Zadnji kilometri:

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

ReD aka Socijalista wrote:NAkon dana pauze idemo dalje, sve se vise priblizavamo brdskim etapama gdje ce odmjeriti snage glavni favoriti. Danasnja etapa:
Je jedva cekam cetvrtak kad pocnu prava brda i uspon prema Luz Ardidenne preko Tourmalea kroz prekrasnu regiju Pireneja. Borba ce biti prejaka, jer ocekujem ofanzivu Evansa i Bassasvaka ti cast na svim ovim informacijama, cak su bolje nego sto ih objavljuju na TV-u i na teletekstu.
Licno volim Tour i pratim ga od 1994., ali u zadnjih par godina, kako radim, ne mogu gledati etape unutar sedmice pa mi to malo kvari ugodjaj.
Vjerujem da ce se i diskusije ovdje zahuktati kada krenu brdske etape i kada se iskristalise ko je u pravoj formi a ko ne. Padovima Cotadora i njegovim zaostatkom trka je dobila na dinamici i vidjet cemo kako ce se sve odvijati, jos je tesko procijeniti.
tako mi je krivo sto ne mogu gledati! Svojevremeno sam, pogotovo u vrijeme duela Armstrong Ullrich znao od prvog kilometra sjediti pred ekranom, svi mislili da sam poludio, kao dosadno je to! A uopce nije dosadno za one koji se razumiju, posebno ako su komentatori dobri i ako pruzaju sve potrebne informacije!ReD aka Socijalista wrote:Je jedva cekam cetvrtak kad pocnu prava brda i uspon prema Luz Ardidenne preko Tourmalea kroz prekrasnu regiju Pireneja. Borba ce biti prejaka, jer ocekujem ofanzivu Evansa i Bassasvaka ti cast na svim ovim informacijama, cak su bolje nego sto ih objavljuju na TV-u i na teletekstu.
Licno volim Tour i pratim ga od 1994., ali u zadnjih par godina, kako radim, ne mogu gledati etape unutar sedmice pa mi to malo kvari ugodjaj.
Vjerujem da ce se i diskusije ovdje zahuktati kada krenu brdske etape i kada se iskristalise ko je u pravoj formi a ko ne. Padovima Cotadora i njegovim zaostatkom trka je dobila na dinamici i vidjet cemo kako ce se sve odvijati, jos je tesko procijeniti.Danasnja etapa ce biti opet za bjegunce kao i prosli put.
Cetvrtak:sadmire wrote:tako mi je krivo sto ne mogu gledati! Svojevremeno sam, pogotovo u vrijeme duela Armstrong Ullrich znao od prvog kilometra sjediti pred ekranom, svi mislili da sam poludio, kao dosadno je to! A uopce nije dosadno za one koji se razumiju, posebno ako su komentatori dobri i ako pruzaju sve potrebne informacije!ReD aka Socijalista wrote:Je jedva cekam cetvrtak kad pocnu prava brda i uspon prema Luz Ardidenne preko Tourmalea kroz prekrasnu regiju Pireneja. Borba ce biti prejaka, jer ocekujem ofanzivu Evansa i Bassasvaka ti cast na svim ovim informacijama, cak su bolje nego sto ih objavljuju na TV-u i na teletekstu.
Vjerujem da ce se i diskusije ovdje zahuktati kada krenu brdske etape i kada se iskristalise ko je u pravoj formi a ko ne. Padovima Cotadora i njegovim zaostatkom trka je dobila na dinamici i vidjet cemo kako ce se sve odvijati, jos je tesko procijeniti.Danasnja etapa ce biti opet za bjegunce kao i prosli put.
Contadorova ekipa ove godine nije tako jaka da ce on morati cekati zavrsne uspone za napade pa se slazem da ce Evans i Basso biti aktivniji! Steta sto Wigins, Vinokurow i van de Broeck nisu vise u utrca, jos bi dinamicnije i neizvjesnije bilo.
Sta nas ocekuje za vikend, kakve su te etape?

Ima prenos na Eurosportu od pocetka etape u cetvrtak i subotu...to ce biti strasnoIrvinovo stado wrote:Fantasticna etapa u cetvrtak. Ova u petak ima odlican uspon, ali ne vjerujem da ce se tu puno sta dogoditi jer slijedi dugacak spust... A subota, ponovo zavrsnica na brdu... Ljudi, gledajte to...
I iznenadjuje me da Contador ima ovoliko fanova. Jedino ako su ovi sto ne gledaju previse culi samo za njega... Mislim, u ovakvoj konkurenciji, ja bi barem petoricu izabrao prije njega...
I ovogodisnji Tour ce se rijesavati za zelenim stolom, a ne u ovih dvadesetak dana... Tako da konacnu odluku povodom Contadora jos cekamo... S tim u vezi, sva ona pljuvanja Lensa i izdizanja Kontadora sada padaju u vodu...
Cijenim da ce braca odraditi dobar posao ove godine. Tour je njihov.

opet mi pristajes na muku zato sto ne mogu gledati. Ne znam samo hoce li neko od favorita kao ranije odmah na prvoj brdskoj etapi pokusati napasti ili ce se nadmodrivati i cekati, ali je etapa definitivno predistinirana da se napadne vec preko Tourmalea.ReD aka Socijalista wrote:Danasnja etapa, uvod u brda...na cilju danasnje etape se lijepo vide Pireniji i ako malo bolje pogledate cak i Tourmalet!![]()
Etapa koja ce ponovo biti za sprintere.
P.S. sutra je dan D
ja ga cak pratim od ranije, od 1995, kada je Indurain lagano drzao Romingera i ostale pod kontrolom, a dueli izmedju Pantanija i Ullricha su isto bili interesantni, i ostaje mi zal za onom jednom etapom nakon sto je Ullrich izgubio osam minuta pa sutradan napao i samo ga Pantani pratio, da bi onda na posljednoj sansi kada se team telekom spremao da kolektivno napadne Pantanija vozaci stupili u strajk, tako da su samo odvezli svi zajedno do cilja.Rob_Atl wrote:I ja pratim TDF jos od kraja 90-tih kad su se Urlih i Pantini kacili non stop, da bi onda Armstrong uletio i pomeo sve, gledam ove etape i po meni ce biti 18-sta najbolja, a i najteza i ona bi mogla da odluci pobjednika. Od cetvrtka su sve brdske etape skoro do kraja osim u nedelju kad voze pojedinacno ili timski nisam siguran...
ps.evo 18 etape koja ce se vozit 21 jula![]()
Sainte-Marie de Campan (CAMPAN)>>> pocetak uspona prema TourmaletuIrvinovo stado wrote:Slazem se sa Socijalistom...
Inace, neko je spomenuo da se Schleck kurci bez razloga. Nije bas tako, pa covjek je jedan od najjacih brdasa. Prosle godine je zajedno sa Contadorom bio i Menchov. Ja im licno ne prigovaram sto nisu stali, mozda ne bih ni ja (ali vjerovatno bi), ali to je presudilo proslogodisnji Tour.
btw... U koliko sati ih mozemo ocekivati na drugom usponu? Zauzet sam gotovo citav dan, ali odgledat cu valjda ta zadnja dva uspona...

Kakva utrka, desilo se ono sto sam i ocekivao. Braca Schleck su oborili Contadora, i moze se sad vec reci da je Frank Schleck favorit ispred Andy-a. Voeckleru svaka cast sa 50 sec. zaostatkasadmire wrote:pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?
Ma odlican razvoj dogadjaja... Znaci dvojica brace, Evans i Basso odlucuju stvariReD aka Socijalista wrote:Kakva utrka, desilo se ono sto sam i ocekivao. Braca Schleck su oborili Contadora, i moze se sad vec reci da je Frank Schleck favorit ispred Andy-a. Voeckleru svaka cast sa 50 sec. zaostatkasadmire wrote:pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?Samo mi je zao sto nisu prije napali Contadora jer bi ga razbili do kraja. Sad su svjesni svoje snage i svojih napada...ali sve u svemu Basso i Evans jaki ko zemlja
![]()
Prekosutra ce biti opet interesantno.
Basso moram jos jednom reci, veoma dobarIrvinovo stado wrote:Ma odlican razvoj dogadjaja... Znaci dvojica brace, Evans i Basso odlucuju stvariReD aka Socijalista wrote:Kakva utrka, desilo se ono sto sam i ocekivao. Braca Schleck su oborili Contadora, i moze se sad vec reci da je Frank Schleck favorit ispred Andy-a. Voeckleru svaka cast sa 50 sec. zaostatkasadmire wrote:pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?Samo mi je zao sto nisu prije napali Contadora jer bi ga razbili do kraja. Sad su svjesni svoje snage i svojih napada...ali sve u svemu Basso i Evans jaki ko zemlja
![]()
Prekosutra ce biti opet interesantno.