Le Tour de France 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Za kome gajite vecu simpatiju:

Alberto Contador
11
35%
Frank Schleck
1
3%
Ivan Basso
2
6%
Andy Schleck
12
39%
Cadel Evans
3
10%
Samuel Sanchez
0
No votes
Damiano Cunego
0
No votes
Dirk van den Broeck
0
No votes
Alexandre Vinukourov
1
3%
neko drugi (navedite)
1
3%

Total votes: 31

ReD aka Socijalista

#26 Re: Le Tour de France 2011

Post by ReD aka Socijalista »

Danasnja etapa, za sprintere odredjena:

Image
Image

Zadnji kilometri:

Image
ReD aka Socijalista

#27 Re: Le Tour de France 2011

Danas se krece u brda, za ocekivati je napad Evansa ili Contadora :thumbup: Medjutim nije klasicna brdska etapa nego vise lapo lapo, evo o cemu se radi:

Image
Image

Zadnji kilometri:

Image
ReD aka Socijalista

#28 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, prilicno brdovita:

Image
Image
Image
ReD aka Socijalista

#29 Re: Le Tour de France 2011

NAkon dana pauze idemo dalje, sve se vise priblizavamo brdskim etapama gdje ce odmjeriti snage glavni favoriti. Danasnja etapa:

Image
Image
Image
sadmire

#30 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

ReD aka Socijalista wrote:NAkon dana pauze idemo dalje, sve se vise priblizavamo brdskim etapama gdje ce odmjeriti snage glavni favoriti. Danasnja etapa:

Image
Image
Image

svaka ti cast na svim ovim informacijama, cak su bolje nego sto ih objavljuju na TV-u i na teletekstu.
Licno volim Tour i pratim ga od 1994., ali u zadnjih par godina, kako radim, ne mogu gledati etape unutar sedmice pa mi to malo kvari ugodjaj.
Vjerujem da ce se i diskusije ovdje zahuktati kada krenu brdske etape i kada se iskristalise ko je u pravoj formi a ko ne. Padovima Cotadora i njegovim zaostatkom trka je dobila na dinamici i vidjet cemo kako ce se sve odvijati, jos je tesko procijeniti.
ReD aka Socijalista

#31 Re: Le Tour de France 2011

svaka ti cast na svim ovim informacijama, cak su bolje nego sto ih objavljuju na TV-u i na teletekstu.
Licno volim Tour i pratim ga od 1994., ali u zadnjih par godina, kako radim, ne mogu gledati etape unutar sedmice pa mi to malo kvari ugodjaj.
Vjerujem da ce se i diskusije ovdje zahuktati kada krenu brdske etape i kada se iskristalise ko je u pravoj formi a ko ne. Padovima Cotadora i njegovim zaostatkom trka je dobila na dinamici i vidjet cemo kako ce se sve odvijati, jos je tesko procijeniti.
Je jedva cekam cetvrtak kad pocnu prava brda i uspon prema Luz Ardidenne preko Tourmalea kroz prekrasnu regiju Pireneja. Borba ce biti prejaka, jer ocekujem ofanzivu Evansa i Bassa :thumbup: Danasnja etapa ce biti opet za bjegunce kao i prosli put.
sadmire

#32 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

ReD aka Socijalista wrote:
Je jedva cekam cetvrtak kad pocnu prava brda i uspon prema Luz Ardidenne preko Tourmalea kroz prekrasnu regiju Pireneja. Borba ce biti prejaka, jer ocekujem ofanzivu Evansa i Bassa :thumbup: Danasnja etapa ce biti opet za bjegunce kao i prosli put.
tako mi je krivo sto ne mogu gledati! Svojevremeno sam, pogotovo u vrijeme duela Armstrong Ullrich znao od prvog kilometra sjediti pred ekranom, svi mislili da sam poludio, kao dosadno je to! A uopce nije dosadno za one koji se razumiju, posebno ako su komentatori dobri i ako pruzaju sve potrebne informacije!
Contadorova ekipa ove godine nije tako jaka da ce on morati cekati zavrsne uspone za napade pa se slazem da ce Evans i Basso biti aktivniji! Steta sto Wigins, Vinokurow i van de Broeck nisu vise u utrca, jos bi dinamicnije i neizvjesnije bilo.
Sta nas ocekuje za vikend, kakve su te etape?
ReD aka Socijalista

#33 Re: Le Tour de France 2011

sadmire wrote:
tako mi je krivo sto ne mogu gledati! Svojevremeno sam, pogotovo u vrijeme duela Armstrong Ullrich znao od prvog kilometra sjediti pred ekranom, svi mislili da sam poludio, kao dosadno je to! A uopce nije dosadno za one koji se razumiju, posebno ako su komentatori dobri i ako pruzaju sve potrebne informacije!
Contadorova ekipa ove godine nije tako jaka da ce on morati cekati zavrsne uspone za napade pa se slazem da ce Evans i Basso biti aktivniji! Steta sto Wigins, Vinokurow i van de Broeck nisu vise u utrca, jos bi dinamicnije i neizvjesnije bilo.
Sta nas ocekuje za vikend, kakve su te etape?
Cetvrtak:

Image

Petak:

Image

Subota:

Image

Nedjelja za sprintere, ne bi bilo lose da pogledas nekako ovu u cetvrtak a pogotovo u subotu tu ce biti lom :thumbup:
Irvinovo stado

#34 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

Fantasticna etapa u cetvrtak. Ova u petak ima odlican uspon, ali ne vjerujem da ce se tu puno sta dogoditi jer slijedi dugacak spust... A subota, ponovo zavrsnica na brdu... Ljudi, gledajte to...

I iznenadjuje me da Contador ima ovoliko fanova. Jedino ako su ovi sto ne gledaju previse culi samo za njega... Mislim, u ovakvoj konkurenciji, ja bi barem petoricu izabrao prije njega...

I ovogodisnji Tour ce se rijesavati za zelenim stolom, a ne u ovih dvadesetak dana... Tako da konacnu odluku povodom Contadora jos cekamo... S tim u vezi, sva ona pljuvanja Lensa i izdizanja Kontadora sada padaju u vodu...

Cijenim da ce braca odraditi dobar posao ove godine. Tour je njihov.
ReD aka Socijalista

#35 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:Fantasticna etapa u cetvrtak. Ova u petak ima odlican uspon, ali ne vjerujem da ce se tu puno sta dogoditi jer slijedi dugacak spust... A subota, ponovo zavrsnica na brdu... Ljudi, gledajte to...

I iznenadjuje me da Contador ima ovoliko fanova. Jedino ako su ovi sto ne gledaju previse culi samo za njega... Mislim, u ovakvoj konkurenciji, ja bi barem petoricu izabrao prije njega...

I ovogodisnji Tour ce se rijesavati za zelenim stolom, a ne u ovih dvadesetak dana... Tako da konacnu odluku povodom Contadora jos cekamo... S tim u vezi, sva ona pljuvanja Lensa i izdizanja Kontadora sada padaju u vodu...

Cijenim da ce braca odraditi dobar posao ove godine. Tour je njihov.
Ima prenos na Eurosportu od pocetka etape u cetvrtak i subotu...to ce biti strasno :thumbup:
Rob_Atl

#36 Re: Le Tour de France 2011

Post by Rob_Atl »

I ja pratim TDF jos od kraja 90-tih kad su se Urlih i Pantini kacili non stop, da bi onda Armstrong uletio i pomeo sve :D, gledam ove etape i po meni ce biti 18-sta najbolja, a i najteza i ona bi mogla da odluci pobjednika. Od cetvrtka su sve brdske etape skoro do kraja osim u nedelju kad voze pojedinacno ili timski nisam siguran...

ps.evo 18 etape koja ce se vozit 21 jula :shock:

Image
lord blackadder

#37 Re: Le Tour de France 2011

Post by lord blackadder »

Volio bih da Basso nesto napravi, mada su ga godine vec stisle. Znao je parirati Armstrongu kad je ovaj bio u naponu snage.

Pratim samo brdske etape, jer mi je uvijek bilo zanimljivo kako pri povecanju nagiba otpadaju prvo sprinteri, pa nesto jaci, brdski specijalsiti...i ostaju samo najjaci, medju kojima obicno jedan pojaca gas kad niko ne moze. (nekad Armstrong, danas Contador) Pravi test izdrzljivosti do posljednjeg atoma snage.

Ovaj Shleck mi je antipatican, kurci se bez pokrica. Nikad nije utekao Contadoru; prosle godine ga je ovaj pustio da pobjedi etapu sjedeci mu zadnjem tocku. Sto se tice spadanja lanca, Contador je usporio tempo i nije zelio iskoristit ponudjeno.

Biciklizam mi je postao zanimljiv, iako sam prije mislio da je cista dosada, kad sam skontao neke stvari; to je bilo u doba kad su se po brdima ganjali Armstrong i Ulrich. One godine kad je Ulrich pri spustu sletio u malu provaliju, i taj pad je vjerovatno odlucio konacan ishod....Armstrong ga nije cekao.

Citao sma da je to sport koji iziskuje najvise snage. Vjerovatno rasplet necu moci gledat, posto u pon. idem na more, ali bice par trki za pogledat ovih dana. :) Moje simpatije su na strani Contadora, uz zelju da Basso osvoji etapnu pobjedu u brdima.

Komentatori na Eurosportu (srpski) su za svaku pohvalu.
ReD aka Socijalista

#38 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, uvod u brda...na cilju danasnje etape se lijepo vide Pireniji i ako malo bolje pogledate cak i Tourmalet! :thumbup:

Image
Image
Image

Etapa koja ce ponovo biti za sprintere.

P.S. sutra je dan D :mrgreen:
sadmire

#39 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

ReD aka Socijalista wrote:Danasnja etapa, uvod u brda...na cilju danasnje etape se lijepo vide Pireniji i ako malo bolje pogledate cak i Tourmalet! :thumbup:

Image
Image
Image

Etapa koja ce ponovo biti za sprintere.

P.S. sutra je dan D :mrgreen:
opet mi pristajes na muku zato sto ne mogu gledati. Ne znam samo hoce li neko od favorita kao ranije odmah na prvoj brdskoj etapi pokusati napasti ili ce se nadmodrivati i cekati, ali je etapa definitivno predistinirana da se napadne vec preko Tourmalea.
U petak se nece puno desavati, favoriti ce se odmarati od napora i skupljati snagu za subotu, pa ostaje samo da se vidi da li ce bjegunci uspjeti spasiti prednost do cilja.
U subotu cu od prvog kilometra sjediti pred tv-om, s tim sto u ovom trenutku ne znam da li ce ijedna ekipa pokusati da napadne prije zadnjeg uspona, s obzirom na malo duzu dionicu izmedju predzadnjeg i zadnjeg. Tu su takticki sve opcije u igri, puno vise nego sutra i zato sam sretan sto cu bar u subotu moci pratiti uzivo.
sadmire

#40 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

Rob_Atl wrote:I ja pratim TDF jos od kraja 90-tih kad su se Urlih i Pantini kacili non stop, da bi onda Armstrong uletio i pomeo sve :D, gledam ove etape i po meni ce biti 18-sta najbolja, a i najteza i ona bi mogla da odluci pobjednika. Od cetvrtka su sve brdske etape skoro do kraja osim u nedelju kad voze pojedinacno ili timski nisam siguran...

ps.evo 18 etape koja ce se vozit 21 jula :shock:

Image
ja ga cak pratim od ranije, od 1995, kada je Indurain lagano drzao Romingera i ostale pod kontrolom, a dueli izmedju Pantanija i Ullricha su isto bili interesantni, i ostaje mi zal za onom jednom etapom nakon sto je Ullrich izgubio osam minuta pa sutradan napao i samo ga Pantani pratio, da bi onda na posljednoj sansi kada se team telekom spremao da kolektivno napadne Pantanija vozaci stupili u strajk, tako da su samo odvezli svi zajedno do cilja.

A ova 18-a je stavrno ludilo, sa tri brda najvece kategorije. Jos tako kasno u utrci, i tu bi se moglo scvasta izdesavati. A k'o za inat je opet u toku sedmice, sad me to stvarno nervira.
Cudi me da je cilj na Galibieru, obicno su samo prelazili preko njega, al, eto, dobro je i to za promjenu!?
ReD aka Socijalista

#41 Re: Le Tour de France 2011

Ja sam siguran da ce Contador sutra krenuti u napad jer mora nadoknaditi izostalo vrijeme, bice to kao i prosle godine fight izmedju njega i Schlecka, s tim da sad imamo veoma jakog Evansa i drugog Schlecka za kojeg je Andy rekao da je cak ove godine jaci od njega na brdima :thumbup: Vidjece se sutra ko je u dobroj formi, ne smijemo zaboraviti i Bassa koji se je 10 mjeseci pripremao samo za ovaj tour, namjerno izostavio Giro da bi bio spremniji. Pretpostavljam da ce favoriti ostati sami 8s par pomagaca) vec na brdu prije Tourmalea (dakle na La Hourquette de Ancinzan) pa ce se borba odvijati tokom njega i na usponu prema Luz Ardinenu. Predvidjam da sutra Frank (ne Andy) Schleck preuzima zuti dres, jer Voeckler nece imati dovoljno snage da se suprotstavi sutrasnjim napadima. Lako moguce da ce braca Schleck, Contador, Basso i Evans skupa uci u cilj. Ali, ali ali... :thumbup:

Od 1993 otkad gledam Tour, ovo ce biti jedna od najzanimljivijih sezona ikad. Pantani je bio strasan ;-)
Irvinovo stado

#42 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

Slazem se sa Socijalistom...

Inace, neko je spomenuo da se Schleck kurci bez razloga. Nije bas tako, pa covjek je jedan od najjacih brdasa. Prosle godine je zajedno sa Contadorom bio i Menchov. Ja im licno ne prigovaram sto nisu stali, mozda ne bih ni ja (ali vjerovatno bi :D ), ali to je presudilo proslogodisnji Tour.

btw... U koliko sati ih mozemo ocekivati na drugom usponu? Zauzet sam gotovo citav dan, ali odgledat cu valjda ta zadnja dva uspona...
ReD aka Socijalista

#43 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:Slazem se sa Socijalistom...

Inace, neko je spomenuo da se Schleck kurci bez razloga. Nije bas tako, pa covjek je jedan od najjacih brdasa. Prosle godine je zajedno sa Contadorom bio i Menchov. Ja im licno ne prigovaram sto nisu stali, mozda ne bih ni ja (ali vjerovatno bi :D ), ali to je presudilo proslogodisnji Tour.

btw... U koliko sati ih mozemo ocekivati na drugom usponu? Zauzet sam gotovo citav dan, ali odgledat cu valjda ta zadnja dva uspona...
Sainte-Marie de Campan (CAMPAN)>>> pocetak uspona prema Tourmaletu

na 53.0 kilometru, vec izracunato po prosjecnoj brzini znaci da ce se tu ocekivati oko 15:43 (pocni gledati vec oko 15.15h i pripremi hladno vopi :thumbup:
ReD aka Socijalista

#44 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, strahota...danas idemo poprave!!! :)

Image
Image
Brda po redu i profil:

Image
Image
Image
sadmire

#45 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?
ReD aka Socijalista

#46 Re: Le Tour de France 2011

sadmire wrote:pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?
Kakva utrka, desilo se ono sto sam i ocekivao. Braca Schleck su oborili Contadora, i moze se sad vec reci da je Frank Schleck favorit ispred Andy-a. Voeckleru svaka cast sa 50 sec. zaostatka :thumbup: Samo mi je zao sto nisu prije napali Contadora jer bi ga razbili do kraja. Sad su svjesni svoje snage i svojih napada...ali sve u svemu Basso i Evans jaki ko zemlja ;-)

Prekosutra ce biti opet interesantno.
Irvinovo stado

#47 Re: Le Tour de France 2011

Post by Irvinovo stado »

sadmire wrote:pratim malo na netu i za sada se nista spektakularno ne desava. Ocigledno su svi od pocetka samo cekali na zadnji uspon. Vidjet cemo hoces li iko zesce napasti!?
Kakva utrka, desilo se ono sto sam i ocekivao. Braca Schleck su oborili Contadora, i moze se sad vec reci da je Frank Schleck favorit ispred Andy-a. Voeckleru svaka cast sa 50 sec. zaostatka :thumbup: Samo mi je zao sto nisu prije napali Contadora jer bi ga razbili do kraja. Sad su svjesni svoje snage i svojih napada...ali sve u svemu Basso i Evans jaki ko zemlja ;-)

Ma odlican razvoj dogadjaja... Znaci dvojica brace, Evans i Basso odlucuju stvari :D
ReD aka Socijalista

#48 Re: Le Tour de France 2011

Irvinovo stado wrote:

Ma odlican razvoj dogadjaja... Znaci dvojica brace, Evans i Basso odlucuju stvari :D
Basso moram jos jednom reci, veoma dobar :thumbup:
sadmire

#49 Re: Le Tour de France 2011

Post by sadmire »

jucerasnja etapa definitivno nije ispunila moja ocekivanja! Koja su, priznajem, bila mozda malo prevelika.
Uglavnom, Sanches je pobijedio iako nije imao pretjerano veliku prednost na ulasku u zadnji uspon, sto nam dosta govori i o tempu kojim su favoriti vozili.
Puno buke niokocega, nadam se da ce u subotu biti intenzivnije i dinamicnije.
ReD aka Socijalista

#50 Re: Le Tour de France 2011

Danasnja etapa, na prvi pogled se cini da nece biti borbe medju glavnim vozacima, ali tako smo mislili svake godine ;-) Naime Col de Aubisque je vankategoricna tezina. Duzina mu iznosi 16, 4 km i bice jako tezak, mozda dobro brdo za Evansa jer se treba samo spustiti niz Aubisque u cilj. Sve u svemu ce biti jako zanimljivo sta ce Contador uraditi :thumbup:

Image
Image

Presjek Aubisqua:

Image
Post Reply