Rad studenta u EU

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Gray

#26 Re: Rad studenta u EU

Post by Gray »

-B_S- wrote:Nije bila reklama u pitanju i vaše mišljenje mi uopšte nije bitno. Uostalom, pa bar mi u BiH smo navikli na pohlepne i zle ljude...u potpunosti sam imun na sve to :D

Pa ako ti nije bitno što si pitao? I još nećeš da prihvatiš kada ti ljudi kažu kakvo je stanje... nek' ti je sa srećom i na poslu u EU i u životu...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#27 Re: Rad studenta u EU

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
missko wrote: Mislim da studenti ne moraju prolaziti te sve procedure zbog sezonskog rada, npr branje spargli kad je sezona i potreba za radnicima na neka 3 mjeseca veca i gdje studenti imaju neku prednost.
Moraju. Da bi dobio posao, odnosno da bi ti plata bila isplacena, moras imati racun u banci. Da bi imao racun u banci moras imati registrovanu adresu, da bi registrovao adresu moras imati neku vrstu boravisne dozvole...

Nisam cak siguran da neki francuz moze tek tako iz Pariza doci u Minhen i dobiti posao. Bar ne bilo koji posao. Bezveze se zanosite idejom da se moze tek tako doci i LEGALNO raditi.
A ko ih loži na temi "Da li biste napustili BiH"?
vox-populi

#28 Re: Rad studenta u EU

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote: A ko ih loži na temi "Da li biste napustili BiH"?
Hajd malo objasni ovo. Gdje ih lozim i kako?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#29 Re: Rad studenta u EU

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
Pera Trta wrote: A ko ih loži na temi "Da li biste napustili BiH"?
Hajd malo objasni ovo. Gdje ih lozim i kako?
Kažeš da vani crkaju za našim "stručnjacima" i da ih tamo čeka med i mlijeko, poso, pare, kurve, auta, sve...
vox-populi

#30 Re: Rad studenta u EU

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote: Kažeš da vani crkaju za našim "stručnjacima" i da ih tamo čeka med i mlijeko, poso, pare, kurve, auta, sve...
Nadji tacno citat gdje sam ja to rekao, u suprotnom... ne bih da budem nekulturan.
Pera Trta

#31 Re: Rad studenta u EU

Post by Pera Trta »

Pa čitavu bih temu zatrpao tvojim postovima ako bih to radio, a smisao kad se izvuče dobije se ovo gore.
vox-populi

#32 Re: Rad studenta u EU

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote:Pa čitavu bih temu zatrpao tvojim postovima ako bih to radio, a smisao kad se izvuče dobije se ovo gore.
Hajd dobro, ako ti kazes.
Post Reply