila bebi.
ne govorimo o namjernom pravljenju djeteta (mada ja ni to ne osudjujem) ovdje govorimo o tome da se zalomi...
ajoj, pa kad bi svi cekali da sve bude potaman niko nikad nist ane bi uradio
u redu,postani majka bez obizra na sve spomenuto,narpavi sebi haotican zivot,doslovno ropstvo,jer osobnog zivota neces imati ako nemas spomeute uslove