Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-B_S- wrote:Nije bila reklama u pitanju i vaše mišljenje mi uopšte nije bitno. Uostalom, pa bar mi u BiH smo navikli na pohlepne i zle ljude...u potpunosti sam imun na sve to
Pa ako ti nije bitno što si pitao? I još nećeš da prihvatiš kada ti ljudi kažu kakvo je stanje... nek' ti je sa srećom i na poslu u EU i u životu...
missko wrote:
Mislim da studenti ne moraju prolaziti te sve procedure zbog sezonskog rada, npr branje spargli kad je sezona i potreba za radnicima na neka 3 mjeseca veca i gdje studenti imaju neku prednost.
Moraju. Da bi dobio posao, odnosno da bi ti plata bila isplacena, moras imati racun u banci. Da bi imao racun u banci moras imati registrovanu adresu, da bi registrovao adresu moras imati neku vrstu boravisne dozvole...
Nisam cak siguran da neki francuz moze tek tako iz Pariza doci u Minhen i dobiti posao. Bar ne bilo koji posao. Bezveze se zanosite idejom da se moze tek tako doci i LEGALNO raditi.